Taishi Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 nam powiedział wet, żebyśmy nie robili przerw, tylko już niestety non stop Quote
jumbolot Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 mam pytanie: na każdym preparacie na stawy które dawałam było jasno określone czy dawać przed jedzeniem czy po jedzeniu. Jak to jest z Arthrofleksem. Nic nie jest napisane na opakowaniu. A to chyba istotne..... Quote
Diuna B. Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 A czy Arthroflex można stosować profilaktycznie? Moja 6,5 letnia sucz ma problemy z wstawaniem. Quote
Kasia_82 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ja wychodze z takiego zalozenia, ze nie powinno sie podawac niczego na pusty zoladek, a wiec podaje arthroflex po kolacyjce ;) Niestety nie jestem tego pewna w 100% Poczekajmy na inne odpowiedzi. Quote
GameBoy Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ja podawalam po jedzieniu takze oczywiscie arthroflex mozna podawac zapobiegawczo tyle, ze wtedy inaczej sie go dawkuje, na opakowaniu powinno byc podane, jezeli nie ma zapytaj weta Quote
Iza27 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Pan, od ktorego kupilam pieska powiedzial mi , ze powinnam karmić psa karmą, ktora zawiera glukozamine i chondroityne. Czy ktos mi moze wyjasnic, czy jesli karma zawiera te skaldniki to powinnam jeszcze podawac profilaktycznie Artroflex, ktory tez je zawiera? Quote
GameBoy Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [quote name='Iza27']Pan, od ktorego kupilam pieska powiedzial mi , ze powinnam karmić psa karmą, ktora zawiera glukozamine i chondroityne. Czy ktos mi moze wyjasnic, czy jesli karma zawiera te skaldniki to powinnam jeszcze podawac profilaktycznie Artroflex, ktory tez je zawiera?[/quote] czy pies ma problemy ze stawami? jaka to rasa? Quote
Iza27 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 labrador, powiedzial , ze profilaktycznie, bo ta rasa jest narazona na dysplazje stawów :placz: Quote
GameBoy Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [quote name='Iza27']labrador, powiedzial , ze profilaktycznie, bo ta rasa jest narazona na dysplazje stawów :placz:[/quote] podwalabym pomimo dobrego skladu karmy w przypadku takiej rasy Quote
Iza27 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Dzieki GameBoy, jestem tu nowa i bardzo dziekuje za wszelkie porady:) Quote
GameBoy Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [quote name='Iza27']Dzieki GameBoy, jestem tu nowa i bardzo dziekuje za wszelkie porady:)[/quote] nie ma sprawy, od tego tez jest to forum moja poprzednia sunia bardzo chorowala, przerabialam wszystko od A do Z Quote
Regina.F Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Psy narażone na ryzyko dysplazji powinny mieć profilaktycznie podawany Artroflax. Niestety sama karma (nawet najlepsza) nie wystarczy:/ Szczególnie ważne jest to dla psów ras dużych, ale również psów, które mają predyspozycje do dysplazji. Quote
panienkabubu Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Arthroflex stosowałam u Frani od 4 miesiąca życia, w wieku 15 miesięcy była prześwietlana. Biodra: HD-A Łokcie: ED 0/0 Czyli wszystko idealne :loveu: Quote
sota36 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Juz chyba z milon razy pisalam - w moim przypadku, za rada weta, ktory wie, zem histeryczka, podawalam psu do 18miesiaca stale! I tez bioderka mamy przepiekne A , ale wiadomo ze to nie od samego Arthroflexu zalezy... Quote
panienkabubu Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Stale. Raz zrobiłam przerwę, jak Frania miała 6 miesięcy, ale przód się rozjechał. I zaczęłam od nowa i teraz nie przerywam. Jolu - masz całkowitą rację! Ale w rodowodzie Frani było jedno "B" więc wolałam jej pomóc :) Quote
sota36 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Kasi - jasne - lepiej zapobiegac! I sie ubezpieczac, by potem nie plakac. Quote
panienkabubu Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Ja mam sumienie czyste :) śpię spokojnie, że pies może biegać bez bólu............... :) Quote
GATUSO Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Z dysplazją bardzo jest trudno walczyć,można ją złagodzić,ale to tyle. Quote
Wandalka17 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Cena tego preperatu zwala z nóg :( A szkoda Quote
Ashley Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='Wandalka17']Cena tego preperatu zwala z nóg :( A szkoda[/quote] 1. Bez przesady 2. Ten syropek jest bardzo wydajny 3. Nie znam taniego i skutecznego praparatu, tu cena idzie w parze z jakością. A na zdrowiu psa nie ma co oszczędzać. Quote
M&S Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 w sklepach zoo internetowych jest tańszy niż w normalnych zwierzęcych i to sporo Quote
Agnes Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='Wandalka17']Cena tego preperatu zwala z nóg :( A szkoda[/quote] zwala?:crazyeye: to jest w granicach 20 zl miesiecznie...no za darmo to nic nie ma duze opakowanie na allegro z przesylka to 124 zl. Daje sie tego tak malo (przy dawce podtrzymujacej 2,5 ml) ze starcza na pol roku... Quote
Recommended Posts