Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Rinuś']pomyślę jeszcze nad tym canonem 60D, ale wyczytałam gdzieś ,że w porównaniu z 50D jest słabszy?[/QUOTE]
tez mi sie obilo o uszy jak wybieralam swoj

kurde Wy tutaj o jakichs sigmach i tamronach gadacie a ja sie skrecam ze zniecierpliwienia wraz z moim heliosem :evil_lol:

Edited by Victoria
  • Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mógłby jeszcze ktoś mi wytłumaczyć czy warto dokładać do 50mm f/1.8 G czy D też da radę? Pozostała mi właśnie kwestia obiektywu i boję się,że źle wybiorę przez ograniczoną wiedzę :smile:

Posted

Zasada jest prosta, jak wychodzi nowa puszka wszyscy zaczynają gadać że jest be i stara znika z półek :diabloti: Wada 60tki? Plastikowa obudowa, wyszła 7D i dwucyfrówka trochę przez to straciła. Oprócz tego inna straszna wada - obrotowy wyświetlacz, to takie nieprofesjonalne przecież :diabloti: Szczerze? rok używam 60tki, przeżyła deszcz, przeżyła upadek z 2 metrów na twardą podłogę i nie ma ani jednej rysy. Teraz tychodzi 70tka więc podejrzewam że będzie jeszcze "gorsza" i bedą tęsknić za 60tką.

Posted

[quote name='Fauka']Zasada jest prosta, jak wychodzi nowa puszka wszyscy zaczynają gadać że jest be i stara znika z półek :diabloti: Wada 60tki? Plastikowa obudowa, wyszła 7D i dwucyfrówka trochę przez to straciła. Oprócz tego inna straszna wada - obrotowy wyświetlacz, to takie nieprofesjonalne przecież :diabloti: Szczerze? rok używam 60tki, przeżyła deszcz, przeżyła upadek z 2 metrów na twardą podłogę i nie ma ani jednej rysy. Teraz tychodzi 70tka więc podejrzewam że będzie jeszcze "gorsza" i bedą tęsknić za 60tką.[/QUOTE]

CZyli 50-tki nie brać w ogóle pod uwagę jak coś? Może faktycznie przy tym canonie zostanę :roll:

Posted

[quote name='Rinuś']CZyli 50-tki nie brać w ogóle pod uwagę jak coś? Może faktycznie przy tym canonie zostanę :roll:[/QUOTE]

No porozglądaj się bo serio potem możesz żałować jak zainwestujesz w nikona tylko z dł obiektywem. A tak już zawsze 'coś' masz.

Posted

50tka jest fajna ale nówki raczej nie dostaniesz, wykupili bo serio to był niezły aparat, mimo wszystko 60tka wcale gorsza nie jest, tylko obudowa bardziej zabawkowa. Mnie obudowa w ogóle nie przeszkadza, ma jedną zaletę - jest lżejsza. Wszystkie zdjęcia jakie robię wychodzą z zestawu 60D + 50mm f/1.8 i naprawdę jeste zadowolona, nawet mniej szumi niż 7D :) Tutaj możesz zobaczyć co robię takim zestawem - [url]http://www.flickr.com/photos/faustynamaciejewska/[/url]
Wiadomo, brak długiego szkła trochę boli ale z czasem można na jakieś uskładać, natomiast zawsze jakieś fundamenty w postaci fajnej puchy i dobrej portretówki masz.

Posted

[quote name='Fauka']50tka jest fajna ale nówki raczej nie dostaniesz, wykupili bo serio to był niezły aparat, mimo wszystko 60tka wcale gorsza nie jest, tylko obudowa bardziej zabawkowa. Mnie obudowa w ogóle nie przeszkadza, ma jedną zaletę - jest lżejsza. Wszystkie zdjęcia jakie robię wychodzą z zestawu 60D + 50mm f/1.8 i naprawdę jeste zadowolona, nawet mniej szumi niż 7D :) Tutaj możesz zobaczyć co robię takim zestawem - [URL]http://www.flickr.com/photos/faustynamaciejewska/[/URL]
Wiadomo, brak długiego szkła trochę boli ale z czasem można na jakieś uskładać, natomiast zawsze jakieś fundamenty w postaci fajnej puchy i dobrej portretówki masz.[/QUOTE]

super ostrość uzyskujesz tą swoją 50 :razz:

Posted

[quote name='Fauka']50tka jest fajna ale nówki raczej nie dostaniesz, wykupili bo serio to był niezły aparat, mimo wszystko 60tka wcale gorsza nie jest, tylko obudowa bardziej zabawkowa. Mnie obudowa w ogóle nie przeszkadza, ma jedną zaletę - jest lżejsza. Wszystkie zdjęcia jakie robię wychodzą z zestawu 60D + 50mm f/1.8 i naprawdę jeste zadowolona, nawet mniej szumi niż 7D :) Tutaj możesz zobaczyć co robię takim zestawem - [URL]http://www.flickr.com/photos/faustynamaciejewska/[/URL]
Wiadomo, brak długiego szkła trochę boli ale z czasem można na jakieś uskładać, natomiast zawsze jakieś fundamenty w postaci fajnej puchy i dobrej portretówki masz.[/QUOTE]

Zobaczę w domu, bo w pracy mam blokadę oczywiście....ale dałaś mi argumenty :) więc być może obstawię tą 60-tkę :) jeszcze jak sigme bym naprawiła to byłoby już w ogóle super :p

Posted

Najnowsze były robione w ostrym słońcu więc jest + miliard do ostrości, część wyostrzam na kompie. Na początku była tragedia, teraz trochę robie na AF, trochę na MF i jest o niebo lepiej ale sporo nad tym pracowałam. I robię je na wyższych przysłonach tak od 3.2 w góre.

Posted

Teraz zobaczyłam zdjęcia i narobilaś mi chętki :evil_lol: tylko jeszcze PL musze ogarnąć do perfekcji to może będę robić kiedyś takie foty :eviltong:

Posted

[quote name='Vectra']cieszę się , to mi :loveu:

będę mieć sigme , będę mieć sigme , będę mieć sigme tralalalalal :multi:[/QUOTE]

sprzedałaś na lewo jakiś miocik? :diabloti:

Posted

[quote name='Brunomania']O no to szczęścia na nowej drodze i[B] dużo psiaków[/B] ^^[/QUOTE]
dzięki , a to co wytłuszczone - to bez przesady , mam full chate :evil_lol:

Posted

A ja mojej 50tki nienawidziłam :P No może nie aż tak, ale generalnie przeszkadzała mi bardziej niż pomagała, miała dziwne schizy, psuła mi wszystko.. Mam z niej z dwa-trzy fajne zdjęcia, ale tak to mnie denerwowała. :P I psuła perspektywę.
No i trafiłam chyba na bardziej felerny egzemplarz z ostrością.. .

Posted

[quote name='netheter']To teraz i ja i Vectra skaczemy niecierpliwie na krzesełkach w swoich domach :P[/QUOTE]
czerwony dywan rozłożony , czarny chłopak naładowany ... czeka na swoją nową lufę :diabloti:

Posted

W kompaktach nie pomogę , bo to nie moja bajka ...

ale może ktoś mi pomoże ? :grins:

kto bawił się w fotografię bezcieniową ? i może polecić jakiż sympatyczny , sprawdzony , zestawik z namiotem

potrzebuje , znaczy chcę bardziej mieć niż potrzebuje ;) i to tak na próbę , do fotek szczeniaków.

a moją nową sigmę kocham już :loveu: co prawda , moja poprzednia szkiełeczka ... nie ustępuje nowemu nabytkowi - szybkością ... znaczy po wypadku jej się zwolniło.
No niemniej dużo celniejsza jest nowa maszynka.
Zmiana szkła , nie przekłada się bezpośrednio na poprawę jakości fotek , tylko ilości celnych trafień ;)
Teraz dopiero odczułam , jak zwalona jest staruszka i jak dużo fotek musiało iść do kosza , bo były zamazane.

Wada , no ciężar znacznie cięższy .. więc musi się rąsia przyzwyczaić.

Niestety pogoda do , nie powiem czego ..

ISO 1600 :grins:

[url]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1280836_765278856831828_1942149273_n.jpg[/url]

[url]https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1395173_765270883499292_440454362_n.jpg[/url]

tu z poprzedniczki

[url]https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1390765_756435844382796_1653127628_n.jpg[/url]

a taka jest różnica między sigmami ;)

[url]https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/602129_764371883589192_626227435_n.jpg[/url]