Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może niepotrzebnie się wtrąciłam. Nie mam czasu czytać całych wątków i późno zorientowałam się, że transportu potrzebujecie do Gliwic.
[B]Tytuł jest mylący[/B]. Gdybym wiedziała w środę,że transport potrzebny na trasie Elbląg - Gliwice to wczoraj sunia byłaby już w DT.
Nic to, mam nauczkę.

Posted

"Handlarz" zawsze opowiada,że pies uratował mu kiedyś życie, i że on nigdy psu krzywdy nie zrobi. Teksty że zabrał szczeniaki od ludzi chcących je uśmiercić opowiada od wielu lat.Szczeniaki to dla niego zródło zarobku, więc stara się zawsze o nie.Od zawsze przy jego wózku pamiętam małe stadko psów, w tym szczeniaki i kociaki.A Saba była jego najwierniejszym psem, wiele razy widziałam jak się jemu zgubiła, i biegała nerwowo szukając pana-on chodzi z psami bez żadnych smyczy, po ruchliwych ulicach i po rynku gdzie jest sporo ludzi.Kilka dni temu był na moim osiedlu-znów miał szczeniaki.On ich nie pilnuje, wchodzi do sklepów, a szczeniaki chodzą sobie po parkingu, garną się do ludzi.Jak się nie zgubią to dobrze, a jak gdzieś pójdą to on za specjalnie ich nie szuka.Myślę, że Saba ma około 2 lat, pamiętam ją jeszcze jako szczeniora.

Posted

[B]Elza[/B] szkoda :( ... a robisz może tą trasę regularnie?

[B]Ragazza[/B] czyli Saba ma coś ok 1,5 roku, tak jak pisała Rybc!a....

Zaczęłam zbierać pieniądze na Sabę [osobom, które ofiarowały pomoc porozsyłam PW... jakbym kogoś przeoczyła to proszę o wiadomość]. Przy okazji chcę podziękować dziewczynom z forum e-mama, które również zaofiarowały pomoc na Sabcię :)

Posted

Dzisiaj wieczorem dowiem się dokładnie czy Saba będzie mogła być zabrana z Elbląga już w tą niedzielę [czyli pojutrze :) ] czy nie.

[B]Elza[/B] gdzie dokładnie moglibyście odebrać Sabę - W Ostrowie czy w Warszawie?

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Elza[/B] szkoda :( ... a robisz może tą trasę regularnie? [/quote]

Czego Ci szkoda, co to za płacze ?

Gość odbiera Sabę w Słomczynie, przywozi ją do Ostrowa, skąd ją zabieram, żeby przewieźć do Wrocławia.

[B]Rybcia[/B] w samozachwyt nie wpadaj- nie opłaca się. :)

Posted

[B]Elza[/B] szkoda mi, bo Sabcia byłaby już u mnie... a z izolatką jest tak, że się stamtąd ciężej wyciąga psy...

Właśnie dokładnie jeszcze raz sprawdzam trasę na mapie jakie będą etapy, bo wcześniej zrozumiałam, że Sabę trzeba najpierw do Warszawy dowieźć...

Posted

Na 100% kroi się tutaj Warszawa-Wrocław. Czy będzie też w drugą stronę pytaj się Elzy.

Saba może jechać już pojutrze!!! Jest możliwy transport z Elbląga do Warszawy [Edie ślicznie dziękuję :) ]. Tak więc jakbyście mogły jutro wyciągnąć Sabcię ze schroniska to będzie wspaniale... a jakbyście mogły ją przy okazji wykąpać to w ogóle byłabym wdzięczna - niestety przy moim maluchu dość spokojnego czasu na kąpiel mam dopiero w środku nocy jak mój potworek śpi....

Jeśli nie będę się jutro do południa odzywać to się nie martwcie - w soboty pracuję....

Posted

Niech napisze do mnie dziewczyna, która będzie odbierać Sabcię ze schroniska i przekazywać ją do [B]Edie[/B] - [B]Edie[/B] prosiła, żeby pieniądze za trasę dać jej od razu więc chcę przelać kwotę [jeszcze nie wszyscy wpłacili, ale zadeklarowało się dość osób - powinnam dostać na Sabę 230 zł, a za trasę wyjdzie ok. 240 zł - tyle będę wpłacać]. No i żeby podać numer do Edie, żeby się umówić gdzie dokładnie Sabcia ma być przekazana....

Ps. właśnie idę powiedzieć małżowi, że psina będzie już w niedzielę... pewnie sie nie spodziewał, że to tak szybko pójdzie :eviltong:

Posted

[quote name='bea_m']Trzymam i to bardzo. Rybcia działaj tak dalej.[/QUOTE]
Nie tylko ja działam. Wielkie podziękowania i wyrazy szacunku muszę złożyć Bonsai, Kordonii i wszystkim, którzy angażują się w transport Saby :)

Posted

Sabka już jest u mnie w domu. Własnie z Rybcią ją wykąpałysmy. Na koty reaguje idealnie, bardzo przyjaźnie, na ludzi wspaniale- do wszystkich sie łasi, macha ognkiem.
Sabka już nie jest w ciązy. Jest chuda, ma duże zwisajace sutki pełne mleka. Nie dowiedziałyśmy sie od pana ze schroniska, czy urodziła, czy co, bo on oczywiście nic nie wie. Podejrzewamy,z e urodziła w tym tygodniu, bo Rybcia widziała ją jeszcze we wtorek grubą.
W kazdymr azie Sabka to pies- ideał- w wannie stała spokojnie, dała ze sobą zrobić wszystki. Kiedy w pokoju powiedziałyśmy "siad"- szybko weszła na wersalkę i sie ułożyłą na kocim kocyku :)

Posted

Po kąpieli wygląda o wieele ładniej :) ... ja się pokazuję tylko na chwilkę, bo net mi pada i może go znowu nie był [łącze radiowe i deszczowa pogoda :angryy:]...

[B]Kordonia[/B] podaj mi numer konta na który mam ci przelać pieniądze dla Edie. Jeśli jutro do ciebie nie dojdą to proszę, daj jej ze swoich pieniędzy, ja na 100% wyślę ci 250 zł ale bank może nie puścić przelewu jeśli będzie robiony zbyt późno [ jeśli mi net nie będzie działam to pójdę do znajomej zrobić ten przelew] :shake:.

Niech ktoś nadzoruje wszystko [może Rybc!a?] na wszelki wypadek... Bo ja cały czas boję się, że z netem bezie coś nie tak i będę "odcięta" w najważniejszym momencie :shake: