Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Okiej, kokosowa Shauma mówisz... :cool3: No to Verka będzie pachnieć. Póki co wyczyściłam dzisiaj wszystkie dywamy i wykładziny, bo z budy zapach przyniosła zniewalający wręcz. Wymieniam jej kocyki, czyszczę, sprzątam, ale ona wsyzstko zakopuje w tej budzie, czego nie zje i robi tam jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy. :cool3: W dodatku ma specyficzny zapach. Trzeba ja często kąpać, co jest w zimie niemożliwe. Jej sierść jak wata chłonie wszystkie brudy i smrody. Odżywka przyda siewięc zdecydowanie. Póki co wyciełam pełno kołtunów - nie dało rady rozczesać. Kazik średnio zadowolony z towarzystwa koleżanki Verki. Wzbił się na drugie miejsce w ważnosci po Kali, a tu nowa konkurentka przyszła. Nie ma sentymentów w takiej sytuacji, szczególnie, jeśli chodzi o Kazia. :shake:

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Eruane']Może to i dobry pomysł, choć nie wiem, czy skóra każdego psa to zniesie bez problemu. :shake:[/quote]
Jak nie zniesie to problem z głowy! Łysego można przecierać gąbką!;)
Teraz już powaga...jasne, że od ręki nie wywaliłam psu pół butelki na sierchę ale ciupinkę. Skoro nic się nie stało, potem poczynałam sobie śmielej. Poszłam też na całość w drugą stronę. Był czas, że myłam włosy specjalnym, psim szamponem pielęgnacyjnym (nazwa umknęła). WOW, ależ ja miałam wtedy włosy i o dziwo nie szczekałam i nie merdałam ogonkiem.

Posted

Coś mi się wydaje, że z Verką coś nie tak. Kał ma jakiś dziwny, a dzisiaj nie chce jeść. W zasadzie zero objawów innych, brzuszek miękki, ale sunia stroni od stada. Coś nie tak chyba... :shake:

Posted

Monitor mi padł i nie miałam dostępu do internetu jakiś czas. Kazik ok, choć wczoraj miał problem z kaszlem. Verka jest na antybiotyku i innych lekach. Już lepiej, przynajmniej je. Ale wybrzydza, jak sie da. Jednak już byłam całą w strachu, bo bałam sie, zę Verka tak, jak jej córka Itusia ma jakieś problemy z wątrobą, a może trzustką. Badania znów kosztowałyby mnie sporo, a kilka chorych psów na raz w mojej obecnej sytuacji to katastrofa. :shake: