Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest domek dla PON'ka we Wrześni k. Poznania. Potrzebny ktoś do wizyty przedadopcyjnej i transport. Rodzina z dziećmi. Pan może podjechać do 100 km (np. Poznań, Toruń, Bydgoszcz). Czy znacie kogoś z okolic do wizyty???

• Replies 979
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zulugula']Jest domek dla PON'ka we Wrześni k. Poznania. Potrzebny ktoś do wizyty przedadopcyjnej i transport. Rodzina z dziećmi. Pan może podjechać do 100 km (np. Poznań, Toruń, Bydgoszcz). Czy znacie kogoś z okolic do wizyty???[/quote]
SLODZIACZEK BĘDZIE SZCZĘŚLIWY ???!!! :bigcool: :klacz:

:multi::multi::multi:

SUPER!!! JESTEŚ [SIZE=5]WIELKA!!![/SIZE]:calus:

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Ponek ma najprawdopodobniej ok 3 lat- w/g informacji pana z obsługi, ale może lepiej zapytać telefonicznie? (0-32) 316 08 85.
Jest przerozkoszny! Tak bardzo pragnie dotyku i pieszczot ludzkiej ręki.

Posted

[quote name='zuzlikowa'][SIZE=3][B]Czy ktoś może podać jakieś informacje o Bazylu? ...bernardynie?

Wiek...rodzaj schorzenia-jeśli coś wiadomo...:-(
[/B]...bardzo proszę![/SIZE][/quote]

Może zapytaj telefonicznie? (0-32) 316 08 85. Może p.kierownik powie coś konkretnego (ale zapewne nie o chorobie ,bo tam nikt niczego nie zauważa:angryy:)
Informacje o wieku psa udzielane przez obsługę są rozbieżne.
Bazyl boi się ludzi, "ucieka" do budy.
Tak w ogóle to Bazyl ma bardzo mały boks(w/g mnie),więc nawet nie może "dobrze nóg rozprostować" Można popaść w depresję!!!- i on pewnie tak ma:placz:

Posted

jutro zobaczę czy DON jest jeszcze w schronie

co do PON-a
zulugula
a czy ci państwo są świadomi,że pies jest niesprawdzony i nie wiadomo dokładnie jak reaguje w różnych sytuacjach( np. stresowych)

Posted

Asia, czy widziałaś tam tego DON'ka, który chodzi cały czas w koło??? Nie wiem, czy potrzebnie kombinuję DT dla niego.

Mm wstępnie osobę, która może odbyć rozmowę przedadopcyjną. Zresztą to ta sama, co może zabrać psa na DT:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f97/poznan-schronisko-dt-138113/index3.html#post12315637[/URL]

Posted

A czy ten bernardyn dalej jest w schronisku, i dalej nie leczony?

Moze go do domku tymczasowego zabrac? Mam niedaleko bardzo dobra klinike. Czy bylaby mozliwosc pokrycia kosztow leczenia?

No i niestety jestem w Poznaniu..

Posted

Słuchajcie kochani, jest Pan z Wrześni k. Poznania, który jest zdecydowany adoptować PON'ka. Ninka zgłosiła się na ochotnika do przeprowadzenia rozmowy przedadopcyjnej. Doświadczenia jednak w tym nie ma. Jaka jest wasza propozycja: poprosić kogos, aby podjechał tam z Ninką, czy dać zestaw pytań :cool3: Jesli macie tam kogoś, to pisać zapytanie.

Jeśli byłby transport dla PON'ka w okolice Poznania, to może Ninka skusi sie dać tymczas DON'kowi. Może to być od biedy kojcowy tymczas. Wszystko zalezy od psa. Ninka chce zapewnić opiekę i wyżywienie. Ewentualne koszty weta, już na naszej głowie. Ostateczna decyzja ze strony Ninki jeszcze nie zapadła. Dużo tej biedy w potrzebie. Ale mysleć można :razz: DON'ek powinien być błyskawicznym tymczasem. Na takie pierwszy rzut, jest ok. Zgadza się???

Posted

Ponka w schronie juz nie ma, :shake: natomiast Bazyl benek jest w strasznym stanie, prawie nie moze ustac na lapkach (trzesa mu sie) widac wyrazny zanik miesni.
Jest sporo psow w typie teriera, sznaucera i koniecznie trzeba dac znac grupie zajmujaca sie adopcja nowofundladow, jest szczeniak w typie tej rasy. Astka juz bezpieczna w Cieszynie bo okazalo sie ze to sunia, bardzo nadpobudliwa, zero kontaktu z czlowiekiem ale do naprawienia :evil_lol:

Posted

jest DON ale nie dla każdego- niestety
ja nie wezmę odpowiedzialności za adopcję tego psa
Nince też go nie polecam- inny stan jak u Bazyla
pies chwilkę poszczekał po czym położył się przy bramce w kojcu
kiedy Ada-jeje obok kucnęła (nie patrząc nawet w jego stronę) pies zaczął cicho ostrzegawczo warczeć, potem coraz głośniej obnażając zęby, Ada-jeje wstała i skończył ale ''miał ją na oku''
wiem,że następnym ''etapem'' byłoby głośne gardłowe warczenie i rzucenie się z zębami do krat

Bazyl za to nie jest agresorem( już) po prostu się boi

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ponka w schronie juz nie ma, :shake: [B]natomiast Bazyl benek jest w strasznym stanie, prawie nie moze ustac na lapkach (trzesa mu sie) widac wyrazny zanik miesni.[/B]
Jest sporo psow w typie teriera, sznaucera i koniecznie trzeba dac znac grupie zajmujaca sie adopcja nowofundladow, jest szczeniak w typie tej rasy. Astka juz bezpieczna w Cieszynie bo okazalo sie ze to sunia, bardzo nadpobudliwa, zero kontaktu z czlowiekiem ale do naprawienia :evil_lol:[/quote]

...jak dobrze,że astce się udało!

Bazyl...:-(...boże ten pies tam straszliwie cierpi i jest pozostawiony sam sobie! Jak długo jeszcze?

[B]POTRZEBNY PILNIE DOM TYMCZASOWY![/B]

Posted

on agresywnie reagował na ludzi
i to właśnie nie tak, jak typowo psy w schronie- szczekaniem -ale tak ''chytrze''
niby spokojny, położył się, a w nim narastała agresja

Posted

Kurcze smutne to wszystko ;(

Wydaje mi sie, ze moze byc ciezko o tymczas bez zwierzat...

Choc BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI zeby sie taki znalazl!

DONek jest slicznym, mlodym psem! Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos chetny mu pomoc!

Niestety skoro jest agresywny w stosunku do innych psow-to nie bede ja ;(

Posted

nie mam pojęcia
nie ma jak sprawdzić
Bazyl siedzi w pojedynczym boksie

Bazyl jest w strasznym stanie
makabrycznie chudy
i te łapy- jak stoi to przestępuje z nogi na nogę ( trzęsą mu się ) całe stawy śródstopia i palców opuchnięte
szczekał strach-nie agresja
cały podstawił się pod kraty do głaskanie - nie warczał
na moje oko pies do miesiąca na łapach już nie stanie
widać że odczuwa ogromny ból przy chodzeniu

Posted

Czy znajda sie pieniadze na jego leczenie?

Nie wiem jak, przepraszam jestem tu nowa. Ale sprobujcie sprawdzic jak sie zachowuje do innych psow!

Jak juz gdzies indziej pisalam. O tymczas bez innych zwierzat z tego co widze BARDZO trudno.

O pieniadze na hotel rowniez... :(

Strasznie mi zal tego psa! Ile on ma? Od kiedy w schronie? Jest tam wet???

Posted

u DON-a agresja narasta od buczenia ostrzegawczego przez głośniejszy warkot z obnażaniem garnituru zębów do...nie sprawdzałyśmy dalej, ale na moje oko rzuciłby się do krat
a przypomnę ,że nie stałyśmy zwracając swoją uwagę na niego- tylko na Bazyla

Posted

Kuba, a czy te dobkowate poniżej roku jeszcze są?

[IMG]http://img222.imageshack.us/img222/5605/psyzeschronu017.jpg[/IMG]

[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/1149/psyzeschronu015.jpg[/IMG]

Oraz ta czarna suka:
[IMG]http://img99.imageshack.us/img99/6938/090407161237.jpg[/IMG]

Posted

[B]Ludzie,jakież te psiaki są śliczne! [/B]Co one robią jeszcze w schronie:crazyeye:...powinny z państwem na spacerkach hasać!!! Czy tam wogóle przychodzą ludzie?...to jest niemożliwie:shake:...to wygląda jakby te psy były chowane,albo ludzie byli nie wpuszczani!:angryy:...tyle pięknych psów...mimo schroniska!