Beata19 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 W schronisku taki dramat :-(a ja chyba będę zmuszona wysłać tam kolejną bidę:shake: dokarmiam małego raczej starszego psiaka podobno ktoś wyrzuciła go pod biedronką a on długi czas tam czekał:roll: to chyba nie bedzie jego pierwsza zima na mrozie. Nie ma pojęcia gdzie spedza noc, może ma jakieś schronienie :roll: to okropne ile psów spedzi zimę na mrozie :shake: [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ff85d7824d8986d9.html"][IMG]http://images37.fotosik.pl/234/ff85d7824d8986d9med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8e21023c4cbc3a21.html"][IMG]http://images36.fotosik.pl/126/8e21023c4cbc3a21med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ff85d7824d8986d9.html"][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ff85d7824d8986d9.html"][/URL] Quote
magda z. Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [quote name='Seaside']nie będziemy rozstrząsać ;) [/QUOTE] :calus: Bierzemy się do roboty, ja opanowałam gumtree:razz: dobcia jest juz przesłana Kasi od dobermanów Quote
magda z. Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Eccia w drodze, szczegóły na wątku panienek, ale bez przygód samochodowych się nie obyło, za to panna grzeczna. Jescze tylko Bryza nam została Quote
bla Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [url]http://photos.nasza-klasa.pl/309450/49/main/d58a8d1f0c.jpeg[/url] to u koleżanki zobaczyłam na NK heh Quote
dorota k. Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Przerażająca ta liczba 190:placz::placz::placz: Aga! ja cały czas mam przed oczami schronisko, a teraz jeszcze mrozy:placz::placz::placz: Quote
magda z. Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [quote name='bla'][url]http://photos.nasza-klasa.pl/309450/49/main/d58a8d1f0c.jpeg[/url] to u koleżanki zobaczyłam na NK heh[/QUOTE] nie działa..:( co do mrozów to jedynie dzisiaj Ecii się udało, bo pomimo wszelkich przeszkód w drodze do domu, to u tarzanki przenocuje i ominie ją to zimno. Ona taka grzeczna w tym samochodzie była, fajna niunia, w końcu ją wyściskałam porządnie. Quote
magda z. Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/threads/175841-A-wiAE-teczna-ceramika-z-BolesA-awca-w-stempelki-szybka-aukcja-do-20-12-20-00-DA-uA-yna?p=13712695#post13712695[/url] komu ceramikę-tani prezent i bez wysyłki w okolicy;) Quote
rodzice Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 takich gadów to na łańcuch i glodzić w mrozie Quote
lolka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 jesso taka syberia w schronisku z 7 szczeniaków..... w tym jeden z ciężkim zapaleniem stawów, nie chodzi :( a drugi po amputacji oczka, dzisiaj miał operację :( Beata19 obawiam sie że schron go nie przyjmie, nie ma gdzie......a jeśli już to wcisną go do wieloosobówek i jeśli jest uległy lub nieporadny to koniec nie zalozyłam na razie watku szkieletorów bo czekam na cynk co postanowione czy zrzekli sie czy dopiero w prokuraturze sie wyjaśni....do jurta czekam a ten malutki co z nimi przyjechał jedzie do niemiec :) choć jeden z nich ma farta, choc dla tej pozostałej dwójki schron to i tak raj na ziemi, jeść dają ...im więcej w tej chwili do szczęścia nie trzeba, tylko pełny brzuch....czarnuszek ciagle apatyczny, leży Quote
lolka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/threads/175849-DWA-SZKIELETY-z-premedytacjAE-gA-odzone-od-wielu-miesiAE-cy-potrzebna-karma-odzywki?p=13713693#post13713693[/url] :-( Quote
zuziaM Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Ciekawa informacja - w watku Semira. A u nas w domu smutno, bo Punia bardzo chora ....... Quote
magda z. Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 mam całą stronę nr 1 i kawałek następnej, lolka ma na 2 dwa posty, jesli będzie potrzeba to pozmieniamy jesczze - zaraz zacznę oporządzać wszystko i prosze o sugestie, które psiaki najpierw i jak przedstawiać Quote
bla Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [quote name='magda z.']nie działa..:( .[/QUOTE][url]http://www.bravo.pl/download/multimedia/pictures/0912/237747121419322035205966.jpg[/url] z tej serii obrazek tam był, jak ktoś myślący to trafia do niego przesłanie heh Quote
magda z. Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Z nowych wieści: rotweiller poszedł dzisiaj do domu z jeszcze jednym psem dobcia ma dt od po świetach w Poznaniu dzięki dziewczynom z Nadziei Dobermana Spaniel ze zgorzelca zamieszka u P. Krysi, która dzisiaj kociaka ze schronu zabrała i nie trafi do Dłużyny-ma 1 rok i się znudził, tzn brak czasu na spacery... Do Niemiec pojedzie mała niunia od Agi z interwencji, starsza czarna babcia, której foto jest na 1 stronie i parówecznka nasza siwa, czyli jamniol który chciał Dorotę zjeść;) Agnieszki chudzielce były na spacerze i ten czarny dostał od Marioli kubrak i fajne spanie. W rzędzie Marioli, nr 8 jest jakiś szkieletor starszy, Mariola zostawiła kartkę, aby dokarmiali go, jeśli dobcia wyjdzie, to go przerzucą na jej miejsce Psy dzisiaj miały montowane folie przy wejściach do bud z powodu zimna. Nie wiem co z podhalanką jeszcze Mamy w zgorzelce 5 letniego basseta, zaraz informuję odpowiednie osoby, ale prosze się pytać-do pilnej adopcji, dzisiaj ludzie przyszli do weta go uśpić, bo dziecko się urodziło... Schron go przechowa w miare ciepłym miejscu, jeśli szybko się uwiniemy Eccia już w domu-biedaczka zapluła wszystko, po 3 latach życia w budzie Quote
Shawnee Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [quote name='magda z.']:calus: Bierzemy się do roboty, ja opanowałam gumtree:razz: [/QUOTE] w styczniu mam 2 miejsca dla samcow, ale zo to jest jak 190 psow czekajom??? dziewczyny, ja mam internetowom strone z fotos i opisem od psow, ale po niemiecko. Schronisko potrzeboje na internetowej stonie tez wirtualnom adopcie... ja by wszystko zrobilam, tylko polski opis brakuje... kto mi pomoce???? [URL]http://www.hoffnung-rettet-leben.de/HP_Neu/Gesamtseite3.htm[/URL] -> Zuhause gesucht Polen Quote
dorota k. Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Dobrze że chociaż kilka psiaków znalazło domki:oops: Quote
lolka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Joasiu dziękuje za miejsce dla tych dwoch psiaków :) ja już tyle razy rozmawiałam z kierownikiem o polskiej stronie ze zdjęciami i opisami psów ale jakoś mało skuteczne moje perswazje były....oczywiście że Ci pomożemy napisz tylko co potrzebujesz i kogo opisy a odnośnie sagi, własnie P.Kazik dojechał i czeka na ludzi...lada moment przyjadą i zabiora niunię dostałam super kontakt od tanitki do babeczki od bassetów.....zabiera go :)) ....do poniedzialku facio ma go przetrzymać a potem na chwilkę prawdopodobnie do schronu trafi a bassetowa ciotka już planuje jak by go zabrac do warszawwy do siebie, z tego co mi mówiła z adopcją nie będzie problemów...chętni są.....uf ale ulga Quote
magda z. Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 ooo super z bassecikiem, lolcia, ja popytam brata kiedy wraca do częstochowy, stamtąd chyba łatwiej by było go zabrać?;) ale się nawozi, w poniedziałek mam sharpei na noc w domu, mam nadzieję, że krew się nie poleje;) niunia zamieszka w Berlinie [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174716-wycieA-czona-suka-Sharpei-znA-w-bezpieczna-DziAE-ki-kochanej-A-K[/URL] Joanno ja Ci zaraz podeślę mojego faworyta Więźnia na mail'a-mam chyba z 10 zdjęć, on jest super pies:loveu: Quote
magda z. Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 a teraz info o seaside Hania urodziła się wczoraj przed północą, wazyła 3330g i ma 54 cm, duża dziewczynka z niej:) Buziaki dla Was dziewczyny:loveu: a to o naszej podhalance, lolka na watku rasy napisała: Sagunia już w nowym domku...dotarli dzisiaj o 6 rano wczoraj o 20 jak pracownik schroniska czekał na nich na jakimś tam porcie samochodowym z nudów spacerował z sunią, a ona rzucała się dosłownie na wszystkich przechodzących ludzi, aż p. Kazik nie na żarty się wystraszył, bał się po prostu jak oni sobie z nia poradzą...ale jak podjechali to ku zaskoczeniu wszystkich Saga wręcz w ramiona im wpadła, cieszyła się jakby znała ich i spotkała ponownie po latach....no szok ona po prostu czuła że po nią przyjechali i zabierają ja do domu w domu tez sprawuje się dobrze, pierwsze co zrobiła to obleciała teren i już go broni przed obcymi, oczywiście śpi i przebywa w mieszkaniu i tak już pozostanie był jedyny mały incydent..... jak ojciec wyszedł z partyzanta z piwnicy i Saga nie skojarzyła jeszcze faktów to rzuciła się na niego ale jak usłyszała głos który już zdarzyła poznać to uspokoiła się ogólnie są zachwyceni, teraz na wyścigi przekupują ją smakolykami aby się podlizać i zostać naczelnym panem Quote
Shawnee Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='lolka']oczywiście że Ci pomożemy napisz tylko co potrzebujesz i kogo opisy [/QUOTE] kierownikiem to jest za duzo praci... to ja srobie, on tylko muszi link na stronie napisacz. co potrzebuje? wszystkie infos co wazne (wiek, plec, charkater, lagodne do psow, kotow, dzieci, wykastrowane itd). naj lepiej wszystkie psy w schronu - (koty tesz?) + ladne fotos. fotos wyslac do [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
magda z. Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 [quote name='Shawnee']kierownikiem to jest za duzo praci... to ja srobie, on tylko muszi link na stronie napisacz. co potrzebuje? wszystkie infos co wazne (wiek, plec, charkater, lagodne do psow, kotow, dzieci, wykastrowane itd). naj lepiej wszystkie psy w schronu - (koty tesz?) + ladne fotos. fotos wyslac do [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] to ja na razie tylko więźnia wysłałam, ale na ten drugi mail. postaram się jescze dosłać to co mam, ale już niewiele, bo większość psów już poszła, których foto mam. Musimy pojechac i zrobić sesję, lolcia dasz radę? moja mama będzie 29 jechać do częstochowy i w-wy, tz bratem, to mogą baseta zabrać, tzn do częstochowy samochodem, a dalej pociagiem. Tylko mój brat jesczze nie wie;) na razie zatrzymał się na tym sharpei;) Quote
lolka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 [quote name='magda z.']to ja na razie tylko więźnia wysłałam, ale na ten drugi mail. postaram się jescze dosłać to co mam, ale już niewiele, bo większość psów już poszła, których foto mam. Musimy pojechac i zrobić sesję, lolcia dasz radę? moja mama będzie 29 jechać do częstochowy i w-wy, tz bratem, to mogą baseta zabrać, tzn do częstochowy samochodem, a dalej pociagiem. Tylko mój brat jesczze nie wie;) na razie zatrzymał się na tym sharpei;)[/QUOTE] no koniecznie musimy pojechac na sesyjkę, tylko nie wiem kiedy ? a jesli chodzi o basecika to musze sie najpierw do facia dodzwonic bo wiecznie poza siecią, może gdzies wyjechał....spróbuje w poniedziałek a i semirkowy potencjalny domek jest całkiem całkiem......facio mieszka miedzy zawierciem a częstochową i trzeba by było kogos posłac na spotkanie , aby po nowym roku jesli wszystko będzie ok wsyłac chłopaka, zreszta zadZwonie do Ciebie i wszystko opowiem co i jak............wydaje mi sie że to bedzie dobry dom, facet może i prosty w obyciu ale bardzo dobrze zna sie na psach, ma ich w końcu 5 !!, jest mysliwym i dwa ma do polowań (niestety) a trzy to zdobyczne , uratowane kundelki, dwie sunie i trzy psy w sumie......kompletnie nie obawia sie ewentualnych spięc semira z innymi samcami, mówi że potrafi to opanowac......no dobre wrażenie sprawia, trzeba tylko sie upewnić....bo to taki bylby domek z tego co wywnioskowałam z poszanowaniem dla psów ale bez zbyt wielkich rozczuleń, tzn nie tyraktuje się tam psów jak laleczki...i dla semira byłoby to w sam raz, miałby towarzystwo innych psiaków i dobra opieke ludzi....mieszkalby w domu Quote
lolka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 a wogóle to jestem zdruzgotana ta syberią....w schroo jest pewnie z -20 stopni......nawet nie chce myslec co tam sie dzieje jak widże jak moja luska trzęsie doopinka na tym mrozie a to przeciez też nie pies od urodzeniach w pieleszach chowany to nie jestem w stanie sobie wyobrazić tych siedmiu szczeniaków, psów chorych jak i starych w tym mrozie Quote
Seidhe Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Dziewczyny wklejam z bolec.info Na pseudo działkach za starym budynkiem na ul.Staroszkolnej ktoś uwiązał psa na krótkim łańcuchu i nie bardzo się nim opiekuje ,zostawiając go na mrozie w nieocieplonej budzie ,nie wspomnę o tym ,że psina ma pusto w misce i skazana jest na pobyt w w własnych odchodach .Pies przed zimnem ratuje się wskakując na dach budy,nawet nie ma siły aby szczekać .Nie wiem jaki jest sens skazywać go na cierpienie ,przecież każdy pies powinien mieć zapewnioną swobodę ruchu aby nie doszło do zwyrodnienia stawów a on tej możliwości jest pozbawiony.Może Straż Miejska troszcząca się o ludzi bezdomnych w czasie mrozów zainteresowałaby się również losem zwierząt skazanych przez nieodpowiedzialnych właścicieli na cierpienie. Dzwoniłam już na sm, mam sie dowiadywac w pon, bo muszą sprawdzić zgłoszenie.. Dzisiaj sobota, za oknem biało, może by ktoś poszedł chociaz nakarmić? przepraszam z pośpiechu wkleiłam nie w ta karte. Można jakos usunąc tego posta? Quote
magda z. Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Mariola mówiła, że psom folie przybijali nad wejściami do bud, przynajmniej tyle, od dzisiaj ma być już lepiej, mój Bismarck też w tym roku rozczula się nad sobą, a przesiedział w Jelonce najprawdopodobniej zimę, bo pierwsze foty ma na sniegu stamtąd. Doszedł do takiej perfekcji, ze nawet na 3 łapach lata. co do B-ca to ja nie dam rady, musze się przygotować na przyjazd drugiego psa i wyedukować familię, bo oni sami swoją miłościa doprowadzą mi do rozlewu krwi, dobrze, ze niunia ma 10 lat i spokojna jest, w we wtorek ją około 12 na granicę wywozimy-normalnie jak szpiedzy-wiemy jak wyglądamy, jakie samochody, tylko u nas w samochodzie to chyba nikt po niemiecku-Hubert kaleczy, uczyć się nie chce, ja tylko umiem się przedstawić i poweidzieć skąd jestem;) W schronisku jest około 20 psów przy budach lub nawet więcej i nic nie poradzimy, muszą to wytrzymać... a na sesyjkę to podaj termin, ja będę kombinować a co z dobcią? Quote
Recommended Posts