Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niedziela się skończyła i brak nawet słowa o Stefanie. Od razu uprzedzam komentarz, że nie macie czasu na klepanie w klawiaturę. Napisanie jednego zdania zajmuje ok. 1 minuty, razem z logowaniem.

Posted

Stefanek juz jest w Krakowie
Teraz trzeba ściskać mocno kciuki aby niczego nie zmalował.
Pani troszeczkę była zdziwiona jego wielkością bo spodziewała się ze jest ciut mniejszy ,ale zobaczymy jak wszystko się ułoży

Posted

Jutro o 18tej będę w domu Stefanka. W tej chwili jest dużo obaw, najnowsze informacje (z przed godziny) są takie, że Pani nie zamierza się poddać ale pies jest większy niż się spodziewała, agresywnie reagował na weta i dwa psy na spacerze. Boi się, czy sobie poradzi. O 21-ej rozmowa była niemiła, dużo emocji po wyjściu od weta, potem na moją prośbę zadzwoniła do Pani Agamika (za co dziękuję) i po już spokojnej rozmowie czekamy na jutrzejszy dzień.

Posted

W Dzienniku Polskim było zdjęcie Stefana i ogłoszenie tej treści:

Stefanek to dosyć duży psiak w typie teriera. Jest grzeczny i spokojny. Mimo, że większość swego psiego życia spędził w schronisku w mieszkaniu potrafi zachować czystość. Umie bardzo ładnie jeźdzć autem, autobusem a nawet pociągiem. Uwielbia długie spacery, na których wspaniale chodzi na smyczy. Toleruje inne psy, choć są wyjątki od tej reguły, więc szukamy dla niego domu bez innych zwierząt.. Mile widziany domek z ogrodem. Stefan uwielbia kontakt z człowiekiem, ale tylko tym większym, małych dzieci bardzo się boi. Pies ma 8 lat, jest zaszczepiony, zaczipowany i posiada aktualną książeczkę zdrowia. Jeśli ktoś chciałby dać dom temu pięknemu psu, proszę o kontakt: 792-061-133

Po selekcji telefonicznej, zostałam poproszona o sprawdzenie domku. Domek zarówno ja jak i Foksia i Dżekuś (Beatka była ze mną przez chwilę, ja zostałam dłużej) oceniłyśmy na "tak" dla psa spokojnego i łagodnego. Zobaczymy jutro. Może pierwszy dzień był trudny.

Posted

Ja z Panią przeprowadziłam kilka bardzo długich rozmów telefonicznych i to nie takich 10 min a co najmniej 40-45min każda.Uprzedziłam że pies od kilku miesięcy nie chodził na smyczy i na pewno trzeba zaopatrzyć się w kolczatke na której chodził na początku w hotelu i po 2 dniach nie było z wychodzeniem żadnego kłopotu.Pani stwierdziła że ma duże doświadczenie z psami i nie boi sie wyzwań wiec byłam spokojna.
Mam nadzieje że wszystko się ułoży bo jeszcze rano Pani mówiła że Stefanek jest super i bardzo ładnie się zachowuje.Nie wiem co się stało że wieczorem Pani była już tak negatywnie nastawiona.

Jeśli się nie uda to cóż.....:-( nie poddamy się i będziemy szukać dalej.Stefan zasłużył na najlepszy domek pod słońcem.

Posted

Pani dzisiaj zadzwoniła, że wszystko się zaczyna układać pozytywnie, wczoraj wpadła w panikę, bała się, że sobie nie poradzi. Dzisiejsze spotkanie o 18tej aktualne.

Posted

[quote name='tamb']Pani dzisiaj zadzwoniła, że wszystko się zaczyna układać pozytywnie, wczoraj wpadła w panikę, bała się, że sobie nie poradzi. Dzisiejsze spotkanie o 18tej aktualne.[/QUOTE]
Uffff,ale kciuki nadal trzymam. Stefanku badz grzecznym pieskiem...

Posted

Dzisiaj już jest dużo lepiej.Emocje opadły,Stefanek i Pani sie wyciszyli i zaczynają nadawać na tych samych falach.Mam nadzieje że już będzie tylko lepiej.
Tamara jak wróci to napisze więcej

Posted

Stefan jest pięknym i bardzo grzecznym psem. Chodzi za Panią krok w krok, jak Pani siedzi, kładzie głowę na jej kolanach. Sam wkłada głowę w obrożę, jest bardzo mądry. Jestem nim zauroczona. Pani rano przeprosiła za wczorajsze, niepotrzebne emocje, wieczorem była miła rozmowa. Powiedziała, że już wie, że sobie poradzi. Powinno się wszystko ułożyć. Stefan jest wspaniały, zrobił na mnie wrażenie, zachowywał się, jakby był psem tej Pani od zawsze.