maggiejan Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Proszę, podpiszcie petycję... [URL="http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/"][COLOR=#000000]http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/[/COLOR][/URL] Quote
maggiejan Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='Dorothy']mysle o Was...[/quote] Dorotko, dziękujemy...:loveu: Quote
maggiejan Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Przez te ciągłe burze Czaruś zrobił mi zębami dziurę w drzwiach...:crazyeye:Chciał się chyba wydostać jak zaczęło grzmieć a mnie nie było w domu...:roll: Da się chyba zamalować częściowo... Quote
maciaszek Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Czaruś boi się burzy? Biedak... Zwłaszcza, że burz u nas ostatnio co nie miara... Dziura duża? Quote
maggiejan Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Dziura na 3 zęby, niezbyt głęboka, ale farba zeszła i świeci drewno spod spodu...:roll: A Czaruś boi się burzy panicznie! On włazi w mysią dziurkę jak tylko zagrzmi, na spacer go nie wyciągnę, bo z klatki nie chce wyjść...Podczas grzmotów siedzi najczęściej w łazience, a nie daj boże zagrzmi na spacerze (lub choćby samolot przeleci) to Czaruś pędzi do domu i załatwiania nici...A poza tym to prawdziwy bohater i nawet hałasująca śmieciarka mu nie straszna :evil_lol: Quote
egradska Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Biedny psiak, cale szczescie, že nie dzieki maggiejan ma domek, w ktorym sie može ukryć przed grzmotami;) Moj pierwszy czworonog - pekinek- bał sie przeokropnie, musielismy go nosić na rekach albo chował sie do wersalki:-o No, ale žadne z tych rozwiazan nie wchodzi w gre przy malutkim Czarusiu Quote
maggiejan Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Dobrze że Czaruś tego nie czytał, bo pewnie by z tego pomysłu skorzystał a moja wersalka mogłaby nie przetrzymać:lol: Quote
maggiejan Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Mamy niestety znowu problem z lekami i to chyba poważniejszy...:placz: Czy ktoś nie ma na zbyciu tego minirinu? bierzemy każdą ilość...:placz: Quote
Doda_ Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 maggiejan zapomnialam ile kosztuje minirin ? ja niestety juz nie moge zdobyc.. zdobylam dla Czarusia chyba 6 sztuk ostatnio i teraz juz nie moge... :-( Quote
maggiejan Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Doda, oczywiście dzięki za tamten minirin, bardzo nam pomógł :loveu: Kosztuje to 100zł na 2 tygodnie, załamka...:placz: Wzięłam dodatkową pracę i pracuję teraz 7 dni w tygodniu, padam na nos, ale kupowanie tych leków doprowadziłoby mnie do bankructwa :roll: Quote
maciaszek Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Kurcze... przydałoby się rozkręcić na nowo wątek, ściągnąć tych, którzy na początku pomagali Czarusiowi. Quote
Doda_ Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 [quote name='maciaszek']Kurcze... przydałoby się rozkręcić na nowo wątek, ściągnąć tych, którzy na początku pomagali Czarusiowi.[/quote] tak.. maggiejan bardzo pomogła Czarusiowi, wzięła go pod swój dach a teraz sama jest.. Proszę, pomózmy jej.. Może bazarek ?? Quote
egradska Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='Doda_']tak.. maggiejan bardzo pomogła Czarusiowi, wzięła go pod swój dach a teraz sama jest.. Proszę, pomózmy jej.. Może bazarek ??[/quote] Nie wiem, czy bazarku ktoś nie zamknie przy tych nowych regulaminach. Najlepiej by było jednak te recepty zdobyć, skoro ta różnica w cenie aż taka kolosalna,eh. Rozpuszczę wici, może ktoś na zasadzie "znajomy znajomego, który lubi psy" znajdzie stosownego medyka, sama nie znam nikogo takiego niestety edit: poprosiłam o pomoc na forum OWCZAREK, może ktoś ma na zbyciu taki lek, albo jakis inny pomysł na pomoc Quote
bros Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 wpadam właśnie z owczarka :) proszę podać mi na pw info o leku (ile kosztuje na receptę) czy jest łatwy do dostania w aptece czy trzeba sprowadzać , mam wsród rodziny ze 2 farmaceutów , [B]postaram się[/B] coś załatwić. Quote
maggiejan Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='egradska']Nie wiem, czy bazarku ktoś nie zamknie przy tych nowych regulaminach. Najlepiej by było jednak te recepty zdobyć, skoro ta różnica w cenie aż taka kolosalna,eh. Rozpuszczę wici, może ktoś na zasadzie "znajomy znajomego, który lubi psy" znajdzie stosownego medyka, sama nie znam nikogo takiego niestety edit: poprosiłam o pomoc na forum OWCZAREK, może ktoś ma na zbyciu taki lek, albo jakis inny pomysł na pomoc[/quote] Dziękuję :loveu:, każda pomoc na wagę złota :multi: Quote
maggiejan Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='bros']wpadam właśnie z owczarka :) proszę podać mi na pw info o leku (ile kosztuje na receptę) czy jest łatwy do dostania w aptece czy trzeba sprowadzać , mam wsród rodziny ze 2 farmaceutów , [B]postaram się[/B] coś załatwić.[/quote] Dzięki ogromne :multi: :multi: :multi:, już wysyłam pw :lol: Quote
maggiejan Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Tragedia...:placz: Czaruś dostał w tym miesiącu lek w sprayu i nie pozwala sobie psiknąć do nosa :placz: Psikam mu na nos, ale nie za bardzo działa. Czaruś siusia mi regularnie na dywan w pokoju jak idę do pracy, możecie wyobrazić sobie ten zapach...:placz: Zdecydowałam się kupić jedno opakowanie tego leku i poszłam po receptę do weta, a on zażądał 15zł za wypisanie :crazyeye:. Kiedy odmówiłam to nakrzyczał na mnie :mad:, że mi czas poświęcił, a ja nie chcę płacić :angryy:. Ręce mi opadły... Quote
maciaszek Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Nie dość, że lek koszmarnie drogi to jeszcze wet zdziera... Załamać się można :shake:. Niestety mogę tylko podrzucić, nie wspomogę finansowo, nie mam też jak załatwić leku... Quote
bros Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 [B]maggiejan[/B] zdobycie leku na receptę graniczy z cudem, niestety:-( próbowałam w różnych miejscach, lekarka wspomniała mi też o kroplach są odrobinę tańsze. [B]Cioteczki musimy wspomóc maggiejan finansowo - proszę porozsyłajmy wątek do znajomych - gdzie się da. Poproszę o nr konta na pw niewiele ale kilka złotych prześlę, jeśli więcej nas będzie uzbiera się jakaś sumka[/B]. Quote
Doda_ Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 wątek wyśle do innych cioteczek (i wujków:diabloti:) Quote
maciaszek Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Przejrzałam pierwszych 60 stron wątku i wysłałam PW do ok. 20 osób, które tu były. Quote
epe Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Jestem,melduję,że próbuję coś załatwić,może się uda? Te lek to po prostu sztuczna wazopresyna- może za granicą łatwiej ją dostać? Quote
agamika Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 chyba mi wyleciał z subskrypcji watek :shake: ... na necie znlazłam, ze recepta musi byc wypisana przez urologa .. czy sa jeszce jakies inne obostrzenia ? ? na jakie tabletki najlpiej by było ?? na forum rottka, ktoś cos pisał o jakims czeskim odpowiedniku ? hmm, ciekawe czy byłby tanszy Quote
Recommended Posts