Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Seaside']Super pomysł z tą wycieczka :)
A kiedy następne spotkanie?[/quote]
chyba 3 września popołudniu w MDK, ok 17, ale to jesczze ma się ustalić. podesłałam Ci na gg numer, aby przekazać tej dziewczynie z forum co chciała foty robić i plakaty:razz:a numer prezeski zdobędę później, bo sama nie mam, ale ona ma mój:evil_lol:

Posted

[url=http://dalmatynczykiwpotrzebie.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=112]• Zobacz temat - total[/url]

to jest wątek tego malucha lolka od Ciebie, jestem tam zarejestrowana, jak coś będzie wiadomo to daj znać, bo chyba kropkowe ciotki nawet ogłoszenie zrobiły:)

Posted

Zaraz zajrze na bazarki Magdy.
Psiaki hotelikowe maja sie super.
Magda, dzieki za rzeczy dla psiakow. Karusiowi daje do jedzenia te specjaly z platkami owsianymi :lol:, a chrupki yorkowe dostaly wszystkie na kolacje chrupkowa :lol:.
Wczoraj Semirek dostal nowiutka mate lazienkowa ( taka piankowa ) niebiesciutka w biale misiaczki :lol:.
Wieczory i poranki sa juz chlodne wiec pomyslalam, ze kupie lobuzowi, zeby dupcia mu nie marzla, kiedy bedzie chcial kolo budki sobie pospac, bo czesto to robi. Karus juz od dawna taka ma i oprocz tego jeszcze chodniczek na gumie.
A do budki Semirek dostal podusie. Polozylam ja w przedsionku i fajnie teraz to wyglada, kiedy Semus idzie juz wieczorem spac i lezy na kocyku w budce, a glowka na podusi w przedsionku :lol:. No slodziak jest okropny z niego :loveu: !
I bardzo grzeczniutki.
Naprawde, reaguje na wszystkie polecenia.... potrafi zrobic slicznie "siad", "zostan", "idziemy spac"..... wspanialy psiak :lol: !

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1155/boleslawiec-psy-z-przechowalni-albo-dom-albo-schronisko-144848/[/url]
psy z b-ca, lolka a jak ze szczylami z nory, załatwiłaś coś z Niemcami w ich sprawie? Bo my mamy stan 10 z dwóch małych suk:shake:

Posted

[quote name='magda z.'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1155/boleslawiec-psy-z-przechowalni-albo-dom-albo-schronisko-144848/[/URL]
psy z b-ca, lolka a jak ze szczylami z nory, załatwiłaś coś z Niemcami w ich sprawie? Bo my mamy stan 10 z dwóch małych suk:shake:[/quote]

trzy maluchy co nam zostały z całej bandy pojechały do niemiec ..............

te Wasze na milion procent znajdą domy............do beaty wiele osób dzwoniło i chcieli właśnie malutkie

a jak już będą większe to koniecznie prześlijcie mi foty .......zapodam tez do schronu tam ostatnio rzadko bywają szczeniory a jak już sie trafia to błyskawicznie znajdują domki....mówie oczywiście o mniejszych wydaniach:cool3:

a one sa bezpieczne w tym punkcie przetrzymania???

Posted

[quote name='lolka']trzy maluchy co nam zostały z całej bandy pojechały do niemiec ..............

te Wasze na milion procent znajdą domy............do beaty wiele osób dzwoniło i chcieli właśnie malutkie

a jak już będą większe to koniecznie prześlijcie mi foty .......zapodam tez do schronu tam ostatnio rzadko bywają szczeniory a jak już sie trafia to błyskawicznie znajdują domki....mówie oczywiście o mniejszych wydaniach:cool3:

a one sa bezpieczne w tym punkcie przetrzymania???[/quote]
no z bezpieczeństwem to średnio, bo to boksy, obok dorosłe psy, nie wiadomo jak z chorobami, ale ja nie mam gdzie ich zabrać. Po jedną suczkę ma się stawić facet jak ona odchowa szczyle. Ale nie wiadomo jeszcze jak z wywozem, dlatego zaraz lecę udoskonalić allegro, żeby dorosłe zeszły ze stanu, to wówczas może uda się odroczyć wyrok. Bo po 20 miał być rozpisany przetarg.
Fajnie, ze Twoje już zeszły ze stanu.
A co z tym terrierem, bo Aneta nic mi nie napisała, a w razie potzreby mam numer do dziewczyn od tej rasy, mają na razie więcej domów niż psów do adopcji, no i muszę z wątków terrierów go ściągnać jakby już nieaktualne było;)

Posted

[quote name='magda z.']no z bezpieczeństwem to średnio, bo to boksy, obok dorosłe psy, nie wiadomo jak z chorobami, ale ja nie mam gdzie ich zabrać. Po jedną suczkę ma się stawić facet jak ona odchowa szczyle. Ale nie wiadomo jeszcze jak z wywozem, dlatego zaraz lecę udoskonalić allegro, żeby dorosłe zeszły ze stanu, to wówczas może uda się odroczyć wyrok. Bo po 20 miał być rozpisany przetarg.
Fajnie, ze Twoje już zeszły ze stanu.
A co z tym terrierem, bo Aneta nic mi nie napisała, a w razie potzreby mam numer do dziewczyn od tej rasy, mają na razie więcej domów niż psów do adopcji, no i muszę z wątków terrierów go ściągnać jakby już nieaktualne było;)[/quote]

terrier okazał sie sznaucerem olbrzymim:evil_lol: i Aneta znalazła jego właściciela ...........niestety nie za fajnie to wygląda :shake: tzn warunki w jakich on jak i jego brat są trzymani są nieciekawe

Posted

[quote name='lolka']terrier okazał sie sznaucerem olbrzymim:evil_lol: i Aneta znalazła jego właściciela ...........niestety nie za fajnie to wygląda :shake: tzn warunki w jakich on jak i jego brat są trzymani są nieciekawe[/quote]
no to nie rosjanin jednak;)
a gdzie psy są?

Posted

jeśli Olutka się zgodzi to 120 zł ze szczeniakowej skarpety dołożymy do Semirkowo-Karusiowej skarpety:evil_lol:

jeśli w tym tygodniu nie wyrwę się i nie pojadę do schroo to chyba umrę

a mówiłam Wam że mój najukochańszy Rudy i ulubiona babulinka owczareczka znalazły domki?!!!:multi:

Posted

to jeden z naszych sławnych szczeniorów:evil_lol::evil_lol:
[url=http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090817/PUPILE06/336145686]Nawet gdyby był zielony to i tak byśmy go wzięły - 17 sierpnia 2009[/url]

Posted

o rudym wiemy:loveu: owczareczka superowo, ale się udało:loveu:
artykuł świetny, jesteś bohaterką:multi::multi: lolka masz podejście i do ludzi i do zwierzaków, Opatrzność Cię zesłała w nasze okolice:loveu:

Posted

ach jaki tam anioł:oops:......mam straszliwe wyrzuty sumienia bo przez te szczeniory i inne glizdusie poza schroniskowe straszliwie zaniedbałam psiaki z dłuzyny.......niefajnie :-(

a wracając do tych artykułów , bo to w sumie jeden z kilku to miałam dość sceptyczne podejście do tego wszystkiego.....ale okazało się że dzięki takiemu nagłośnieniu pięć maluchów znalazło domy a dodatkowo odezwała się do mnie babeczka z pewnej firmy która chciałaby pomóc"Skuzowym" zwierzakom i jutro jadę do zielonej góry po 100KG KARMY!!!!!!!:crazyeye:........a tylko przypomne że u skózuw w tej chwili jest jeden schroniskowy psiak"Pusia" a ostatnimy czasy przewineło sie z pięc dłuzyniaków

Posted

fajnie z tą karmą:) ja na razie uziemiona z pisaniem, jeszcze koleżanka mi napisała, ze ma już recenzję zewnętrzną, a ja cały czas w polu, a promotora to wieszać niedługo będę:angryy: ale skrobię dalej, mykam do sprawy o czary:diabloti:

Posted

ale przed chwila przeżyłam szoking......w celu dokładnego rozliczania dla pewności zaglądnęłam jeszcze na konto ...patrze, patrze a tu wpłata pt. "psy dłuzyna Semir" i 300 zł od Małgorzaty z Krakowa:crazyeye::crazyeye: ..........jezusie to Goska co miała chwilowo Semirka znowu wpłaciła, wczesniej już wpłacila 310 zł:crazyeye::crazyeye:

Zuziam zapodaj mi prosze telefon do niej(bo tardycyjnie gdzies zaiwruszyła) musze jej podziekować .............. :lol:

[COLOR=DarkRed][B]a teraz ROZLICZANKO

[SIZE=3][COLOR=Black]poprzedni stan [COLOR=Red]13,69 zł[/COLOR]
[COLOR=Red]+ 15,50[/COLOR] zł Magda Z bazarki
[COLOR=Red]+ 310 zł[/COLOR] Małgorzata z Krakowa - na Semira ( wpłacone z dopiskiem sierpień ale skoro sierpien juz oplacony to idzie na wrzesień)
[COLOR=Red]+ 300 zł[/COLOR] Małgorzata z Karkowaz SEMIR
[COLOR=Red]+ 120 zł[/COLOR] pozostałe pieniązki po szczeniakach

.........................
[COLOR=Red]razem: 759,19 zl[/COLOR]

czyli:
na Semira mamy - [COLOR=Red]610 zł[/COLOR] (wrzesień, październik[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=DarkRed][B][SIZE=3][COLOR=Black]:multi:)
na Karo mamy - [COLOR=Red]149,19 zł[/COLOR] ( nie wiem ile brakuje na Karo bo on jakoś dziwnie oplacony chyba do 11.09? .....cholercia :roll:[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR]

ZuziaM ja nie bede tych pieniędzy trzymać ..........wpłacę Tobie pojutrze cała kwotę 759,19 zł z takim podziałem na psy jak wyżej a Ty mi powiesz ile dokładnie brakuje na wrzesien na Karusia ok?

Posted

a tam wogóle powiem Wam szczerze, że zaniedbałam straszliwie Semira i Karusia....te szczeniory spędzały mi dosłownie sen z powiek, skupiłam sie jedynie na nich:oops:.......teraz jak już jestem o nie spokojna to ruszam pełną para z szukaniem domów dla chlopaków i chocbym miała paść to do końca roku obaj muszą juz grzać doopki w swoich domkach........

Posted

No nie powiem, byloby super :lol:!
Robie stale Allegro dla Semirka, a Magda dla Karusia.
Zal mi Karusia, bo nie moge go wypuszczac stale, bo gna do Semira i go napada przez kojec:cool3:.
A Semirka mi szkoda, bo sie bardzo juz przywiazal do nas wszystkich.
Jest w ogole traktowany jak nasz :lol:..... W kojcu siedzi wylacznie wtedy, kiedy wychodze na spacer z Karusiem, wiec na krotko 4 x dziennie i kiedy moje kocice chca sobie zazyc swiezego powietrza, wiec tez jakies 2 godzinki dziennie. Poza tym caly czas jest poza kojcem.
Ale zima sobie go w budzie nie wyobrazam :shake:..... zmarznie jak nic :shake:...

Posted

Acha Agusia, odkrylam nowa cudowna :loveu: pania doktor w Zgorzelcu ! Wet z powolania, poswieca sie zwierzaczkom bardzo, odwiedza w domach nawet przed swoja praca, ulgowo traktuje znajdki.
Kolezance bedzie wlasnie sterylizowac za darmo kocice bezdomna.....
Bardzo latwo do niej trafic.
Pisze, jakby czasem pan doktor P.:roll: nie mial czasu dla jakiejs psiny ....:cool3:

Posted

[quote name='zuziaM']Acha Agusia, odkrylam nowa cudowna :loveu: pania doktor w Zgorzelcu ! Wet z powolania, poswieca sie zwierzaczkom bardzo, odwiedza w domach nawet przed swoja praca, ulgowo traktuje znajdki.
Kolezance bedzie wlasnie sterylizowac za darmo kocice bezdomna.....
Bardzo latwo do niej trafic.
Pisze, jakby czasem pan doktor P.:roll: nie mial czasu dla jakiejs psiny ....:cool3:
[/quote]

Pan doktor P. to czas ma ale.........kasuje okrutnie, nie ma zmiłuj...tak, że każdy dobry wet nie mający ambicji zostać miliarderem na wagę złota