ElzaMilicz Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='bonsai_88']... i tak na spacerze mnie się pytali czy jest rasowa :D ]... w końcu zdegustowana Saba schowała cały łeb pod kanapę :evil_lol:[/quote] Na portugalczyka jest za niska, ja bym powiedziała, że to hiszpanka. :) Quote
bonsai_88 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Aż na tyle się nie znam, żeby portugalijczyka od hiszpańczyka odróżnić :oops:... sunia dostała imię Birma [na Saba w ogóle u mnie nie reagowała :shake:, za to świetnie reaguje na mój głos - może stąd wrażenie, że reaguje na "Sabę"?]. Po ścięciu pyska okazało się, że wygląda jak pudel :cool3:. Pewnie będzie cała ścięta na krótko, tylko czuprynkę na głowie jej zostawię - ślicznie w niej wygląda :loveu:. Zdjęcia wstawię, jak będzie cała "wypiękniona" - czyli ścięta do końca i jeszcze raz wykąpana [czyli za jakiś tydzień/dwa, nie wcześniej :shake:]. [B]Rybc!a[/B] możesz wpisać DS [a tak się zaklinałam, że tylko na DT :eviltong:]... a wiek napisałam właśnie dla tego, żeby było wiadomo ile w końcu ma [pamiętam, że pisałaś 1-1,5 roku] Uciekam jeszcze trochę ją pościnać....:diabloti: Quote
Pralinka Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Bardzo się cieszę, że Saba w końcu ma wspaniały dom i dach nad głową :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Wczoraj było widać, że to DS. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A [B]Birma[/B] super imię, w dodatku zawiera w sobie wysokie " i " na które zdezorientowane psy bardzo dobrze reagują. :) Quote
bonsai_88 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ciii.... nie zdradzaj mnie :evil_lol: Birma została już pierwszy raz bez mnie - co prawda nie piszczała [Kamil był w domu i mi mówił jak się zachowywała], ale od drzwi wejściowych nie chciała odejść i jak wróciłam o mały włos by mnie przewróciła... za to zamknięcie jej w innym pokoju [np. jak ktoś puka] powoduje koncert natychmiastowy :roll: Quote
kordonia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='bonsai_88'](...) [B]Rybc!a[/B] możesz wpisać DS [a tak się zaklinałam, że tylko na DT :eviltong:]...(...)[/quote] :bigcool::bigcool::bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: Wiedziałam,z e jej nie oddasz. Od poczatku to czułam, a kiedy poznałąm Sabę/Birmę, to już zupełnie sie upewniłam. Świat jest piękny jednak :D. Dziękuję, Bonsai :) Quote
Itske Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='bonsai_88'] [ Ps. Elza ślicznie dziękuję za komplement - w rozmazanym makijażu, po 3 godzinach snu w nocy, z bólem brzucha i mocno zdenerwowana musiałam wyglądać w proste przecudnie :evil_lol:...[/quote] Oczywiście! I na pewno i tak pięknie wyglądałaś - jak my wszystkie zapsiopne - jesteśmy cudne, przecudne i przepięknej urody! Gratuluję udanej adopcji! I gratuluję pięknego portugalskiego psa dowodnego - to rzadka rasa w Polsce i od razu się Tobie trafiła! Rybc!a wyrazy uznania. :multi::lol: Quote
kordonia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Rybcia, choć młoda ciałem, jest wielka duchem. Ma wspaniała rękę do adopcji psów. To rodzaj powołania :) Kiedyś miałam dwie szczeniary do oddania, które wzięłam ze schroniska na DT. Dawałam piękne ogłoszenia ze zdjeciami i nic. Rybcia dała jedno ogłoszenie i cudowne domy trafiły się od razu. To taki hołd, Rybiu, w Twoim kierunku, bo gdyby nie Twój zapałi charyzma, Birma (i inne psy) by gniła w schronisku, a tak, to sama zobacz :D Quote
Maupa4 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [B][COLOR=green]Mogę już przenosic do odpowiedniego działu i zmienic tytuł? ;)[/COLOR][/B] Quote
madzia828 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 tak czułam;) Bonsai wiedziałam ze jej nie oddasz:loveu::loveu: super wiadomość:multi::multi: Quote
Rybc!a Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 [quote name='Itske'] Rybc!a wyrazy uznania. :multi::lol:[/quote] [quote name='kordonia']Rybcia, choć młoda ciałem, jest wielka duchem. Ma wspaniała rękę do adopcji psów. To rodzaj powołania :) Kiedyś miałam dwie szczeniary do oddania, które wzięłam ze schroniska na DT. Dawałam piękne ogłoszenia ze zdjeciami i nic. Rybcia dała jedno ogłoszenie i cudowne domy trafiły się od razu. To taki hołd, Rybiu, w Twoim kierunku, bo gdyby nie Twój zapałi charyzma, Birma (i inne psy) by gniła w schronisku, a tak, to sama zobacz :D[/quote] Dzięki dziewczyny! :loveu: [quote name='Maupa4'][B][COLOR=green]Mogę już przenosic do odpowiedniego działu i zmienic tytuł? ;)[/COLOR][/B][/quote] Możesz przenieść, ja tytuł zmieniam. Quote
Maupa4 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Rybc!a'] Możesz przenieść, ja tytuł zmieniam.[/quote] [B][COLOR=green]Mówisz i masz - Saba/Birma przeniesiona.[/COLOR][/B] Quote
bonsai_88 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 No dobra.. dziewczyny przewożące - przyznać się, która podmieniła mi psa :mad:. Miałam dostać łagodną, spokojną sunię, która je Acanę, ignoruje koty... dostała mi się panienka z dobrego domu, która na Acanę nie spojrzy, a Greenfishem ja łyżeczką karmiłam [miałam tam pokruszone tabletki na odrobaczanie - inaczej bym się tak nie bawiła]. Kota próbuje upolować, a inne psy niech się nie zbliżają, bo z zazdrości o mnie [i o małego] potrafi skoczyć... Do tego co raz mniej przypomina psa dowodnego, a co raz bardziej pudla... :loveu:... ech, i jak jej tutaj nie kochać :razz: Birma dzisiaj zaczęła się do wszystkich uśmiechać, broni domu [szczeka jak ktoś przechodzi] i zaczyna się bawić :multi:. Ogólnie widać, że sunia czuje sie u mnie co raz lepiej ;) Quote
kordonia Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Robi się coraz bardziej szlachetna :lol: I pańska :lol: To bardzo dobrze :D Czy dobrze rozumiem, że macie ogródek, po którym Birma moze hasać? Quote
bonsai_88 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Niestety nie - mieszkam w bloku... za to mam las pod nosem, w którym spaceruję parę godzin dziennie.... Mówiąc "dom" miałam na myśli miejsce, gdzie mieszkamy... A co do szlachetności... to mogłaby szlachetnie dać spokój Bzikowi, bo on już woli nie wchodzić do pokoju jak ją widzi [bo go ciągle nosem szturcha albo obszczekuje]... Quote
kordonia Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 No bawić sie chce z koleżką :lol: U mnie, i u dziada z którym przedtem mieszkała miała mnóstwo kotów do zabawy, wiec chce to kontynuowac :) Quote
Guest Reyes Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Ehhhh... Żeby więcej happy end/ów było :loveu: Quote
bonsai_88 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 [B]Kordonia[/B] jak Bzik jest na ziemi to chce się bawić [tylko on się jej nadal trochę boi], ale jak wskoczy na półkę to już nie - wtedy chce zapolować... a na spacerze właśnie pogoniła kota.... Quote
kordonia Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Moze faktycznie zrozumiała,z e to jej prawdziwy i ostateczny dom i z radości i szczęscia zrobiła sie chwilowo zazdrosna. Tak zrobiła moja sunia, po kilku dnich noormalnej współpracy z kotami, raptem zaczęła je gonić i poszczekiwać. Na dowód, ze nic nie miała przeciw kotom i psom wstawiam jeszcze jedno moje zdjęcie :) : [B][img]http://upload.miau.pl/3/83067.jpg[/img][/B] Quote
Charly Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 ale swietne zdjecie- jaka miła siesta:lol::multi: Quote
bonsai_88 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 To ona naprawdę TAK wyglądała jak ją brałam? Zaledwie wczoraj ją wzięłam i ścięłam, nie porównywałam z wcześniejszymi zdjęciami, więc dopiero teraz widzę różnicę... właśnie przestałam się dziwić, że sąsiadka myślała, że 2 psy wzięłam :D ... Za zazdrość jej nie winię - rozumiem ją i tylko mam cichą nadzieję, że przy odrobinie starania w końcu jej przejdzie... tak samo jak zaczepianie kota - na razie jest ganiana [tzn. w sensie "Birma, nie wolno... i teraz się biedny Bzikuś boi"] jak go goni i chwalona jak kot przejdzie obok, a ona za nim nie pobiegnie... PS. o zdjęcia nie proście - wstawię jakieś dopiero jak Birma będzie zrobiona na bóstwo [jeszcze większe niż teraz :P ] Quote
kordonia Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Nie mogę sie tych zdjeć doczekac... :) Bardzo za nią tęsknię ... Quote
Recommended Posts