Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Linssi']kochana, to trzeba podpytac magikow od szkolenia na dogo ;) wiem ze to dosc kosztowna sprawa takie szkolenie. ja osobiscie nie jestemw stanie takich uslug zaproponowac bo sie na tym zwyczajnie nie znam i nie bede udawac ze jest inaczej. poszukaj na watku o behawiorze kogos kto potrafi podrzucic kilka pomyslow na cwiczenia z Czarusiem i probuj z nim to przecwiczyc :p chlopak napewno jest pojetny i chetnie bedzie sie uczyl![/quote]
Chłopak pewnie chętnie by się uczył bo jest bystry :lol:, ale kluczem jest tu chyba kontakt z większą ilością ludzi na początku obcych a potem znajomych, takich z którymi mógłby się poznać.

Posted

A propos wizyt nieznajomych...;)
Wczoraj odwiedziły nas Panie ze schronu w Koninie, które przywiozły nam na tymczas niewidomą suczkę, Babulinkę. Czaruś był Paniami zachwycony, wylizał je od stóp do głów i wpakował im się na kolana :evil_lol:. Myślę, że kluczem do sukcesu w stosunkach z Czarusiem jest okazanie mu sympatii. Panie były bardzo pozytywnie do niego nastawione i tym go zdobyły.
Co do Babulinki, to niestety, Czaruś się jeszcze nie zdecydował, chociaż suczka jest bardzo kochana. Jednak intensywnie pachnie schronem i dopóki jej nie wykąpię, to chyba stosunek Czarusia do niej się nie zmieni...

Posted

Z gorszych wiadomości: miejsce ugryzione przez bulowatą agresorkę w zeszłą niedzielę niestety boli Czarusia. Zrobił się tam potężny siniak i Czaruś rozlizał go. Ma tam teraz łysy placek...:roll:

Posted

moj Czarus za mlodu dal nam dyla do sasiadow przez dziure w plocie. chcial sie przedstawic koledze-sasiadowi, psiemu oczywiscie, i tamten uzarl go w dupencje. tez byl siniak, placz i w ogole. potem wszystko sie zagoilo i zaroslo sierscia. nie martw sie maggiejan, do wesela sie zagoi ;)

Posted

Jeśli Czarusiowi na zadku zrobił się wylew/siniak/krwiak to możesz go smarować Altacetem (kup w żelu, nie w tabletkach, bo żelowy znacznie wygodniejszy).

Jak Ty sobie dajesz radę z tym stadkiem? Tymczasowiczka długo u Ciebie zostanie? Śliczna sunia. Jak sobie radzi z niewidzeniem?

Posted

[quote name='maciaszek']Jeśli Czarusiowi na zadku zrobił się wylew/siniak/krwiak to możesz go smarować Altacetem (kup w żelu, nie w tabletkach, bo żelowy znacznie wygodniejszy).

Jak Ty sobie dajesz radę z tym stadkiem? Tymczasowiczka długo u Ciebie zostanie? Śliczna sunia. Jak sobie radzi z niewidzeniem?[/quote]
Tą maść chyba mam, ale nie przyszło mi do głowy, żeby go nią posmarować :oops:, dzięki za radę :lol:.

Tymczasowiczka u mnie, aż znajdzie dom stały. Panienika jest jak aniołek, prawie cały dzień śpi, nie hałasuje, jest przymilna. Trzeba ją tylko 3-4 razy dziennie wynosić na trawnik, aby się załatwiła. Z niewidzeniem radzi sobie, obwąchuje teren i zapamiętuje gdzie co jest, ale w nowym miejscu jest ostrożna.

Posted

[quote name='Dorothy']rozumiem ze on adoruje babulinke.
co ona na to?:cool3:[/quote]
Niestety, Czaruś nie adpruje Babulinki, raczej się z nią oswaja ;). Jednak ten zapach mu przeszkadza, bo jak zaczyna ją obwąchiwać to się jeży, a nie zdążyłam szamponu dzisiaj kupić i kąpanie dopiero w poniedziałek...:roll:

Posted

Dziękuję, Ewuniu! Mam nadzieję, że i Twoje święta będą radosne i spokojne i że odpoczniesz trochę, a Maksio Ci w tym nie przeszkodzi :lol:.
Nowy piesek jest tak mało kłopotliwy jak to tylko możliwe ;). Większość dnia śpi, nie hałasuje, spaceruje krótko - ideał dla osób, które mają mało czasu :evil_lol:

Posted

[quote name='maciaszek'][B]Maggiejan[/B], wszystkiego dobrego świątecznego dla Ciebie, Czarusia i reszty kocio-psiego towarzystwa :loveu: :loveu:.[/quote]
Maciaszku, Tobie i wszystkim przyjaciołom Czarusia życzymy wielu przyjemności w święta, ciepłej atmosfery domowej, objadania się i byczenia bez konsekwencji...;)