Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luśka się bardzo stara .Coraz częściej dźwiga swoj osobisty tyłeczek i próbuje zrobic kilka kroczkow.Zaraz idzie znowu na spacerek.
Ponadto pewno skonsultujemy ją jeszcze raz aby miec pewnośc ,że operacja byla wykonana prawidlowo i trzeba czasu aby Lusia wrócila do może nie pełnej sprawności ( bo pedzic jak strzała chyba nie będzie ale chodzi o to aby spokojnie się poruszala i mogla normalnie funkcjonowac z osobą ,ktora ją pokocha.Lusie trzeba by było zaczac oglaszac .Które cioteczki chetne do pomocy.????

Posted

Lusia byla przeswietlana po 4 tygodniach po zabiegu. noga nadal sie zrasta - to bylo dosc skomplikowane zlamanie i do tego jeszcze stare. prosze pamietac ze sunia caly czas ma w nodze sporej wielkosci gwozdz.
biodra zostaly sprawdzone wielokrotnie. ja osobiscie do dr Janickiego mam wielkie zaufanie ale rozumiem ze nie kazdy musi, mozna sunie zawiezc na przeswietlenie i diagnoze gdzie indziej.

pozdrawiam

Posted

jesteśmy po konsultacji u innego weta aby wykluczyć tylko jednostronną diagnozę .Podejrzenie uszkodzenia nerwu.Zalecenia wyjęcie gwoździa za 14 dni i dużo ruchu.
Lusia była przyśpiona i zrobiono rtg jeszcze raz.Kości wyglądają na prawidłowo złożone.
Za 3 dni minie 3-m-ce od operacji i dopiero od 10 dni Lusia zaczęła niezgrabnie ale chodzić.Jednak takie operacje wymagają czasu ,Trzeba o tym pamiętac i byc dobrej myśli np.w przypadku urazu innego psiaka.
Lusia przejdzie już sama około 50 m .To już dużo .Preferuje chodzenie na smyczy .Wówczas czuje się pewniej ,że ktos jest blisko niej i podąża mężnie za człowiekiem.
Bardzo prosimy o włączenie się do pomocy przy ogłaszaniu suni.
LUSIA szuka najlepszego domku .Koszt rtg i wizyty konsultacyjnej wyniósł -150 zł.
Czy ktoś może wesprzec konto Lusi.
Dzięki
Beata

Posted

czyli dokladnie to co mowil Janicki. prawdopodobienstwo uszkodzenia nerwu - trzeba czekac na to aby nerw sie zregenerowal.
no i sorry... jakos nie podejrzewalam ze kosci sa źle zlozone. ja nie ciagnelam Lusi do Janickiego na zasadzie "po znajomosci" tylko dlatego zeby wiedziec ze to zostanie zrobione po prostu dobrze.

ja bardzo bardzo sie ciesze ze Lusia juz probuje i daje rade. wierzylam w to caly czas, wogole nie dopuszczalam mysli ze moze byc inaczej. ehh musze sie jakos do ciebie Gamoniu drogi wybrac w odwiedziny.
no i jak tylko znajde chwile to zrobie Lusi nowy plakat z bardziej aktualna info i fotami.

calus dla Lusi w nos

• 2 weeks later...
Posted

Ylonne ! Pewna młoda, utalentowana osoba namalowala pastelami portret dobermana i prosiła aby przekazać go na aukcje dla Lucy. Portret jest prześliczny. Postaramy się dostarczyć go w piątek po południu do schroniska w Ostródzie.

Posted

Bardzo chętnie wystawimy portret dla suni :) Ma ogromny dług, nie wiem kiedy zostanie spłacony... Liczymy na ludzi dobrej woli :loveu: Ale ważne, że pomału zdrowieje...

Posted

Lucy ! Wstajemy:multi:, myjemy ząbki:turn-l:, pijemy coś dobrego na rozgrzewkę:drinking:, idziemy na spacerek :painting: - chociaż 6 kroczków.

Hopamy po domeczek :Dog_run:

Posted

6 kroczków??? co za zniewaga.... Dla 6 kroczków to mi się tyłka nie opłaca podnosić... najwiekszy mam kłopot z wchodzeniem po schodach, ale moze jak Dr wyjmie drut to będzie lepiej... No i wygrzeczniałam trochę :evil_lol:

Posted

Dostaliśmy wczoraj portret psa na aukcję dla Lucy. Jest naprawdę prześliczny, namalowany pastelami. Wystawimy go na aukcji allegro.

[SIZE=4][COLOR=plum]Wielkie DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=navy]Link do aukcji z licytacją pięknego obrazu na rzecz suni -> [COLOR=purple][U][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=429287510"]TU[/URL][/U][/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='gamoń']6 kroczków??? co za zniewaga.... Dla 6 kroczków to mi się tyłka nie opłaca podnosić... najwiekszy mam kłopot z wchodzeniem po schodach, ale moze jak Dr wyjmie drut to będzie lepiej... No i wygrzeczniałam trochę :evil_lol:[/quote]

...że niby co zrobiła? wygrzeczniała? :shake: chyba poprostu się przyzwyczailiście :eviltong:

Lucy czas do domu i rób miejsce u Gamoni dla kolejnej biedy... egoitko Ty :P

Posted

blu.berry zaklepuj miejsce na konsultacje i wyjecie tego cholernego gwoździa .Lusia chce biegac bez zachamowań a to żelazstwo jej przeszkadza.A tak poważnie .Już czas .Trzeba to wyjąc i poobserwac czy jest lepiej z chodzeniem ,ustawianiem łapki.
Luska jest tak zazdrosna o wszystkie psiaki ze az wyje aby tylko ją adorowac -dobry Kubus z niej:evil_lol: