maggiejan Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 [quote name='epe']Maggiejan! Moja zmarła ONka Zuzia,też musiałaby brać ten lek -gdyby lekarze dobrze chorobę rozpoznali!:angryy: Uparli się,że to ropomacicze,a nie leczona moczówka bardzo uszkadza mięsień sercowy:-( No i na serducho zmarła moja niunia:loveu:[/quote] Biedna sunia...:-( Quote
Whitey Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Mogę prosic o nr konta ? na PW Pozdrawiam Quote
AniaAniołek Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 r.............. będzie :multi::multi::multi:w poniedziałek Quote
bros Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Aniu ssuuuuuperrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Inez de Villaro Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Kochani, nie wiem czy to na cos się przyda, ale zacytuję wpis koleżanki z naszego forum buldogów: <<<[url=http://www.doz.pl/apteka/p11219-Minirin_0.2_tabletki_02_mg_30_szt]Minirin 0.2, tabletki, 0,2 mg, 30 szt - Apteka internetowa dbam o zdrowie[/url] wyglada na to, że w tej aptece internetowej mininrin można kupić u nas znalazłam jeszcze takie ogłoszenie "Mam do sprzedania MINIRIN 0,2mg (26 tab.), zużyłem 4 szt. z opakowania 30 tab. Lek sprzedam za połowę ceny. Kontakt : [EMAIL="palo11@poczta.onet.pl"]palo11@poczta.onet.pl[/EMAIL] " ogłoszenie jest z końca sierpnia 2009 z forum gazety wyborczej a tu jeszcze inne wiadomości W ŁODZI SA DWIE APTEKI O NAZWIE 'KWIATY POLSKIE'JEDNA NA KOŚCIUSZKI PRZY ANDRZEJA,DRUGA NA PLACU REYMONTA -TO JEDYNE APTEKI GDZIE LEK KOSZTUJE 89ZŁ.SAMA ZAOPATRUJE SIE W NIEGO DLA CÓRKI OD ROKU A CENA JEST NIEZMIENNA,POZA TYM NIGDZIE TANIEJ SIĘ GO NIE DOSTANIE>>> [URL="http://www.adopcjebuldozkow**********/posting.php?mode=replace&p=43550&t=1264"]Przenieś ten post[/URL] Quote
Cantadorra Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Pewnie juz to pytanie padlo, wiec wybaczcie kochane: Czy jak Czarus bierze te leki to moczenie ustaje? Czy nie ma w ogole takiej mozliwosci? Quote
Cantadorra Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Pies jest po kastracji? CZemu bierze minirin? Lek dziala na przysadke. Quote
epe Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Cantadorra! Czaruś ma moczówkę i minirin jest mu niezbędny do życia! Quote
Cantadorra Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Rozumiem, tylko czy to moczenie ustaje przy braniu lekow, zmniejsza sie, czy nie ma na to szans? Nie denerwujcie sie, prosze ze ciagle mecze temat ktory juz byl, ale nie mam czasu dzisiaj przebijac sie przez watek. Quote
epe Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Cantadora! W skrócie na czym polega ta choroba moczówka- złe wydzielanie wazopresyny.która jest odpowiedzialna za gospodarkę wodną organizmu! Wtedy dużo się pije,bo w organiznie brakuje wody,gdyż jest zbyt szybko wydalana! Gdy wazopresyna jest podawana /Minirin!/ organizm działa poprawnie! Quote
maciaszek Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Kiedy Czaruś zażywa leki wszystko jest ok. Quote
maggiejan Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='AniaAniołek']r.............. będzie :multi::multi::multi:w poniedziałek[/quote] :multi: :multi::multi: Aniu...:loveu::loveu::loveu: Quote
maggiejan Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='Cantadorra']Pies jest po kastracji? CZemu bierze minirin? Lek dziala na przysadke.[/quote] Czaruś jest po kastracji. Jak bierze leki jest wszystko dobrze, kiedy nie dostanie dawki o określonej porze to już po kilku godzinach zaczyna pić i siusiać... Quote
Cantadorra Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Czyli na recepcie winno byc (oprocz dobrego domu oczywiscie) minirin 0,1? Tak? Quote
maggiejan Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Cantadorra']Czyli na recepcie winno byc (oprocz dobrego domu oczywiscie) minirin 0,1? Tak?[/quote] Tak, 0,1 mg i że to choroba przewlekła. Quote
maggiejan Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Muszę Was prosić o pomoc w innej jeszcze sprawie...W grudniu zeszłego roku wzięłam na tymczas niewidomą suczkę, Babulinkę. Niestety, dotąd nikt nie wyraził zainteresowania nią, mimo że to naprawdę kochana, bezproblemowa psinka (może była za słabo ogłaszana...?). Ja z powodów finansowych pracuję teraz 7 dni w tygodniu i nie wyrabiam się czasowo i fizycznie z opieką nad 3 psami. W tej sytuacji muszę szukać Babulinie innego tymczasu :-(. Czy mógłby ktoś pomóc w tej sprawie? Suczka jest bardzo grzeczna, lubi inne zwierzęta (byle był przyjaźnie nastawione) i nawet byłoby dobrze gdyby miała jakiś przyjaciół w nowym domu tymczasowym. Jedyny problem z nią jest taki, że nie chodzi na smyczy i po schodach i trzeba ją znosić, a trochę waży. Mogę dołożyć się do karmy, gdyby w grę wchodziły finanse. Babulina jest uczulona na drób i musi jesć karmę z czymś innym. Sprawa jest pilna, niestety... Quote
wolf122 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Również udało mi się załatwić te hmmm jak napisałem na Owczarku tik taki- Czarusiowi (będzie miał zapasik:multi:)jak będzie z odbiorem ?Gdzie i jak i przez kogo-Ja jestem z Górnego Śląska-razem z Peterem mieliśmy przyjemność dowiezć Czarusia do Wrocka-proszę o odpowiedz na PW na Owczarka lub tutaj-PZDR:loveu: Quote
maggiejan Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='wolf122']Również udało mi się załatwić te hmmm jak napisałem na Owczarku tik taki- Czarusiowi (będzie miał zapasik:multi:)jak będzie z odbiorem ?Gdzie i jak i przez kogo-Ja jestem z Górnego Śląska-razem z Peterem mieliśmy przyjemność dowiezć Czarusia do Wrocka-proszę o odpowiedz na PW na Owczarka lub tutaj-PZDR:loveu:[/quote] Bardzo, bardzo dziękujemy :multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: Mógłbyś, jeśli to nie dodatkowy kłopot, wysłać mi te tik-taki pocztą...? Adres podam na pw :lol: Quote
maggiejan Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Czy moglibyście pomóc w jeszcze innej sprawie...? AniaAniołek, która od dawna bardzo nam pomaga ma poważny problem. Jej program "Miau hau", który był nadawany w TV, o zwierzętach (porzuconych, do adopcji, jak się opiekować czworonogami itp.), który bardzo się podobał, został zdjęty z anteny z powodu braku sponsora :mad:. Czy moglibyście wysłać maila z pytaniem co dzieje się z programem, czemu zdjęty itp. na adres [EMAIL="mejlasekretariat@tvs.pl"]mejlasekretariat@tvs.pl[/EMAIL] z dopiskiem do Dyrektora Jarosława Hasińskiego? :modla::modla::modla: Quote
maciaszek Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Poprawię adres mailowy: [EMAIL="mejlasekretariat@tvs.pl"]sekretariat@tvs.pl[/EMAIL] A co na Twoją sytuację, opisaną 2 posty wcześniej mówią osoby, które oddały Ci niewidomą suczkę na dt? Quote
wolf122 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 :lol:Nie ma sprawy ale to w poniedziałek ,bo wybiorę się z mojej pipidówy na większe służbowe :razz:załatwianie spraw-PZDR i wymmiziaj Kochanego Czarusia:loveu: Quote
maggiejan Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='wolf122']:lol:Nie ma sprawy ale to w poniedziałek ,bo wybiorę się z mojej pipidówy na większe służbowe :razz:załatwianie spraw-PZDR i wymmiziaj Kochanego Czarusia:loveu:[/quote] Nie ma pośpiechu, możemy poczekać do poniedziałku ;). Czaruś wymiziany ;), on pieszczoty lubi bardziej niż mięsiwo...:evil_lol: Quote
maggiejan Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='maciaszek']Poprawię adres mailowy: [EMAIL="mejlasekretariat@tvs.pl"]sekretariat@tvs.pl[/EMAIL] A co na Twoją sytuację, opisaną 2 posty wcześniej mówią osoby, które oddały Ci niewidomą suczkę na dt?[/quote] Palnęłam z tym adresem, dzięki za poprawkę ;) A suczkę wzięłam ze schronu w Koninie. Nie miała tam bardzo źle, spała w kuchni i dbali o nią, ale nie wychodziła na dwór w ogóle i załatwiała się koło posłania, więc myślałam, że uda się ją trochę zsocjalizować na tymczasie i łatwiej jej się dom znajdzie, ale nikt o małą nie pyta...:roll: Nie chcę jej oddawać z powrotem do schronu, choć może by ją wzięli w tej sytuacji. Ona jest naprawdę kochana i zasmakowała już w domowym życiu, załatwia się ładnie na dworze, kłopotów z nią nie ma , tylko ja nie mam kiedy o nią zadbać, ledwie znajduję troche czasu, aby odsapnąć... Quote
maciaszek Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 No to chyba trzeba jakieś ogłoszenia porobić. Tylko ona z tych "trudnoadopcyjnych", pewnie długo będzie szukała domu, a tu czasu mało... Mogę zrobić allegro, ale potrzebuję do niego wszelkich informacji i zdjęć. Najlepiej by było znaleźć jakiś inny dt. Tylko cholera gdzie?! Quote
maggiejan Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='maciaszek']No to chyba trzeba jakieś ogłoszenia porobić. Tylko ona z tych "trudnoadopcyjnych", pewnie długo będzie szukała domu, a tu czasu mało... Mogę zrobić allegro, ale potrzebuję do niego wszelkich informacji i zdjęć. Najlepiej by było znaleźć jakiś inny dt. Tylko cholera gdzie?![/quote] Tak, ja też myślałam raczej o tymczasie, bo małą wyadoptować będzie trudno... Ona ma właściwie same zalety, poza jedynie nadwagą, więc kłopot z nią żaden, szczególnie jak ma się ogród, żeby mogła sobie pochodzić. Ja muszę ją znosić po schodach, a niestety ona trochę waży. Ale lubi spacerować, choć nie długo, lubi inne zwierzęta, lubi pieszczoty...ona właściwie wszystko lubi, jest cichutka, głównie śpi lub po prostu leży sobie. U mnie teraz najgorszy jest brak czasu... Quote
Recommended Posts