Jump to content
Dogomania

Bunia - 15 letnia staruszka chichuachua.../ Już za TM [*]

Recommended Posts

Posted

[I]Postanowiłam założyć wątek biednej suczce, staro nowince – Buni ;) [/I]

[IMG]http://images23.fotosik.pl/200/d8a0b2173662bdf7.jpg[/IMG]

[B]Bunia jest to sunia w wieku ok. 15 lat[/B] – losy tego psa i nasze splotły się w najmniej oczekiwanym momencie, ale zarazem dla tego psa jedynym – przebywał w schronisku w Katowicach (a myśmy pojechały tam tylko kości zawieźć ;|), [U]tam zostało mu tydzień życia jak określili pracownicy schronu, co z resztą racja bo Bunia jest panią w podeszłym wieku, z chorym serduszkiem, zalanymi płucami, chorobą skórną oraz mętnym wzrokiem.[/U] Jeden telefon do znajomej, a że nasza tymczasowiczka dzien później z rana jechała 200 km do nowego domku, to coś tak małego mogło zamieszkać u ‘nas’ na DT ;) Niestety z okazji transportu poprzedniej lokatorki (a raczej utrzymania poprzednich 8 lokatorów ;P [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103074[/url]) jesteśmy ładnie mówiąc ‘[U]spłukane’[/U] i to do reszty, a mała potrzebuje badań – n[U]a razie w lecznicy mamy 40 zł. długu, w piątek jedziemy na zeskrobiny, a w sobotę na EKG[/U] – [B][I][FONT="Century Gothic"]to wszystko kosztuje, dlatego też bardzo przydałaby nam się pomoc – może ktoś byłby w stanie wystawić dla Buni chociaż malutki bazarek, lub wpłacić choćby parę groszy? [/FONT][/I][/B]
Wiem, że barnie psiaka w takim momencie to było głupotą, ale nie mogłam jej zostawić. Ja wszystko zniosę, ale wiem, ze gdybym jej nie wzięła to bym miała potworne wyrzuty sumienia…

[SIZE="4"][COLOR="DarkOrange"]Więcej informacji:[/COLOR][/SIZE]

[B]1. Rasa: [/B]w typie chichuachua
[B]2. Płeć:[/B] suka
[B]3. Wiek:[/B] ok. 13-15 lat.
[B]4. Wielkość/ masa ciała:[/B] max. 20 cm, [B]waga: [/B]ok. 500g (była ważona i mniej więcej tyle było)
[B]5. Stan zdrowia: [/B]chore serce, woda w płucach, widzi, ale wzrok mętny, brak zębów.
[B]6. Kastracja:[/B] brak.
[B]7. Stosunek do ludzi (w tym dzieci)[/B]: obojętny, ale raczej z przewagą ‘tak’, ale się nie emocjonuje
[B]8. Stosunek do innych psów:[/B] obojętny, ale potrafi szczęknąć, gdy się boi
[B]9. Stosunek do kotów (ew. innych zwierząt):[/B] brak danych.
[B]10. Temperament (w tym aktywność w domu):[/B] spędza większość dnia na spaniu ;)
[B]11. Cechy charakteru:[/B] Brak danych.
[B]12. Uwagi: [/B]Bardzo pragnie swojego człowieka. Zdarza jej sie nasiusiac w mieszkaniu.

[IMG]http://images34.fotosik.pl/227/f443b2998709e9f0.jpg[/IMG]

[SIZE="4"][U]Serdecznie prosimy o pomoc, chociaż w podrzucaniu wątku, a już wystawienie bazarku czy pomoc finansowa to skarb ;)[/U][/SIZE]

[SIZE="5"][FONT="Impact"]ROZLICZENIE:
[/FONT][/SIZE]

[B]Wpłaty:[/B]
- 12,69 zł. – z konta katowickiego
- 40 zł. - za mój bazarek (pieniążki miały iśc na fundację s.o.s dla zwierząt, ale fundacja oddała je Buni za co serdecznie dziekuję ;*)
- 50 zł. - JOMA
- 50 zł. - BasiaD
- 40 zł. - od mojej ulubionej korepetytorki ;*
- 30 zł. - od auraa
- 35 zł. - od Lidan
- 20 zł. - od Iryska
- 3,50 zł. - ciapus
- 10 zł. - Jo37
- 10 zł. - sylwinka

[B]MINUS:[/B]
- 40 zł. – pierwsza wizyta u weta
- 5 zł. - obcięcie pazurków
- 30 wizyta u weta
- 31,35 - apteka
- 6 zł. - przysmaki dla psa
- 7,30 - jedzenie
- 28 zł. - podklady do siusiania (27,98)
- 4 zł. - saszetki
- 5 zł. - weterynarz
- 12,95 - podkłady do siusiania
- 16,99 - pampersy HUGGIES 2-5 kg.
- 25 zl. - eutanazja

[B]Saldo końcowe:[/B] + 87,73

[COLOR="Red"]SERDECZNIE DZIEKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY WSPRALI NAS I bUNIĘ, DZIĘKI WASZEJ POMOCY BUNIA PRZEŻYŁA 2 MIESIĄCE W NORMALNYM, KOCHAJĄCYM DOMU, A NIE TYDZIEN W SCHRONISKU!
DZIĘKI WAM UMIERAŁA NA RĘKACH SWOJEJ KOCHANEJ PANI...

RESZTĘ Z PIENIAZKÓW NAZBERANYCH PRZEZ NAS NA BAZARKACH PRZEZNACZYMY NA INNYCH NASZYCH PODPOPIECZNYCH... :( [/COLOR]

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malunia kochana. Jutro przeleję parę zł. nie dużo bo u mnie też kiepsko ale mąż papierosy to ja dla pieska. Tylko podaj gdzie.

Posted

Rozliczenia będą zawsze zamieszczane w 1 poście (rozliczamy się z każdej złotówki!)

Jeśli jest potrzebne więcej danych do przelewu, to proszę zagadać na PW - prześlę ;)

Z góry serdecznie dziękuję

Posted

[quote name='kako80']biedna babunia!
zlote serce macie![/QUOTE]

Az się zaczerwieniłam :oops: Raczej słabe serce xD Jak ja ja zobaczyłam, to w zasadzie wiedziałam, ze bez niej nie wyjedziemy, pomyslałam tylko 'gdzies sie ja ulokuje, nie ma co sie martwić na zapas, cos sie wymyśli' ;P Jakbym sie zaczeła zastanawiać, to bym pewnie znalażła wiele 'ale...', zeby mała nie jechała, no ale komu przeszkadza ledwo pól kilogramowe 'coś'? Ona na żywo jest dośc ładna jak na swój wiek - od tyłu wygląda jak miniaturowy doberman - taka sylwetka, ma wyłupiaste oczy, a jezyk wisi jej po prawej stronie pyska wiecznie wywalony xD
Co jeszcze? Uroków jest wiele, ale wizyta u weta - obcinanie pazórków byłą nalepsza- darła sie na całą przychodnie, bo w końcu wszyscy musieli wiedzieć, że babcia - zrzeda nie lubi zabiegów, a krzyczy (nie szczeka) głośno i to bardzo, a jakie miny przytym wali ;P Muszę to kiedys nagrać ;)

Posted

Serdecznie dziekuję ;*

[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9191257#post9191257[/url]

Bazarek na Bunie- zapraszam do zakupów, konsultantką jestem ja, wiec prosze się nie martwić ;) W zasadzie prosze o dokonywanie nawet Drobnych zakupów, narazie bazarek jakoś się nie kręci...

Posted

Aaaaa na moje konto trafiło 50 zł. od JOMY, oraz 50 zł. od BasiD :multi: Kochane serdecznie dziękuję, czyli jutro idziemy zrobić zeskrobiny i EKG:multi:

Posted

EKG zrobione! Zeskrobiny w piątek ;)
Wynik jest niezbyt dobry, serducho baaardzo nieregularne, leki narazie nie pomagają, zobaczymy jeszcze parę dni - jak nie pomogą będzie trzeba zmienić na droższe... Saldo dostępne nie pomniejszyło sie nawet o grosz - Pani zrobila za darmo (za to ja wzięłam mniejszą 'wypłate' ;)) Wyniki dokładne bede mieć za jakiś czas, jak tylko Pani dokładnie je przejrzy ;)

Posted

Ja chcę, ja chcę! a wy? ;P

O masakra, ze ona tyle zapierniczała z tobą na działke? ;)

Z bierzących wydatkó bedzie trzeba kupic jej jakis kubraczek, bo nawet w ciepły dzień trzesie sie z zimna, a może jest tutaj jakas dobra krawcowa, która niedrogo by coś cieplutkiego uszyła? ;)

Posted

Bounty! To trzęsienie się jakby psu było zimno,to choroba jakiś osłonek mielinowych-czy coś w tym rodzaju!
Znajomy pies tak ma-też myślałam,że mu zimno,bo gładkowłosy,ale pani mi takie coś powiedziała-pies też starszy,ma 13 lat!
Nawet trochę mnie zdziwiła,bo wielce oburzona na ludzi,którzy współczują psu,że mu zimno,a przecież gdyby mi tego nie powiedziała,to też myślałabym,że mu zimno!

Posted

[quote name='epe']Bounty! To trzęsienie się jakby psu było zimno,to choroba jakiś osłonek mielinowych-czy coś w tym rodzaju!
Znajomy pies tak ma-też myślałam,że mu zimno,bo gładkowłosy,ale pani mi takie coś powiedziała-pies też starszy,ma 13 lat!
Nawet trochę mnie zdziwiła,bo wielce oburzona na ludzi,którzy współczują psu,że mu zimno,a przecież gdyby mi tego nie powiedziała,to też myślałabym,że mu zimno![/QUOTE]

Swego czasu się uczyłąm o tych całych osłonkach melinowych, ale powiem szczerze, ze jakoś nie wyobrażam sobie co one mają wspólnego z trzesawicą psiaka - zapytam wetki ;) Zawsze coś nowego się dowiaduje ;)) Wiecie ile oinformacji przydattnych idzie zdobyć tutaj na forum, które naprawdę przydaja się w praktyce? ;P

Posted

[quote name='maciaszek']Piękne kubraczki szyje taks, ale z tego, co kojarzę, to taks chwilowo wstrzymała się z szyciem...[/QUOTE]

No niestety taks chwilo zawiesiła działalnosc, a kubraczki miała za 30 zł., a to dośc sporo :(

Epe mnie nie jest żal suni, ale jak ona chodzi i powieje, to zaczyna sie trząść i ucieka do domu nawet się nie załatwiając, co skutkuje siii i koo w mieszkaniu...