Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieje ze ten post tutaj nie jest zbyt bardzo nie na temat, ale gdyby byl to bardzo prosze o przeniesienie...

Dzisiaj godzine temu na parkingu przy dosc ruchliwej ulicy znalazlam krolika, miniaturke... jest sliczny, to samiec, koloru grafitowego, z bialym noskiem i kawalkiem łapki. Taki...szlachetny. Niestety nie moge go zatrzymac, ale chcialabym zeby znalazl jak najlepszy dom, bo nie wiem czy np oddanie go do sklepu zoologicznego byloby dobrym pomyslem...
Bardzo prosze o nowy domek dla uszaka! Jutro postaram sie wstawic zdjecia.

Posted

[quote name='Trufla']bo nie wiem czy np oddanie go do sklepu zoologicznego byloby dobrym pomyslem...[/quote]
Nie jest to najlepszy pomysł.. już mu lepiej w schronie by było :-(
W ogóle to gdzie przebywa królik?? Nie możesz go zatrzymać, a tymczas wchodzi w grę??
Może skontaktuj się z kims z SPK, pomogą w szukaniu domku.[url]http://adopcje.kroliki.net/[/url]

Posted

Aparat bede miala wieczorem, wrzuce zdjecia najszybciej jak bede mogla, o ile uda mi sie je wstawic ;)
Moge dac mu tymczas, mam cale wyposazenie, bo pol roku temu odeszla moja szescioletnia kroliczka, ale od 4 miesiecy mam psa i rodzina sie sprzeciwia jakiemukolwiek nowemu domownikowi, szczegolnie ze w pazdzierniku wyjezdzam, nie moge ich z tym rozstawic... Krolik moglby zostac u mnie maksymalnie do konca maja.
Kupilam mu wczoraj granulat i sianko, klatka jest 100*50*50 a krolik bardzo drobniutki wiec jest mu tam jak w palacu :)
Nazwalam go Felek.
Myslalam na poczatku ze to taki prezent 'na kroliczka':angryy: mogl byc, ale wlasnie obcinalam mu przed chwila pazurki i wygladaja na nieobcinane od wielu miesiecy, wiec byl u kogos dluzej. Biorac pod uwage te pazurki pomyslalam tez ze nie bede rozwieszac ogloszen na osiedlu, bo nawet jezeli uciekl z jakiegos 'domu', to ten 'dom' nie byl dobry. Krolik ma az zdeformowane niektore paluszki, mial je tak dlugie....
Ogolnie jest niesamowicie przytulasny, radosn i kontaktowy, daje sie glaskac i sam sie do tego glaskania nadstwia, nie wykazuje w ogole agresji.
Ma juz duze klejnoty na wierzchu, wiec mysle ze moze miec jakis rok, ale wyglada na mlodziutkiego. Pojde z nim do weterynarza w najblizszym czasie [to jakos teraz sie szczepi kroliki prawda?] to moze ustali dokladniejszy wiek.
uf...to sie rozpisalam.
Jakby byly jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem.
A tymczasem szukamy domu dla maluszka!
aha, zapomnialam wspomniec ze moge go gdzies zawiezc w okolicy mniej wiecej 100 km od wroclawia, mam tez klatke, mniejsza niz ta w ktorej obecnie przebywa ale tez nie jest na niego bardzo za mala i molabym ja oddac gdyby byl z tym problem. tak samo poidelkio i ceramiczna miseczka. no i karma i sianko i granulat na siusianie:lol:
pozdrawiam serdecznie:cool3:

Posted

[quote name='Trufla']Moge dac mu tymczas, [/quote]
No to super. Trzeba mu porobić ogłoszenia, żeby szybko znalazł dom. Napisz koniecznie do SPK - ogłoszenie o nim zostanie umieszczone na stronie, ja go mogę na królicze fora powrzucać, poczekam tylko na foty.

Teraz się króliki szczepi, ale może poczekaj z tydzień, dwa, żeby mieć pewność, że jest zdrowy. Poza tym, może jest zabiedzony - piszesz, ze jest drobniutki, lepiej chyba go troszkę na skoki postawić ;)
Co do wieku, to ciężko to bedzie ustalić, na podstawie zębów się nie da, a na oko... to mozna sobie strzelać ;) Choć na ogół weci strzelają ;)
A jaka jest ta druga klatka, bo jak b. mała, to lepiej nie dołączać ja jako gratis ;) bo się królik będzie męczył.

Czekam na foty :p

Posted

kiedys, ale to jakies 3-4 lata temu, bylam zerejestrowana na kroliki.forum.pl, wczoraj probowalam sie zarejewstrowac jeszcze raz zeby tez napisac o Felku, ale nie przyslali mi ciagle maila aktywujacego...
wydaje mi sie ze on nie jest zabiedzony [oprocz tych pazurkow, niektore mialy centymetr do sciecia, i nie przesadzam!]Apetyt ma, bobki w porzadku, pije jak smok...wyglada na to ze wszystko z nim ok ;) Ma taki jeszcze mlodzienczy charakter...z tego co pamietam to moja kroliczyca jak miala jakies 4 lata byla juz bardziej stateczna, a on taki maly wszystkiego ciekawski.
A w ogole jak moge to jeszcze sie rozpisze o nim ze jest niesamowitym krolikiem...przesiedzial mi dzisiaj pol godziny na kolanach na glaskach i zgrzytal zabkami ze 'szczescia'. Moja Trusia juz 5 razy by sie zbuntowala przeciwko siedzeniu na kolanach. Poza tym bardzo reaguje na to jak ktos przechodzi, od razu biegnie do szczebelkow klatki i wyciaga pyszczek:)
Jak to teraz jest z granulatami, cos sie zmienilo czy duo cuni i alex to przewodnie firmy?

Posted

Wow, tyle na kolankach. Naprawdę królik godny polecenia ;)
[quote name='Trufla']
Jak to teraz jest z granulatami, cos sie zmienilo czy duo cuni i alex to przewodnie firmy?[/quote]
Duo Cuni jest bardzo dobry, Cuni Complete (tej samej firmy) jeszcze lepszy.
Producenci Alexa podali skład i podobno zawiera prod. mleczne, wiec spadł w rankingu granulatowym ;)

Posted

Dzisiaj bardzo dobre wiesci!
Felek poszedl dzisiaj do nowego domku. Do dziewczynki, lat 10 ale baaardzo dojrzala jak na swoj wiek. mieszka 3 minuty ode mnie wiec Felek nie wyjdzie spod mojego czulego oka i pieszczacej reki:evil_lol: i jestem pewna ze bedzie mu tam dobrze. Zostawilam go tam godzine temu z cala wyprawka, z klatka wlacznie, niech mu dobrze sluzy. Teraz tylko czekam na wiesci o jego sprawowaniu [dzisiaj nauczyl sie otwierac klatke i zwiedzil bez naszej wiedzy cale mieszkanie, zapoznal sie tez z kablem ktory nie byl na szczescie wlozony do kontaktu:lol:] Mysle ze bedzie z niego maly rozrabiaka!:multi:
Serdecznie pozdrawiam i dziekuje wszystkim ktorzy tu zajrzeli z zerduszkiem na czele:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

witam i zdaje relacje z nowego domku.
Imie zostalo - jest Felek. jest niesamowicie zywy, wesoly i zadziorny ;)
Dziewczynka, ktra zawsze byla powazna i raczej niewylewna sieje sie cala buzia i z ogromnym przejeciem opowiada o uszatku. Jest do tego stopnia przejeta opiseka, ze napisala sobie na krteczce pory karmienia :D Bardzo sie ciesze, ze spelnilam AZ TAK WIELKIE czyjes marzenie.
I jeszcze, ta historia nauczyla mnie, ze dziesieciolatka dziesieciolatce nierowna...Jest naprawde dojrzala jak na swoj wiek, a w wychowaniu malucha dodatkowo pomaga mama, ktora jest naprawde cudowna, ciepla kobieta.
pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Kasia.