zuziaM Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='magda z.']Gosiu jakbys mogła to też przygotuj rzeczy licytowane przez Maruda666,[/quote] Super, bo Maruda666 ma butelke z papryczkami i bym musiala paczka wysylac i .... boje sie, czy by cala dotarla. Powiadom ja w takim razie, ze Ty to ode mnie odbierasz i wezmie przy okazji pobytu w Boleslawcu. [B]Beda przesylki dla :[/B] [B][I]Maruda666 - buteleczka[/I][/B] [B][I]Jo37 - dzbanuszek na smietanke[/I][/B] [B][I]Rodzice Maciusia - zegar[/I][/B] [B][I]hankag - kostka gumowa ( zabawka )[/I][/B] [B][/B] [I][B]lolka[/B],[/I] tylko nie zapomnij o mnie, prosze :lol: i zadzwon , kiedy bedziesz w Lubaniu, zebym wyjechala [B][I]:lol:.[/I][/B] [B][/B] [B][I]Dziewczyny, bo [U]ja bede na dogo dopiero 3 listopada - w poniedzialek[/U] ( mam jutro urlop, a w piatek jest tu u nas swieto - tzn w Görlitz ).[/I][/B] [B][/B] [B][/B] [B][/B] [B][/B] [B][/B] [B][I]_____________________________________[/I][/B] [B][/B] Quote
lolka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 nie zapomnę :diabloti: w piątek rano rano zadzwonię ............maksymalnie o 13.00 muszę wyjechać z Biszkoptem ze schroniska, do schroniska mam teraz około godzinkę(remonty i objazdy:angryy:), muszę jeszcze przygotować delikwenta na podróż, czyli siusiu, koopki, zebranie papierów............tak że mniej wiecej o 10.00 - 11.00 bedę w Lubaniu Quote
magda z. Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 ja w piatek siedzę na miejscu w b-cu, więc jak wyjedziesz z dłużyny to daj znać, pojawią się na umówionym miejscu, może przy pierwszym rondzie, za mostem, jak nie bedzie padac podjade sobie rowerem;) Quote
lolka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='magda z.']ja w piatek siedzę na miejscu w b-cu, więc jak wyjedziesz z dłużyny to daj znać, pojawią się na umówionym miejscu, może przy pierwszym rondzie, za mostem, jak nie bedzie padac podjade sobie rowerem;)[/quote] tak by było najlepiej bo ja kompletnie nie znam Bolesławca, tylko z przejazdówki na autostradę Quote
zuziaM Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='lolka']tak by było najlepiej bo ja kompletnie nie znam Bolesławca, tylko z przejazdówki na autostradę[/quote] Dlatego wszystkie pawie spotkania w Boleslawcu sa na stacji benzynowej kolo pierwszego ronda :lol:. Tam kazdy trafi bez problemu :lol:. Quote
magda z. Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='lolka']tak by było najlepiej bo ja kompletnie nie znam Bolesławca, tylko z przejazdówki na autostradę[/quote] oki, to na orlenie sie spotkamy za mostem, jest przy rondzie:) Quote
lolka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='magda z.']oki, to na orlenie sie spotkamy za mostem, jest przy rondzie:)[/quote] oki ...my już się tam kiedyś spotkałyśmy jak byłyśmy zobaczyć tego leśnego psiaka, pamiętasz? Quote
magda z. Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='lolka']oki ...my już się tam kiedyś spotkałyśmy jak byłyśmy zobaczyć tego leśnego psiaka, pamiętasz?[/quote] pewnie, że pamiętam:) zapowiadają piatek bez deszczu więc zabiorę sie tam rowerem;) Biszkopcika pozanm tez przez chwilkę:) Quote
Lidan Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Zgdonie z umową zrobiłam Dreduli [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=472221094][COLOR="Magenta"]allegro [/COLOR][/url]narazie na 5 dni skoro lolka wyjeżdża na urlop i nie będzie miał kto prowadzić ewentualnych negocjacji w sprawie adopcji. Liczę, że ślicznotka szybko znajdzie domek zanim wyschnie tam na wiór i skołtunieje tak, że tylko golenie na zero będzie wchodziło w grę. Wstawiłam też kilka ogłoszeń na bezpłatnych stronach ale w tej chwili pogubiłam się już gdzie te ogłoszenia dałam :oops: Na pewno jest gdzieś tu:[url=http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=33366]Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia[/url], powinno być tu [url=http://www.czworonogi.eu/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=144&catid=1&Itemid=0]czworonogi - Ogłoszenia - Psy - Prześliczna Dredula szuka domu[/url] i czeka na akceptację gdzieś na adopcje.org Quote
Beata19 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Trzymam kciuki za Biszkopta:kciuki::kciuki::p Quote
magda z. Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 [quote name='Lidan']Zgdonie z umową zrobiłam Dreduli [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=472221094"][COLOR=magenta]allegro [/COLOR][/URL]narazie na 5 dni skoro lolka wyjeżdża na urlop i nie będzie miał kto prowadzić ewentualnych negocjacji w sprawie adopcji. Liczę, że ślicznotka szybko znajdzie domek zanim wyschnie tam na wiór i skołtunieje tak, że tylko golenie na zero będzie wchodziło w grę. Wstawiłam też kilka ogłoszeń na bezpłatnych stronach ale w tej chwili pogubiłam się już gdzie te ogłoszenia dałam :oops: Na pewno jest gdzieś tu:[URL="http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=33366"]Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia[/URL], powinno być tu [URL="http://www.czworonogi.eu/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=144&catid=1&Itemid=0"]czworonogi - Ogłoszenia - Psy - Prześliczna Dredula szuka domu[/URL] i czeka na akceptację gdzieś na adopcje.org[/quote] dzięki wielkie:loveu::loveu: lolka juz na trasie, powinna już być nawet we w-wiu, bo jakąś godzinę temu z b-ca wyjechała:) Biszkopt fajny psiak, ale jeździć to nie umie:roll: Quote
OLUTKA55 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 moze to ogłoszenie zamiescic jeszcze w www. Zgorzelec.info i Bolec.info to najblizej do Dłuzyny , jesli to mozliwe ,:lol: w ogłoszeniach drobnych Quote
lolka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Lidan']Zgdonie z umową zrobiłam Dreduli [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=472221094"][COLOR=Magenta]allegro [/COLOR][/URL]narazie na 5 dni skoro lolka wyjeżdża na urlop i nie będzie miał kto prowadzić ewentualnych negocjacji w sprawie adopcji. Liczę, że ślicznotka szybko znajdzie domek zanim wyschnie tam na wiór i skołtunieje tak, że tylko golenie na zero będzie wchodziło w grę. Wstawiłam też kilka ogłoszeń na bezpłatnych stronach ale w tej chwili pogubiłam się już gdzie te ogłoszenia dałam :oops: Na pewno jest gdzieś tu:[URL="http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=33366"]Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia[/URL], powinno być tu [URL="http://www.czworonogi.eu/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=144&catid=1&Itemid=0"]czworonogi - Ogłoszenia - Psy - Prześliczna Dredula szuka domu[/URL] i czeka na akceptację gdzieś na adopcje.org[/quote] Lidan [B]dzię - ku - je - my[/B] !!!!! :loveu: mam jej nr czipa i nr schroniskowy...może uda się dopisać do ogłoszeń dla ewentualnych zainteresowanych którzy by bezpośrednio do schroniska dzwonili czip : 798076 nr 524 Quote
lolka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='magda z.']dzięki wielkie:loveu::loveu: lolka juz na trasie, powinna już być nawet we w-wiu, bo jakąś godzinę temu z b-ca wyjechała:) Biszkopt fajny psiak, ale jeździć to nie umie:roll:[/quote] wróciłam z Biszkoptem............pomijając fakt, że podróż była masakrą:eek2: to żadnych dobrych wieści nie przywożę....pies praktycznie nie widzi, ma na 100 % łuszczke rogówki, czyli ostre zapalenie rogówki o podłożu autoimmunologicznym ....w bardzo ale to bardzo zaawansowanym stadium:placz: miał od razu zabieg..........wbijali mu igły do oczodołów:-( dodatkowo ma pierdyliard maści, kropli i prochów do stosowania na codzień.......jeszcze nie sprawdziłam w necie co to za lekarstwa ja już nie wspomnę ile to kosztowało:crazyeye: a to dopiero początek sam zabieg 400 zł (okres działania 6 tygodni) lekarstwa 64 zł po trzech tygodniach kolejna wizyta i zobaczymy jak działają leki i jak poskutkował zabieg, całkiem możliwe że trzeba będzie ten zabieg powtórzyć:mdleje: no i warunki musi mieć odpowiednie do leczenia to znaczy bytowe warunki dziewczyny musimy nadal stawać na rzęsach i robić dla niego kolejne bazarki a zapomniałam dodac że jest to choroba nieuleczalna.......tylko zaleczana on może widziec lecz w przypadku pogorszeń trzeba wznawiać kuracje Quote
Lidan Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='OLUTKA55']moze to ogłoszenie zamiescic jeszcze w www. Zgorzelec.info i Bolec.info to najblizej do Dłuzyny , jesli to mozliwe ,:lol: w ogłoszeniach drobnych[/QUOTE] Z tego co wyczytałam przed chwilą na stronie [url=http://www.zgorzelec.info]WWW.ZGORZELEC.INFO ® - dziennik[/url] to "*publikacja ogłoszeń komercyjnych dla klientów katalogu firm zgorzelec.info jest bezpłatna. W pozostałych przypadkach koszt wynosi 122 złbrutto za miesiąc emisji." Nie wiem czy dobrze to zrozumiałam, ale nie mam 122zł na zbyciu, a nawet jesli bym miała to wolałabym je przeznaczyć np. na hotelik dla tej ślicznej suczki. Napisałam ogłoszenie na stronie Bolec.Info. Czeka na akceptację. Mam nadzieję, że nie wystawią mi rachunku :roll: Biedny Biszkopcik :-( Quote
magda z. Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 ja w drobnych na bolec.info wrzucałam czasami psiaki, nei kasowali;) Biedny Biszkopt:shake:on naprawde bardzo fajnym psiakiem jest, a mój Bismarck jak wyczuł zapach schronu to znowu myślał, że mu kumpla przywiozłam, na inne psy tak nei reaguje, ale schroniskowy smród działa na niego, tak jakby chciał pokazać, ze stamtąd by psa zaakceptował:roll:chociaż i tak nie mamy jak tego dokonać:roll: Quote
lolka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 mam tu kilka fotek Biszkopta z podroży jak diabeł w końcu zrozumiał, że w samochodzie nie nic mu nie grozi i nie dzieje się żadna tragedia........dopiero we wrocku przestał mi wskakiwać na głowę:evil_lol: u weta i w powrotnej drodze nie robiłam fotek, nie miałam do tego głowy, obydwoje mieliśmy dość i byliśmy zbyt zmaltretowani [IMG]http://images31.fotosik.pl/392/cfe2891df6e9097amed.jpg[/IMG] [IMG]http://images26.fotosik.pl/290/c74e8c4e73b1a457med.jpg[/IMG] [IMG]http://images49.fotosik.pl/25/fae86c17f015b5camed.jpg[/IMG] [IMG]http://images46.fotosik.pl/25/a9d23802ad06d3e8med.jpg[/IMG] Quote
Shawnee Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 lolka, co ten pies potrzebuje (lekarstwo i ile pieniądze), ja sprobuje w germany znaleźć! Zrobilasch zdjęcie od psow? Quote
Lidan Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='lolka']wróciłam z Biszkoptem(...) pies praktycznie nie widzi, ma na 100 % łuszczke rogówki, czyli ostre zapalenie rogówki o podłożu autoimmunologicznym ....w bardzo ale to bardzo zaawansowanym stadium:placz:(...) a zapomniałam dodac że jest to choroba nieuleczalna.......tylko zaleczana on może widziec lecz w przypadku pogorszeń trzeba wznawiać kuracje[/quote] Czy poza tym, że Biszkopt nie widzi i napewno nie jest mu z tym dobrze, zwłaszcza w schroniskowych warunkach, czy on cierpi fizycznie z tego powodu? Czy ta choroba jest dla psa bolesna? [quote name='lolka']miał od razu zabieg..........wbijali mu igły do oczodołów:-( [/QUOTE] Oj, biedna psina :-( Czy ten zabieg robili w znieczuleniu/narkozie? Bardzo by mu się domek przydał i to najlepiej domek z kasą, żeby właściciela stać było na dalsze ewentualne zabiegi. A w ogóle to bardzo ładny jest ten Biszkopcik :loveu: Quote
lolka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Shawnee']lolka, co ten pies potrzebuje (lekarstwo i ile pieniądze), ja sprobuje w germany znaleźć! Zrobilasch zdjęcie od psow?[/quote] on ma bardzo chore oczy..........ledwo widzi....i nie do końca wiadomo czy uda się uratowac mu wzrok on przede wszystkim potrzebuje domu bo w schrosnisku cięzko go bedzie leczyć, z tego względu, że nie może byc narazony bezustannie na wilgoć, promienie słoneczne i mrozy.......wtedy jego stan się pogorszy i całkowicie oslepnie, poza tym trzeba cały czas mu je zekraplać, smarowac masciami a tam nie ma kto tego pilnowac finansowo póki co dajemy radę...zbieramy na niego na bazarkach Shawnee fotki porobię dopiero w nastepnym tygodniu, teraz tylko byłam tam po Biszkopta Quote
lolka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Lidan']Czy poza tym, że Biszkopt nie widzi i napewno nie jest mu z tym dobrze, zwłaszcza w schroniskowych warunkach, czy on cierpi fizycznie z tego powodu? Czy ta choroba jest dla psa bolesna? Oj, biedna psina :-( Czy ten zabieg robili w znieczuleniu/narkozie? Bardzo by mu się domek przydał i to najlepiej domek z kasą, żeby właściciela stać było na dalsze ewentualne zabiegi. A w ogóle to bardzo ładny jest ten Biszkopcik :loveu:[/quote] dopiero poza schrosniskiem było widoczne że on niedowidzi, bo w schronisku nauczył się wszystko poznawać po zapachu, ruchu itd........ponoć to nie boli a zabieg miał pod narkozą....choc jak go odracalismy to jakims cudem zerwał się i chciał ugryźć weta....był przerazony on potrzebuje domu, lecz gdzie go znajdziemy,......całe zycie tzreba go juz leczyć a on niesocjalizowany diabeł o tzreba poswiecic mu dozo czasu........nie wiem co robić, cięzka sytuacja Quote
lolka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Lidan Twoje ogłoszenia podziałały:loveu:......zadzwoniła do mnie babeczka, ze to jest piesek jego dziadka, to znaczy identyczny jak ten co mu umarł po kilkunastu lakach wspólnego życia.........on bardzo chce dredulkę.......jeden problem, on mieszka w Gdyni:roll: Quote
Lidan Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 O kurcze! Nie wiem czy się cieszyć czy smucić, że ktoś chce ją aż do Gdyni. Przed chwilą zerknełam na allegro - już 438 osób obejrzało Dredulkę (te 8 razy to pewnie ja ;) ) Jedna osoba (dogoman(iacz)ka) przysłała pytanie o to czy suczka ma wątek na dogomani czym mnie bardzo zaskoczyła, tzn wygląd przesłanego do mnie maila zadziwił mnie ogromnie, a nie sama treść. Pytanie było jednozdaniowe, a oprawa z allegro niczym strona z książki :roll: Gdyby pani poważnie myślała o adopcji Dreduli/Azy i domek byłby sprawdzony to pewnie udałoby się jakoś zorganizować transport. Ja (a dokładnie mój mąż) aż tak daleko nie pojedziemy ale w kilku etapach mogłoby się to udać. A czy pani jest zmotoryzowana? Byłaby skłonna wyjechać na przeciw wiozącemu jej psa? :hmmmm: Muszę wreszcie popatrzyć na mapie gdzie ta Wasza Dłużyna leży :oops: Quote
lolka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Lidan']O kurcze! Nie wiem czy się cieszyć czy smucić, że ktoś chce ją aż do Gdyni. Przed chwilą zerknełam na allegro - już 438 osób obejrzało Dredulkę (te 8 razy to pewnie ja ;) ) Jedna osoba (dogoman(iacz)ka) przysłała pytanie o to czy suczka ma wątek na dogomani czym mnie bardzo zaskoczyła, tzn wygląd przesłanego do mnie maila zadziwił mnie ogromnie, a nie sama treść. Pytanie było jednozdaniowe, a oprawa z allegro niczym strona z książki :roll: Gdyby pani poważnie myślała o adopcji Dreduli/Azy i domek byłby sprawdzony to pewnie udałoby się jakoś zorganizować transport. Ja (a dokładnie mój mąż) aż tak daleko nie pojedziemy ale w kilku etapach mogłoby się to udać. A czy pani jest zmotoryzowana? Byłaby skłonna wyjechać na przeciw wiozącemu jej psa? :hmmmm: Muszę wreszcie popatrzyć na mapie gdzie ta Wasza Dłużyna leży :oops:[/quote] wiesz z tym domkiem w gdyni to dopiero na etapie domówienia......boje się wysłać tak daleko niunie bez sprawdzenia że wszystko jest ok jeśli będzie to cudny domek to jakoś transport zorganizujemy:evil_lol: Dłuzyna jest niedaleko Zgorzelca. ...to ten cypelek przy granicy polsko, czesko, niemieckiej Quote
Shawnee Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [URL="http://www.hoffnung-rettet-leben.de"]www.hoffnung-rettet-leben.de[/URL] > Update ;) Quote
Recommended Posts