pati Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 super super ja sie nie udzielalam ale o malej myslalam jako pudlowa ciotka dostalam jej watek na samym poczatku ale ze nic nie moglam wam pomoc sledzilam tylko jej losy wspaniale bonsaj ze ja bierzesz bedziesz miec super towarzyszke :multi::multi::multi: dziewczyny moze zwiazcie jej kucyk albo przypnijcie wlosy nad oczkami :p Quote
bonsai_88 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [B]Madzia[/B] ale ja najdalej jechałam z Gliwic do Katowic... [B] Pati[/B] mam nadzieję, że jak ją doprowadzę do lepszego stanu to maleńka znajdzie stały domek... chociaż mój TŻ już przewiduje, że ja jej nie oddam [kolejna osoba która tak twierdzi] :evil_lol:... Czy Saba już wyjechała z Elbląga? Bo ja już odliczam kiedy wychodzę z domu - za 5 i pół godziny :eviltong:.... idę posprzątać, bo inaczej mnie nerwy zjedzą :lol: Quote
kordonia Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Saba wyjechała o 9.30. Kurczę, płaczę za nią. Rzadko miewam u siebie dodatkowe psy, do trzech poprzednich nie przywiazałam sie, oddałam do odbrych domów i już. Ale Saba jest wyjatkowa :( Mam andzieje, że zniesie transport dobrze. Bonsai, nie wierzę,z e ją oddasz. Gdybym ja miała dłużej niż dzień, nie oddałabym. Ech :( :( :( Quote
ElzaMilicz Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [B]Dziewczyny logistyka !!![/B] Jeśli piszę,że w[B] Słomczyn[/B] godz [B]14.00[/B] to znaczy, że należy tam być ok. [B]13.00- 13.30[/B], tak ??? Gość załatwia swoje interesy, przewozi psa darmo i jeszcze ma czekać ? Facet jest już w pobliżu [B]Białej Rawskiej[/B], rozmawiał z Edi rano, przed 14-tą nie zadzwoniła do niego żeby się przypomnieć, a miała jeszcze daleko do [B]Słomczyna[/B]. Spójrzcie na mapę. [B]Może ktoś mi wyjaśnić jak Wam w przyszłości pomagać ?[/B] Quote
Rybc!a Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 [quote name='kordonia']Saba wyjechała o 9.30. Kurczę, płaczę za nią. Rzadko miewam u siebie dodatkowe psy, do trzech poprzednich nie przywiazałam sie, oddałam do odbrych domów i już. Ale Saba jest wyjatkowa :( Mam andzieje, że zniesie transport dobrze. Bonsai, nie wierzę,z e ją oddasz. Gdybym ja miała dłużej niż dzień, nie oddałabym. Ech :( :( :([/QUOTE] Ewciu, nie płacz, kochana! Zrobiłaś co mogłaś, za co Ci bardzo, bardzo dziękuję! Gdyby nie ty, cała akcja nie udałaby się.. Quote
kordonia Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [quote name='ElzaMilicz'][B]Dziewczyny logistyka !!![/B] Jeśli piszę,że w[B] Słomczyn[/B] godz [B]14.00[/B] to znaczy, że należy tam być ok. [B]13.00- 13.30[/B], tak ??? Gość załatwia swoje interesy, przewozi psa darmo i jeszcze ma czekać ? Facet jest już w pobliżu [B]Białej Rawskiej[/B], rozmawiał z Edi rano, przed 14-tą nie zadzwoniła do niego żeby się przypomnieć, a miała jeszcze daleko do [B]Słomczyna[/B]. Spójrzcie na mapę. [B]Może ktoś mi wyjaśnić jak Wam w przyszłości pomagać ?[/B][/quote] Boże, to znaczy,z e co???? Że on pojechał już? Kurcze.a Edie o tym wie? Mówiła,z e wczoraj rozmawiali przez telefon, i że nie musi sie spieszyc, bo zdązy na spokojnie/ Quote
ElzaMilicz Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Wszystko w porządku. Suńka z każdym kilometrem jest bliżej Ostrowa Wlkp. Quote
bonsai_88 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [B]Elza[/B] bardzo mi przykro, że były problemy... niestety ja siedząc [jeszcze, za godzinę wyjeżdżam po Sabę :) ] w Gliwicach nic nie mogę pomóc :shake:. Jedyne co mogłam zrobić to skontaktować Edie z tobą i zostawić wam do dogrania szczegóły. Quote
madzia828 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 bonsai powodzenia:cool3::cool3: trzymam kciuki;) Quote
bonsai_88 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Kończę cycować mojego maluszka [7-miesięczny starych z niego, a nadal na piersi :eviltong:] i JADĘ... w końcu :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Sabcia suńka przecudnej urody i jej pani równie piękna (tylko w ludzkim wymiarze) wyruszyły z Wrocławia o 22.30. Obie były bardzo szczęśliwe ze spotkania. :p Pewnie są w tej chwili w połowie drogi do domu. :) Pan, który wiózł suńkę był nią zachwycony. Oświadczył, że gdyby spędził w jej towarzystwie jeszcze dwie godziny to nie byłby już w stanie oddać tej królewny nikomu. Quote
Charly Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 jak fajnie. ta sunieczka naprawde jest kochana. I sliczna bobka marleyka:lol: Quote
bonsai_88 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Elza jakie "w połowie"... o 23.50 wjechałyśmy do Gliwic :) . Do domu dojechałam w ostatniej chwili ledwie weszłam a mały obudził się do karmienia :) .... teraz idę z Sabą na szybciutki spacer, coś więcej napiszę jutro :) Quote
ElzaMilicz Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [B]No tak, to na pirata drogowego trafiłam.[/B] :lol: Quote
bonsai_88 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Tylko troszeczkę pirata :P ... średnia prędkość na autostradzie z jaką jechałam to 130 km/h :) .... Sabunia podróż spędziła na przednim siedzeniu. Jak tylko wjechaliśmy do Łabęd to już siedziała jak sprężyna i pytała mnie miną "gdzie wysiadamy" :D Sabcia wczoraj wypiła chyba litr wody, zjadła podwójna porcję kulek [czyli obiad i kolację] oraz nasiusiała mi w kuchni 5 minut po spacerze... no cóż, zdarza się. A... dokładnie obwąchała też główkę mojego jedzącego malucha :). W nocy biegała ze mną na każde karmienie i... o 5 rano zaczęła warczeć na kota [dopiero wtedy łaskawca wrócił do domu]. Dlatego z samego rana było zapoznanie Saby i Bzika - Bzik się jej boi, więc na wszelki wypadek próbuje się o nią ocierać, a ona jest nim bardzo zaciekawiona... tylko warczy jak Bzikulec wskakuje na szafkę do miski. I ciągle szturcha go nosem do zabawy :) . Większość nocy sunia spała na łóżku, ale też sama dobrowolnie kładła się tuż obok nóg od łóżka. Na dzień dobry zajęła w łóżku miejsce mojego TŻ [no co? przecież wszyscy wiedzą, że jest 2-osobowe :D ]. Na szczęście udało sie ją namówić do lekkiej zmiany w miejscach ["Twój pies, to niech śpi w twoich nogach" TŻ] Dzisiaj rano Sabcia radośnie przywitała się ze mną, trochę mniej radośnie z Kamilem [wyraźnie mnie woli - ciężko jest ją namówić, żeby wyszła do innego pokoju i zostawiła mnie choć na sekundę - teraz śpi mi przy nogach], zjadła śniadanie i poszła pod drzwi pokazać, że musi na dwór. Wyraźnie nie pasują jej krótkie spacery - po powrocie po marudziła trochę, że chce jeszcze wyjść, ale jak jej powiedziałam że teraz nie mam czasu i pójdziemy później to przestała. A ok. 10.00 jedziemy do weterynarza - piersi ma już jak kamienie, trochę je pomasowałam i są ciut miększe [a mleko popłynęło od masażu], ale i tak pewnie jej dokuczają... Żabc!a miarki w oczach to ty nie masz... jeśli Saba jest wielkości średniego pudla to ja jestem święta :D . Jest piękną, dość sporą sunią... na jej widok stwierdziłam, że chciałam pudla królewskiego, mam pudlowatą królewnę - prawie to samo :D Ps. Elza ślicznie dziękuję za komplement - w rozmazanym makijażu, po 3 godzinach snu w nocy, z bólem brzucha i mocno zdenerwowana musiałam wyglądać w proste przecudnie :evil_lol:... Quote
kordonia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Jak sie cieszę, ze Sabcia dotarła na miejce i jest szczęsliwa :) Ona będzie chodzić za Tobą wszedzie krok w krok :) I u mnie tez wolała mnie od TŻ-ta :evil_lol: Dziekuję Wam wszystkim za wszystko. Sabciu, niech Ci się szczęści.:loveu: Quote
bonsai_88 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Saba wyraźnienie lubi nożyczek - próbowałam jej trochę pysk przyciąć [żeby ładniej wyglądała.... i tak na spacerze mnie się pytali czy jest rasowa :D ]... w końcu zdegustowana Saba schowała cały łeb pod kanapę :evil_lol: Quote
kordonia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Heh :) Ale tył sobie da bez problemu wyciąć. Widocznie chce zostawić sobie wizerunek Bobki Marleyki :) A rasowa przeciez jak najbardziej jest- portugalski dowodny :lol: Quote
bonsai_88 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 I na portugalijczyka będzie ścinana jak jej sierść odrośnie ;) ... Sunia ma już kupioną wyprawkę [smycz+obroża - komplecik czarno-pomarańczowy, grzebień, krople na pchły i kleszcze, 3 kilo karmy, witaminki no i... zabawka :p ] i jest po wizycie u weterynarza - zdaniem pani doktor ma góra rok, jest zdrowa i śliczna tylko trochę zaniedbana [kazano mi obciąć jej sierść :P ]. A sterylka będzie za miesiąc, jak jej się sutki zasuszą [w końcu przez miesiąc cieczki nie dostanie, więc nie ma pośpiechu]. Byłyśmy też na długim spacerku - maleńka nauczyła się chodzić przy wózku [z boku, na LUŹNEJ smyczy :crazyeye: ] i była spuszczona w lesie - przychodziła jak tylko ją zawołałam i cofnęłam się o krok.... A teraz poszła spać, a ja będę się brała za usuwanie jej liści z tyłka :D ... a później za dalsze przycinanie pyszczka :diabloti: A.. ponieważ nie pasuje mi do niej imię "Saba" ogłaszam konkurs na najciekawsze imię dla suni. Kto ma jakieś propozycje :cool3: No i proponuję też zmianę tytułu - w końcu transport już nie potrzebny :) Quote
Izis Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 To ja otworzę listę propozycji ;-) Może "[B]Iskierka[/B]" bo jest taka żywiołowa i radosna Gdyby była samczykiem mógłby być Fragles ;-) ale Fraglesia jakoś mi nie pasuje ;-) Chociaż to Marleyka podane wcześniej też jest fajne :-) Quote
madzia828 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 fajnie ze sunia już w Dt ;) bonsai to czekamy na jakieś fotki pięknotki:cool3::cool3: szybko sie uczy mądra psinka:evil_lol: Quote
Rybc!a Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Jestem Rybcia, a nie Żabcia :) Pisałam, że jest wielkości boksera.. Bardzo, bardzo się cieszę. Zmieniam tytuł wątku.. Bonsai..? Mam wpisać " .. już w DT " czy ".. już w DS" ? ;) Quote
Rybc!a Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Acha, no i moja teza dot. wieku Saby potwierdziła się-mówiłam, że ma rok. A co do imienia: ja bym nie zmieniała, bo sunia b. ładnie na nie reaguje.. :) Quote
kordonia Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 No i popłakałam się, kiedy przeczytąłam Twój post, Bonsai. Cieszę sie bardzo, że z sabcią wszystko dobrze. Mówiłam,z e to pies idealny- opis Twojego spaceru tego dowodzi. Kochana, maksymalnie mądra sunia :loveu: A zdjątka jakieś będą? Szczególnie po strzyżeniu? Ech Quote
Recommended Posts