Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anashar']Dziękuję :) Zdjęcie które wkleił olek jak już pisałem, było po długotrwałym leczeniu i był wtedy wyłysiały, futro dopiero zaczynało odrastać.[/quote]
[COLOR=royalblue]Rozumiem, rozumiem;) widać na zdjęciach, że futro ma dużą różnicę w długości.[/COLOR]

• Replies 838
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eh Żaba, Żaba, nie wiem, czy to ja nie wyraznie pisze, chodz to nie jest pismo reczne, ale pisałam: "jasne, jadam frytki itp. ale nie jem ich codziennie i nie jako glowny posilek,
moj pies tez czasem dostanie jakiegos "hod doga" ze stolu czy w postaci saszetki pedigree, ale nie je tego codziennie przez cale zycie"
i caly czas pisalam o psach ktore jedza CODZIENNIE przez CAŁE życie jakies odpadki...
mozna je porownac do np.
"typowego" amerykanina, ktory zywi sie tylko pizza, chamburgerami, chipsami i popija cola? kady wie jak tacy wygladaja,
i nie pisalam nic, ze jak pies zje kawalek miesa z obiady to sie spasie 5 kg... takie psy, ktore CZASEM cos dostana mozna porownac do takich ludzi, ktorzy od czasu do czasu zjedza pizze czy chipsy... ale nie jedza tego na okraglo...
:roll:

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]hmm Polna czy Twoj Beagle ma może dysplazję albo coś w tym stylu ?[/B][/I][/QUOTE]

Nie ma, ma za to padaczke... :cool3:

W sumie to nawet domyślam się od kogo słyszłaś, ale przemilcze.

Poza tym co ma piernik do wiatraka, czyżby się argumenty skończyły? :-o

Posted

[quote name='akodinka']eh Żaba, Żaba, nie wiem, czy to ja nie wyraznie pisze, chodz to nie jest pismo reczne, ale pisałam: "jasne, jadam frytki itp. ale nie jem ich codziennie i nie jako glowny posilek,
moj pies tez czasem dostanie jakiegos "hod doga" ze stolu czy w postaci saszetki pedigree, ale nie je tego codziennie przez cale zycie"
i caly czas pisalam o psach ktore jedza CODZIENNIE przez CAŁE życie jakies odpadki...
mozna je porownac do np.
"typowego" amerykanina, ktory zywi sie tylko pizza, chamburgerami, chipsami i popija cola? kady wie jak tacy wygladaja,
i nie pisalam nic, ze jak pies zje kawalek miesa z obiady to sie spasie 5 kg... takie psy, ktore CZASEM cos dostana mozna porownac do takich ludzi, ktorzy od czasu do czasu zjedza pizze czy chipsy... ale nie jedza tego na okraglo...
:roll:[/QUOTE]

To ja teraz radzę przeczytac post dog mastera o poprzednim psie.. ktory jakos jadł całe życie te świnstwa i figure miał i rowniez zdrowie... i ja takie psy takze znam i one rowniez nie chodza z łapy na łape, ledwo sie ruszajac i nie wygladaja jak czołgi, powtorze to jeszcze raz, jesli pies dostanie odpowiednia ilosc takiego zarcia to nie bedzie wygladal jak grupa puńcia...

Posted

[quote name='Polna']Nie ma, ma za to padaczke... :cool3:

W sumie to nawet domyślam się od kogo słyszłaś, ale przemilcze.

Poza tym co ma piernik do wiatraka? :evil_lol:[/quote]
[I][B]taa ciekawe od kogo...
no to nawet..przy padaczce pies raczej też nie powinien mieć tak dużego wysiłku bo to chyba może wpłynąć na ilość ataków?
a mi piszesz,że skoro pies ma zakaz biegania to nie powinien biegać[/B][/I]...

Posted

Moj cezar też własciwie całe życie na ludzkim gotowanym. Na sniadanko plaster szynki, pozniej kotlet na obiad z ryzem, jakas marchewka z rosołu, i żyje :) ma sie swietnie.Karma w misce stoi caly czas, ale woli gotowane. Wiele psow moglo by mu pozazdroscic zdrowia.

Posted

[quote name='Rinuś']
no to nawet..przy padaczce pies raczej też nie powinien mieć tak dużego wysiłku bo to chyba może wpłynąć na ilość ataków?[/QUOTE]

Mam dwa psy z padaczką i jakoś nigdy nikt nie zabronił im biegać.
Moje psy zyją normalnie i nic im nie jest. Co dziwnego Astra ma już 12 lat i jest w całkiem dobrej formie.

[quote name='Rinuś']
a mi piszesz,że skoro pies ma zakaz biegania to nie powinien biegać[/QUOTE]

gdzie to napisałam? :crazyeye:

Co do Frani łapek, może nie były prześwietlane, ale były badana pod tym kątem i wszystko jest w porządku. Prześwietlenie pewnie wykonam razem ze sterylizacją, gdyż częsta narkoza nie jest wskazana przy padaczce.

Posted

[quote][B][I]tylko słyszałam,że podobno [/I][/B][/quote]

:thumbs: :lol: :lol: :lol:

_______

Moim zdaniem po prostu trzeba miec zawsze umiar. A jesli pies chodzi na trzygodzinne aktywne spacery to chyba nie ma problemu z nadwaga [mam na mysli psy, ktore wczesniej nie byly otyle]. Co do psiaka Anashara to nie widze podstaw zeby myslec ze jest za gruby - tym bardziej, ze jest po leczeniu.

______

P.S i nie należe do grupy owczarek.pl :)

Posted

Rinus Ty mas zjakies kompleksy?? jakas przewrazliwiona i dziwna ejstes... najpierw zakladasz jeden temat, pozniej sie kogos o cos czepiasz.. a na koncu piszesz jakeis bzdury nie zwiazane z tematem watku a propo mniemanej dysplazji czyjego spsa i ilosci bieganai przez owego psa.. sa psy z dysplazja ktore biegaja.. to ,ze peis am dysplazje nie oznacza, ze beigac nie moze;/

Posted

[quote name='marmara_19']Rinus Ty mas zjakies kompleksy?? jakas przewrazliwiona i dziwna ejstes... najpierw zakladasz jeden temat, pozniej sie kogos o cos czepiasz.. a na koncu piszesz jakeis bzdury nie zwiazane z tematem watku a propo mniemanej dysplazji czyjego spsa i ilosci bieganai przez owego psa.. sa psy z dysplazja ktore biegaja.. to ,ze peis am dysplazje nie oznacza, ze beigac nie moze;/[/QUOTE]

to chyba zalezy od stopnia tej choroby ? ja tam sie nie znam, ale co do padaczki hm.. ludzie z nia zyja normalnie to i chyba pies tez moze ;)

Posted

Prawie wszyscy tutaj odchudzają swoje psy, a ja mam odwrotny problem. Mój je ile chce. Dostaje gotowane 2 razy dziennie i karme ma cały czas w drugiej misce. I co? Można na nim wszystkie kości policzyć. Po prostu chudzielec taki, że wszystkie gnaty sterczą.
Jednak chodzimy na bardzo długie spacery i w domu też jest w stu miejscach naraz.
A chciałabym żeby trochę przytył. Bo on jest po prostu chudy, a nie taki jaki powinien być.

Posted

[quote name='zaba14']To ja teraz radzę przeczytac post dog mastera o poprzednim psie.. ktory jakos jadł całe życie te świnstwa i figure miał i rowniez zdrowie... i ja takie psy takze znam i one rowniez nie chodza z łapy na łape, ledwo sie ruszajac i nie wygladaja jak czołgi, powtorze to jeszcze raz, jesli pies dostanie odpowiednia ilosc takiego zarcia to nie bedzie wygladal jak grupa puńcia...[/quote]

LUDZIE LITOŚCI!
nie odwracaj kota ogonem, zreszta, gdybys czytala uwaznie, to bys widziala, ze pisalam, ze pies sie nazre, a "dobry" pańcio daje mu drugie tyle, bo pies chce na przykladzie laba,
pozatym, pisalam o psach ktore sa karmoine WSZYSTKIMI odpadkami z odbiadu, co zostanie + gratis dorzucaja cos jeszcze, po piesek chce jesc... i nie pisalam tam o WSZYSTKICH ludziach i o WSZYSTKICH przypadkach karmienia psów odpadkami tylko napisalam, za NAJCZESCIEJ psy grube leca cale zycie bez umiaru na odpadkach... :shake:
ale NAJCZĘŚCIej to nie znaczy, ze tutaj z dogomania, bo to jest zaledwie jakis % ze wszystkich grubych psów, bo wiekszosc to psy ktore leca na odpadkach caly czas i wychodza 2-3 razy dziennie na dwor i wala kloce wielkosci ogromnej... tylko w moich okolicach jest masa takich psów, a moja okolica to 4 bloki i kilka domów, nie wspomne juz ile takich psów widze, jak pojde gdzies dalej...

nie mam ochoty juz dalej z Toba dyskutowac, bo widze, ze i tak tego nie pojmesz :roll:

Posted

[quote name='Bblue']Prawie wszyscy tutaj odchudzają swoje psy, a ja mam odwrotny problem. Mój je ile chce. Dostaje gotowane 2 razy dziennie i karme ma cały czas w drugiej misce. I co? Można na nim wszystkie kości policzyć. Po prostu chudzielec taki, że wszystkie gnaty sterczą.
Jednak chodzimy na bardzo długie spacery i w domu też jest w stu miejscach naraz.
A chciałabym żeby trochę przytył. Bo on jest po prostu chudy, a nie taki jaki powinien być.[/quote]
Moze jest chory? Ma robaki? chorą tarczyce czy cos?

Posted

[quote name='zaba14']to chyba zalezy od stopnia tej choroby ? ja tam sie nie znam, ale co do padaczki hm.. ludzie z nia zyja normalnie to i chyba pies tez moze ;)[/quote]

dokaldnie, apozatym, nie zaeznie od stopnia dysplazji pies mzoe biegac.. ale to gdzie i w jaki spsob oraz jak dlugo biega zalezy od jego stanu ogolnego... przesada jest jak peis w tyg ma smtczowe spacery a w weekendy 1-2 razy biega po 2-3 godz z innymi psami tak, ze lapy mu sie placza;/ -znam takie.... i to jest neizdrowe... lepiej dla takeigo spa byloby gdyby biegal po pol-godz dziennie w rownym tempie bez szalenstw... -moje zdanie;p

moje psy nie byly przeswietlane.. suka raz miala problem na tle reumatycznym chyba, zaleceniem weta bylo (spacerki an smyczy) a, ze ona spokojna to zrobilismy ponad 3 godz spacer tj ok 10 km do przejscia.. szla spokojnie;p nie szalala;p

Posted

[quote name='Bblue']Prawie wszyscy tutaj odchudzają swoje psy, a ja mam odwrotny problem. Mój je ile chce. Dostaje gotowane 2 razy dziennie i karme ma cały czas w drugiej misce. I co? Można na nim wszystkie kości policzyć. Po prostu chudzielec taki, że wszystkie gnaty sterczą.
A chciałabym żeby trochę przytył. Bo on jest po prostu chudy, a nie taki jaki powinien być.[/QUOTE]

Robiłas mu badania krwi? ;)

Posted

[quote name='moon_light']Moze jest chory? Ma robaki? chorą tarczyce czy cos?[/quote]

Odrobaczany jest regularnie. Z tarczycą też wszystko ok. Ma problemy z tchawicą, ale to już zupełnie co innego.

[quote name='Polna']Robiłas mu badania krwi? ;)[/quote]

Tak, wszystko jest w porządku.

Posted

[quote name='Polna']
gdzie to napisałam? :crazyeye:
[/quote]
[I][B]Nie napisałaś dosłownie o moim psie...tylko tak napisałaś,że skoro pies ma zakaz biegania ponieważ jest no chory to nie powinien biegać...a ja tak offowo się zapytałam o Twoje Beagle :) [/B][/I]
[quote name='marmara_19']Rinus Ty mas zjakies kompleksy?? jakas przewrazliwiona i dziwna ejstes... najpierw zakladasz jeden temat, pozniej sie kogos o cos czepiasz.. a na koncu piszesz jakeis bzdury nie zwiazane z tematem watku a propo mniemanej dysplazji czyjego spsa i ilosci bieganai przez owego psa.. sa psy z dysplazja ktore biegaja.. to ,ze peis am dysplazje nie oznacza, ze beigac nie moze;/[/quote]
[I][B]haha ja nie mam kompleksów :) nie bój się :)
a masz coś do tego że założyłam temat?jak widać temat ma powodzenie skoro w ciągu 2 dni ma już tyle stron...
a Ty naucz się pisać bo takie bełkot trudno się czyta...:shake:[/B][/I]
[quote name='Julix']Właśnie miałam dopisać, że tu chyba zazdrość się wkrada:evil_lol: Chodzi mi o Franie i agility ;]
[/quote]
[I][B]haha że niby ja jestem zazdrosna że FRania biega w agility? nie jestem o to zazdrosna...jakoś znam sporo psów,kore biegają w agility i nie jestem zazdrosna o nie...
czasami jak coś wymyślisz to ręce opadają :shake:[/B][/I]
[quote name='marmara_19']dokaldnie, apozatym, nie zaeznie od stopnia dysplazji pies mzoe biegac.. ale to gdzie i w jaki spsob oraz jak dlugo biega zalezy od jego stanu ogolnego... przesada jest jak peis w tyg ma smtczowe spacery a w weekendy 1-2 razy biega po 2-3 godz z innymi psami tak, ze lapy mu sie placza;/ -znam takie.... i to jest neizdrowe... lepiej dla takeigo spa byloby gdyby biegal po pol-godz dziennie w rownym tempie bez szalenstw... -moje zdanie;p
[/quote]
[I][B]No ale czasami nie ma się czasu na chodzenie codziennie na pół godziny..i nie ma gdzie tego psa spuścić żeby pobiegał...
więc pisząc takie rzeczy weź różne aspekty pod uwagę...[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Nie napisałaś dosłownie o moim psie...tylko tak napisałaś,że skoro pies ma zakaz biegania ponieważ jest no chory to nie powinien biegać...a ja tak offowo się zapytałam o Twoje Beagle :) [/B][/I]
[/QUOTE]

Widze, że doszukujesz się dziwnych rzeczy w moich wypowiedziach.

Z mojej strony EOT, nastepnym razem radze pytać się na priv jak Cię nurtują problemy mojego psa. :cool3:

Posted

[quote name='akodinka']LUDZIE LITOŚCI!
nie odwracaj kota ogonem, zreszta, gdybys czytala uwaznie, to bys widziala, ze pisalam, ze pies sie nazre, a "dobry" pańcio daje mu drugie tyle, bo pies chce na przykladzie laba,
pozatym, pisalam o psach ktore sa karmoine WSZYSTKIMI odpadkami z odbiadu, co zostanie + gratis dorzucaja cos jeszcze, po piesek chce jesc... i nie pisalam tam o WSZYSTKICH ludziach i o WSZYSTKICH przypadkach karmienia psów odpadkami tylko napisalam, za NAJCZESCIEJ psy grube leca cale zycie bez umiaru na odpadkach... :shake:
ale NAJCZĘŚCIej to nie znaczy, ze tutaj z dogomania, bo to jest zaledwie jakis % ze wszystkich grubych psów, bo wiekszosc to psy ktore leca na odpadkach caly czas i wychodza 2-3 razy dziennie na dwor i wala kloce wielkosci ogromnej... tylko w moich okolicach jest masa takich psów, a moja okolica to 4 bloki i kilka domów, nie wspomne juz ile takich psów widze, jak pojde gdzies dalej...

nie mam ochoty juz dalej z Toba dyskutowac, bo widze, ze i tak tego nie pojmesz :roll:[/QUOTE]

Chyba Ty czegoś nie pojmujesz?! :roll: odpisałam Ci na Twoj post, nie obrazajac Cie tylko stwierdzilam ze jak bedzie jadl nawet to WSZYSTKO w normanej ilosci to nie zgrubnie i chyba mam racje? A Ty sie czepiasz mojego postu, a forum jest od tego aby wyrazic zdanie... no ale widocznie ja sie myle i nie pojmuje... spoko ;] no a co do spacerow 2-3 razy dziennie moj chodzi zazwyczaj 3.. czy to zle? bo trzy spacery dziennie psu w zupelnosci wystarcza..

Posted

[quote name='Polna']Widze, że doszukujesz się dziwnych rzeczy w moich wypowiedziach.

Z mojej strony EOT, nastepnym razem radze pytać się na priv jak Cię nurtują problemy mojego psa. :cool3:[/quote]
[I][B]Tak mi się nasunęło po prostu :) ale nie pisałam tego złosliwie żeby nie było :) [/B][/I]