szajbus Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Długo wam zajęło czasu, zeby o tym napisac Quote
elmira Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Niedziela się skończyła i brak nawet słowa o Stefanie. Od razu uprzedzam komentarz, że nie macie czasu na klepanie w klawiaturę. Napisanie jednego zdania zajmuje ok. 1 minuty, razem z logowaniem. Quote
ciapuś Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Stefanek juz jest w Krakowie Teraz trzeba ściskać mocno kciuki aby niczego nie zmalował. Pani troszeczkę była zdziwiona jego wielkością bo spodziewała się ze jest ciut mniejszy ,ale zobaczymy jak wszystko się ułoży Quote
rita60 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 No to trzymamy:lol:badz grzeczny Stefanku:cool3: Quote
szajbus Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Na razie dmucham na zimne i nie przenoszę wątku z racji tego,z e już raz wrócił z adopcji. Zrobię to jak będą wieści z jego nowego domu. Quote
ciapuś Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nie chce krakać ale chyba dalej będziemy szukać dla Stefanka domu :-(:-(:-( Quote
tamb Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Jutro o 18tej będę w domu Stefanka. W tej chwili jest dużo obaw, najnowsze informacje (z przed godziny) są takie, że Pani nie zamierza się poddać ale pies jest większy niż się spodziewała, agresywnie reagował na weta i dwa psy na spacerze. Boi się, czy sobie poradzi. O 21-ej rozmowa była niemiła, dużo emocji po wyjściu od weta, potem na moją prośbę zadzwoniła do Pani Agamika (za co dziękuję) i po już spokojnej rozmowie czekamy na jutrzejszy dzień. Quote
Szarotka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 O jej a ja myslalam, ze bedzie dobrze. Stefan ty sie nie wyglupiaj. Pani zycze cierpliwosci i zrozumienia. Quote
Pies Wolny Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 @ciapuś - kto ? robił prezentację Stefana i w oparciu o jakie 'materiały' - to nie było chyba tylko ogłoszenie z gazety ? Quote
tamb Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 W Dzienniku Polskim było zdjęcie Stefana i ogłoszenie tej treści: Stefanek to dosyć duży psiak w typie teriera. Jest grzeczny i spokojny. Mimo, że większość swego psiego życia spędził w schronisku w mieszkaniu potrafi zachować czystość. Umie bardzo ładnie jeźdzć autem, autobusem a nawet pociągiem. Uwielbia długie spacery, na których wspaniale chodzi na smyczy. Toleruje inne psy, choć są wyjątki od tej reguły, więc szukamy dla niego domu bez innych zwierząt.. Mile widziany domek z ogrodem. Stefan uwielbia kontakt z człowiekiem, ale tylko tym większym, małych dzieci bardzo się boi. Pies ma 8 lat, jest zaszczepiony, zaczipowany i posiada aktualną książeczkę zdrowia. Jeśli ktoś chciałby dać dom temu pięknemu psu, proszę o kontakt: 792-061-133 Po selekcji telefonicznej, zostałam poproszona o sprawdzenie domku. Domek zarówno ja jak i Foksia i Dżekuś (Beatka była ze mną przez chwilę, ja zostałam dłużej) oceniłyśmy na "tak" dla psa spokojnego i łagodnego. Zobaczymy jutro. Może pierwszy dzień był trudny. Quote
ciapuś Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ja z Panią przeprowadziłam kilka bardzo długich rozmów telefonicznych i to nie takich 10 min a co najmniej 40-45min każda.Uprzedziłam że pies od kilku miesięcy nie chodził na smyczy i na pewno trzeba zaopatrzyć się w kolczatke na której chodził na początku w hotelu i po 2 dniach nie było z wychodzeniem żadnego kłopotu.Pani stwierdziła że ma duże doświadczenie z psami i nie boi sie wyzwań wiec byłam spokojna. Mam nadzieje że wszystko się ułoży bo jeszcze rano Pani mówiła że Stefanek jest super i bardzo ładnie się zachowuje.Nie wiem co się stało że wieczorem Pani była już tak negatywnie nastawiona. Jeśli się nie uda to cóż.....:-( nie poddamy się i będziemy szukać dalej.Stefan zasłużył na najlepszy domek pod słońcem. Quote
tamb Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Pani dzisiaj zadzwoniła, że wszystko się zaczyna układać pozytywnie, wczoraj wpadła w panikę, bała się, że sobie nie poradzi. Dzisiejsze spotkanie o 18tej aktualne. Quote
rita60 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='tamb']Pani dzisiaj zadzwoniła, że wszystko się zaczyna układać pozytywnie, wczoraj wpadła w panikę, bała się, że sobie nie poradzi. Dzisiejsze spotkanie o 18tej aktualne.[/QUOTE] Uffff,ale kciuki nadal trzymam. Stefanku badz grzecznym pieskiem... Quote
samoglow Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Pani zyczymy powodzenia, a Stefanowi rozsadku :) Quote
elmira Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Stefciu, nie wygłupiaj się! Mam nadzieję, że wszystko ok:) Quote
ciapuś Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Dzisiaj już jest dużo lepiej.Emocje opadły,Stefanek i Pani sie wyciszyli i zaczynają nadawać na tych samych falach.Mam nadzieje że już będzie tylko lepiej. Tamara jak wróci to napisze więcej Quote
szajbus Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Przezornie nadal nie przenoszę wątku. Stefek ty się nie wygłupiaj! Nie przynoś nam wstydu. Quote
tamb Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Stefan jest pięknym i bardzo grzecznym psem. Chodzi za Panią krok w krok, jak Pani siedzi, kładzie głowę na jej kolanach. Sam wkłada głowę w obrożę, jest bardzo mądry. Jestem nim zauroczona. Pani rano przeprosiła za wczorajsze, niepotrzebne emocje, wieczorem była miła rozmowa. Powiedziała, że już wie, że sobie poradzi. Powinno się wszystko ułożyć. Stefan jest wspaniały, zrobił na mnie wrażenie, zachowywał się, jakby był psem tej Pani od zawsze. Quote
ewatonieja Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 bo to był ten najważniejszy brakujący element własny człowiek i dom i choćby miał hektary terenu do biegania to bez człowieka Stefan nie byłby szczęśliwy Quote
Recommended Posts