zulugula Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Witam Schronisko Mysłowiece!!! Czy możemy liczyć na zdjęcia psów do adopcji z Waszego schroniska, skoro nikt z nas nie może ich u Was osobiscie zrobić???? Przecież dogo służy do pomocy. Tak więc rozumiem, że Wasza obecnośc na tym wątku do tego zmierza. Czyż nie??? Quote
Ada-jeje Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Zulugula jeszem tego samego zdania. Schronisko nie ma swojej strony na ktorej wysatwialo by psy do adopcji, wolontariat ktorego nie ma w schronisku moglby wiele zdzialac, zwlaszcza umieszczanie psow do adopcji. Ma ze p. dyrektor jednak zmieni zdanie i zechce wspolpracowac, wstawiajac chociaz fotki psow na tym watku. Quote
kuba123 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 schronisko ma nową stronę, aktualizowaną w miarę na bieżąco [URL="http://toz-myslowice.cba.pl/"]http://toz-myslowice.cba.pl/[/URL] Quote
Ada-jeje Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 To dobrze ze jest strona dla zwierzat, latwiej mozna promowac zwierzeta z tego schroniska. Quote
zulugula Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [quote name='kuba123']schronisko ma nową stronę, aktualizowaną w miarę na bieżąco [URL]http://toz-myslowice.cba.pl/[/URL][/QUOTE] Niby jest, ale nawet zdjęć nie mozna skopiować. Nie ma informacji o psie (charakter, zachowanie). Gdzie mozna znaleźć zdjęcia reszty piesków? Po głowie chodzi mi głównie taki z kojca nr 3 (narożny) ok. 40 cm, szorstkowłosy, o masci pszenicznej - bardzo łagodny i przyjacielski. Quote
Lucky0302 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='zulugula']Niby jest, ale nawet zdjęć nie mozna skopiować. Nie ma informacji o psie (charakter, zachowanie). Gdzie mozna znaleźć zdjęcia reszty piesków? Po głowie chodzi mi głównie taki z kojca nr 3 (narożny) ok. 40 cm, szorstkowłosy, o masci pszenicznej - bardzo łagodny i przyjacielski.[/QUOTE] proponuje wysłać maila z prośbą o więcej info i zdjęć [COLOR=red][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [COLOR=Black],[/COLOR] [COLOR=Black]nam nigdy nie odmówiono[/COLOR] [/COLOR] Quote
malawaszka Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [CENTER] [IMG]http://img532.imageshack.us/img532/9130/fretka3414116.jpg[/IMG] Fretka zaginęła w Dąbrowie Górniczej - osiedle Mydlice, ale to szybkie stworzonka i może być wszędzie :( [/CENTER] Quote
_bubu_ Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 szukam kogoś na wizytę przedadopcyjną w Mysłowicach. Może znacie kogoś? Quote
Bartiśkowa_ Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Super że schronisko ma już stronkę, mam nadzieję że niebawem też ruszy również wolontariat.;) Quote
Bartiśkowa_ Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Małe szanse ?:roll: No szkoda, ale może kiedyś..;) Quote
xMartax Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='lunarmermaid']A ja nie rozumiem jednego. Schronisko pisze,że pies ponad 3 tygodnie przebywał w punkcie zatrzymań w Wodzisławiu. Jakim sposobem,skoro uciekł [B]1[/B] [B]września[/B] a [B]19 września [/B]został oddany do adopcji po 2 tygodniach kwarantanny??!! Więc chyba ktoś tutaj trochę mija się z prawdą. Skoro pies byl 3 tygodnie w Wodzisławiu i potem 2 tygodnie kwarantanny schroniskowej to mógł iść do adopcji dopiero ok.10 października a psa już wtedy nie było.... Gdzieś tu brakuje logiki.[/QUOTE] te schronisko t jest jedna wielka paranoja.skoro tak bardzo chca dobra dla swoich podopiecznych to dlaczenie niechca dobrze dla mojeg psa?ja wam powiem dlaczego...BO GO NAJNORMALNIEJ W SWIECIE SPRZEDALI!!byl to rasowy labrador,piekny,swietnie zbudowany,zdrowy.A ost Pan policjant z komendy z mysłowic zadzwonil do mnie i chcial doprowadzic do konfrontacji z kierowniczka schroniska.ale co mi po tej konfrontacji?to mu powiedzialam ze ja chce konfrontacji z psem.bo ja do tej pory niejestem pewna w 100% czy to jest wogole moj pies... Quote
xMartax Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Prokuratura umorzyła sprawe bo jak twierdzą:''niema dowodów na to że scgronisko popełniło czyn zakazany lub karalny"......jestem zalamana....moja mama juz postawila krzyzyk na tego psa....a mi tak na nim zalezy....ale juz niewiem co mam robic....musze go odnalesc...codziennie wieczorem sie modle o niego... Quote
Ada-jeje Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 To sie odwolaj, masz 7 dni, przeciez to nie chodzilo o to ze schronisko popelnilo czyn zakazany czy karalny, ale Ty masz prawo do psa bo jest Twoj i obowiazkiem kierownictwa schroniska jest doprowadzenie do odebrania psa i zwroceniu go Tobie.Kto Ci napisal wogole doniesienie do prouratury, na kierownictwo schroniska za czyn ktorego nie popelnilo. To jakas paranoja. Quote
Ulaa Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Czy jest jakaś osoba, która odwiedza jeszcze schron Mysłowicki? Quote
mikoada Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Też jestem bardzo ciekawa, czy jest ktoś taki??? Quote
Ulaa Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Jeśli takowa osoba się znajdzie, jest prośba o popatrzenie w schronisku za samcem collie. Quote
CatAngel Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 A mnie się to schronisko w ogóle nie podoba te ich działania...sa jakies ciemne...:shake: Nie mogłam nawet wejść do schroniska bo pracownik nie chciał mnie wpuścić :roll: szkoda, że była dopiero 15.00 a do schroniska można wejść do godź 16.00 Mnie się to schronisko nie podoba od kiedy usłyszałam, że oni dostają 1000zł za psa...ale czy to prawda nie wiem nie oskarżam myślę tylko głośno... Quote
CatAngel Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Można przez murek trochę podejrzeć ;) nie dużo ale boksy widać...duże klatki bez zadaszenia w klatkach 7-8 bud i psy.Czy dużo w każdej klatce psów nie wiem dokładnie bo mogą być pochowane w budach..ale jak ja była padał deszcz a psy bez zadaszenia tylko te budy. W Milowicach chociaż jest zadaszenie. Quote
malawaszka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='CatAngel']A mnie się to schronisko w ogóle nie podoba te ich działania...sa jakies ciemne...:shake: Nie mogłam nawet wejść do schroniska bo pracownik nie chciał mnie wpuścić :roll: szkoda, że była dopiero 15.00 a do schroniska można wejść do godź 16.00 Mnie się to schronisko nie podoba od kiedy usłyszałam, że oni dostają 1000zł za psa...ale czy to prawda nie wiem nie oskarżam myślę tylko głośno...[/QUOTE] i wg Ciebie ten 1000 zł za psa to dużo? mają przyjmować za darmo i z energii kosmicznej utrzymywać zwierzęta? ja nie bronie tego schroniska bo wiem, ze to nie jest dobre schronisko - żadne nie jest dobre, gdzie nie wpuszcza się ludzi, wolontariuszy - bo ma się coś do ukrycia... a najlepsze znalazłam wczoraj - pani Grażyna Fałek, która jest sekretarzem generalnym Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce uważa to piekiełko za dobre schronisko, gdzie wydaje się duże pieniądze na walkę o ratowanie zwierząt :mdleje: aaaaaa trzymajcie mnie! może ktoś powinien ją uświadomić????? [url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35253,8371656,Schronisko_najlepiej_oddac_organizacji.html[/url] Quote
Recommended Posts