Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bonsai_88']... i tak na spacerze mnie się pytali czy jest rasowa :D ]... w końcu zdegustowana Saba schowała cały łeb pod kanapę :evil_lol:[/quote]

Na portugalczyka jest za niska, ja bym powiedziała, że to hiszpanka. :)

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aż na tyle się nie znam, żeby portugalijczyka od hiszpańczyka odróżnić :oops:... sunia dostała imię Birma [na Saba w ogóle u mnie nie reagowała :shake:, za to świetnie reaguje na mój głos - może stąd wrażenie, że reaguje na "Sabę"?]. Po ścięciu pyska okazało się, że wygląda jak pudel :cool3:. Pewnie będzie cała ścięta na krótko, tylko czuprynkę na głowie jej zostawię - ślicznie w niej wygląda :loveu:. Zdjęcia wstawię, jak będzie cała "wypiękniona" - czyli ścięta do końca i jeszcze raz wykąpana [czyli za jakiś tydzień/dwa, nie wcześniej :shake:].

[B]Rybc!a[/B] możesz wpisać DS [a tak się zaklinałam, że tylko na DT :eviltong:]... a wiek napisałam właśnie dla tego, żeby było wiadomo ile w końcu ma [pamiętam, że pisałaś 1-1,5 roku]

Uciekam jeszcze trochę ją pościnać....:diabloti:

Posted

Wczoraj było widać, że to DS. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A [B]Birma[/B] super imię, w dodatku zawiera w sobie wysokie " i " na które zdezorientowane psy bardzo dobrze reagują. :)

Posted

Ciii.... nie zdradzaj mnie :evil_lol:

Birma została już pierwszy raz bez mnie - co prawda nie piszczała [Kamil był w domu i mi mówił jak się zachowywała], ale od drzwi wejściowych nie chciała odejść i jak wróciłam o mały włos by mnie przewróciła... za to zamknięcie jej w innym pokoju [np. jak ktoś puka] powoduje koncert natychmiastowy :roll:

Posted

[quote name='bonsai_88'](...)
[B]Rybc!a[/B] możesz wpisać DS [a tak się zaklinałam, że tylko na DT :eviltong:]...(...)[/quote]

:bigcool::bigcool::bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool:

Wiedziałam,z e jej nie oddasz.
Od poczatku to czułam, a kiedy poznałąm Sabę/Birmę, to już zupełnie sie upewniłam.
Świat jest piękny jednak :D.
Dziękuję, Bonsai :)

Posted

[quote name='bonsai_88'] [
Ps. Elza ślicznie dziękuję za komplement - w rozmazanym makijażu, po 3 godzinach snu w nocy, z bólem brzucha i mocno zdenerwowana musiałam wyglądać w proste przecudnie :evil_lol:...[/quote]

Oczywiście! I na pewno i tak pięknie wyglądałaś - jak my wszystkie zapsiopne - jesteśmy cudne, przecudne i przepięknej urody! Gratuluję udanej adopcji!
I gratuluję pięknego portugalskiego psa dowodnego - to rzadka rasa w Polsce i od razu się Tobie trafiła!
Rybc!a wyrazy uznania.
:multi::lol:

Posted

Rybcia, choć młoda ciałem, jest wielka duchem.
Ma wspaniała rękę do adopcji psów.
To rodzaj powołania :)
Kiedyś miałam dwie szczeniary do oddania, które wzięłam ze schroniska na DT. Dawałam piękne ogłoszenia ze zdjeciami i nic. Rybcia dała jedno ogłoszenie i cudowne domy trafiły się od razu.
To taki hołd, Rybiu, w Twoim kierunku, bo gdyby nie Twój zapałi charyzma, Birma (i inne psy) by gniła w schronisku, a tak, to sama zobacz :D

Posted

[quote name='Itske']
Rybc!a wyrazy uznania.
:multi::lol:[/quote]

[quote name='kordonia']Rybcia, choć młoda ciałem, jest wielka duchem.
Ma wspaniała rękę do adopcji psów.
To rodzaj powołania :)
Kiedyś miałam dwie szczeniary do oddania, które wzięłam ze schroniska na DT. Dawałam piękne ogłoszenia ze zdjeciami i nic. Rybcia dała jedno ogłoszenie i cudowne domy trafiły się od razu.
To taki hołd, Rybiu, w Twoim kierunku, bo gdyby nie Twój zapałi charyzma, Birma (i inne psy) by gniła w schronisku, a tak, to sama zobacz :D[/quote]

Dzięki dziewczyny! :loveu:

[quote name='Maupa4'][B][COLOR=green]Mogę już przenosic do odpowiedniego działu i zmienic tytuł? ;)[/COLOR][/B][/quote]
Możesz przenieść, ja tytuł zmieniam.

Posted

No dobra.. dziewczyny przewożące - przyznać się, która podmieniła mi psa :mad:. Miałam dostać łagodną, spokojną sunię, która je Acanę, ignoruje koty... dostała mi się panienka z dobrego domu, która na Acanę nie spojrzy, a Greenfishem ja łyżeczką karmiłam [miałam tam pokruszone tabletki na odrobaczanie - inaczej bym się tak nie bawiła]. Kota próbuje upolować, a inne psy niech się nie zbliżają, bo z zazdrości o mnie [i o małego] potrafi skoczyć... Do tego co raz mniej przypomina psa dowodnego, a co raz bardziej pudla... :loveu:... ech, i jak jej tutaj nie kochać :razz:

Birma dzisiaj zaczęła się do wszystkich uśmiechać, broni domu [szczeka jak ktoś przechodzi] i zaczyna się bawić :multi:. Ogólnie widać, że sunia czuje sie u mnie co raz lepiej ;)

Posted

Niestety nie - mieszkam w bloku... za to mam las pod nosem, w którym spaceruję parę godzin dziennie.... Mówiąc "dom" miałam na myśli miejsce, gdzie mieszkamy...

A co do szlachetności... to mogłaby szlachetnie dać spokój Bzikowi, bo on już woli nie wchodzić do pokoju jak ją widzi [bo go ciągle nosem szturcha albo obszczekuje]...

Guest Reyes
Posted

Ehhhh... Żeby więcej happy end/ów było :loveu:

Posted

[B]Kordonia[/B] jak Bzik jest na ziemi to chce się bawić [tylko on się jej nadal trochę boi], ale jak wskoczy na półkę to już nie - wtedy chce zapolować... a na spacerze właśnie pogoniła kota....

Posted

Moze faktycznie zrozumiała,z e to jej prawdziwy i ostateczny dom i z radości i szczęscia zrobiła sie chwilowo zazdrosna.
Tak zrobiła moja sunia, po kilku dnich noormalnej współpracy z kotami, raptem zaczęła je gonić i poszczekiwać.

Na dowód, ze nic nie miała przeciw kotom i psom wstawiam jeszcze jedno moje zdjęcie :) :

[B][img]http://upload.miau.pl/3/83067.jpg[/img][/B]

Posted

To ona naprawdę TAK wyglądała jak ją brałam? Zaledwie wczoraj ją wzięłam i ścięłam, nie porównywałam z wcześniejszymi zdjęciami, więc dopiero teraz widzę różnicę... właśnie przestałam się dziwić, że sąsiadka myślała, że 2 psy wzięłam :D ...
Za zazdrość jej nie winię - rozumiem ją i tylko mam cichą nadzieję, że przy odrobinie starania w końcu jej przejdzie... tak samo jak zaczepianie kota - na razie jest ganiana [tzn. w sensie "Birma, nie wolno... i teraz się biedny Bzikuś boi"] jak go goni i chwalona jak kot przejdzie obok, a ona za nim nie pobiegnie...

PS. o zdjęcia nie proście - wstawię jakieś dopiero jak Birma będzie zrobiona na bóstwo [jeszcze większe niż teraz :P ]