pa-ttti Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 mi nic nie wiadomo o miotach u znajomych, ale moge popytać i dać Ci znać. Z tym że, jeśli szukasz pet-a, to musisz chyba poszukać albo szczeniąt z wcześniejszych niż w czerwcu miotów, albo zacząć szukać we wrześniu już. Jeśli zależy Ci na maluchu z końca czerwca, a koniec czerwca jest teraz, to za wcześnie dla hodowcy żeby stwierdzić czy dane szczenię jest wystawowe, czy jest pet-em. Trzeba poczekać aż maluchy będą miały co najmniej 2 miesiące. Quote
Werona Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Czy słyszał ktoś może o hodowli Calamites ( [url]http://www.calamites.pl/[/url] ) ?? Quote
Sandra&ABC Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Hodowla Calamites z tego co wiem jest bardzo dobrą hodowlą :) Nie wiem jak yorków ale dogów na pewno :) Fajne psy ,dobrze utrzymane i w fajnej kondycji :) Quote
Agnieszka Olszak Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Witajcie, Czy możecie mi powiedzieć jakie hodowle są w tej chwili najlepsze? Najlepiej z woj. mazowieckiego, ale niekoniecznie. Słyszeliście coś może odnośnie hodowli RESTART z Wrocławia? Mam tam dość daleko, ale pieski mają cudne, dokładnie takie jak mi się podobają... Quote
kaprys Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 kolezanka kupila i ryczy hahahah duzo mają wełnistych pieskow!! czarna wełna !!! masakra Quote
Agnieszka Olszak Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='kaprys']kolezanka kupila i ryczy hahahah duzo mają wełnistych pieskow!! czarna wełna !!! masakra[/QUOTE] hmm... czyli mówisz, że nie warto stamtąd brać? Quote
xxxjaxxx Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='kaprys']kolezanka kupila i ryczy hahahah duzo mają wełnistych pieskow!! czarna wełna !!! masakra[/QUOTE] Koleżanka ryczy, a ty się śmiejesz? Czarna wełna to pół biedy. Jest multum ludzi, którym właśnie takie yorki bardzo się podobają. Gorzej jak pies jest z wadami genetycznymi: zapadnięta tchawica, zwichnięte rzepki kolanowe, wada serca, albo z jakimś zakaźnym choróbskiem, którego nawet weterynarze nie potrafią wyleczyć. Nie bronię hodowli, nie znam jej, ale to co piszesz i w jaki sposób jest mocno podejrzane. [quote name='Agnieszka Olszak']hmm... czyli mówisz, że nie warto stamtąd brać?[/QUOTE] Brać nie warto, bo i tak za darmo ci nie dadzą. :D Quote
Agnieszka Olszak Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 hahaha :D no wiem, że niestety za darmo mi nie dadzą :( dzwoniłam do nich dzisiaj, mają sunię 5 mies. w moich granicach cenowych i właśnie się zastanawiam nad nią. Wygląda słodziutko :) Quote
Poerris Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Dobrzy ludzie, pomozcie. Dzis moja szefowa powiedziala, ze namyslila sie i chce kupic yorka z Polski. I dala mi zadanie, aby znalezc jej dobra hodowle i pomoc z zakupie psa ;) Ja sie znam na posokowcach i kilku innych gonczych rasach, male przytulanki nie sa moja mocna strona. Szefowa jest groomerem z 30-letnim doswiadczeniem. Hoduje hoduje owczarki staroangielskie i Dandie Dinmont teriery[I]. [/I]Szuka szczeniaka z rodowodem, wystawowego (tzn. do wystawiania), po championach. Szuka linii z pieskami o dluzszej kufie i ladnie stojacych uszach, jedwabistej siersci, normalnej wadze, nie mini wersja. Wazne, aby byla to hodowla domowa, z dobrze zsocjalizowanymi szczeniakami o "miekkim" stadnych charakterze. Bo york to jednak terier. Nie wiem czy to ma byc piesek czy suczka. To jeszcze kwestia namyslu. Szczeniak mialby byc do odbioru jakos latem i byc juz w wieku conajmniej 2 m-cy. Szczeniak jest na eksport do Finlandii. Zainteresowanych hodowcow prosze o kontakt na priv, a innych o dobre rady. Zrobilam maly rekonensans i mam na oku kilka hodowli, ale chcialabym utwierdzic sie w przekonaniu. Hodowle z malopolski i pomorza sa szczegolnie pozadane. [email][email protected][/email] Quote
keria Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 (edited) nieaktualne Edited June 5, 2013 by keria Quote
Madziunia_Krk Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='Poerris']Dobrzy ludzie, pomozcie. Dzis moja szefowa powiedziala, ze namyslila sie i chce kupic yorka z Polski. I dala mi zadanie, aby znalezc jej dobra hodowle i pomoc z zakupie psa ;) Ja sie znam na posokowcach i kilku innych gonczych rasach, male przytulanki nie sa moja mocna strona. Szefowa jest groomerem z 30-letnim doswiadczeniem. [/QUOTE] No wiesz , dziwię się Twojej szefowej że każe Ci szukać psa dla siebie biorąc pod uwagę że jest groomerem z 30-letnim doświadczeniem - Takie osoby znają prawie wszystkie hodowle psów w Polsce więc zlecić taką sprawę ( bez obrazy) laikowi to dla mnie trochę dziwna sprawa. Quote
Anastazja&Aleksander Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Witajcie, mam zapytanie czy któraś z was zna lub ma opnie o [h=2]Hodowla Psów Rasowych Jurajski POTOK ?[/h] Quote
bachar Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 To jest hodowla należąca do nowo powstałego stowarzyszenia - [h=1]ZWKIPR[/h] Quote
Papisiowa Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) ---------- Edited April 1, 2014 by Papisiowa Quote
martynka_wspaniala Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Witajcie :) chciałam was zapytać o hodowlę SunSet Poland z Radomia? ktoś słyszał, wie coś na ten temat?? Quote
Scarletka Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='bachar']To jest hodowla należąca do nowo powstałego stowarzyszenia - [B]ZWKIPR[/B] [/QUOTE] dziękuje za takie hodowle rodowody które wystawiają są śmieszne a cena to już w ogóle :crazyeye: smutne jest to że ludzie się na to nabierają na te niby rodowody Quote
przemysławmarcin Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 cześć, co myślicie na temat hodowli Restart z Wrocławia:? mam zamiar kupić za 19 dni suchke z tamtej hodowli i pytam moze ktoś powie mi cos na temat tej chodowli lub miotu ur. 30.10.2013:? to link do strony hodowli gdzie jest opisany miot: [URL]http://www.york-restart.com/?yorki=noweszczenieta2[/URL] Quote
przemysławmarcin Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 zastanawia mnie fakt dlaczego teraz już nikt sie praktycznie nie udziela na tym forum, nie to co kilka lat wstecz.;?...zadasz pytanie i chyba sam musisz sobie odpowiedzieć;/. a moze nikt juz psów rasowych nie kupuje, nie wystawia, nie hoduje...dziwne.. Quote
Hahnoto Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 A może po prostu nikt nie miał do czynienia z tą hodowlą? Jestem w stanie opisać kilka hodowli, ale tej akurat nie znam i w ogóle nie miałam z nią styczności. Quote
przemysławmarcin Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 hahnoto, tylko na inne tematy tez raczej nie wiele teraz sie osób wypowiada i siedzi na tym forum.... Quote
Hahnoto Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Zarejestrowani hodowcy już dawno nie pisali na forum, po za tym właściciele yorków mimo wszystko stanowią tu małą grupę. Quote
pola0808 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Znalazlam ogloszenie hodowli " z zielonego wzgorza" .hodowla z naleczowa kolo opola... jakies opinie .czy to pseudochodowla? Quote
pola0808 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Poprawka nazwa hodowli na zielonym wzgorzu... Quote
pola0808 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 A jakies wiadomosci na temat little princess z rybnika? Quote
Recommended Posts