eliza_sk Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Ależ świątecznie nam się zrobiło:loveu: Quote
tomcug Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [quote name='eliza_sk']Ależ świątecznie nam się zrobiło:loveu:[/quote] I bardzo dobrze... Quote
eliza_sk Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Wesołych Świąt psiaczki i cioteczki i wujeczki:lol: Quote
eliza_sk Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Dzień doberek psiaczki, nikt was nie odwiedza? Quote
tomcug Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='beka']odwiedza odwiedza :)[/quote] Tak, tak :cool3: Quote
magik1973 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Witam Wszyscy żyjemy w polskim piekiełku:diabloti: ale nie o tym chciałem , chcę pomóc więc proszę o spis najpotrzebniejszych rzeczy a ja postaram sie przynajmniej te które będę w stanie zrobić załatwić. Udanych Świąt dla was i waszych podopiecznych;) Quote
magik1973 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 witam ponownie Moja pomoc byłaby uzależniona od potrzeb , może być materialna , mogę także dostarczyć karmę Quote
eliza_sk Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 [B]Zapewne zapoznałeś się z tym wątkiem troszeczkę i tak jak pisałam każda pomoc baaaaardzo mile widziana.[/B] Mamy pod opieką ponad 40 psów, żadnych dotacji, w każdej chwili grozi nam eksmisja z działki, którą zajmujemy. 13 marca zarejestrowano nas jako Organizację pożytku Publicznego, ale 1% będzie można na nas wpłacić dopiero w przyszłym roku. Utrzyymuujemy się tylko z darowizn oraz z wpływów z bazarków na dogomanii. Nie wspomnę już o tym, że tempo pojawiania się nowych psów potrzebujących pomocy nie jest wprost proporcjonalne do ilości psów, które znajdują domy :( Quote
magik1973 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Licząc na szybko 40 x ( 150 -200 PLN) potrzebujecie w ciągu miesiąca 6000 tys na samo utrzymanie schroniska , wisi wam nad głową eksmisja no nie wygląda to rzeczywiście wesoło :placz:. Nawet nie staram się myśleć co będzie z psami , ale bądżmy dobrej myśli . Ile jesteście sami w stanie zebrać w ciągu miesiąca . Ze swej strony mogę ofiarować pomoc materialna a dodatkowo zakupię karmę . Quote
eliza_sk Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 [quote name='magik1973']Licząc na szybko 40 x ( 150 -200 PLN) potrzebujecie w ciągu miesiąca 6000 tys na samo utrzymanie schroniska , wisi wam nad głową eksmisja no nie wygląda to rzeczywiście wesoło :placz:. Nawet nie staram się myśleć co będzie z psami , ale bądżmy dobrej myśli . Ile jesteście sami w stanie zebrać w ciągu miesiąca . Ze swej strony mogę ofiarować pomoc materialna a dodatkowo zakupię karmę .[/quote] Z tym miesięcznym "utargiem" to róznie bywa, bo tak jak mówiłam pieniądze mamy głównie z bazarków (czyli ile utarguję, tyle mamy, zależy od tego co sprzedaję i jak otwarci są dogomaniacy). Zwylke mam po 2 bazarki na tydzień, tak uśredniając to może być ok. 300 zł (nie ma reguły, bo czasem z jednego jak są fajne rzeczy i wyciągnę 300 zł, a drugim razem muszę zrobić z 10 bazarków, żeby tyle uzbierać). Jedna psinka od nas ma wirtualna opiekunkę, która płaci na nią 150 zł miesięcznie. Czasami ludziska wpłacają jakieś darowizny, ale z tym nie ma reguły. Część karmy zapewnia nam członek naszego stowarzyszenia, ale resztę musimy kombinować z zewnatrz. Nie wiem czy czytałeś o Fąflu sharpie, który trafił do nas z ulicy, musi jeść specjalną Royal Canin-240 zł na 3 tygodnie :placz: W dodatku cierpi na wszystkie schorzenia świata i opieka wet. nad nim pochłonęła wszystko co udało nam się zaoszczędzić. Quote
eliza_sk Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 O 17 muszę niestety wyjść, będę wieczorkiem. Jak coś to pisz na wątku, albo pw, odbiorę i odpiszę jak wrócę :) Quote
magik1973 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Wracając do tematu Z miłą chęcią pokryję koszt karmy dla tego psiaka - proszę podać orientacyjny koszt leczenia. I jeszcze jedno pytanie czy rozmawiała pani z radnymi miasta J-ów, prasą lokalną . Może innego rodzaju akcje np w ramach podpowiedzi po 2 zł od kibiców lokalnych drużyn piłkarskich .Znam to środowisko od co prawda drugiej strony :mad:ale proszę mi wierzyć jesli da przewodniczący dacą i inni . Jest to co prawda jednorazowa akcja ale jednak kilka groszy zawsze wam wpadnie a oni umocnią swój dotychczasowy " nienaganny " image. Proszę podać numer konta na który mogę wpłacić pieniądze . A historie LOTOSKI (my nazywaliśmy ją PLACUSZEK ) opiszę pani w wolnej chwili od psiaka miesięcznego. pozdrawiam gratuluję pomysłu , będe obserwował waszą inicjatywę i zazdrościł że robicie to czego mnie nie udało się zrobić nigdy jeszcze raz pozdrawiam:multi: Quote
eliza_sk Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 Co do naszych lokalnych rajców to niestety pomysł ten nie ma szans długoterminowego powodzenia-może i jednorazowo przed sesją wyjęli by po 5 zł z kieszeni, ale generalnie gmina Jędrzejów ma rozwiązany problem bezdomności, bo ma podpisaną umowę z Dyminami-tak zawsze się tłumaczą. Ale to tylko my wiemy, że nazwanie Dymin schroniskiem jest LEKKIM nadużyciem. W kwestii kibiców, można spróbować, ale nie wiem czy zarząd klubu poszedłby na powdwyższenie ceny, bo bilety na nasz III-ligowy Naprzód i tak kosztują 10 zł, a z ceny biletu to kiepsko widzę, bo potrzeb mają mnóstwo, a ze sponsorami u nich krucho. To taka jędrzejowska rzeczywistość. Tak jak Pan czytał Stowarzyszenie nabrało ram prawnych, ale fizycznie azyl działa cicho-ciemno, na nie naszej działce, dzierżawionej działce, staramy się, aby jak najmniej ludzi się o jego lokalizacji dowiedziało, bo zaraz to zacznie komuś przeszkadzać, albo nasilą się zajwiska przerzucania psów przez siatkę. Musimy uciułać pieniążki na własną działkę. hmmmm, a skąd u Pana znajomość tematu Lotoski i to od malucha ??? Numer konta Stowarzyszenia znajduje się w I poście tego wątku ;) Quote
manforte Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 No, to może poznamy historię Lotosi (Placuszka). Quote
andzia69 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 [quote name='manforte']No, to może poznamy historię Lotosi (Placuszka).[/quote] tak - koniecznie!!!!!:lol: Quote
Recommended Posts