Vlk Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Witam :) Nie znalazłam na forum nigdzie o tym informacji, więc postanowiłam zapytać. Moja 7-miesięczna suka je drewno. Po prostu wcina ze smakiem. Podobnie jest z korą drzewną. Nie gryzie dla zabawy tylko chrupie i połyka. Tak się zastanawiam, czy nie brakuje jej czegoś w pożywieniu a jeśli tak, to czego? Żaden mój pies nigdy z takim zapamiętaniem nie jadł drewna ;) Czuje się, jakbym miała dużego kornika w domu ;) Quote
Talagia Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Moje psy tez wcinają drewno i połykają patyki, ale kategorycznie im tego zabraniam. Kawalki moga powaznie uszkodzić błony śluzowe w jamie ustnej, przełyku i calym odcinku pokarmowym :roll: Mój pies jak był mały, to zwiał bez kagańca, najadł sie patyków i potem spedzilismy sporo czasu na leczeniu poranionego pyska i podawaniu specjalnej papki, bo pies robił kupy z krwia, wymiotowal i inne cuda (tak podraznil sobie przewod pokarmowy) Wydaje mi sie, ze patyki nie maja zadnych wartosci odzywczych, poprostu sa super chrupiące :diabloti::diabloti: Quote
Ad@ Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Moj pies tez je patyki i tez nie wiem dlaczego.staram sie go pilnowac zeby nie jadl. Quote
Vlk Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 gorzej, jak się ma dużo boazerii w domu ;) ale korkową wykładzinę też podjadła. Później wydaliła te komórki korka w całości. Może jednak miała w tym jakiś cel, że je zjadła? :D Quote
katik Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Moja uwielbia obgryzać patyki, ale nie wiem czy dużo tego zjada, za to często muszę wydłubywać jej kawałki drewna z zębów. Quote
Martens Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jedyne, czego może jej chyba bakować to błonnik, cos na przetkanie jelit - otręby, warzywa... Albo po prostu ma taki nawyk. Quote
Trusk@wk@ Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Mój też lubi zajadać patyki, ale zawsze staram się odwrócić jego uwagę ulubioną zabawką :cool3:. Gałązki zostawia w spokoju, szaleje z zabawką. Przynajmniej wiem, że ona jest bezpieczna. Quote
aneta...i..bouvier Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 moje zjadaja starszy prawie zawsze na spacerku wybierze takie próchno stare.kora orzechy cale wloskie i najgorsze ze mlodszy od niego tez sie nauczyl i zadne moje prosby i grozby nie pomagaja .............. Quote
Talagia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Jest na to wspaniala metoda! Zawsze skuteczna i oduczyla moje oba psiaki zjadania śmieci itp ;) Kaganiec! :diabloti: 1 Quote
mam psa Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 chyba wszystkie psy lubia cos przegryzc, moj tez ostro sobie poczyna z patykami ale raczej ich nie zjada :) Quote
michal195 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 moja 3,5 miesięczna suka też lubi pogryść patyki ale jak je zje nie w dużych ilościach, ale za to wcina jakieś trociny, zrąbki itd. staram się jej tego oduczyć ale nie pomagają żadne metody. Dziś jak biegaliśmy to widziałem że jadła jakieś stare spróchniałe liście, dlaczego może wy będziecie wiedzieli. Quote
lukiwa Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Mam Buldoga Francuskiego teraz 6miesięcy i uwielbia przynosić do domu korę. Zabawek ma różnego rodzaju ale on wybiera korę. Nową zabawkę zostawiłem blisko kory, a on przeszedł obok zabawki większej od niego samego i wybrał malutki kawałek kory. Quote
WEIMAR Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 moj przestał jeść patyki, a na przedwiośniu jadł je hurtowo, odkąd dodaję mu lucernę do żarcia taką jak ta [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rinti/31396[/url] Quote
Recommended Posts