Eruane Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Okiej, kokosowa Shauma mówisz... :cool3: No to Verka będzie pachnieć. Póki co wyczyściłam dzisiaj wszystkie dywamy i wykładziny, bo z budy zapach przyniosła zniewalający wręcz. Wymieniam jej kocyki, czyszczę, sprzątam, ale ona wsyzstko zakopuje w tej budzie, czego nie zje i robi tam jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy. :cool3: W dodatku ma specyficzny zapach. Trzeba ja często kąpać, co jest w zimie niemożliwe. Jej sierść jak wata chłonie wszystkie brudy i smrody. Odżywka przyda siewięc zdecydowanie. Póki co wyciełam pełno kołtunów - nie dało rady rozczesać. Kazik średnio zadowolony z towarzystwa koleżanki Verki. Wzbił się na drugie miejsce w ważnosci po Kali, a tu nowa konkurentka przyszła. Nie ma sentymentów w takiej sytuacji, szczególnie, jeśli chodzi o Kazia. :shake: Quote
majqa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Eruane']Może to i dobry pomysł, choć nie wiem, czy skóra każdego psa to zniesie bez problemu. :shake:[/quote] Jak nie zniesie to problem z głowy! Łysego można przecierać gąbką!;) Teraz już powaga...jasne, że od ręki nie wywaliłam psu pół butelki na sierchę ale ciupinkę. Skoro nic się nie stało, potem poczynałam sobie śmielej. Poszłam też na całość w drugą stronę. Był czas, że myłam włosy specjalnym, psim szamponem pielęgnacyjnym (nazwa umknęła). WOW, ależ ja miałam wtedy włosy i o dziwo nie szczekałam i nie merdałam ogonkiem. Quote
majqa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Pies po kokosowej Schaumie jest the best !!! Popieram !!! Quote
Eruane Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Coś mi się wydaje, że z Verką coś nie tak. Kał ma jakiś dziwny, a dzisiaj nie chce jeść. W zasadzie zero objawów innych, brzuszek miękki, ale sunia stroni od stada. Coś nie tak chyba... :shake: Quote
majqa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 No bez wątpienia coś nie tak. Chcesz czekać czy zbierasz się do weta? Quote
Eruane Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Chyba poczekam jeszcze. To, że pies nie je kilka godzin to jeszcze nie tragedia, wet mnie zbędzie. :shake: Narazie ją sobie poobserwuję. Quote
Eruane Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Monitor mi padł i nie miałam dostępu do internetu jakiś czas. Kazik ok, choć wczoraj miał problem z kaszlem. Verka jest na antybiotyku i innych lekach. Już lepiej, przynajmniej je. Ale wybrzydza, jak sie da. Jednak już byłam całą w strachu, bo bałam sie, zę Verka tak, jak jej córka Itusia ma jakieś problemy z wątrobą, a może trzustką. Badania znów kosztowałyby mnie sporo, a kilka chorych psów na raz w mojej obecnej sytuacji to katastrofa. :shake: Quote
Recommended Posts