Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam pytanie: na każdym preparacie na stawy które dawałam było jasno określone czy dawać przed jedzeniem czy po jedzeniu. Jak to jest z Arthrofleksem. Nic nie jest napisane na opakowaniu. A to chyba istotne.....

Posted

Ja wychodze z takiego zalozenia, ze nie powinno sie podawac niczego na pusty zoladek, a wiec podaje arthroflex po kolacyjce ;)

Niestety nie jestem tego pewna w 100% Poczekajmy na inne odpowiedzi.

Posted

ja podawalam po jedzieniu takze
oczywiscie arthroflex mozna podawac zapobiegawczo tyle, ze wtedy inaczej sie go dawkuje, na opakowaniu powinno byc podane, jezeli nie ma zapytaj weta

Posted

Pan, od ktorego kupilam pieska powiedzial mi , ze powinnam karmić psa karmą, ktora zawiera glukozamine i chondroityne. Czy ktos mi moze wyjasnic, czy jesli karma zawiera te skaldniki to powinnam jeszcze podawac profilaktycznie Artroflex, ktory tez je zawiera?

Posted

[quote name='Iza27']Pan, od ktorego kupilam pieska powiedzial mi , ze powinnam karmić psa karmą, ktora zawiera glukozamine i chondroityne. Czy ktos mi moze wyjasnic, czy jesli karma zawiera te skaldniki to powinnam jeszcze podawac profilaktycznie Artroflex, ktory tez je zawiera?[/quote]

czy pies ma problemy ze stawami? jaka to rasa?

Posted

[quote name='Iza27']labrador, powiedzial , ze profilaktycznie, bo ta rasa jest narazona na dysplazje stawów :placz:[/quote]

podwalabym pomimo dobrego skladu karmy w przypadku takiej rasy

Posted

[quote name='Iza27']Dzieki GameBoy, jestem tu nowa i bardzo dziekuje za wszelkie porady:)[/quote]

nie ma sprawy, od tego tez jest to forum
moja poprzednia sunia bardzo chorowala, przerabialam wszystko od A do Z

Posted

Psy narażone na ryzyko dysplazji powinny mieć profilaktycznie podawany Artroflax. Niestety sama karma (nawet najlepsza) nie wystarczy:/ Szczególnie ważne jest to dla psów ras dużych, ale również psów, które mają predyspozycje do dysplazji.

• 2 weeks later...
Posted

Juz chyba z milon razy pisalam - w moim przypadku, za rada weta, ktory wie, zem histeryczka, podawalam psu do 18miesiaca stale!
I tez bioderka mamy przepiekne A , ale wiadomo ze to nie od samego Arthroflexu zalezy...

Posted

Stale.
Raz zrobiłam przerwę, jak Frania miała 6 miesięcy, ale przód się rozjechał. I zaczęłam od nowa i teraz nie przerywam.

Jolu - masz całkowitą rację!
Ale w rodowodzie Frani było jedno "B" więc wolałam jej pomóc :)

Posted

[quote name='Wandalka17']Cena tego preperatu zwala z nóg :( A szkoda[/quote]
1. Bez przesady
2. Ten syropek jest bardzo wydajny
3. Nie znam taniego i skutecznego praparatu, tu cena idzie w parze z jakością. A na zdrowiu psa nie ma co oszczędzać.

Posted

[quote name='Wandalka17']Cena tego preperatu zwala z nóg :( A szkoda[/quote]

zwala?:crazyeye: to jest w granicach 20 zl miesiecznie...no za darmo to nic nie ma
duze opakowanie na allegro z przesylka to 124 zl. Daje sie tego tak malo (przy dawce podtrzymujacej 2,5 ml) ze starcza na pol roku...