Edi100 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='Ada-jeje']Nie do konca bezsilnosc, brak ludzi chetnych do wspolpracy :angryy: a w Jaworznie naprawde SM i Um podejmie wspolprace, :loveu: jetem tego wiecej niz pewna.[/quote] Miałam na mysli schron nie Jaworzno. Może jakies plakaty promujące pomoc bezdomnym psom? Sama nie wiem:( Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Bernardynka zlapali :placz::placz::placz: Hanek może wstawi, bo ja nie mogę :/ Quote
Edi100 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Ulaa']Bernardynka zlapali :placz::placz::placz: Hanek może wstawi, bo ja nie mogę :/[/quote] Czyli wakacje...:placz: Quote
hanek Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [img]http://hanek.genobis.pl/DSCN0398.JPG[/img] [img]http://hanek.genobis.pl/DSCN0400.JPG[/img] Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 napisałam do kilki osób od benków, może coś wymyślą zanim coś mu się stanie, tak jak pozostałym psom :-( Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Jak dlugo bedziemy jeszcze ogladac te foty z Jaworzna, co robi ten Jaworznicki TOZ :angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad: Tyle samo co wszedzie gdzie oni tylko swoje paluchy wsadza. Nie obrazajac nielicznych wyjatkow. Quote
ANETTTA Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='hanek'][IMG]http://hanek.genobis.pl/DSCN0398.JPG[/IMG] [IMG]http://hanek.genobis.pl/DSCN0400.JPG[/IMG][/quote] benio ma swoj watek tu zapraszam [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10377263#post10377263[/url] Quote
łapeczek Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 kurcze tak bardzo bym chciala pomoc a mieszkam niestety w Poznaniu to troche daleko :( Quote
Edi100 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='łapeczek']kurcze tak bardzo bym chciala pomoc a mieszkam niestety w Poznaniu to troche daleko :([/quote] Możesz ogłaszać pieski, żeby znalazły dom. Quote
anushka Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 również dostałam info :-( niestety nie znam nikogo kto by wziął chociaż go na DT :-( sama mieszkam w bloku :-( żadko bywam na DGM,dam znać Marce ona jest adminką strony adopcyjnej bernardynów :-( a czy [B]PON[/B] trafił może na jakieś forum typowe dla rasy ?? Quote
Ada-jeje Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Obawiam sie ze nikt nie zainteresowal sie PONEM, a dzis chyba juz go tam nie ma, ale zawsze mozna zadzwonic i sprawdzic. Quote
Ulaa Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='anushka']również dostałam info :-( niestety nie znam nikogo kto by wziął chociaż go na DT :-( sama mieszkam w bloku :-( żadko bywam na DGM,dam znać Marce ona jest adminką strony adopcyjnej bernardynów :-( a czy [B]PON[/B] trafił może na jakieś forum typowe dla rasy ??[/quote] Marka już wie o benku, jednak może pomóc jedynie wstawiając go na adopcje bernardynów. Anushka ja nie dam rady sama ogłaszać i dowiadywać się o każdego psa, dlatego odbywa się to tak wybiórczo, bo nikt nie pomaga :shake: Gdyby PONem ktoś się zainteresował, również możnaby go zabrać - o ile jest. Bernardyna chyba udało mi się zaklepać, zobaczymy. Quote
Edi100 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Ada-jeje']Obawiam sie ze nikt nie zainteresowal sie PONEM, a dzis chyba juz go tam nie ma, ale zawsze mozna zadzwonic i sprawdzic.[/quote] Przeciez nie może tak sie dziać:placz::placz::placz: Quote
Ada-jeje Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 My z Ulka nie wyrabiamy ale jak dogomaniacy pomoga i sa w stanie psy od razu po wstawieniu na watek oglaszac je i szukac im domkow jak rowniez DT to my postaramy sie zaprzyjaznic ze schroniskiem za pomoca wykonywanych telefonow i zawsze jakas bide uratowac. Tylko tyle mozemy zaoferwac psiakom z Jaworzna wywozonych do schroniska do Myslowic. Quote
Edi100 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Ada-jeje']My z Ulka nie wyrabiamy ale jak dogomaniacy pomoga i sa w stanie psy od razu po wstawieniu na watek oglaszac je i szukac im domkow jak rowniez DT to my postaramy sie zaprzyjaznic ze schroniskiem za pomoca wykonywanych telefonow i zawsze jakas bide uratowac. Tylko tyle mozemy zaoferwac psiakom z Jaworzna wywozonych do schroniska do Myslowic.[/quote] To juz bardzo dużo! Dodajcie w tytule że potrzebna pomoc w ogłaszaniu i szukaniu DT i DS Quote
Ulaa Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Jeszcze by było cudownie, gdyby ktoś z Jaworzna chciałby rozlepiać plakaty i dawać ogłoszenia o wywiezionych psiakach. Przecież większość z nich napewno po prostu się zagubiła i ludzie nie wiedzą, gdzie ich szukać. Niejeden psiak trafił prosto z fotela do zasikanego, przepełnionego boksu i to był jego koniec. Quote
Ada-jeje Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Ulka moze dobrze by bylo w tytule watku jeszcze cos zmienic ze pilnie potrzebny DT lub DS. Quote
Edi100 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 A może jest tam lokalna prasa, która zamieszczała by info o znalezionych i wywiezionych psiakach? Można by im emailem posyłać żeby zamieszczali? Hm... Quote
Ada-jeje Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Lokalna prasa jest i juz Mecka probowala sie z nimi dogadac ale nic z tego nie wyszlo. Quote
Edi100 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Ada-jeje']Lokalna prasa jest i juz Mecka probowala sie z nimi dogadac ale nic z tego nie wyszlo.[/quote] Serc nie mają:placz::mad: Quote
Ulaa Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Może ktoś inny by pogadał i akurat miałby więcej szczęścia? Jaworzno śpi. TOZ Jaworznicki śpi. I takie efekty. A my nie wydolimy kolejnego miasta, nie ma szans. Quote
Edi100 Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='Ulaa']Może ktoś inny by pogadał i akurat miałby więcej szczęścia? Jaworzno śpi. TOZ Jaworznicki śpi. I takie efekty. A my nie wydolimy kolejnego miasta, nie ma szans.[/quote] Ja po urabiam ich emailami, tylko poszukam kontaktów. Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Bylam dzis osobiscie w SM w Jaworznie, pierwsza dobra nowina to ta ze lokalna prasa bedzie oglaszac psy wywiezione do schroniska, :loveu: i wyobrazcie sobie ze zalatwil to pan z SM, jest to wspanialy czlowiek ktory dal mi namiary na osobe z ktora powinnam rozmawiac o przytulisku w Jaworznie, i o programie sterylek. Jak do tej pory najbardziej chetni do podjecia wspopracy w nadpopulacji zwierzat i ustosunkwania sie do ustawy o ochronie zwierzat jest wlasnie Jaworzno. Juz wczesniej byla osoba w UM z ktora podjelysmy temat niestety poddal sie do dymisji. :-( A juz bylismy tak blisko. Quote
Edi100 Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='Ada-jeje']Bylam dzis osobiscie w SM w Jaworznie, pierwsza dobra nowina to ta ze lokalna prasa bedzie oglaszac psy wywiezione do schroniska, :loveu: i wyobrazcie sobie ze zalatwil to pan z SM, jest to wspanialy czlowiek ktory dal mi namiary na osobe z ktora powinnam rozmawiac o przytulisku w Jaworznie, i o programie sterylek. Jak do tej pory najbardziej chetni do podjecia wspopracy w nadpopulacji zwierzat i ustosunkwania sie do ustawy o ochronie zwierzat jest wlasnie Jaworzno. Juz wczesniej byla osoba w UM z ktora podjelysmy temat niestety poddal sie do dymisji. :-( A juz bylismy tak blisko.[/quote] Cieszę się że psy będa ogłaszane w lokalnej prasie:multi::multi: Quote
Recommended Posts