Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, ale czegoś nie rozumiem. Będziesz miała psa rasy, która nie uchodzi za łatwą w wychowaniu i pytasz co możemy Ci poradzić?

To jak wybierałaś rase, ze o to pytasz :roll:

Jeśli źle zrozumiałam Twój post to przepraszam... :roll:

Posted

Ale co poradzić?

Pies jak pies. Ustaw go od razu w hierarchii, na początek trochę poignoruj, niech się postara o Twoje względy i tak dalej.

Kup Zofii Mrzewińskiej "Jak rozmawiać z psem", albo "Psim zdaniem", albo "Po obu końcach smyczy", albo najlepiej wszystko naraz i do roboty. :P Książeczki tanie, a super.

Gosia

Posted

w najnowszym PP jest o beaucach....Kup,troche orientacji Ci to da.....

Poza tym zadaj sobie pytanie dlaczego poprzedni wlasciciele pozbywaja sie psa ? Polecam takze pojsc z obecnymi wlascicielami beauca i z nim samym na spacer aby zobaczyc jak sie zachowuje itp itd.A takze zaaranzowac na neutralnym gruncie spotkanie z Twoim collakiem.....

A teraz Was pozegnam i udaje sie na banicje do konca maja 8)

Nie rozrabiajcie mi tu za bardzo :wink:

Posted

Raczej to chodzi mi o wystawianie i pielegnacje. O wychowaniu juz duzo wiem, o szkoleniu tez. Najnowszego Przyjaciela Psa tez mam :) Myslałam, ze bedą tu jacyś hodowcy albo cosik :) A poprzedni własciciele sie go nie pozbywają! On cały czas mieszkal w hodowli, bo hodowczyni chciala go sprzedac osobie chcącej wystawiac, a wczesniej nikt taki sie nie zgłosił :( Gosiu, te wszystkie ksiązki mam :) Bardzo miło sie je czyta! POLECAM!!! Nice_Girl chyba jednak zle zrozumialas... Ale nic nie szkodi, bo ja to chyba zle sformułowałam :)

Posted

\no coz do intera IPO obowiazkowe :wink:

Pielegnacja....Mysle ze jesli pies brudny to konieczna kapiel i systematyczne czesanie.....Szampon z wyzszej polki,odpowiedni do siersci,hodowczyni powinna cos polecic....Dodatkowo radze po prostu wybrac sie na wystawe i zobaczyc jak sa one tam wystawiane.....Porozmawiac takze z wystawcami i to da juz sporo...

Postawy i bieganie z glowa do gory powinnien miec juz opanowane,tak samo jak pokazywanie zebow i obmacywanie....Ogolnie mysle ze powinnien miec juz to opanowane tylko bedziesz musiala sie z nim zgrac.....

Mysle ze hodowczyni odpowie Ci na te wszystkie pytania i dodatkowo pokaze,a przynajmniej powinna tak zrobic....

BTW.z jakiej hodowli pochodzi ? Astra Canina,Siedemnascie mgnien wiosny,Tutor Gratus.....?

• 4 weeks later...
Posted

[ cenzura moda do odwolania. ]

Ale jesli pokochasz swego psa i bedziesz miec do niego podejscie prawidlowe, to obydwoje macie szczescie! :)

Kocham Beaucerony ale zdecydowalam sie sprowadzic suczke z ojczyzny rasy.... Ma teraz 4 tygodnie.

powodzenia i pozdrawiam

Posted

Nie znam hodowli bauceronów, ale domyslam się, że nie chodzi tu o wady anatomiczne. Ale też wierze, że Uranos bedzie pięknym, ZRÓWNOWAŻONYM psem. Powodzenia.

Posted

Najwazniejsze, ze Urani trafil w dobre i kochajace go rece :D :D :D Tego zycze kazdemu psiakowi i kazdemu wlascicielowi - aby oboje sie kochali i szanowali! :D

Powodzenia Atomic!

Czy Urani jest drugim psem w Twoim domu?

Posted

Piekny!!! A przeslalabys mi Atomic zdjecie Puma (Pumy?), na pw. A imie Puma te rodowodowe nosi bardzo znany w pl beauceron reproduktor (z przydomkiem zdaje sie "Noe du Jardin"), wiele suk jest nim kryte.

:D

Posted

Obiecuje, ze przesle zdjecie Pumy, ale jak je zeskanuje, a skaner mi sie popsul :/ . Prosze, jesli mozesz zebys odezwala sie na moj numer GG.A ten Puma o ktorym mowisz to ojciec Uranosa. :)