Jump to content
Dogomania

9 letnia ZARAPI z Radomia MA NOWY DOMEK u Rafała!!! Zarapi za TM ...

Recommended Posts

Posted

Ale ma duży placyk do biegania, jest szczęśliwa - to widać. Uściski dla Zarapi od ciotek z Radomia. No dla Ciebie też.... :cool3: a jest jeszcze gdzieś kot......?

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oho dziś to chyba jakiś " Sabat Czarownic " mamy hahaha tyle Ciotek się zleciało że hoho :):)
Placyk nie jest taki duży , tym bardziej że wylałem już fundamenty nowego domku ... Ale napewno ma tu lepiej jak w bloku czy boksie ... Tak naprawdę to Zarka uwielbia spacery , placyk Jej nie wybiega tak jak spacery . Robimy razem ładne kilometry dziennie ( kilka km to minimum dla Zary )
Kotek jest jakoś żyje choć jak widzi " wilka " dostaje szału i ucieka :) nie boi się już tak bardzo jak podczas pierwszego spotkania ale zachowuje dystans ...
Myślę że się polubią .

Posted

[quote name='Rafal StWola']Cześć Pati :)
Jak Ci się " bojowa wersja Zarki podoba ? hehe Na początku była spokojna i bała sie psów itp a teraz uznała że plac jes Jej i broni przed każdym , co mnie niezmiernie dziwi jako że Husky z natury nie nadają się na stróży :)
A bojowa się zrobiła strasznie :)[/quote]

jeszcze tylko chusteczka moro na szyi i będzie git ;)

Posted

Trzeci dzień bez siii HUUUUUURAAAAAAAA :):):)
U Zarapi wszystko ok , wujek Jej kołysankę zagral hehe na gitarce ( fajny kawałek gra go Tommy Emmanuel tyt." Angelina " ) i Zarka poszła spać hehe
Pozdrowienia od Zdrapki i wuja :)

Posted

HAHAH Trzy dni bez siiii i ........ i wujek dostał za swoje :) dostał i jedno i drugie o 2.30 w nocy tzn i siiii i coś gratis coś lepszego od siiii hahaha potem jak posprzątał wujek w pokoju to wyprowadził Zarkę na polko i co ???? i się mu drzwi od domku zacieły :):) wyobraźcie sobie wujka w spodniach od dresu i podkoszulku o drugiej w nocy przed drzwiami hahaha dobrze że warsztat miałem otwarty i narzędzia bo bym chyba tu zamarzł co sie prawie już stało .... dwie godzinki na mrozie hehe ale byłem szczęśliwy :):) ...... jak sie dostałem do domku :):)
Aż się dziwię że mi nerwy nie puściły ... strasznie kocham tą moją Zarkę chyba :):)
Teraz już spokój i Zdrapka śpi a wuj naprawia drzwi hehe
Pozdrowionka Ciotki i Wujkowie .

Posted

Ano jakoś się tak składa że gra już chyba 17 lat hehe tylko ja Makuuu takie stare kawałki gram .... Deep Purple , Led Zeppelin , Dzem , Perfekt , troszkę klasyki np Paganini 24 kaprys hehe itp
Zarka właśnie śmieci w domku i gania " ogon " haha
Oj dała mi popalic w nocy dała :):) może ktos chce porzyczyć Haszczaka na nockę ????

Posted

z tą gitką to pod głębokim wrażeniem jestem :D

A może Zarka lepiej by spała (tj. nie rozbudzała w nocy Wujka) trzeba by jej skombinować jakieś awaryjne zestawy zabawkowe. Moje psiaki jak zaczynają mi dokuczać dostają taki 1 z 3 i już porzucają myśl o dokuczaniu... zabawa, zabawa, zabawa :D

Posted

Z tą gitarką to nic takiego ... jak sie chce i poświeci trochę czasu ( odrobina słuchu nie zaszkodzi :) ) to każdy może grać ....
Makuuu zestawów zabawkowych Zarka ma multum .... piłki miśki itp Jak jestem w sklepie to się powstrzymać nie mogę by jej czegos nowego nie kupić :)
Zarka nie jest bardzo dokuczliwa tylko ja dziś mam jakiś gorszy dzień ...może to ta pogoda tak działa na mnie hehe a może nocka nieprzespana ....
Bedzie ok prześpię się i mi przejdzie a jutro zabiorę Zdrapke na dłuuuuugi spacer do lasku potem zrobimy myju myju ( czego Zarka nienawidzi ) i może pośpie troszkę w końcu niedziela hehe

Posted

I kolejna bida tym razem ze schronu w " Krzyczkach " znalazła dom u pewnej Ciotki w Lublinie :):):):):):) Ciotka to powinna medal dostać !!!!!
Jak ja się cieszę gdy kolejny pies opuszcza schron i trafia do WSPANIAŁYCH ludzi !!!!!!!!
U Zarapi ok dzis byla na prawie 20 km spacerze hehe wuj umiera ale bedzie ok hehe
Pozdrawiam
Rafal

Posted

[quote name='red']20 km.....? Macie kondycję...oboje zresztą.:evil_lol:[/quote]
Ciotka red nie wierzy ????
hehe na "Jamnicę" od nas jest cos około 10 km więc licząc w dwie strony wychodzi 20 km hehe
Przez las w dość cieżkim terenie :):) zapraszam na testy trasy ahahahahaha
To nic Ciotka dziś piękna pogoda była , mieliśmy w domu siedzieć ?

Posted

Nie zamęczy , mam w odwodzie broń doskonałą hehe rower .... oczywiście to żarty bo Zarka raczej przy rowerze biegać nie będzie , nie wspominając o ciągnięciu ( choć marzył mi się kiedyś zaprzęg i bikejoring ) ....ale Zdrapka jest chyba zbyt wiekowa i ma słabe zdrówko ( kondycję jednak łapie szelma )
Zarka to fajny psiak a że czasem musi wyjść na siiii to BARDZO DOBRZE :):) bo jak wychodzi tzn że w domku jest czysto ...

Posted

kurcze... trochę miłości (w przypadku Zarki - Rafał daje jej full a nie samo trochę uczucia :lol:), domek - taki już na zawsze własny, ludz i schroniskowe zwierzaki rozkwitają:cool3:...
Oby więcej zwierzów trafiło na takich Rafałów ;)

Posted

Jeszcze trochę szczęścia by się przydało ..... Dziś dostałem wyniki histopatologii ...
Dokładnie to to wycięte nazywa się "carcinoma basocellulare" i jest to nowotwór półzłośliwy tzn . nie daje przerzutów odległych tylko czasem odrasta w miejscu jego wycięcia . Można powiedziec że to choroba skóry o podłożu nowotworowym .
Niby najmniej złośliwy raczek a jednak raczek ....
Mam jednak nadzieję że będzie ok . Szwy jeszcze nie zdjęte bo ranka słabo sie goi i trzeba poczekac , bedziemy powtarzali badanie krwi .... a potem pozostanie obserwacja drugiego guza .....
W tej chwili Zarka śpi , zjadła sobie i śpi Szelma :)

Makuuu o co chodzi z tym troszke ???? chodzi Ci o tą bide z Orzeszków i o to co napisałem ?

Posted

z tym troszkę to chodzi o przepis na szczęśliwego piecha ze schronu (nieważne jakiego), im tylko tyle wystarczy ale i tak jak je już ktoś pokocha to na maxa... tak jak Ty :cool3:

a jeżeli chodzi o wyniki (łacina w badaniach mnie przeraża... brrrr!) z Zarą musi być ok! To dzielna i kochana suńka, jeżeli tylko jakiś raczek będzie chciał wrócić to dostanie kopa :mad: (aż mi wstyd przy tej ikonce, że chciałam kiedyś Cię Rafale zbić :oops:... to było kiedyś i nie prawda) i tyle a w ogóle mają Zarkę omijać szerokim łukiem.
Kiedyś ludki wynajdą coś żeby je na zawsze wyeliminować i będzie git.

Posted

Będzie ok zobaczysz Makuuu :)
Jak się jakis pojawi to ja już mu pałą dam popalić hehe :mad:
Łacina jest troszkę przerażająca fakt ale to naprawdę jeden z najmniej grożnych raczków ....
Będzie ok musi być !!!!!!!
Kurde to jakis zbieg okolicznosci .... wczoraj wlasnie pisalem o odrobinie uczucia .............. dziwne to jakos hehe taka zbierznosc ......
fajnie by bylo gdyby Zarka was kiedys zobaczyla .... pamietajcie zawsze moje drzwi sa otwarte dla was i dla wszystkich ktorym zalezy na psiakach i innych zwierzakach
Zapraszam na wizytacje .

Posted

Nikt tu do Zarki nie zagląda widzę ... tylko Ciotka Makuuu .... Czy jest sens cokolwiek pisać sam nie wiem ....
Zdrapka ma się dobrze , je dużo i treściwie , ku mojej rozpaczy wybrala spanie na polu w budce więc większość czasu spędzam poza domem przy Zarce .... nudno mi samemu siedzieć w domu ... Oczywiście nie wołam Jej na siłę do domu bo jasne jest dla mnie że nie robi tego specjalnie, tylko za gorąco Jej w chatce mimo przykręconego na minimum CO :)
Czasem tu do mnie wpadnie na godzinkę a potem chyc na polko hehe
Tylko jak idę na spacer to szaleje Szelma , smycz zobaczy a skacze i biega jakby Jej rozum odebrało co mnie niezmiernie cieszy :):):) ( dla mnie to oznaka zadowolenia więc sie cieszę )
Jutro jedziemy razem do Rzeszowa , poznać nowych ludków itp
Nie wiem co napisać i czy kogokolwiek obchodzi co się dzieje u Zdrapki ...to chyba tyle ....
Pozdrawiam
Rafał

Posted

Dzięki za wieści, zaglądamy do Zarapi, choć nie zawsze piszemy, musimy zaglądać częściej do tych, które szukają domków....no i przykre... bo wiele wątków utknęło w miejscu a psiaki naprawdę w ogromnej potrzebie......Uściski dla Miśki (tak ją nazywam):evil_lol:

Posted

Jestem wstrętną obmierzłą świnią .... wziąłem Haszczaka a nie mam stadka .... Ja już nic nie rozumiem ..... może lepiej byłoby Jej w schronie ?????
Ja to chyba głupi jestem i nic się nie znam bo myśle inaczej ......
Dziwnie się jakoś czuję ....

Posted

[quote name='Rafal StWola']Jestem wstrętną obmierzłą świnią .... wziąłem Haszczaka a nie mam stadka .... Ja już nic nie rozumiem ..... może lepiej byłoby Jej w schronie ?????
[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Rafale! Czy ktoś Ci coś powiedział? Zapewniam Cię, schron to coś strasznego (już wiem co nie co na ten temat) i nigdy, przenigdy nie byłoby jej tam (jak i prawdopodobnie gdziekolwiek indziej) lepiej niż u Ciebie!!!!!!

Jeżeli nie chcesz pisać na dogo na wątku Zarki (ja na Gałganowym też już nie skrobię, wszyscy wiedzą gdzie mój futrzak jest), pozostańmy w kontakcie telefonicznym, pw na dogo lub ewentualnie maile - wymienimy się jakoś, jeżeli chcesz (o fotki to ja Cię nękać będę, oj będę :P).

Posted

[quote name='Rafal StWola']
Nie wiem co napisać i czy kogokolwiek obchodzi co się dzieje u Zdrapki ...to chyba tyle ....[/quote]

:crazyeye:
ja to czekam na te moje komputerowe środy i soboty, żeby poczytać co u niej - teraz mam ferie to będę częściej. Z każdym psiakiem, któremu domku szukam jestem zżyta i nie chodzi mi o to żeby "wepchnąć" komuś i zapomnieć. To Twoje zdanie mnie ukuło... Choćby nawet inni o niej zapomnieli, ja pamiętam i zawsze mnie obchodzi co tam u niej, zawsze! ;)