Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to nie takie proste
Małej nie da się wyciągnać a przynajmniej jak widzisz na moje prośby nikt nie zareagował. Myślałam, że może ktoś pomoże.
Małej nie da sie też zarezerwować. Ja na Swięta jadę na pomorze do rodziców a poźniej to Pozniania do teściowej. Totalnie w drugą stronę. Więc po Mała mogabym pojechać dopiero po Świętach. Czy nadal będzie nie wiadomo.

W dodatku mam okazję wziąć CCtke - zwrot do hodowli. Ale ja wolę schroniskową. Tylko już sama nie wiem czy na koniec obie mi nie przepadną:shake:

Posted

Aha, rozumiem GameBoy, szkoda, że nie da się tego zalatwić szybko i sprawnie..
Szkoda, że Rzeszów tak daleko i nie mogę pomóc..
Ale 3mam kciuki, żeby któryś z maluchów trafił do Ciebie..

Posted

tamta druga sunia to nie maluch
ma juz 11 mcy
wzial ja jakis nieodpowiedzialny duren...suka jest podobno wycofana..
dzieki za wszystko, tez mam nadzieje, ze w moim domu w koncu zagosci pies

Posted

Gameboy, u nas w schronisku w grę wchodzi wyłącznie odbiór osobisty psa. Tak po prostu jest, bo przynajmniej kierowniczka moze zobaczyć jakie są rel acje między potencjalnym właścicielem a psem - a jeżeli się zwierzak nie spodoba na miejscu (osobie adoptującej) to nadal zostanie w schronie, a nie, gdyby pojechał przez kogoś, musiałby szukać gdzieś indziej domku.
Myślę, że po Świętach mała będzie nadal w schronie, mamy kompletny zastój w adopcjach i wciąż przybywa kolejnych bid. :(

Posted

wiesz ale z drugiej strony jak mam jechac 350 km i dowiedziec sie, ze sie nie spodobalam kierowniczce to tez niezle:roll:

w dodatku strasznie byla obruszona, ze powiedzialam pies w typie cc a nie cc:roll:

Posted

[quote name='GameBoy']wiesz ale z drugiej strony jak mam jechac 350 km i dowiedziec sie, ze sie nie spodobalam kierowniczce to tez niezle:roll:

w dodatku strasznie byla obruszona, ze powiedzialam pies w typie cc a nie cc:roll:[/quote]
Jeżeli po rozmowach telefonicznych umówicie się w schronisku, to nie ma takiej opcji, ze się wtedy nie spodobasz i nie wydadzą psa. :shake:

Niestety, p. Halina róznie reaguje, mnóstwo razy były telefony, że ludzie chcą adoptować psa tylko dlatego, że jest w typie pewnej rasy, a nie dlatego, że po prostu chcą mieć psiego towarzysza (i to było np. w sytacji Eldorada, bokserka półrocznego, chętni byli dlatego, że to był bokser, o innym psie nie chcieli słyszeć).

Posted

[quote name='g_o_n_i_a'](i to było np. w sytacji Eldorada, bokserka półrocznego, chętni byli dlatego, że to był bokser, o innym psie nie chcieli słyszeć).[/quote]

A czy to jest coś złego? :shake: Ja też koniecznie chciałam sheltie (w typie sheltie - dla fundamentalistów :cool3:), a nie jamnika czy foksteriera i nie widzę w tym nic nagannego, ale może się mylę?:shake:

Posted

[quote name='g_o_n_i_a']Jeżeli po rozmowach telefonicznych umówicie się w schronisku, to nie ma takiej opcji, ze się wtedy nie spodobasz i nie wydadzą psa. :shake:

Niestety, p. Halina róznie reaguje, mnóstwo razy były telefony, że ludzie chcą adoptować psa tylko dlatego, że jest w typie pewnej rasy, a nie dlatego, że po prostu chcą mieć psiego towarzysza (i to było np. w sytacji Eldorada, bokserka półrocznego, chętni byli dlatego, że to był bokser, o innym psie nie chcieli słyszeć).[/quote]

no to sorry ale ja tez chce tylko cceta lub psa w typie :oops::oops::oops:
to poprostu pies moich marzen

w dodatku ona jest na tyle mala, ze bez problemu nauczy sie zyc z kotem...

Posted

[quote name='GameBoy']ona jest czarna czy pregowana?
powiem brzydko i egoistycznie, że mam nadzieje, że nie znajdzie domu przez Święta:oops:[/quote]
Ona jest czarna z pręgami ;)

[quote name='dunia77']A czy to jest coś złego? :shake: Ja też koniecznie chciałam sheltie (w typie sheltie - dla fundamentalistów :cool3:), a nie jamnika czy foksteriera i nie widzę w tym nic nagannego, ale może się mylę?:shake:[/quote]
Myślę, że nie ma w tym nic złego. Tylko czasami człowiek traci cierpliwość (mowie o p. Kierownik), jak słyszy, że woli tego, bo niby rasowy (chociaz nic kompletnie nie wie na temat rasy i mówi o tym w rozmowie), a nie innego. Wiele razy sie zdarzało, że potem pies wg właścicieli nie był potem odpowiedni i wracal do schroniska.

Posted

[quote name='GameBoy']no to sorry ale ja tez chce tylko cceta lub psa w typie :oops::oops::oops:
to poprostu pies moich marzen

w dodatku ona jest na tyle mala, ze bez problemu nauczy sie zyc z kotem...[/quote]
No jasne, rozumiem. W sumie, dla Igi byłoby lepiej, żeby wzięła ją osoba doswiadczona albo obeznana w tej rasie. ;)
Myślę, że to odwołanie, żebyś potem kontaktowała się w sprawie adopcji, po to, aby sie nie okazało, że to tzw. słomiany zapał.

Posted

nie miałam CC, miałam DA wcześniej
ja poprostu kocham takie duże śliniaki
ale wiem, ze przez telefon ciężko to komuś udowodnić
sama wydaję psy do adopcji więc wiem, że ludzie jedno potrafią mówić a później drugie robić

Posted

[quote name='GameBoy']nie miałam CC, miałam DA wcześniej
ja poprostu kocham takie duże śliniaki[/quote]
Wow DA :loveu: No, ale doświadczenie z molosami masz. :lol: A mówłaś o tym w rozmowie z p. Haliną? :razz:
[quote name='GameBoy']
[B]ale wiem, ze przez telefon ciężko to komuś udowodnić[/B]
[B]sama wydaję psy do adopcji więc wiem, że ludzie jedno potrafią mówić a później drugie robić[/B][/quote]
Trafiłaś w sedno - o to mi właśnie chodziło, dlatego czasem warto się postawić w sytuacji osoby, od której zależy wyadoptowanie psa, ona jest za niego odpowiedzialna. I różne są reakcje przez telefon, naprawdę. Ale nie warto się zniechęcać, jeżeli Ci zależy na psie, to trzeba męczyć, udowodnić, że to właśnie u Ciebie będzie mu najlepiej. ;-)

Posted

mało mówiłam w ogóle bo ta Pani na mnie nakrzyczała za psa w typie cc:eviltong:

i nadal nie wiem w sumie po co sie mialam logowac skoro dziewczyna ktora mi odpisala, napisala mi, ze ona jest moderatorem czy adminem strony ale w schronie netu nie ma ....

Posted

GameBoy- nie denerwuj sie, czasem chodzi po prostu o wybadanie kandydata. Kierowniczka zawsze ma obawy i jest nieufna, kiedy wydaje zwierzaka tak daleko. Bo blisko to jest możliwość skontrolowania i interweniowania w razie czego. A przez telefon trudno kogoś tak od razu poznać. Kuj żelazo, póki gorące ;)

Posted

[quote name='agnes_czy']GameBoy- nie denerwuj sie, czasem chodzi po prostu o wybadanie kandydata. Kierowniczka zawsze ma obawy i jest nieufna, kiedy wydaje zwierzaka tak daleko. Bo blisko to jest możliwość skontrolowania i interweniowania w razie czego. A przez telefon trudno kogoś tak od razu poznać. Kuj żelazo, póki gorące ;)[/quote]

dziękuję Wam za dobre słowo :p
ja się nie denerwuję, poprostu pisałam goni na PW, że szukałam korsiaczki bardzo długo a teraz są dwie.... w sumie żadna pewna....ehhh ciężkie święta przedemną...:eviltong:

Posted

to i posłodze:)

poznałam wreszcie Ige :) jest tak urocza ze tyle:) jak sie ja bierze na łapki.. to jej ciałko "przecieka przez palce jak woda":) ona słodko kładzie łapuche na policzku i obsypuje mnostwem buziaków :) midozio :) jest tak bardzo pocieszna:) a te jej oczeta.... no miodzio miodzio miodzio :

[IMG]http://img120.imageshack.us/img120/5351/55810234ob6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img214.imageshack.us/img214/158/39657643kc0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img120.imageshack.us/img120/9216/3dxg2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img299.imageshack.us/img299/5913/84363681vz5.jpg[/IMG]

a na koniec spacerku isesyji Mała jak prawdziwa gospodyni domowa:eviltong: ha ha :eviltong: zabrała sie przeuroczo do świątecznych porządków:

[IMG]http://img120.imageshack.us/img120/4720/43119340uo0.jpg[/IMG]

:bluepaw: