Atomic Posted May 12, 2004 Posted May 12, 2004 Za miesiąc bede miala rocznego baucerona. Czy jest tu ktos kto moze cos poradzic??? :) Quote
nice_girl Posted May 12, 2004 Posted May 12, 2004 Przepraszam, ale czegoś nie rozumiem. Będziesz miała psa rasy, która nie uchodzi za łatwą w wychowaniu i pytasz co możemy Ci poradzić? To jak wybierałaś rase, ze o to pytasz :roll: Jeśli źle zrozumiałam Twój post to przepraszam... :roll: Quote
Gosia Posted May 12, 2004 Posted May 12, 2004 Ale co poradzić? Pies jak pies. Ustaw go od razu w hierarchii, na początek trochę poignoruj, niech się postara o Twoje względy i tak dalej. Kup Zofii Mrzewińskiej "Jak rozmawiać z psem", albo "Psim zdaniem", albo "Po obu końcach smyczy", albo najlepiej wszystko naraz i do roboty. :P Książeczki tanie, a super. Gosia Quote
tunio Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 w najnowszym PP jest o beaucach....Kup,troche orientacji Ci to da..... Poza tym zadaj sobie pytanie dlaczego poprzedni wlasciciele pozbywaja sie psa ? Polecam takze pojsc z obecnymi wlascicielami beauca i z nim samym na spacer aby zobaczyc jak sie zachowuje itp itd.A takze zaaranzowac na neutralnym gruncie spotkanie z Twoim collakiem..... A teraz Was pozegnam i udaje sie na banicje do konca maja 8) Nie rozrabiajcie mi tu za bardzo :wink: Quote
Atomic Posted May 14, 2004 Author Posted May 14, 2004 Raczej to chodzi mi o wystawianie i pielegnacje. O wychowaniu juz duzo wiem, o szkoleniu tez. Najnowszego Przyjaciela Psa tez mam :) Myslałam, ze bedą tu jacyś hodowcy albo cosik :) A poprzedni własciciele sie go nie pozbywają! On cały czas mieszkal w hodowli, bo hodowczyni chciala go sprzedac osobie chcącej wystawiac, a wczesniej nikt taki sie nie zgłosił :( Gosiu, te wszystkie ksiązki mam :) Bardzo miło sie je czyta! POLECAM!!! Nice_Girl chyba jednak zle zrozumialas... Ale nic nie szkodi, bo ja to chyba zle sformułowałam :) Quote
tunio Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 \no coz do intera IPO obowiazkowe :wink: Pielegnacja....Mysle ze jesli pies brudny to konieczna kapiel i systematyczne czesanie.....Szampon z wyzszej polki,odpowiedni do siersci,hodowczyni powinna cos polecic....Dodatkowo radze po prostu wybrac sie na wystawe i zobaczyc jak sa one tam wystawiane.....Porozmawiac takze z wystawcami i to da juz sporo... Postawy i bieganie z glowa do gory powinnien miec juz opanowane,tak samo jak pokazywanie zebow i obmacywanie....Ogolnie mysle ze powinnien miec juz to opanowane tylko bedziesz musiala sie z nim zgrac..... Mysle ze hodowczyni odpowie Ci na te wszystkie pytania i dodatkowo pokaze,a przynajmniej powinna tak zrobic.... BTW.z jakiej hodowli pochodzi ? Astra Canina,Siedemnascie mgnien wiosny,Tutor Gratus.....? Quote
Atomic Posted May 14, 2004 Author Posted May 14, 2004 Pochodzi z Astra Canina. A tego ze do interka potrzeba IPO to niewiedzialam! Quote
Lara Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 [ cenzura moda do odwolania. ] Ale jesli pokochasz swego psa i bedziesz miec do niego podejscie prawidlowe, to obydwoje macie szczescie! :) Kocham Beaucerony ale zdecydowalam sie sprowadzic suczke z ojczyzny rasy.... Ma teraz 4 tygodnie. powodzenia i pozdrawiam Quote
Atomic Posted June 9, 2004 Author Posted June 9, 2004 Przykro mi ze tak uwazasz o tej hodowli. Ja wierze ze Uranos bedzie pieknym psem, poniewaz nie ma wiekszych wad. Quote
aga 2 Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Nie znam hodowli bauceronów, ale domyslam się, że nie chodzi tu o wady anatomiczne. Ale też wierze, że Uranos bedzie pięknym, ZRÓWNOWAŻONYM psem. Powodzenia. Quote
Lara Posted June 11, 2004 Posted June 11, 2004 Najwazniejsze, ze Urani trafil w dobre i kochajace go rece :D :D :D Tego zycze kazdemu psiakowi i kazdemu wlascicielowi - aby oboje sie kochali i szanowali! :D Powodzenia Atomic! Czy Urani jest drugim psem w Twoim domu? Quote
Atomic Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 Uranos (nazwany przez nas Puma) jest drugim psem. Mamy jeszcze collaka Atomica, rowniez z rodowodem :) . Oto jego fotka: Quote
Lara Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Piekny!!! A przeslalabys mi Atomic zdjecie Puma (Pumy?), na pw. A imie Puma te rodowodowe nosi bardzo znany w pl beauceron reproduktor (z przydomkiem zdaje sie "Noe du Jardin"), wiele suk jest nim kryte. :D Quote
Atomic Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 Obiecuje, ze przesle zdjecie Pumy, ale jak je zeskanuje, a skaner mi sie popsul :/ . Prosze, jesli mozesz zebys odezwala sie na moj numer GG.A ten Puma o ktorym mowisz to ojciec Uranosa. :) Quote
Recommended Posts