EwikB Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='sylv']:evil_lol: Dobre. Fakt, faktem czas galopuje jak szalony.[/quote] Jeszcze szybciej ;) Paco z wczoraj po praniu - odrasta z niezłym tempie [IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/paco/paco1.jpg[/IMG] [IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/paco/paco5.jpg[/IMG] Quote
EwikB Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='agata56']Paco mniamusny jest :) :) :lol:[/quote] I charakter ma sympatyczny, mimo ze wszystko jest dla niego nowe to bardzo ciagnie do ludzi, nauczył sie chodzić po schodach, czesania , kąpania , dopiero teraz zaczyna sie bawić zabawkami, jak narazie nie moze przełamać sie do zabaw z psami a mojej mamy nie odstępuje na krok.:kiss_2: Quote
EwikB Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Takie małe a juz wiedzą gdzie najwygodniej :diabloti: [IMG]http://img233.imageshack.us/img233/1568/bedrd0.jpg[/IMG] Quote
EwikB Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='agata56']to Macedonka?:)[/quote] Tak, ale tutaj jak jeszcze była w Czechach u serbskiej rodziny .Mam juz troche fotek z nowego domu, postaram sie cos wstawic w miedzyczasie Quote
bognik Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 Paco i 'Macedonka' wyglądają super :loveu: Przez lhasaki Agaty zakochałam się w jasnych lhasa, takich jak Paco :mad: :eviltong: Pozdrawiam! Quote
EwikB Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [I]Miałam zaczekac na Nowe fotki ale narazie brak, wiec:[/I] [I]Chciałam oficjalnie przedstawić [B]nową Lhasaczkę płci pięknej[/B] , która w zeszłym tygodniu zawitała do Polski - [B]FEDORE[/B][/I] , [I]która jest córką Pabers Parlami D'amore , prowadzącego świetne linie amerykańsko - holenderskie oraz niezwykle eleganckiej suczki pochodzącej z mojej hodowli Isztar at Yackety Azurowa Amhara FCI[/I] [I]Tutaj w wieku 6 miesiecy[/I] [IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/kira/kira1.jpg[/IMG] Quote
sylv Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Dziewczynkę już chwaliłam :lol:, życzę wielu sukcesów. Quote
agata56 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Fedora jest super damusią:) Dyziek już całkowicie jej ustepuje - mala zawsze odbierze mu kazda zabawke ... bo przeciez kobieta trzeba ustepować ;):cool3: Quote
Codik&Toffik Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [B]Gratulacje i życzymy sukcesów[/B] :loveu: [SIZE=4][COLOR=red][B][I][U]A mój Toffik wczoraj[/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE] ([B]28.05.2008[/B]) [B][SIZE=4][COLOR=red][U][I]skończył 3 latka !!![/I][/U][/COLOR][/SIZE][/B] :loveu::loveu::loveu: Quote
Codik&Toffik Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [B][COLOR=red]Toffik bardzo dziękuje[/COLOR][/B] :loveu::loveu::loveu: ;) Quote
bognik Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 [FONT=Calibri][SIZE=3]Kolejne ‘lhasaki’ [B][COLOR=Green][U][usunięty link do oferty sprzedaży,reg.pkt2][/U] [/COLOR][/B]:mad: Ostatnimi czasy jest ich coraz więcej ...[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Pozdrawiam![/SIZE][/FONT] Quote
EwikB Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='bognik'][FONT=Calibri][SIZE=3]Kolejne ‘lhasaki’ Ostatnimi czasy jest ich coraz więcej ...[/SIZE][/FONT] [/quote] Dostałam juz dzis info na ten temat.Niestety i to często po naszych futerkach, ( tak jak w zeszłym roku Lamia ) Akurat tych maluchów dziadkami są Jowo i Benson :-( Zapewne Pani wypuści jeszcze niejeden miot po tej parze :-( Ja od jakiegos juz czasu robię klauzulę w umowach ( dotyczącą również samców) że zakaz uzywania ich do " rozmnażania" I jesli "delikwent " wpadnie jednak na taki pomysł to mam nadzieję że po pierwszym razie mu sie odechce ... A tak wogóle to znów przewaga chłopaków Quote
sylv Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 No cóż, obawiam się, że tego procederu nic nie zatrzyma:mad:.Ludzie nie należący do Związku mają całkowicie w nosie umowy zawierane z hodowcą w zakresie używania psów do reprodukcji itp. Zresztą cóż się dziwić, skoro niektórzy członkowie Związku też je łamią bezkarnie. Quote
bognik Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 [quote name='EwikB']Dostałam juz dzis info na ten temat.Niestety i to często po naszych futerkach, ( tak jak w zeszłym roku Lamia ) Akurat tych maluchów dziadkami są Jowo i Benson :-( Zapewne Pani wypuści jeszcze niejeden miot po tej parze :-( Ja od jakiegos juz czasu robię klauzulę w umowach ( dotyczącą również samców) że zakaz uzywania ich do " rozmnażania" I jesli "delikwent " wpadnie jednak na taki pomysł to mam nadzieję że po pierwszym razie mu sie odechce ... A tak wogóle to znów przewaga chłopaków[/quote] Smutne, to prawda :-( Z tego samego miasta (być może od tej samej kobiety) mój znajomy kupił 'lhasaka'. Pies wygląda na mieszankę pekińczyka z jakimś futerkiem (może to być lhasa, może to być shih-tzu). Oczywiście jak to się często zdarza, pies okazem zdrowia nie jest, na weterynarza wydali więcej, niż by zapłacili za lhasa apso z prawdziwej hodowli. [quote name='sylv']No cóż, obawiam się, że tego procederu nic nie zatrzyma:mad:.Ludzie nie należący do Związku mają całkowicie w nosie umowy zawierane z hodowcą w zakresie używania psów do reprodukcji itp. Zresztą cóż się dziwić, skoro niektórzy członkowie Związku też je łamią bezkarnie.[/quote] Zawsze sprawę złamania umowy można pociągnąć gdzieś dalej i domagać się ''swojego''. Oczywiście kosztuje to sporo nerwów i czasu, a takie sprawy mogą się ciągnąć latami, ale co innego zrobić? Chyba jeszcze jedyną możliwością jest ''nasłanie'' urzędu skarbowego na pseudohodowle, które nie zarejestrowały swojej ''hodowli'' jako działalności gospodarczej ... Pozdrawiam! Quote
sylv Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Z tym urzędem to dobry pomysł. Jak narazie, to kontrolują członków Związku. Wiem, bo miałam odwiedziny :lol:. Quote
bognik Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 [quote name='sylv']Z tym urzędem to dobry pomysł. Jak narazie, to kontrolują członków Związku. Wiem, bo miałam odwiedziny :lol:.[/quote] Pseudohodowli nigdy się nie zlikwiduje, ale w pewnym stopniu można zapobiec masowemu rozmnażaniu zwierząt. Jeżeli kobieta ponownie wystawi 'lhasaki' na aukcji, trzeba będzie pomyśleć o tym urzędzie, po prostu dać ''cynk'', bo to chyba jedyne wyjście ;) Gdzieś na dogo jest wątek o tym. Pozdrawiam! Quote
Codik&Toffik Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [B]EwikB- [/B]Nie wiem czy mam rację, ale ta Kobieta troszeczkę przesadziła... Z jakiej ona racji wypisała w ogłoszeniu z jakiej hodowli pochodzi ojciec szczeniąt [SIZE=4][COLOR=red][U][B]???!!! :roll:[/B][/U][SIZE=2][COLOR=black] Przecież, może właściciel[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=red][SIZE=2][COLOR=black]/hodowca nie życzy sobie, aby rozmnażając psy bez papierów podawać nazwe hodowlii z jakiej pochodzi rodzic szczeniąt !![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] Quote
sylv Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ta pani pewnie uważa, że to dobra reklama. Tak się składa, że te osoby zazwyczaj powołują się na jakieś hodowle i jakieś rodowody rodziców. Jakiś czas temu jedna osoba powoływała się na to, że matka szczeniąt pochodzi z mojej hodowli. Nie przekonała rozmówcy :shake:, ponieważ ja nim byłam :evil_lol:. Quote
Dzidtka_Gl Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 to chyba ta sama "chodofla", z której Andrzej ma Lee Chi`ego, są nabywcy, są kundelki... chociaż tu faktycznie i suka i pies rodowodowe... a na ale gratce ogłasza się reproduktor z Rumii.... Quote
Recommended Posts