Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam na pw informacje, ze prawdopodobnie 13 czerwca z dogo bedzie transport z Warszawy do Krakowa za zwrot kosztów paliwa do podziału pomiędzy 2 psy.

Czy taka sytuacja by was urządzała?

Posted

[quote name='szajbus']Stefciu bardzo, ale to bardzo się ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam normalnie ochote zatańczyc z radochy!!!!!!!!
Ciapuś mam zakładać temat na wątku transportowym? Na kiedy potrzebny ten transport?[/QUOTE]
Transport na już
Dom już czeka z niecierpliwością
Tamara napisze wszystko dokładnie jak wróci
Dzieci nie ma ,a Pani ma duże doświadczenie jeśli chodzi o psy

Posted

[quote name='szajbus']Czyli ten na 13 czerwca was nie interesuje?[/QUOTE]
Jeśli nie znajdzie się nic wcześniej to oczywiście tak ,ale mam nadzieję że uda sie coś załatwić wcześniej

Posted

Ludzie mili, kochający zwierzęta. Stefan będzie towarzyszył swojej Pani i w pracy (własna firma) i w domu. Będzie miał świetną opiekę weterynaryjną, dobre jedzonko i dużo miłości. Zamieszka w centrum Krakowa, w pobliżu Wawelu. Jest bardzo oczekiwany, ma przygotowane posłanka. Powinno być dobrze.
Mirabelkę też ogłoszę, dziękuję za maila.

Posted

Na pw dostałam taka informację.

Witaj,
mogę Ci zaoferować transport za zwrot kosztów. Możliwe terminy - piątek, poniedziałek, czwartek.
Pozdrawiam

Jesteście zainetresowane????

Posted

Nie rozumiem. Jeśby mnie zleżałoby na psince, przyjechałabym sama a nie szukała transportu. Co to za "dom", którego nie stać na tak niewielki wydatek? Czy ta psinka jest dla Tego Kogoś na tyle ważna, żeby Ją zawsze troską wspomagać, gdy zajdzie potrzeba?

Posted

[quote name='ewatonieja']Elmiro,to znaczy, że Stefana nie zabierzesz? bo już myslałam, że da sie zgrac transport dwóch psów :([/QUOTE]

To się nie zrozumiałyśmy:) Oczywiście, że zabiorę Stefana 13.06. Inne terminy mi nie pasują i dlatego napisałam, że nie jestem zainteresowana:)

Posted

ufff :)
lucyfio na transporcie łączonym skorzystaja oba psy i ich opiekunowie płacąc połowe kosztów, poza tym nie każdy ma samochód, a targanie Stefana pociagiem przez 5-7 godzin bzdura TOTALNA
Szarotko strone wczesniej tamb napisała kilka słów o domku z Krakowa

Posted

[quote name='szajbus']Na pw dostałam taka informację.

Witaj,
mogę Ci zaoferować transport za zwrot kosztów. Możliwe terminy - piątek, poniedziałek, czwartek.
Pozdrawiam

Jesteście zainteresowane????[/QUOTE]

Kopiuje mój post, bo widzę, ze cisza w eterze.

Posted

Mogę o domku napisać więcej, jeśli chcecie ale usunę później post bo jakoś tak głupio opisywać kogoś na forum. Pani - wdowa, ok.60-tki, mieszkająca z synem - kawalerem ok. 30-tki. Mieszkają w dużym mieszkaniu i razem prowadzą firmę. Firma blisko mieszkania, Stefan towarzyszyłby swoim ludziom 24 godziny na dobę. W firmie jest m.innymi produkcja psich ubranek do Norwegii. Jest kilku pracowników, zamknięte grono, też ciekawych Stefana. W mieszkaniu i w firmie, czekają na niego posłanka w każdym pomieszczeniu. Opieka weterynaryjna u doktora Klicha i doktor Kułykowej. Zawsze prowadzili psy i koty w tej rodzinie i są świetni. W innym mieście, u mamy tej Pani, jamnik. Stefan będzie jeździł tam w odwiedziny a jeśli się nie polubią, jest możliwość izolowania. Jeśli w przyszłości jamnik zamieszka w Krakowie, też jest możliwość izolacji (mieszkanie jest podzielone). Ludzie z doświadczeniem, chcący pomóc jakiemuś psu. Okolica przyjemna pod kątem spacerów, ludzie mogący zapewnić psu dobrą opiekę pod każdym względem. Nie dałabym jedynie psa z adhd, który nie usiedzi i w pracy będzie przeszkadzał i demolował i agresora. Problemy typu załatwienie się w domu, zniszczenie czegoś itp, Pani nie zniechęcają.

Posted

[quote name='tamb']Mogę o domku napisać więcej, jeśli chcecie ale usunę później post bo jakoś tak głupio opisywać kogoś na forum. Pani - wdowa, ok.60-tki, mieszkająca z synem - kawalerem ok. 30-tki. Mieszkają w dużym mieszkaniu i razem prowadzą firmę. Firma blisko mieszkania, Stefan towarzyszyłby swoim ludziom 24 godziny na dobę. W firmie jest m.innymi produkcja psich ubranek do Norwegii. Jest kilku pracowników, zamknięte grono, też ciekawych Stefana. W mieszkaniu i w firmie, czekają na niego posłanka w każdym pomieszczeniu. Opieka weterynaryjna u doktora Klicha i doktor Kułykowej. Zawsze prowadzili psy i koty w tej rodzinie i są świetni. W innym mieście, u mamy tej Pani, jamnik. Stefan będzie jeździł tam w odwiedziny a jeśli się nie polubią, jest możliwość izolowania. Jeśli w przyszłości jamnik zamieszka w Krakowie, też jest możliwość izolacji (mieszkanie jest podzielone). Ludzie z doświadczeniem, chcący pomóc jakiemuś psu. Okolica przyjemna pod kątem spacerów, ludzie mogący zapewnić psu dobrą opiekę pod każdym względem. Nie dałabym jedynie psa z adhd, który nie usiedzi i w pracy będzie przeszkadzał i demolował i agresora. Problemy typu załatwienie się w domu, zniszczenie czegoś itp, Pani nie zniechęcają.[/QUOTE]

Brzmi zachęcająco. Jak dobrze rozumiem transport planowany jest na 13 bm. Hmm. Do Krakowa ze z Łodzi jest ca. 250 km x 2 =500 km czyli koszt przejazdu autem:
disel ca. 160 zł ; benzyna ca 180. Czy Stefanowi coś zostało w skarpecie, fundacjo może zawieziesz sama Stefana, zajrzysz na ludków, umówisz kontrolę po-adopcyjną ?
Czy to nie wchodzi w rachubę ?

PS. Tak na marginesie to zgadzam się z @lucyfcią w sprawie kosztów transportu

Posted

Widzę, że nie będę już mogła usunąć tekstu, został skopiowany. Nie miałam w planie tak dokładnie opisywać na forum przyszłej rodziny Stefana. Opisywanie ludzi, w jakim są wieku, gdzie mieszkają, itp. bez uzgodnienia z nimi jest nieładne. Psie Wolny, czy możesz jutro, jak osoby zainteresowane, zaspokoją swoją ciekawość, usunąć cytat?