Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]bea_m[/B] pisałam już, że koszt sterylki biorę na siebie [chyba właśnie zostałam maszynką do pieniędzy :D ]... Szczepienia to też nie jest dla mnie duży wydatek [jakbym nie miałam pieniędzy na zajęcie się psem to nie proponowałabym tymczasu] - doskonale zdaję sobie sprawę z tego jaki, bo przez wieeele lat miała psa.

PS. Chociaż jakby zostały jakieś "niepotrzebne" pieniądze ze zbiórki na transport to bym się ucieszyła :cool3:....

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam zauważyc, ze Saba wcale nie wygląda na typowego pudla, mi sie raczej kojarzy np z ...... portugalskim psem dowodnym :razz: To szlachetna laseczka;)

Posted

Fruzia wiem, że na typowego pudla nie wygląda [ cosik tego białego za dużo] ;) .... ale i tak ją pokochałam od pierwszego wejrzenia i bardzo mi zależy żeby szybciutko znalazła dom stały...

Obejrzałam zdjęcia portugalijczyka - Sabcia jak malowana, nawet sierść na ogonie taka jak u Sabuni, a nie jak u pudla [tzn. rzadka]...

Posted

No dobra... napisałam do Draculki :P ... dzisiaj dostałam odpowiedź [że chyba pomyłka] i dopiero dzisiaj napisałam do Drakuli... a na wątku transportowym ogłasza się o możliwości przewozu z Trójmiasta na Śląsk...

Za chwilę będę dzwonić do weterynarza dowiedzieć się co i jak ze sterylką [tzn. czy zgodzą się na sterylkę aborcyjną, ile to będzie kosztować itp.]

Edit:
Pani weterynarz trochę pokręciła nosem, że nie znam wieku ciąży [pierwszy czy drugi miesiąc], ale powiedziała że przeprowadzą zabieg.

Dostałam też odpowiedź od [B]Edie21, [/B]że jeśli tylko będą pieniądze na benzynę to może przewieźć Sabcię do Wrocławia. Cena za przewóz wynosiłabym ok 350-400 zł [chyba 350, ale nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam]. Napisałam, ze jeszcze nie wiem czy będziemy brali transport [może trafi się jakiś tańszy], ale w razie czego to dam jej znać...

Posted

No dobra, "dogadałam się" z [B]Edie21[/B] - za 350 zł mogłaby zawieźć Sabcię do mnie, do Gliwic. Mogłabym się dołożyć ok 50 zł [czyli tyle, ile kosztowałaby mnie podróż do Wrocławia]. Czyli do uzbierania zostało już tylko 300 zł. Myślę, że można by zacząć zbiórkę pieniędzy na podróż... trzeba się tylko dogadać kto będzie je zbierał....

Posted

Czy Edie21 przyjedzie po nią do Elbląga? Czy to ma być transport łączony? Bo albo nie doczytałam, albo ślepa jestem do końca, bo nie widzę.
Jeśli przejedzie trasę z Elbląga do Gliwic za 350zł, to nie ma się nad czym zastanawiać-pakujemy małą w samochód i w drogę!

Posted

Dokładnie transport bez mała od drzwi do drzwi :) .... jedyna nad czym trzeba się zastanowić to skąd wytrzasnąć pieniądze...

Ps. moja znajoma widząc jak mnie wzięło przewiduje Sabie długie i szczęśliwe życie... u mnie w domu do końca swoich dni :evil_lol:

Posted

Dziewczyny, to trzeba działać :)

Z tego, co czytam, do tej pory oprócz Bonsai do transportu dorzucić chcą sie mtf_zalesie, madzia828 i ja :)

Moze niech kazdy napisze, ile moze dorzucić i wtedy bedzie wiadomo, na czym stoimy :)

Ja na początek deklaruję również 50zł.

------------

A Edi kiedy by mogła zawieźć sukę? I na kiedy umówiłaś sterylkę?
Jak wcześnie mogłaby przyjechać po sukę?

Posted

no to razem z moimi 50 zł mamy już 130 zł :) .... zostało do uzbierania jeszcze tylko 220 zł...

Edi nie podała określonego terminu, ale to raczej kwestia dogadania się - pisała, że ma czas i może praktycznie każdego dnia :) . A na sterylkę nie umawiałam się na konkretny dzień - bo nie wiem kiedy Saba będzie przywieziona no i nie chcę jej robić zaraz po przyjeździe.... lepiej byłoby chyba dzień/dwa później, żeby się trochę zdążyła uspokoić

Posted

Jeszcze mam jedno pytanie (przepraszam,z e się tak wtrącam ;) , ale jestem tu na miejscu i ewentualnie mogłabym pomóc)- no wiec skąd jest Edie, i czy będzie chciała wyjeżdżac z Elblaga raczej rano?
Pytam, bo schronisko jest czynne od 12.00, i wczesniej nie wpuszczą i nie wydadzą psa, więc jeśliby by była potrzeba, to mogłabym wieczorem poprzedniego dnia ją zabrać, wykąpąc i z samego rana przekazać Edie...

Posted

[quote name='bonsai_88']
Ps. moja znajoma widząc jak mnie wzięło przewiduje Sabie długie i szczęśliwe życie... u mnie w domu do końca swoich dni :evil_lol:[/quote]
Byłoby wspaniale! :multi:

[quote name='kordonia']

Ja na początek deklaruję również 50zł.
[/quote]
Dziękujemy, Ewciu! :multi:

[quote name='kordonia']
Pytam, bo schronisko jest czynne od 12.00, i wczesniej nie wpuszczą i nie wydadzą psa, więc jeśliby by była potrzeba, to mogłabym wieczorem poprzedniego dnia ją zabrać, wykąpąc i z samego rana przekazać Edie...[/quote]

Ewa, jesteś kochana. :loveu:
Ale psiaka weźmiemy na siebie. Wiesz dlaczego. Po co tracić kolejne pieniążki. :lol:

[quote name='mtf zalesie']dam 80 zl,prosze o pw kiedy wplacac[/quote]
Dziękujemy, brakuje w takim razie 140zł! :multi:

Posted

[B]Elza [/B]a ile kosztowałby twój przewóz Saby do Wrocławia? Bo tutaj rozchodzi się o jak najtańszy [i najszybszy przy okazji, bo już się Sabci doczekać nie mogę] przewóz...

Jeśli Saba będzie zawieziona do Wrocławia to ja niestety nie będę mogła dać tych 50 zł - ponieważ sama będę musiała mieć pieniądze, żeby tam dojechać :(

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Elza [/B]a ile kosztowałby twój przewóz Saby do Wrocławia? Bo tutaj rozchodzi się o jak najtańszy [i najszybszy przy okazji, bo już się Sabci doczekać nie mogę] przewóz...

Jeśli Saba będzie zawieziona do Wrocławia to ja niestety nie będę mogła dać tych 50 zł - ponieważ sama będę musiała mieć pieniądze, żeby tam dojechać :([/quote]

Dobrze, jeśli ty nie weźmiesz pieniędzy za paliwo to mi starczy 150 zł, tak jak pisałam Kordonii w PW. Kasa do koperty i gość ma przekazać ją mi. Z nim nie rozmawiajcie o pieniądzach. Jak dostanie je potem bardziej się ucieszy, ponieważ jesteśmy umówieni na transport gratis. :)
A tak będzie chętniej pomagał :)

Posted

No to teraz trzeba się dowiedzieć co z dowozem do Warszawy - [B]Edie[/B] wzięłaby ok 200 zł [pisała mi jak mn. oblicza cenę dojazdu] + 150 zł dla ciebie + 50 zł na mój dojazd do Wrocławia [liczę go, bo jeśli nie będę musiała tam jechać, to będę mogła się dołożyć]= 400 zł. Czyli jeśli nie znajdziemy tańszego dojazdu do Warszawy to nadal taniej nam wyjdzie u [B]Edie[/B] - 350 zł.

Posted

Elza, ale suka jest w Elblągu, nie w Warszawie.
Trzeba ją jeszcze dowieźć do Warszawy. Mamy 210zł, jak na razie, zbieramy pieniądze na pokrycie kosztów benzyny.
Z tego, co rozumiem, facet ze Słomczyna ma i tak jechać do Ostrowa? Z naszą Sabą lub bez i tak będzie jechał?
Nie mógłby więc zabrać Saby za darmo?
Na tym polega przeceiż idea transportu forumowego- że jeśli ktoś jedzie w danym kierunku, to wolontaryjnie i charytatywnie przy okazji zabiera jakiegos psa w potrzebie.
Jeśiby tak było, to wtedy wystarczyoby nasze 210zł, zeby zwrócić Edie za paliwo na trasie Elbląg-Warszawa i z powrotem...

Posted

Jesteś wspaniała :loveu: ....

Czyli brakuje nam już tylko [B]40 zł... [/B]będę za chwilę dzwonić do Edie w sprawie transportu Elbląg-Warszawa... tylko najpierw szybciutko przejrzę wątek transportowy;)