gosiaczek20 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Witam,niedawno wróciłam ze spaceru z parku z psem,wychodząc już w kierunku miasta zauwazyłam,że na pysku Psoty są jakieś czarne kreseczki.Najpierw pomyslałam,ze to jakis brud,ale jak dotknęłam to zobaczyłam,że to smoła.Próbowaliśmy to jakoś doczyscić,ale zostało jeszcze troche i nie chce zejść.Ma ktos pomysł jak wyczyścić smołe z psa. Quote
Light of Shin-Ra Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Ogolić. Naprawdę. Wszelkie rozpuszczalniki mogą , szczególniej w okolicy pyska zaszkodzić. Ja bym poprostu ścięła te włosy. Odrosną. Quote
sota36 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 iedy ja sie za dzieciecia wypackalam smola, moja ukochana Babcia smarowala miejsca ...margaryna. Moze to smieszne,ale byc moze i psu pomoze???? Quote
gosiaczek20 Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Margaryną już próbowaliśmy,ale spróbuje powycinać tylko te włoski,które są brudne bo cholerstwo niczym nie schodzi. Dlaczego ja nie zauważyłam,że w krzakach jest smoła.:angryy::mad: Quote
Blow Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Nie wycinaj! Zapaćkaj wazeliną, ito zdrowo, potem jakimś wacikiem, czy szmatką to zetrzyj. Fado wrócił kiedyś ze spaceru z całą stópka w smole(nie wnikam gdzie on wlazł:roll: ) i ten sposób okazał sie niezawodny:) Najprostsze, chemicznie przemyślane sposoby są najlepsiejsze a przy tym nieszkodliwe:) Wazelina to czysty tłuszcz-w trymiga zejdzie. Quote
gosiaczek20 Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 Dzięki za pomysły,zastosowałam ten z wazeliną - pomogło. Quote
yuka66 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 A tak na przyszlosc - majonez tez pomaga. Sprawdzony sposob. Quote
nadira Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Mój pies niedawno wpakował się w smołę przednimi łapami :( Próbowałam usunąć paskudztwo wacikiem, potem gazą, nasączonymi wazeliną. Trochę schodziło, ale trudno było się dostać między opuszki- tam miał futerko całe pozalepiane :( Nalałam do niewielkiej miseczki olej i najpierw jedną, później drugą łapę dokładnie w nim wymoczyłam, co się dało zebrałam gazikiem, resztę wymyłam porządnie szarym mydłem i wypłukałam. Efekt: łapki czyściutkie jak nigdy :) Na szczęście przed rozpoczęciem wsadziłam psa do wanny, bo syfu było co niemiara :D Zanim zaczniecie wycinać cokolwiek, spróbujcie użyć jakiegoś tłuszczu ;) Quote
teresaa118 Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ja czyszcze maslem, a potem scieram czysta szmatka. Dzieci tez byly tak "pucowane" Quote
wet_CBDNA_pl Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 Też znam patent z masłem,natomiast o majonezie czy wazelinie pierwsze słysze,naprawdę jest to takie skuteczne? Ponoć również w przypadku żywicy także,ktoś próbował? Quote
Beagle Lenny Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 W słoneczny dzień kawałki smoły się nagrzały i wlepiły w mojego psa Lennego a najlepszy sposób na usunięcię jest olej zwykły lub kokosowy albo wazelina. Nalożyłam na smołe olej kokosowy i wyczesałam szczotką psią i zeszło wspaniale! Quote
Recommended Posts