Ulaa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Może przyda się taki wątek. Oto bezpańskie psy zgłoszone przez Straż Miejską z terenu Jaworzna. Informacje i fotki otrzymujemy bezpośrednio od SM. Pomóżcie szukać domów tym pieskom... [SIZE=1] [B][SIZE=3]JAKAKOLWIEK pomoc jest rozpaczliwie poszukiwana: [COLOR=Red]ogłoszenia, zakładanie wątków[/COLOR], o [COLOR=Red]tymczasach[/COLOR] nie śmiemy marzyć! [/SIZE][/B][/SIZE][CENTER][SIZE=1][B][SIZE=3][U] Szczególnie poszukiwane osoby z Jaworzna do rozlepiania plakatów[/U] [/SIZE][/B][/SIZE] [/CENTER] [SIZE=1][B][SIZE=3] - większość tych psów się zagubiła i właściciele nie wiedzą, gdzie ich szukać! [/SIZE][/B][/SIZE][CENTER][SIZE=1][B][SIZE=5][COLOR=Magenta]Udało się nawiązać kontakt i jest wstęp do schronu w Mysłowicach! Wreszcie psy tam zapomniane od dawna mają szansę na domy! Zdjęcia psów na wątku.[/COLOR][/SIZE][/B] [/SIZE] Straż Miejska w Jaworznie tel. (032) 618-16-18 Schronisko dla zwierząt w Mysłowicach ul. Sosnowiecka 16, tel. (032) 316-08-85 [/CENTER] Quote
majqa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Czy jest szansa byś zasięgnęła języka odnośnie rottweilera? Jakiś czas jest już w schronie. Jaki jest? Wiek, zdrowie, zachowanie... Quote
Ulaa Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Trzeba dzwonić do schronu w Mysłowicach. Ja tylko wstawiam fotki i info, które dostałam od SM Jaworzno. Quote
Ada-jeje Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Majga na naszej stronce w zakladce "schroniska" jest nr. tel. do schroniska w Myslowicach. Quote
majqa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Dziękuję. Już podałam namiar na forum rottków. Quote
Mecka Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Ula bardzo wazne- przygotuj prosze dla mnie taki plakat z informacja dla mieszkańców J-na- bez zbednych jakis kolorow, tylko rozróżnij czcionkami na A4, ja to poxeruje i rozdam do oplakatowania w miescie. Bo wiele osob nawet do dzis nie wie gdzie psy jadą- kiedy tam jest czynne i na jakiej stronie sprawdzic te psy ktore sa odwozone, zrobie akcje informacyjną na cale miasto. Tylko czy na stronce fundacje tez jest takie info jak w tym poście-WAŻNE!. Bo wiele osob nie zapamięta strony [url]www.-[/url] musi byc krótka i zwiężła, lub z tymi zrywkami z adresem np. strony i tel fundacji. PROSZĘ. Bo juz w pon moglabym zaczac, a w dlugi weekend dopiero moze byc gorąco. Quote
Ada-jeje Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Dzis jedziemy z Ula do lecznicy to jej powiem o tym byc moze i hanek tam przyjdzie to uzgodnia to miedzy soba ktora mogla by ci to przygotowac. Quote
Ulaa Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 To Hanek robi plakaty. A te psiaki są także u nas na stronce, gdzie adres jest krótszy. Quote
Ulaa Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 Podnoszę pieski. Czy oprócz Mecki jest na dogo ktoś z Jaworzna, kto mógłby pomóc w informowaniu miejscowej ludności o tym, że na stronce [url]www.proanimals.org[/url] jest taki właśnie wykaz psiaczków? Quote
Ada-jeje Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Otoz to w takim Chrzanowie jestesmy chociaz we trzy a w Jaworznie dosc rozleglym miescie nie ma zywej duszy do pomocy bezdomnym zwierzakom. Chociaz tak naprawde to ja w to nie wierze, nie ma nikogo kto dalby ogloszenie ze poszukujemy chetnych do wspolpracy, zwlaszcza DT. Quote
Ulaa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Przydalaby sie tez osoba, ktora jezdzilaby do schronu i sprawdzala co sie dzieje z tymi psiakami. A ten jaworznicki TOZ? Nie pomogliby? Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Mozna podjyc probe kontaktu z nimi ale na duzo bym nie liczyla skoro oni juz tak dlugo dzialaja na terenie Jaworzna i zadnej dodatkowej duszy do siebie nie zwabili. TOZ Jaworznicki bardziej zajmuje sie edukacja w szkolach i jezdzeniem po schroniskach, a w UM w Jaworznie nie sa mile widziani, co mnie akurat nie dziwi po pierwszym spotkaniu z nimi w Jaworznie w SM. Quote
hanek Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [B]Mecka, [/B]jeśli masz problem ze zrobieniem plakatu to przyślij mi gotowy tekst, ja go rozplanuję na A4. Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Tylko czasem nie myslcie ze wezmiemy sobie jeszcze Jaworzno na glowe, dopoki tam nie powstanie zadna grupa ktora ktos z TOZ lub Mecka nie zorganizuja. Nie ma takiej mozliwosci pomagac jeszcze psom w Jaworznie, moj worek z kasa juz dosiegnal dna i nie mam zadnej mennicy ktora potejemnie moglabym produkowac kase, do dodtkowych wydatkow na paliwo i eksploatacje samochodu. Quote
Ulaa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Jesli to bylo np do mnie, to ja sobie wyobrazam wspolprace wylacznie droga internetowa :razz: Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Nie absolutnie to nie byla aluzja do ciebie, napisalam tylko ze nie wchodza w gre dodtkowe wyjazdy do Jaworzna. Quote
Ulaa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Watek powstal po to, aby podac do poblicznej wiadomosci jakie psy zostały odlowione i zabrane do schronu. Quote
Ulaa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 następny piesek pojechał do schronu :-( już jest na 1 stronie... [URL="http://img148.imageshack.us/img148/6929/jaw1ef1.jpg"][IMG]http://img148.imageshack.us/img148/6929/jaw1ef1.th.jpg[/IMG][/URL] Quote
Edi100 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Podniosę Pieski:( Czy to są te Mysłowice koło Sosnowca?:oops: Jeśli tak, to ja tam ciągle wydzwaniałam szukając Żuczka.Gdyby ktoś tam był, zerknijcie proszę:( Quote
Ulaa Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Tak, to te Mysłowice... [B]Dzwonienie nic nie daje. Trzeba zawsze jechać do schronu osobiście (conajmniej raz, a najlepiej raz na 2 tyg), powiesić tam plakat.... [/B] Quote
Edi100 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Ulaa']Tak, to te Mysłowice... [B]Dzwonienie nic nie daje. Trzeba zawsze jechać do schronu osobiście (conajmniej raz, a najlepiej raz na 2 tyg), [/B] [B]powiesić tam plakat....[/B] [/quote] Plakat mieli i kiedyś asia-s ufundowała nagrodę 1000zł ( dwa lata temu) ale cisza:( Ja do Mysłowic to mam ponad 250km i zero szans na wizyty, dlatego tak usilnie proszę by się rozglądać w schroniskach. Ja wciąz mam nadzieję ze On gdzieś jest. Myślę że koczuje w jakimś schronie, bo to pies wystraszony i bardzo bojący się wszystkiego:( I tak mi żal że pozwolono mu uciec z nowego ( pierwszego) domu:placz: Quote
Ada-jeje Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Moze osoba ktorej zginal piesek, zwroci sie z prosba do Mecki i umowi sie z nia jak bedzie miala w ktorys dzien do zaoferowania pomocy to wiem ze chetnie podjedzie do tego schroniska i pomoze poszukac psiaka, bo Mecka zna myslowicki schron, a moze ta osoba z TOZu ona tez jezdzi po schroniskach. Quote
Ada-jeje Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Z Jaworzna do schronu nie jedzie wiecej psow w miesacu jak 7. Tylko za tyle moze zaplacic SM. W Myslowicach placi sie od sztuki. Quote
Ulaa Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Nowe: [QUOTE]W dniu 04.05.08 podrzucono szczeniaka suczkę w pobliżu posesji przy ul. Nadbrzeżnej. Suczka czeka na nowy dom!!! Informacja u Dyżurnego Straży Miejskiej w Jaworznie 0-32 61-81-618 [IMG]http://img81.imageshack.us/img81/9089/jawsz1gj7.jpg[/IMG] [IMG]http://img90.imageshack.us/img90/6848/jawsz2qq9.jpg[/IMG] [/QUOTE] biedna mała sunia :-( Quote
Recommended Posts