Jump to content
Dogomania

Bunia - 15 letnia staruszka chichuachua.../ Już za TM [*]

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aha... zapomniałam dodac że Bunia nie jest bezzębna :evil_lol: dzisiaj jak jej "na siłe" podawalam tabletki (bo z kiełbasą nie chciała wziąść panna obażalska) to znalazłam 2 ząbki po lewej stronie pyszczka 1 na górze i 1 na dole :cool3:

Posted

Dla mnie nie do pojęcia, ale fakt- do naszego schronu tez trafiła taka mikro-babcia- teraz jest ulubienicą (prywatną) dyrektorki....

Jak tam zdrowie babuleńki? Straszliwie mi zapadła w serducho... :loveu:

Posted

Znajdźmy jej domek :placz: Na ostatnie dni.
Moja starowinka Majeczka odeszła dziś, po 9 miesiacach pobytu u nas.... Chociaż miała godne życie i śmierć, kochana i przytulana.

Posted

My też mamy powazny dylemat ;P
Tak troszkę z nowinek - byłysmy dzisiaj u weta, za wizytę i lekarstwa na infekcje skórną placiłyśmy 30 zł., a za lekarstwa w aptece 31,35 zł. Jak bede miec troszkę dłuższą chwilkę to wkleję rachunek z apteki i zaaktualizuje rozliczenie.

Wiecie ja nigdy nie miałam doczynienia z tak starymi psiakami, nie wiecie jak sercowiec zniósłby kolejną przeprowadzkę, skoro do Ani się przyzwyczaił? Przeprowadzka, zmiana miejsca to bardzo stersujące wydarzenie takze dla psa, i zastanawiam się, czy to nie byłoby dla niej niebezpieczne? Narazie tak jak na pierwszej stronie pisze psiak do wydania nie jest, bo musimy dobrać leki na które bedzie reagować.
Co myślicie o kupiniu jakies mokrej karmy dla sercowców? Wiem, że takie są, a wiem niestety też, że są droższe niż przeciętnie, ale taki malutek raczej niewiele tego zjada, a narazie te lekarstwa wielkiego relutatu osłuchowo ie dają, mimo tego, że samopoczucie Buni jest lepsze, nie wiem jak jeszcze pomóc jej uregulowac serducho - czy takie karmi specjalistyczne dają jakieś wieksze skutki?
Albo mozę lepsza karma dla staruszków?

[url]http://animalia.pl/produkt.php?id=845[/url]
[url]http://animalia.pl/produkt.php?id=8661&kat=63[/url]
[url]http://animalia.pl/produkt.php?id=457&kat=63[/url]

Posted

Zaktualizowałam rozliczenie, na koncie jest prawie 100 zł., więc myśle, że moznaby na próbę kupic troszke tej specjalizstycznej katmy, lekarstwa na razie raczej wszytskie ma - póki stan się nie pogarsza, to narazie mamy ich nie zmieniac...
Moze jeszcze napisze co dostaje:
- Furosemidum
- Enarenal
- Triderm
i jeszcze coś na zmiany skórne, ale nie wiem co (Ania moze ty pamiętasz?)

A co do karmy to tak myślaam nad tym Royalem 450g-10 zł., Ania jak myślisz puszeczka starczy jej na 2 dni, bo 450g. to wcale nie jest tak mało (dla porównanie 1 saszetka pedigree to 100g). Chyba, że jakies preparaty witaminowe dla seniorów (np. Dolfos)? Albo moze sa jakies witaminki dla psów z problemami z serduchem?

Posted

Pogadaj z wetem i zapytaj, czy mozna jej podawać napar z kwiatu głogu, najlepiej mieszany z serdecznikiem i biedrzeńcem anyzem- to bardzo skuteczne ziółka wspomagajace pracę serca - u mojej staruszki pomagały...

Posted

A czy to bezpieczne jest? Ja tam jestem jak najbardziej za ziołolecznictwem, ale czy psu takie coś pomaga? No i skąd wiąść te wszytskie ziółka - takie zwyczajen herbatki pomieszać, czy jak?
Czy nie pogniewasz się jak wydrukuje tój post i pokaże wetce?
A co myślicie o tej karmie?

Posted

Niestey - Bunia strasznie szybko traci na wadze, niby serducho się nie pogarsza, ale małą aptytu nie ma - juz nie wiemy co podawać, były wszystkie karmy, szynki, kiełbasy, zółtka, sery, poskubie i potem już jeśc nie chce... Widać, ze mała traci formę...

Posted

Usuwam się z DGM, jak ktos coś chce to na gg lub maila - DGM to jeden wielki chłam, mam po prostu już jej dosyć - pomagac można bez DGM, do zycia mnie nie jest potrzebna...

Posted

O kurcze, coś się stało? Ktoś Ci dokucza?
Ale masz rację, jest tu kilka osób, które portafia zatruć zycie! Same niewiele robią, a trują jak żmije!

Posted

[quote name='BoUnTy']Usuwam się z DGM, jak ktos coś chce to na gg lub maila - DGM to jeden wielki chłam, mam po prostu już jej dosyć - pomagac można bez DGM, do zycia mnie nie jest potrzebna...[/quote]BoUnTy, co się stało??? :-(

Posted

No własnie, co sie stało>???? :-o

Akurat te ziółka które opisałam sa bezpieczne dla psów, szczegónie głóg jest bardzo polecany. Wystarczy kupic w pierwszej zielarni, w aptece powinni tez miec...