dorota k. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 I jak tu na takich sk.... liczyć, że pomogą jak psiak bezdomny lub krzywdzony:-( Quote
lolka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 ja pierniczę ...on jest chory dlatego go oddają sku%$#$#@@....normalnie chyba do nich zadzwonię i opiórkuję, przecież jak on trafi do schroniska to nie ma co liczyć na specjalistyczna karmę i pewnie trzustka mu siądzie i umrze...cholera co za dziady....no nie mogę wkurzylam sie na poważnie i jeszcze bezczelnie pisza sobie artykulik Quote
aanka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Prawda , on ma niewydolnośc trzustki , tak przynajmniej napisali i pewnie nie stać biedaków na leczenie . To tak jak z dIANĄ , DOPÓKI SZCZEKAŁA była jeszcze przydatna , to b. smutne , gdy homo sapiens tak postępuje , w takim razie wstydzę się ,ze nim jestem. ! Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A może trzeba to gdzieś zgłosić wyżej, nie wiem do organizacji zwierzecych, telewizji, gazet. Służba publiczna i jaki przykład innym ludziom , obywatelom dają !!! Quote
aanka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Wg. mnie za mało autorytetów ujmuje się za krzywdą zwierząt , ja też bardzo się zawiodłam na SM.i prokuraturze. , a też na niektórych org. zwierzęcych, myśląc ,że mają czyste i szlachetne intencje. Quote
lolka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 [quote name='Dogo07']A może trzeba to gdzieś zgłosić wyżej, nie wiem do organizacji zwierzecych, telewizji, gazet. Służba publiczna i jaki przykład innym ludziom , obywatelom dają !!![/QUOTE] nie wiem jeszcze gdzie ani co ale na pewno trzeba coś zrobić ....szukam właśnie przez ludzi kogoś z władz zgorzeleckich aby jakąś presję wywrzeć i atak zmasowany przeprowadzić... strasznie się zdenerwowałam tym bardziej że na pewno będziemy musiały się nim zając no bo jak inaczej go zostawić w tym schronisku tak chorego Quote
aanka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Może u was są jakieś sensowniejsze władze niż w Bolesławcu . , BO JAK BYŁY WUWOZY PSIAKÓW , TO MYŚLAŁAM ,że z siebie wyjdę i stanę obok . Quote
dorota k. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A co na to wszystko "opiekun", który z psiakiem był przez tyle lat. Jak on może go oddac do schronu?:-( Quote
magda z. Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Własnie przelałam 120zł na hotel Semira z pierwszego bazarku było to 32 zł, z drugiego 87,50, a 50gr ode mnie, aby była równa kwota. Lalka ma w swojej skarpecie niewiele ponad 300zł, więc też ciutek jeszcze nam brakuje. To tak ze spraw finansowych, po świetach musimy ruszyć z kampanią reklamową naszych hotelowców i tymczasów Agi i Beaty, bo za dużo tego mamy i nie dajemy rady, w grudniu bazarków prawie w ogóle nie było. Szukamy też dt dla kotów, najlepiej w okolicach zgorzelca, ja pytałam już w b-cu, ale nie ma chętnych. Joanna ma miejsca, ale kociaki musza przejść u nas szczepienia. ktoś zna jakąś kocią instytucję w okolicy? i zapomniałam podziekować za wpłatę w grudniu renci dla Semira:loveu: Quote
dorota k. Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Aga! Jutro powinno być na koncie 70 zł. 20 zł. od Sylwii Sekkment (miałam się dorzucić na podróż Dredzika-Krecika, ale nie chciała kasy i kazała na nasze psiaki przekazać) i 50 zł. ode mnie. zadecydujesz gdzie pilniej na Lalkę czy Semirka. Quote
magda z. Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Dzięki Doroto:) ja mam na razie na bazarku około 20zł, kończy się w poniedziałek i jak pogoda się polepszy to foty pozostałych rzeczy zrobię, na razie mi prześwietla aparat i zamiast fioletu mam granat;/ Quote
lolka Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 ja włąsnie przelałam na lalkę 318 zł ....brakuje 82 zł ale spokojnie mamy chwilkę aby dozbierać 40 miałyśmy uzbierane, 10 zł od Bethowena jeszcze, 150 zł za opony a resztę dorzuciłam z moich sprzedaży gadżetów ze sklepu jutro zajrzę do kajecika i dokładnie to rozliczę we wtorek jak wróce to biore się za jakies bazarki dzięki ciocia Dorotka i ciocia Magda :) Quote
magda z. Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/threads/176579-Pies-w-typie-leonberger-i-jego-przyjaciel-prawie-owczarek-Dolny-A-lAE-sk[/url] tak sobie analizuję, ze ja chyba nie mam telefonu od osoby od leosiów a od landseerów-wysłałam sms'a, wszystko sie wyjaśni. Jeszce musze skojarzyć nick tej osoby-musze zeszyt sobie zrobić. Zaraz zrobię na gumtree ogłoszenie niuni labkowatej, szkoda jej w schronie... Quote
magda z. Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 [url]http://wroclaw.gumtree.pl/c-PostersOtherAds-W0QQUserIdZ46133732[/url] zaraz jeszce chłopakom zrobię, tej dwójce - może po sylwestrze coś się ruszy. Aga jak coś więcej można o nich dodać, to pisz, ja uzupełnię, tam mozna edytowac do bólu. Quote
zuziaM Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 I ja po Nowym Roku zaraz sie pooglaszam w calym miescie i okolicy jako miejsce, gdzie mozna przyjaciela znalezc...... I moze jak beda ludziska przyjezdzac, to komus nasz Semirek w oko wpadnie. Quote
magda z. Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 [URL]http://www.allegro.pl/item871128096_pies_w_typie_leonberger_i_jego_kompan_owczarek.html[/URL] [URL]http://www.allegro.pl/item871141391_dobermanka_sara_4_lata.html[/URL] [URL]http://www.allegro.pl/item871145078_sonia_suczka_z_borsuczej_nory.html[/URL] Dorota jak zobaczy to mnie powiesi, bo ja tak rzutami się dobieram do jej allegro;) labci później zrobię, idę z moją tchórzofretką na spacer... foty na tych ogłoszeniach wiele do zyczenia pozostawiają, ale jak ktoś ma sie zakochać to i tak sie zakocha Quote
dorota k. Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Nie powiesi nie powiesi:lol: Oby tylko dzięki temu domek się znalazł:oops: Najlepszego w Nowym Roku wszystkim Ciotkom i naszym czworonogom:loveu: Quote
Onaa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Jaki duży jest ten kremowy kudłaczek z kaszelkiem z dt ? Mnie się wydawało że mały, ale na tym zdjęciu raczej na średniaka wygląda. Proszę przypomnijcie mi. I czy on do dzieci się nadaje czy raczej nie ? Quote
Shawnee Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Hi Dogo, on jest sredni, ca. do kolana [center][img]http://s5.directupload.net/images/091231/8bane2z7.gif[/img][/center] Quote
magda z. Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 zalogowałam się na adopcje.org;) Juz dałam Bryzę, Sonię z borsuczej jamy. będę sukcesywnie dodawać pozostałe nasze futerka:cool3: Quote
magda z. Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Spaniel z Bogatyni już w b-cu, cwaniak umie otwierać klamki i zaliczył pierwszy samodzielny spacer po okolicy, ale Beata go szybko złapała. Kicia, która już od dwóch tygodni mieszka w tym domu to whiskas i bardzo wypaśna niunia z niej:) Te dwa chłopaki mają strasznie dużo wejść na gumtree i allegro. Quote
E-S Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Dziewczyny, jeśli macie małe psy w schronisku albo na DT lub w hotelu, takie do 6 kg - zgłoście je na wątek Mikropsy w potrzebie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie[/url] Ewa Quote
lolka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 dostałam pieniązki od DorotyK - 70 zł :) w tym 20 zł od Sylwii S + 50 zł od Dorotki...dorzucam 12 zł i wpłacam resztę brakujacej kwoty na lalke za styczeń(82zł) pozostaje Semir......jutro zabieram od beaty z bogatyni gadżety mam tez coś u siebie i robie ekspresoqwe bazarki na Semira.. Quote
lolka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='E-S']Dziewczyny, jeśli macie małe psy w schronisku albo na DT lub w hotelu, takie do 6 kg - zgłoście je na wątek Mikropsy w potrzebie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie[/url] Ewa[/QUOTE] dziekuję za informację :).....całe szczęscie nic nie wiem o takich mikrofutrach w naszych rewirach Quote
magda z. Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Lolka ja mam dzisiaj zwolniony zapłon, ale z dobcią, jak będzie za wcześnie dla dt to moze poszukamy kogoś z Poznania na kilka godzin, aby ja przygarnął? Quote
Recommended Posts