lolka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 proszę pomóżcie mi ogłaszać PIPUCHNĘ .......ona wraz z Kanii trafiła do Jagii do katowic na DT, Kani znalazła już domek a Pipi ma tak nikłe szanse, że aż sie boje co to bedzie....ona ma wszystko chore i niewydolne a do tego była bita i panicznie się boi ludzi, wszystko ją przeraża ....zaakceptowała i kocha tylko Jagne ale u niej nie może zostac na stałe [SIZE=3][COLOR=DarkRed][B]Joasia[/B][/COLOR][/SIZE] może Tobie sie uda jej pomóc oto jej watek [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/schorowana-mikroskopijna-pipi-niewyd-pluca-serce-watroba-nerki-katowice-136605/index7.html[/url] [SIZE=4][COLOR=DarkRed][B]Seaside[/B][/COLOR][/SIZE] dziekuję :loveu::loveu: Quote
lolka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='xmartix']macie więcej zdjęć tego z ukrytym ufem ?:roll: co to za piesio?[/quote] ukryte ufo jest małe ale i strasznie wystraszone, nie udało mi się ją/jego wydobyć z tej budy:shake:....nie wiem kogo się bała/bał czy stada rozbrykanych i drących się psiaków czy mnie......... nie miałam nawet kogo zapytać a czytnikiem nie było szans go wybadać bo chowało się biedactwo ......ale jak trzeba to prześle fotkę kierownikowi i on wszystko ustali:cool3: Quote
lolka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='xmartix']no możemy podziałać w związku z tym ufem[/quote] :thumbs: to ja wysyłam maila do kierownika aby mi napisał wszytko co wie o ufaku do dziesiątego pokolenia wstecz;) Quote
lolka Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 [quote name='xmartix']dobrze :) wątek załóż[/quote] jak tylko się dowiem czy to chłopak czy dziewucha , wogóle cokolwiek na temat stwora to założę bo inaczej zaginiemy w gąszczu Quote
psiara100 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 mam do oddania budę, jest do odbioru w Zgorzelcu, moze mi ktos powiedziec czy przydalaby sie w schronisku ? uzywana, ale mysle ze w dobrym stanie, tylko niestety byla troszke zasikana... jezeli ktos mi powie jak... to moge dodac zdjecia... Quote
Pandisia Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 [quote name='lolka'] dziewczatko które wczoraj trafiło do schroo ...tak przerażona, ze tylko powarkiwać jest w stanie [IMG]http://images49.fotosik.pl/129/356e17342be1bd8e.jpg[/IMG] [/quote] Cześć a masz więcej fotek tej suni? Jakiej wielkości jest? Quote
lolka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 [quote name='Pandisia']Cześć a masz więcej fotek tej suni? Jakiej wielkości jest?[/quote] nie mam żadnego innego zdjęcia niestety, ona nawet nie jest jeszcze przyjęta do schroo i nie zbadana przez weta ......jak dziś byłam to bidula siedziała w takiej samej pozycji jak wczoraj, miski pełnie jedzenia....nic nie ruszyła:-( ......ona jest mniej wiecej wielkosci jak spanielek tylko drobniejszej budowy, niestety dzisiaj równiez nie dała sie dotknąc, nawet podejśc... boje sie że powtórzy sie historia czarusia i bedzie trzeba ją na gwałt wyciagac ze schroo Quote
lolka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 dziś nie mogłam spać , miałam cały czas przed oczami tego bidula [IMG]http://images50.fotosik.pl/129/b404bea0f91eb747med.jpg[/IMG] to bez wątpienia teraz najbardziej zabiedzony pies w schroo......główkę ma ładną ale reszta to obraz nędzy i rozpaczy, ......... zapyziałe furto a pod nim sam kościotrupik .......... zagłodzony , trzymany dotychczas na łańcuchu jeszcze dzieciak w sumie:-( .............i tak sie kręciłam z boku na bok i nie mogłam przezyć....przecież on nie ma szans w schroo, potrzebuje specjalnego karmienia, po kilka rzy dziennie w małych ilościach, witamin , odżywek...a przede wszytkim człowieka aby mógł poczuc że zycie jest cos warte no i tak od rana chodziłam struta ..zadzwoniłam do Beaty z bogatyni i jej płakałam nad losem malca.....a ona, no ta moja kochana Beata:loveu::loveu: nie wytrzymała mojego biadolenia i zrobiła nieziemnską przysługe....oddała nam swój rezerwowy tymczas dla chłopaka:multi::multi: ludzie ci są wyjatkowo ubodzy , naprawde bardzo biedni ale za to niesamowicie wrażliwi i oddający swe serca dla psiaków ....niuniek pojechłał do nich:multi: do bagatyni....kupiłam mu żarełko na tydzień, dałam symboliczny grosz za wrazliwośc i teraz umieram ze szczęscia........juz Beata do mnie dzwonila że umeczony chłopak spi wtulony w tate zastępczego :loveu::loveu: trzeba będzie ich wspierać w utrzymanieu malucha ale warto bo psiak pozna co to zycie w domu, spacerki itd....on biedny nie umiał nawet wejśc na korytarz, zapierał sie łapkami....bał sie bo przeciez całe swoje dotychczasowe życia na łancuchu spedził....ale będą z niego ludzie, to widać:lol:........niech z tydzien odsapnie i musimy koniecznie szukac mu domku...ogłaszac go wszedzie Quote
lolka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 [quote name='psiara100']mam do oddania budę, jest do odbioru w Zgorzelcu, moze mi ktos powiedziec czy przydalaby sie w schronisku ? uzywana, ale mysle ze w dobrym stanie, tylko niestety byla troszke zasikana... jezeli ktos mi powie jak... to moge dodac zdjecia...[/quote] kochana w schronisku to może w tej chwili być zbędna ale zapytam kierownika, tam właśnie są budowane nowe ale mamy z Beata mnóstwo bid w okolicach które nie maja nawet schronienia np ten co zamiast budy ma kilka desek skleconych pełnych dziur i zgnilizny.......może dla takiego bidula byś przekazała:oops: [IMG]http://images42.fotosik.pl/92/f877fdf425ba9c04med.jpg[/IMG] Quote
psiara100 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 nie ma problemu, bardzo chetnie :) tylko ktos by musial ta bude ode mnie odebrac bo ja nie mam czym jej przetransportowac.... Buda ma wymiary: wysokosc: 1,10m, szerokosc: 1m, dlugosc: 1,65m; ma ściagany dach. Tutaj sa zdjęcia budy: [url=http://psiara100.wrzuta.pl/obraz/7X3qDdXshEE/hpim2852]Wrzuta.pl - HPIM2852[/url] [url=http://psiara100.wrzuta.pl/obraz/5u3TXz89Gyg/hpim2854]Wrzuta.pl - HPIM2854[/url] Quote
OLUTKA55 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 buda piekna ale bedzie potrzebny duzy samochod:cool1: Quote
psiara100 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 buda kiedys miala jeszcze przedsionek, ale niestety piesek na starosc mial problemy z wchodzeniem wiec musielismy wylamac deske oddzielajaca, ale chyba nie byloby problemu zeby na nowo jakas przybic w srodku Quote
lolka Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 jesoo Psiarka100:loveu: jaka przepiękna buda, myślę że temu psiakowi uratuje życie na kolejną zimę ..............jutro zmierzę czy aby nie wejdzie do mojego auta , mam berlingo a jesli nie to coś wymyslę ...........dziekuje z całego serca ten piesio mieszka u patologii w Pobiednej to jest tuz prtzed swieradowem....straszna bida, próbowałam mu szukac domku ale niestety bez skutkku, tak sobie po cichu myslałam, że jak tylko wybuduja w koncu w lesnej punkt interwencyjny to go jakos podstepnie tam ulokuje .....bedzie przynajmniej miał schronienie, pełna michę i opieke weta....ale kiedy to nastapi , niewiadomo:shake:.......ta piekna buda bedzie dla niego niewyobrazalnym luksusem Quote
Seaside Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 [quote name='lolka']ale warto bo psiak pozna co to zycie w domu, spacerki itd....on biedny nie umiał nawet wejśc na korytarz, zapierał sie łapkami....bał sie bo przeciez całe swoje dotychczasowe życia na łancuchu spedził....ale będą z niego ludzie, to widać:lol:........niech z tydzien odsapnie i musimy koniecznie szukac mu domku...ogłaszac go wszedzie[/quote] Aga ludzie o których pisałam poprosili o zdjęcia psiaka - jeżeli sie zdecydują będą dzwonić do Ciebie - to ludzie którzy całe życie mieli psiaki. Teraz mają jednego i chcdla niego towarzysza. Takiego sporego, a ciapka jak się odkarmi to będzie cuuuudny okaz :loveu: Zgłosiła się też do mnie babeczka o jednego z kocurków - jest bardzo chętna więc pewnie będzie dzwonić. Ma już jednego młodego i chce drugiego, żeby się razem chowały :) Oby tylko coś z tego wyszło :roll: Quote
zuziaM Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Ale cudenka sa w tym schronisku ..... :shake: Kto takie slodkosci oddaje, ten nie ma serca ! A ten biedaczek z patologii na lancuchu ... serce sie kraje... jaki on chudy strasznie :placz: ! Jego trzeba odrobaczyc na pewno .... ta glowka az trojkatna... sama czaszka :-( ! ___________________________________ Moja jedna budka juz prawie gotowa. Materialow wystarczy nam na jeszcze jedna, a moze i na dwie. Tak wiec,od poczatku czerwca, bede miala 3 miejsca dla psiakow :lol:. . Quote
lolka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 [quote name='Seaside']Aga ludzie o których pisałam poprosili o zdjęcia psiaka - jeżeli sie zdecydują będą dzwonić do Ciebie - to ludzie którzy całe życie mieli psiaki. Teraz mają jednego i chcdla niego towarzysza. Takiego sporego, a ciapka jak się odkarmi to będzie cuuuudny okaz :loveu: Zgłosiła się też do mnie babeczka o jednego z kocurków - jest bardzo chętna więc pewnie będzie dzwonić. Ma już jednego młodego i chce drugiego, żeby się razem chowały :) Oby tylko coś z tego wyszło :roll:[/quote] o mamo ale byłoby cudownie....on jest wspaniały, gania z dzieciakami tych ludzi co go chwilowo przygarneli po boisku jak szalony, ładnie chodzi na smyczy .....o dziwo jak jest w domu i chce się załatwić to prosi o spacerek.....no taki jest kochany ze gdyby nie fakt ze oni maja już psiaki i nie stać ich na kolejnego nigdy by już go nie oddali ............on na pewno jeszcze urośnie trochę:cool3: a kociaka to ja jeszcze mam na wydaniu jednego tego czarnego , ale on nie jest do końca czarny - ma takie ciemno brazowe pregi i piekne brazowe oceta......jest do tego pierdelkowskim, czyli spioch i laluś [IMG]http://images41.fotosik.pl/125/6271c92b9d53c8fdmed.jpg[/IMG] Quote
Shawnee Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Lolka, zareserwujes mi mlodego kota albo mam wziac z schronisku??? Quote
lolka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 [quote name='Seaside']Aga ludzie o których pisałam poprosili o zdjęcia psiaka - jeżeli sie zdecydują będą dzwonić do Ciebie - to ludzie którzy całe życie mieli psiaki. Teraz mają jednego i chcdla niego towarzysza. Takiego sporego, a ciapka jak się odkarmi to będzie cuuuudny okaz :loveu: Zgłosiła się też do mnie babeczka o jednego z kocurków - jest bardzo chętna więc pewnie będzie dzwonić. Ma już jednego młodego i chce drugiego, żeby się razem chowały :) Oby tylko coś z tego wyszło :roll:[/quote] dziękuje kochana ...dzięki Tobie wszystkie kotecki znalazły domki .....ta babaczka już ma w domu czarnuszka odemnie:multi::multi: , dzis jej zawiozłam:cool3: ale żeby nie było tak różowo Beata mnie poinformowała o kolejnych 8:crazyeye: Quote
lolka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 [quote name='Shawnee']Lolka, zareserwujes mi mlodego kota albo mam wziac z schronisku???[/quote] Joasia ja swoje już wydałam, w schronisku z kolei nie ma małych, przynajmniej w niedziele jeszcze nie było.........ale jest 8 kolejnych dzidziusiów:placz: niechcianych.....z tym że one jeszcze za małe do oddania , tak gdzieś za 2-3 tygodnie będą samodzielne........są teraz w Bogatyni Quote
lolka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 taka fajowa, grzeczna około roczna sierściuszka została wczoraj znaleziona w rowie......:angryy: oczywiście nikt inny nie mógł jej w ciemnościach wypatrzeć jak tylko Beata no i kolejna psinka na liście do szukania nowego domku:roll: [IMG]http://images40.fotosik.pl/127/7023837d871fae76med.jpg[/IMG] [IMG]http://images45.fotosik.pl/132/5770bd3a285b692amed.jpg[/IMG] Quote
Kasia&Rika Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 ale cudna. na pewno szybko znajdzie domek ... :loveu: Quote
kometa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 przepraszam za offa ale sprawa pilna:( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/udreczona-owczarka-potzrebne-wsparcie-dt-ds-pomocy-138499/[/URL] Quote
Beata19 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, że jej znajomi znalezli przywiązanego w lesie na ich oko 4 miesięcznego pit bulla...dzwonili do scheoniska ale n ie wiem dlaczego nie do dłużyny tylko do jakiś Żar i powiedzieli że to nie ich rejon...codziennie zawoża mu jedzenie i wode a on zawsze w tym samym miejscu na nich czeka, podobno jest kochany ale nie mogą go zabrać bo mieszkają w bloku i mają juz psa! jeszcze nie wiem dokładnie gdzie to jest ale gdzieś w mojej okolicy... Quote
Recommended Posts