Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do oddania Dianka, posokowiec bawarski. Suczka ma aktualnie 8 miesiecy.
UWielbia dzieci, strasznie lgnie do ludzi, nauczona czystości. Oczywiscie zaszczepiona, odrobaczone, etc...

Jedyny warunek to sterylizacja. Suczka może zostać wysterylizowana na koszt aktualnej właścicielki. Ale wysterylizowana zostać musi.

Kobitka musi oddać suczke z powodów prywatnych, poprostu maż jej żyć nie daje. Strasznie nad tym ubolewa i musi ją oddać:-( chce dla niej jak najlepiej!

tel. 607-751-449 lub 071-19-08

niestety zdjeć nie mam, ale posokowiec jak posokowiec, został kupiony z hodowli...

Posted

[B]ZUZANNA[/B]- czytaj uważnie!- [B]ośmio-miesięczny[/B] ;)

[SIZE=3]Ma ktoś może pojęcie o tej rasie i mógłby mi powiedzieć co nieco?? Pliiiisssss.....:roll:[/SIZE]

Posted

hm... no piesek zbudowany jest jak każdy;) są bardzo ładniusie, oto przykładowe zdj
[IMG]http://www.milanowek.schronisko.net/images/adopcje/sup3/4770.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.zkwp-chorzow.net/galeria/posokowiec_mopi2.jpg[/IMG]

ale suczka to drobniutka bedzie, jak na pierwszej fotce.

Psiaki te mają bardzo dużo sił na spacery i zabawy. Są wykorzystywane do polowań, wiec instynkt dziewuszka ma. Są przyjazne, ale mają umiar (zazwyczaj). Oddane i bardzo mądre- jak każde:loveu:

Posted

No właśnie- nie wyraziłam się zbyt dokładnie:oops:- chodziło mi bardziej o charakterek- bo o wyglądzie to jakieś pojęcie mam;)

Pies używany niegdyś i teraz również do polowań, czyli spokojna dziewuszka raczej nie będzie...:razz:

Posted

ale z moich doświadczeń to troszke jest inaczej.
znam kilka posokowców, piesków i suczek.
Wiec na podwórku to rzeczywiście świrki;), ale w domu, to uwali sięgdzieś w kącie i zachowują się jak by ich nie było.
nie wiem czy to ja akurat na takie buraki trafiłam, czy to tak jest...

Posted

no nic napisałam do posokowców maila;) zobaczymy. NApisze też właścicielce, zeby postarała sie o zdjecie.
Może ktoś jej zrobi i mi prześle:)

Posted

Miałam posokowca od mysliwych, z postepującym zwyrodnieniowym zapaleniem stawów, i sunia nie mogła sie poruszać... To był najmilszy pies, którego wspomiamy z wielka czułościa :placz:

Posted

Witam informację otrzymaliśmy. Spróbujemy pomóc. Akurat na forum łowieckim jest informacja o 8 - miesięcznej suczce i to chyba dotyczy tej samej suni. Jeśli "tak" to już szukamy dla niej domu.

Jeśli chodzi o posokowce to wyjasniam - nie są to psy dla każdego człowieka, jeśli nie masz czasu dla niego to postaraj się o pluszaka. Wymgają min. 1,5 - godzinnych spacerów, dojrzewają stosunkowo późno (3 lata). Wymagają konsekwentego postępowania, ale z uczuciem. Są bardzo przyjacielskie. Jest jednak "ale" - niewybiegany posokowiec staje się niesform\ny, niszczy przedmioty, nie znosi samotności.

Posted

nom, posokowce to małe wariaty;)
niestety to nie ta sunia... ta, dla której domeczku szukamy nie jest wysterylizowana. mowa tu o innej dziewuszce!

Posted

Hmmm, wklejam link do łowieckiego [url=http://dziennik.lowiecki.pl/forum.php?f=13&t=43206&numer=972]FORUM ŁOWIECKIE[/url] i tam jest podany ten sam numer telefonu:
na dogo jest taki 607-751-449 lub 071-19-08,a ten z łowieckiego to 602 751 449? Wątek już dzisiaj będzie założony - wstępnie nazwałyśmy sunię Figa.

Zaczynamy działać. Mam nadzieję, że ta Pani wytrzyma jeszcze chwilkę.

Posted

ta sunia o której mowa na dogo to Dianka. I z nikim sie ta kobitka nie kontaktowała, tylko ze mna ws suczki.

Też mam nadzieje, ze wytrzyma. tym bardziej, ze ma złe wyniki i coś ją mozliwe ze szpital bedzie czekał. ale może jakiś tymczas dla rasowca znajde, bo z rasowncami to szybciej idzie...

Posted

słuchajcie, dostałam cynka, ze jakiś podobno super facet dzis z Zabrza ma po dziewuszke przyjechać... jutro mają do mnie zadzwonic i dać mi znać co i jak... jest jeszcze jedna osoba chetna na posokowca, suczke- może bym podała nr tel z tej drugiej po sterylce? jak myślicie? bo zadzwonic zawsze można.

zobaczymy do jutra co i jak. dam znać!

Posted

Trochę przeraża mnie ta niespójność informacji. Na forum posokowców - nie adopcyjnym (chwilowo nam nie działa) - mam informację, że sunia znalazła już dom
[quote]Posokowiec bawarski , suczka
Imię: [B]Figa[/B]
Miejsce : [B]Wrocław[/B]
Powód oddania : choroba właścicielki

[B]Informacje:[/B] Sunia nie boi się wystrzałów, brała udział w polowaniach zbiorowych. W rekach myśliwego, który potrafi ułożyć a potem dobrze wykorzystać posokowca zapewne wszystkiego dokładnie się nauczy.

Oczekiwania od nowego właściciela : najlepiej żeby był to myśliwy, który ją pokocha bezgranicznie i pozwoli rozwijać pasję. Osoby nie polujące - pod warunkiem bardzo aktywnego życia.[/quote]

[url=http://forum.posokowiec.cal.pl/viewtopic.php?t=901]ŻRÓDŁO[/url] informacja dotyczy suni zamieszczonej na forum łowieckim. (sunia 1)

[b]Demi[/b] podaje info o suni też z Wrocławia (sunia 2). Moim zdaniem piszemy o tej samej suczce.
Ponieważ padło forum adopcyjne nie mam dostępu do wszystkich informacji. Mam nadzieję, że uda nam się wreszcie ustalić jedną wersję dotyczącą suczki.

Posted

TAK JAK MYŚLAŁAM - [b]demi[/b] źle podałaś numer telefonu, zarówno komórkę jak i stacjonarny. Pragnę WAS poinformować, że sunia ma już dom. Pisząc sunia 1 i sunia 2 ciągle pisaliśmy o tym samym posokowcu.

Temat do zamknięcia.

Ps. Jeśli są osoby zainteresowane adopcją posokowców to zapraszam na [url]www.adopcje.posokowce.info[/url] (jak uporamy się z problemem serwera).

Na Dogo też mamy swoje miejsce [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=96651[/url] i tam proszę zamieszczać info o posokowcach w potrzebie.
Pozdrawiam