Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT='Times New Roman']Czym jest śmierć? Odejściem, cierpieniem, a może zapomnieniem... Nie zapomnieniem nie, ale bólem na pewno, nawet wtedy, gdy odchodzi zwierzę. Czy istnieje przeczucie śmierci? Tak. Nie tylko człowiek, ale i pies przeczuwa własną śmierć. Buli wczoraj odszedł na drugą stronę tęczy. Dobrze, że poczekał na mnie i zdążyłam pożegnać się z nim. To głębokie, wierne i smutne spojrzenie psich oczu jest nie do zapomnienia.[/FONT]

Posted

Buli chciał się z tobą pożegnać i odszedł szczęśliwy ku wiecznej krainie. teraz sobie biega po soczystych łąkach z naszymi psinkami i innymi zwierzętami.

Buli
[img]http://img404.imageshack.us/img404/63/zniczbonarad3.jpg[/img]

Posted

Dziękuję za słowa otuchy, ale tak trudno pogodzić się z tym. Buli pokonał 14 miesięczy paraliż, kiedy to weterynarz chciał go uśpić. Dzięki pomocy bioenergoterapeutki pani Uli wrócił do sprawności i wesoło biegał jeszcze prawie 3 lata - zadziwiając wszystkich dookoła. Wykończyły chyba go sylestrowe strzały i gdy przyszłam z pracy 3 stycznia do domu zobaczyłam, że pociąga tylnimi nóżkami. Myślałam, że to wraca paraliż. W 10 minut byłam w taxi. A on popatrzył mi w oczy westchnął i już go nie było, serduszko stanęło, nie udało mi się go uratować. Miał 11,8 lat. Dom bez niego taki pusty i smutny.

Posted

rok temu moj tata znalazl potraconego na ulicy psa :|
wielki, silny pies.
szybko zawiozl go do weterynarza, mielismy nadzieje, ze wylize sie i zostanie z nami.
:shake:
nie udalo sie :placz:
ja nawet go nie widzialam, caly czas tata czuwal a nam tylko u nim opowiadal...
weterynarz powiedzial ze gdyby go przywiezc troche wczesniej...

musial sie meczyc dlugo, a nikt nawet sie nie zatrzymal...
ludzie potrafia byc okropni...

Posted

Bardzo mi przykro.
Trudno sie pogodzić, gdy odchodzi nasz przyjaciel przez wielkie "P". Jeszcze trudniej, gdy odejdzie nagle, niespodzianie, a my nie jesteśmy całkowicie na to przygotowani.
Najpiękniejsze w tym wszystkim jest to, ze odszedł wpatrzony w najukochańsze oczy na świecie.
Nie był sam, Nie chciał odejść bez pożegnania. Czekał na ciebie i sie doczekał. Odszedł tak jak chciał pogodzony i ramionach kochanej osoby.
Wiem jak pusty jest dom po takiej stracie. Wszyscy przez to przechodzimy. Trzymaj sie i pamiętaj, nie jesteś sama. Jesteśmy z tobą jak rodzina, która sie wspiera w potrzebie.
dla Buli
[img]http://img404.imageshack.us/img404/63/zniczbonarad3.jpg[/img]