Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przez te ciągłe burze Czaruś zrobił mi zębami dziurę w drzwiach...:crazyeye:Chciał się chyba wydostać jak zaczęło grzmieć a mnie nie było w domu...:roll: Da się chyba zamalować częściowo...

Posted

Dziura na 3 zęby, niezbyt głęboka, ale farba zeszła i świeci drewno spod spodu...:roll:

A Czaruś boi się burzy panicznie! On włazi w mysią dziurkę jak tylko zagrzmi, na spacer go nie wyciągnę, bo z klatki nie chce wyjść...Podczas grzmotów siedzi najczęściej w łazience, a nie daj boże zagrzmi na spacerze (lub choćby samolot przeleci) to Czaruś pędzi do domu i załatwiania nici...A poza tym to prawdziwy bohater i nawet hałasująca śmieciarka mu nie straszna :evil_lol:

Posted

Biedny psiak, cale szczescie, že nie dzieki maggiejan ma domek, w ktorym sie može ukryć przed grzmotami;) Moj pierwszy czworonog - pekinek- bał sie przeokropnie, musielismy go nosić na rekach albo chował sie do wersalki:-o No, ale žadne z tych rozwiazan nie wchodzi w gre przy malutkim Czarusiu

• 5 weeks later...
Posted

Doda, oczywiście dzięki za tamten minirin, bardzo nam pomógł :loveu:
Kosztuje to 100zł na 2 tygodnie, załamka...:placz:
Wzięłam dodatkową pracę i pracuję teraz 7 dni w tygodniu, padam na nos, ale kupowanie tych leków doprowadziłoby mnie do bankructwa :roll:

Posted

[quote name='maciaszek']Kurcze... przydałoby się rozkręcić na nowo wątek, ściągnąć tych, którzy na początku pomagali Czarusiowi.[/quote]

tak.. maggiejan bardzo pomogła Czarusiowi, wzięła go pod swój dach a teraz sama jest.. Proszę, pomózmy jej.. Może bazarek ??

Posted

[quote name='Doda_']tak.. maggiejan bardzo pomogła Czarusiowi, wzięła go pod swój dach a teraz sama jest.. Proszę, pomózmy jej.. Może bazarek ??[/quote]

Nie wiem, czy bazarku ktoś nie zamknie przy tych nowych regulaminach.
Najlepiej by było jednak te recepty zdobyć, skoro ta różnica w cenie aż taka kolosalna,eh. Rozpuszczę wici, może ktoś na zasadzie "znajomy znajomego, który lubi psy" znajdzie stosownego medyka, sama nie znam nikogo takiego niestety
edit:
poprosiłam o pomoc na forum OWCZAREK, może ktoś ma na zbyciu taki lek, albo jakis inny pomysł na pomoc

Posted

wpadam właśnie z owczarka :) proszę podać mi na pw info o leku (ile kosztuje na receptę) czy jest łatwy do dostania w aptece czy trzeba sprowadzać , mam wsród rodziny ze 2 farmaceutów , [B]postaram się[/B] coś załatwić.

Posted

[quote name='egradska']Nie wiem, czy bazarku ktoś nie zamknie przy tych nowych regulaminach.
Najlepiej by było jednak te recepty zdobyć, skoro ta różnica w cenie aż taka kolosalna,eh. Rozpuszczę wici, może ktoś na zasadzie "znajomy znajomego, który lubi psy" znajdzie stosownego medyka, sama nie znam nikogo takiego niestety
edit:
poprosiłam o pomoc na forum OWCZAREK, może ktoś ma na zbyciu taki lek, albo jakis inny pomysł na pomoc[/quote]
Dziękuję :loveu:, każda pomoc na wagę złota :multi:

Posted

[quote name='bros']wpadam właśnie z owczarka :) proszę podać mi na pw info o leku (ile kosztuje na receptę) czy jest łatwy do dostania w aptece czy trzeba sprowadzać , mam wsród rodziny ze 2 farmaceutów , [B]postaram się[/B] coś załatwić.[/quote]
Dzięki ogromne :multi: :multi: :multi:, już wysyłam pw :lol:

Posted

Tragedia...:placz: Czaruś dostał w tym miesiącu lek w sprayu i nie pozwala sobie psiknąć do nosa :placz: Psikam mu na nos, ale nie za bardzo działa. Czaruś siusia mi regularnie na dywan w pokoju jak idę do pracy, możecie wyobrazić sobie ten zapach...:placz:

Zdecydowałam się kupić jedno opakowanie tego leku i poszłam po receptę do weta, a on zażądał 15zł za wypisanie :crazyeye:. Kiedy odmówiłam to nakrzyczał na mnie :mad:, że mi czas poświęcił, a ja nie chcę płacić :angryy:. Ręce mi opadły...

Posted

[B]maggiejan[/B] zdobycie leku na receptę graniczy z cudem, niestety:-( próbowałam w różnych miejscach, lekarka wspomniała mi też o kroplach są odrobinę tańsze.

[B]Cioteczki musimy wspomóc maggiejan finansowo - proszę porozsyłajmy wątek do znajomych - gdzie się da. Poproszę o nr konta na pw niewiele ale kilka złotych prześlę, jeśli więcej nas będzie uzbiera się jakaś sumka[/B].

Posted

Jestem,melduję,że próbuję coś załatwić,może się uda?
Te lek to po prostu sztuczna wazopresyna- może za granicą łatwiej ją dostać?

Posted

chyba mi wyleciał z subskrypcji watek :shake: ...

na necie znlazłam, ze recepta musi byc wypisana przez urologa .. czy sa jeszce jakies inne obostrzenia ? ? na jakie tabletki najlpiej by było ??

na forum rottka, ktoś cos pisał o jakims czeskim odpowiedniku ? hmm, ciekawe czy byłby tanszy