lolka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 nie mam jeszcze zdjęć doga ale rozmawiałam z wetem i jest kiepsko:placz: on jest starusieńki....ma z 8-9 lat, ma zaburzenia neurologoczne jeszcze niewiadomego pochodzenia, popuszcza mocz a sam całkowicie nie może się wysiusiać......nosi pieluchę dodatkowo ma kulawiznę , utyka na jedną łapę i tu tylko tabsy przeciwbólowe wchodzą w grę a domiar złego ma początki zaćmy on w schronie przeżywa horror, jest mu zimno , niby zmieniają mu bezustannie kocyki i pieluchy ale to i tak nie ochroni go od wilgoci i zaraz jakieś dodatkowe choróbsko podłapie...... boziu co tu robić, to taki wielki koń ..........jak mu pomóc, gdzie szukać choćby DT ?:placz::placz:....ja już wymiękam:shake: Quote
magda z. Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='lolka']nie mam jeszcze zdjęć doga ale rozmawiałam z wetem i jest kiepsko:placz: on jest starusieńki....ma z 8-9 lat, ma zaburzenia neurologoczne jeszcze niewiadomego pochodzenia, popuszcza mocz a sam całkowicie nie może się wysiusiać......nosi pieluchę dodatkowo ma kulawiznę , utyka na jedną łapę i tu tylko tabsy przeciwbólowe wchodzą w grę a domiar złego ma początki zaćmy on w schronie przeżywa horror, jest mu zimno , niby zmieniają mu bezustannie kocyki i pieluchy ale to i tak nie ochroni go od wilgoci i zaraz jakieś dodatkowe choróbsko podłapie...... boziu co tu robić, to taki wielki koń ..........jak mu pomóc, gdzie szukać choćby DT ?:placz::placz:....ja już wymiękam:shake:[/quote] pzrekopiuję na dożki w potzrebie, bidulek, foto by się chociaż jedno przydało, nie masz tam kogoś, kogo by o mms'a zmolestować:cool1: Quote
lolka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 pojutrze biorę się za kolejne bazarki i myślę że tym razem na ogólną/kryzysową skarpetę..priorytetem będzie pomoc temu nieszczęsnemu dogowi...ja przez niego spać nie mogę:-( jeśli on ma chore nerki to na pewno będzie potrzebna specjalistyczna karma dla nerkowców, pewnie pierdyliardy pieluch a jak diagnoza weta będzie niejasna to i jakieś specjalistyczne badania...trzeba chłopaka ratować tym bardziej, ze juz raz umknąl smierci...został zabrany z jeleniej:roll: wizja DT to marzenia zcietej głowy, nikt nie weźmie takiego wielkoluda, na DS też ma marne szanse przynajmniej na dzień dzisiejszy...... jutro rano dzwonię do Kuli przypomnieć o fotkach, jesli nie dostane to pojutrze po pracy skocze na chwile aby go wyfocić...... kurcze naprawde nie mam pomyslu bardziej sensownego jak mu pomóc Joasia, Joasia a może Tobie uda się go poogłaszac go gdzieś u siebie?? Quote
lolka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Seaside']a co z białą koteczką?[/quote] ach no widzisz, małpa ze mnie....zapomniałam napisać:oops:.... koteczka od wczoraj jest w nowym domu w bolesławcu:multi::multi::multi:, w ciągu kilku dni zdzwonimy się i zobaczymy czy nie ma awantur i w ogóle jak się czuje......a państwo z wielką niecierpliwością już na nią czekali....no pokochali białe futerko Quote
magda z. Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 zakocicie nam miasto:mad::evil_lol: fajnie, że niunia tak szybko znalazła dom, oby się tam kocice nie pobiły tylko;) Quote
lolka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='magda z.']zakocicie nam miasto:mad::evil_lol: fajnie, że niunia tak szybko znalazła dom, oby się tam kocice nie pobiły tylko;)[/quote] hmm co Wy tam robicie z tymi kotami:hmmmm:.....odemnie tak z 10 futerek poszło do bolca Quote
lolka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 wątek dogusia....zapraszam:cool3::mad: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/dog-niemiecki-w-wielkiej-potrzebie-schroniskow-w-dluzynie-148963/[/url] Quote
magda z. Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 [quote name='lolka']hmm co Wy tam robicie z tymi kotami:hmmmm:.....odemnie tak z 10 futerek poszło do bolca[/quote] mamy azjatycką knajpę:evil_lol: żartuję oczywiście, u nas chyba dopiero się robi boom na adopcje Quote
lolka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: [IMG]http://images6.fotosik.pl/551/4ac3dd3f0f0c53admed.jpg[/IMG] Quote
zuziaM Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Matko swieta :placz: !!! Tego psiaka trzeba w cieple i w mieszkaniu jak najszybciej umiescic ..... Przeciez na nim ani grama tluszczyku nie ma :placz: !!! Zamarznie ...... a jeszcze na dodatek pewnie stale jest przemoczony .... :placz: .... Quote
Seaside Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 o jasna cholera :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: :placz::placz::placz::placz::placz: Do wtorku mnie nie ma - jadę na zjazd rodzinny - nie będę miałą jak go ogłaszać :( Quote
magda z. Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 lolka ja z innej beczki, mój brat został koordynatorem do zbiórki darów dla Dłuzyny:razz: 1. Czy mogą wykorzystać logo schroniska i zrobić z niego takie naklejki przylepne-będą rozdawane osobom, które przyniosą dary, na kształt WOŚP. Nie chcą być później posadzeni o kradzież znaku 2. Potzrebny spis co zbierać: -karma -koce -stare kurtki, śpiwory, ręczniki, swetry -niepotzrebne smycze, obroże itp to moje propozycje, dodaj co jeszcze, Ty tam jesteś częśćiej i znasz potzreby czy jakies materiały do ocieplania bud np dywany, styropian, słoma, stare boazerie itp? Dziewczyny jak macie koncpecje to dajcie znac, ja mu przygotuję później czytelny opis na poniedziałek Quote
lolka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='magda z.']lolka ja z innej beczki, mój brat został koordynatorem do zbiórki darów dla Dłuzyny:razz: 1. Czy mogą wykorzystać logo schroniska i zrobić z niego takie naklejki przylepne-będą rozdawane osobom, które przyniosą dary, na kształt WOŚP. Nie chcą być później posadzeni o kradzież znaku 2. Potzrebny spis co zbierać: -karma -koce -stare kurtki, śpiwory, ręczniki, swetry -niepotzrebne smycze, obroże itp to moje propozycje, dodaj co jeszcze, Ty tam jesteś częśćiej i znasz potzreby czy jakies materiały do ocieplania bud np dywany, styropian, słoma, stare boazerie itp? Dziewczyny jak macie koncepcje to dajcie znać, ja mu przygotuję później czytelny opis na poniedziałek[/quote] Magda byłoby cudownie......najlepiej jakby Twój brachol skontaktował się z Kulą, on ma różne gadżety, typu ulotki, kalendarzyki .....jeśli chodzi o wykorzystanie loga to też z pewnością żaden kłopot ale lepiej aby kierownik wiedział..... wg mnie najpilniejsze potzeby to: koce, ciepłe okrycia karmy dla maluchów zarózno kotów jak i psów żwirek dla kotów kropelki przeciwpchelne no wszystkie takie deficytowe towary z sianem jest o tyle problem, że w wiekszych ilościach nie ma gdzie składować jak mi coś przyjdzie jeszcze do głowy to napisze Quote
Capri111 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Dziewczyny potrzebujemy pomocy!!Pisze na tym watku wierzac,ze moje rodzinne strony beda w stanie pomoc!!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1155/legnica-natychmiast-potrzebna-pomoc-ratunku-149048/#post13166241[/URL] Quote
magda z. Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 [quote name='lolka']Magda byłoby cudownie......najlepiej jakby Twój brachol skontaktował się z Kulą, on ma różne gadżety, typu ulotki, kalendarzyki .....jeśli chodzi o wykorzystanie loga to też z pewnością żaden kłopot ale lepiej aby kierownik wiedział..... wg mnie najpilniejsze potzeby to: koce, ciepłe okrycia karmy dla maluchów zarózno kotów jak i psów żwirek dla kotów kropelki przeciwpchelne no wszystkie takie deficytowe towary z sianem jest o tyle problem, że w wiekszych ilościach nie ma gdzie składować jak mi coś przyjdzie jeszcze do głowy to napisze[/quote] oki dzięki, telefon do schronu mam, to zadzwonimy, a kierownik jest w tygodniu tylko czy weekendy też? Bo nie wiem kiedy dzwonić;) Quote
lolka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='magda z.']oki dzięki, telefon do schronu mam, to zadzwonimy, a kierownik jest w tygodniu tylko czy weekendy też? Bo nie wiem kiedy dzwonić;)[/quote] najlepiej dzwonić w tygodniu w godzinach 10.00 - 14.00 jak uda mi się jutro dotrzeć do schronu to powiem mu zresztą, pewnie sie strasznie ucieszy Quote
daria1990 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [B][COLOR=Red]hej! Jest pilna sprawa!! [/COLOR][/B]w niedzielę w pisarzowicach w czasie wypadku samochodowego w popłochu uciekł pies!!!! rasy pinczer/ratlerek:placz::placz::placz: pies znajomych mojej cioci niemców!! noce dla niego i pogoda snieg deszcz moga byc straszne w skutkach!! PROSZĘ BARDZO JESLI TRAFI DO WAS TAKI PSIAK DAJCIE MI ZNAC ODBIORE GO JESLI MACIE ZNOJOMYCH KTÓRZY MIESZKAJĄ W OKOLICY PISARZOWIC I MOGĄ GO POSZUKAĆ PROSZĘ NIECH MAJĄ GO NA UWADZE!! [COLOR=Red]piesio miał czerwoną rozciagana smycz!!![/COLOR] jak cos to 603-719-235 moj nr tel Quote
alek5464 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Magda Z mieszkam po niemieckiej stronie 40km od Zgorzelca i mam GORE kolder i kocy i pare poduszek, nie mam czym tego zawiezc moze ktos by podjechal zabral jest tego 2palety i na wyskosc ok 180cm. napisz do mnie na [email][email protected][/email] Quote
lolka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='daria1990'][B][COLOR=Red]hej! Jest pilna sprawa!! [/COLOR][/B]w niedzielę w pisarzowicach w czasie wypadku samochodowego w popłochu uciekł pies!!!! rasy pinczer/ratlerek:placz::placz::placz: pies znajomych mojej cioci niemców!! noce dla niego i pogoda snieg deszcz moga byc straszne w skutkach!! PROSZĘ BARDZO JESLI TRAFI DO WAS TAKI PSIAK DAJCIE MI ZNAC ODBIORE GO JESLI MACIE ZNOJOMYCH KTÓRZY MIESZKAJĄ W OKOLICY PISARZOWIC I MOGĄ GO POSZUKAĆ PROSZĘ NIECH MAJĄ GO NA UWADZE!! [COLOR=Red]piesio miał czerwoną rozciagana smycz!!![/COLOR] jak cos to 603-719-235 moj nr tel[/quote] Daria prześlij mi koniecznie fotki, to zostawię w schronisku i porozsyłam po okolicy [email][email protected][/email] Quote
lolka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='alek5464']Magda Z mieszkam po niemieckiej stronie 40km od Zgorzelca i mam GORE kolder i kocy i pare poduszek, nie mam czym tego zawiezc moze ktos by podjechal zabral jest tego 2palety i na wyskosc ok 180cm. napisz do mnie na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote] cudownie:lol:.......a gdzie konkretnie mieszkasz bo Mariola jest z gerlitz, jeśli to bliziutko to mogłaby podjechać ....a jak nie to i tak coś wymyślimy:cool3:... dzięki wielkie za pomoc:loveu: Quote
daria1990 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 NIESTETY FOTKAMI NIE DYSPONUJE:( ALE JEST TO PIES RASOWY MALUTKI :placz: RATLEREK DLATEGO TO TAKIE PILNE!! BO JUZ OD NIEDZIELI GNA WSI GDZIES LATA!! JA DZIS SIE DOWIEDZIAŁAM :-( Quote
magda z. Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Alek wielkie dzięki:loveu::multi:, na pewno coś wymyślimy; takie rzeczy się na pewno przydadzą. Daria bez foty to trudno szukać psa, bo nawet jak ktoś go widział, to moze nie skojarzyć, ze to ten:roll: Jak to rasowiec jakiś to właściciele na pewno mają foty, nawet jak w formie nie cyfrowej to skan można zrobić Quote
daria1990 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 wiem ale jak mowie znajomi ciocio niemcy dzis u ciotki imieniny w gorlitz to postaram sie cos od wojka wyciagnac zeby postarał sie o foty ale fote mozna jakiegokolwiek ratlera Quote
magda z. Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 zdjęcia Beethovena, suk CC, doga na ich wątkach Lolka ja na razie tylko kudłacza wrzucę, bo musze juz lecieć, bom spóźniona, na dniach dodam pozostałe sierściulce, postaram sie jak najszybciej. Kudłaty, mieszaniec, samiec, 3 lata, zdrowy - to z księgi Jakby przeszedł wizytę u fryzjera to byłby prawie jak york:diabloti: numer czipa 390257 [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/75f3d17c88abafdc.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/111/75f3d17c88abafdcmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ea99bb7929f61017.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/111/ea99bb7929f61017med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/77cb8e1484e7f2cb.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/111/77cb8e1484e7f2cbmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts