Iza. Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Mam ze swoją suką dość nie typowy problem, a mianowicie kiedy usiądę lub położę się na ziemi, moja suka wskakuje na mnie i wykonuje ruchu kopulacyjne. ostatnio te zachowane zaczęło się nasilać, a na zdecydowanie 'FE' Luna przestała reagować :/. Zachowanie te jest dla mnie tym bardziej uciążliwe gdyż moja suka należy raczej do dużych psów (ok.50kg, pseudonowofundland ;) ) Może ktoś z was miał podobny problem lub wie jak mogę go rozwiązać? Quote
lorraine Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Nie mam pojecia, ale moze sie podlacze. Dzis Fobie na spacerku dopadla suka i tez probowala na nia wlazic i znaczaco poruszala zadkiem ;) A Fobia do tego jest sterylna... Quote
Ishimaru Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 założyłam wątek o tej samej treści, jest kilka sensownych odpowiedzi, zajrzyj tam ;) [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104860[/url] Quote
Cheritka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 [quote name='Iza13']O dzięki zaraz poczytam :)[/quote] Poczytaj, poczytaj, ale wiem, że suki przed cieczką i w czasie tak się zachowują i jeszcze wtedy gdy chcą nad kimś dominować :cool3: Quote
LALUNA Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Weź ja trochę w karby. Czyli zacznij szkolic i pokaz ze Ty jestes szefem i sobie nie życzysz takich zachowań. Za kazdym razem kiedy spóbuje sie tak zachowywać, pomusztruj ja. Siad, waruj, do mnie. Quote
Ishimaru Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='Cheritka']tak się zachowują i jeszcze wtedy gdy chcą nad kimś dominować :cool3:[/quote] to suka kumpeli najwyraźniej lubi dominować nad poduszką xD Quote
AjriszZona Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 a Irish tak dominuje nad 2 razy większą suką;) i konczy się tak, że tamta leży na plecach z łapkami na górze a Irish biega dookoła zadowolona Quote
lorraine Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='Cheritka'] ale wiem, że suki przed cieczką i w czasie tak się zachowują i jeszcze wtedy gdy chcą nad kimś dominować :cool3:[/quote] O zdecydowanie. Fobia jak miala cieczke miala jednego (doslownie jednego) kolege ktory nie chcial natentychmiast jej zapladniac. Jakos nie zwracal na cieczke uwagi po prostu. No ale to madry pies, dog niemiecki, nie dosc zeby musial przykucac :lol: to jeszcze pewno wiedzial ze dzieci to by wyszly wyjatkowo paskudniaste (Fobia to miks ONka) :lol: W kazdym razie Fobia byla tak sfrustrowana ze zaczela usilowac z nim kopulowac, moze zeby mu przypomniec jak sie powinien zachowywac :lol: Quote
Recommended Posts