Jump to content
Dogomania

9 letnia ZARAPI z Radomia MA NOWY DOMEK u Rafała!!! Zarapi za TM ...

Recommended Posts

Posted

Takie badania (histopatologia) kosztują przeciętnie 85 - 90zł (czeka się 3 tyg.), 100 zł nie przekraczają... chyba, że wybierze sie rozwiązanie, że klinika śle próbki za granicę (krótszy czas oczekiwania na wyniki). Przewiduję, że z bazarku będzie ok 100zł... chętne ludki mogły by wpłacać na np. konto Rybki - bezpośrednio na leczenie a potem do Rafała...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Makuuu']Takie badania (histopatologia) kosztują przeciętnie 85 - 90zł (czeka się 3 tyg.), 100 zł nie przekraczają... chyba, że wybierze sie rozwiązanie, że klinika śle próbki za granicę (krótszy czas oczekiwania na wyniki). Przewiduję, że z bazarku będzie ok 100zł... chętne ludki mogły by wpłacać na np. konto Rybki - bezpośrednio na leczenie a potem do Rafała...[/quote]

a skad takie ceny???? Ja robilam swoim 2 sukom hist. w Kielcach, psu we Wroclawiu - wyniki mialam po tygodniu, a koszt - 50 zł.

Posted

[quote name='Makuuu']może też zależy od wetów... ja w necie takie cuś znalazłam[/quote]

generalnie w Kielcach to ja sama zawoziłam material pobrany przez weta do ludzkiego laboratorium...we Wroclawiu też to gdzieś zawozili, ale nie wiem gdzie...

Posted

Jeszcze nie wiemy jakie badania będą zlecone i jaki ich koszt, może poczekajmy z tymi kalkulacjami, jeszcze Zarapi jest w schronisku.... Rybka, może określ mniej więcej jakie są ceny przypuszczalnych badań.

Posted

Niezaleznie od kosztow diagnozy ( pobranie wycinka czy tez punkcja cienkoiglowa ...nie wiem jak to jest dokladnie ) i uzyskania wynikow badania histopatologicznego, trzeba sobie zdawac sprawe ze to dopiero poczatek, taki wierzcholek gory lodowej ....Koszty samego leczenia moga byc duzo wyzsze niestety , oczywiscie w zaleznosci od wynikow badan .

Posted

Makuu, nie wiem czy znajdziesz......zobacz ile psiaków na dogo potrzebuje wsparcia finansowego i raczej ludki przesyłają drobne kwoty, kropla do kropli....Nie przychodzi mi nic do głowy....Myślę, że jak ją zdiagnozujemy, określimy jej potrzeby łatwiej będzie alarmować...

Posted

Nie podam żadnych konkretnych cen i konkretnych zabiegów koniecznych do zrobienia bo nie wiedziałam na oczy tego kolana.
Zrobię wszystko, żeby było najtaniej.
Na początek chcę zbadać krew i osłuchać serce, czyli 10 zł (taka jest cena w laboratorium i nie podlega negocjacjom).
Potem- zobaczymy. Mogę tylko powiedzieć, że cena zabiegów chirurgicznych zależy od masy psa (leki dawkuje się na kg) i ilości zużytych materiałów- nici, leki i itp.
Czy będzie pobierany wycinek do badania histopatologicznego- zadecyduje lekarz prowadzący.
Więc sami widzicie, że nie jest tak łatwo z oszacowaniem kosztów...

Posted

Super Pati. Dzisiaj ide do banku wpłacic kase dla Zarapi. Nalezy sie to jej od nas wszystkich. Nie wazana suma. Kropla do kropli i uzbiera sie dzban. Wszyscy powinnismy sie zjednoczyc dla takich spraw bo im nas więcej tym lepiej bedzie sie zyło tym psiakom.

Posted

[quote name='red']Chciałabym wiedzieć, czy Zarapi jutro pojedzie do Lublina i o jakiej porze, bo Dorka musi być wtedy w schronisku..... WAŻNE[/quote]
Ja jutro niestety nie dam rady ... najblizszy mozliwy termin to sobota ...przykro mi .

Posted

FOTKI Z SOBOTY:

[IMG]http://republika.pl/blog_qc_552970/1009329/tr/f2.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_qc_552970/1009329/tr/f3.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_qc_552970/1009329/tr/f4.jpg[/IMG]

i narośl na łapce:

[IMG]http://republika.pl/blog_qc_552970/1009329/tr/f1.jpg[/IMG]