Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Tylko on nie jest żarłokiem i nie jest typem psa który za jedzenie zrobi wszystko :) [/B][/I]
[I][B]dlatego tak ciężko jest z tym aportowaniem :) [/B][/I][/quote]
bawic sie nie chce, jesc nie chce...
wiec zostaje:
c) nakrecic go na zarło albo zabawke, wtedy bedzie prawie wszystko robil dla ktorejs z tych rzeczy,

wiem, bo moj pies tez nie jest zarlokiem, ale gdy umiejetnie zrobie "sztuczki" z zarciem i wykozystam jego chec pogoni za zdobyczą, to wtedy robi prawie wszystko by dostac kawałek :cool3: ale zalezy czy nie jest najedzony i czy mu nikt z domu zarcia nie da przedtem :roll:
ale kazdy pies jest inny i na Brutusa tez znalazl by sie sposob

• Replies 838
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hehehe smiszny wątek...no moze nie smieszny, bo spasione psy to okaleczone psy...ale smiesnzie zaczety, Rinus czym ty sie przejmujesz? hehe:)
ja mialam pod opieka kiedys charcika włoskiego...co druga osoba mi mowila "niech pani nie glodzi tego biedactwa!" hahahahaha
moj pies jest albo za chudy albo idealny...tak jak ja:)
aktulanie jestesmy za chudzi:)

Posted

Ktoś tu się pytał czym karmię... Kulka była na różnych lightach, po których zwyczajnie była słaba. Teraz mamy Brit Adult (12% tłuszczu, w zamówieniu pisało 10%, ale to nie moja wina, że złe info podali) (powiedziano nam, że mimo że tani to dobry), psy jedzą chętnie, a Kulka nadal utrzymuje swoją wagę.

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Cimi ja się na Boxiach nie znam ale jak dla mnie na tej focie ma świetną sylwetkę :) [/B][/I][/QUOTE]

Dzieki :). To pies, ktory lubi cos robic :). A jak cos robi to daje z siebie wszystko :). Nawet jak upal i cwiczenia dwa razy dziennie :lol:. Ostatnio jak bylysmy na obozie agility- cwiczenia 2 razy dziennie- pies schudł, a rodzice sie przerazili :evil_lol:.

Posted

[I][B]Przepraszam,ale musze to napisać:diabloti:

osoby najbardziej zainteresowane w temacie o obrożach nagle się nie wypowiadają....
a to dzięki nim założyłam ten wątek... [/B][/I]

:diabloti:

Posted

narazie znalazlam tylko takie

[URL]http://img70.imageshack.us/img70/8526/img0979oqh8.jpg[/URL]

prosze nie patrzec na ta szope z tylu, becouse to budowla sasiada z działek a nie moja :p

Posted

a ja tam nie umiem podtuczyc mojego chuderlaka wyglada na masywnego bardzo a pod futrem same zebra jak dotykam go to az mam kompleksy... u mojego tez skorka i miesnie ale nie tak jak charcik wyzej :) moj stanowczo zdrowiej wyglada :)

Posted

[IMG]http://download.anashar.pl/zdjecia/blonia-8.09.07/8.jpg[/IMG]
Foto by Anashar.I jego pies Rocky .
Anashhar-uważa,ze Rocky nie jest zapasiony i 80% owczarkarzy mnie zje...ło za to ,ze mówi ,ze ten pies zdechnie w cierpieniach kiedy siądą mu łapy

Posted

[quote name='olekg18']
Foto by Anashar.I jego pies Rocky .
Anashhar-uważa,ze Rocky nie jest zapasiony i 80% owczarkarzy mnie zje...ło za to ,ze mówi ,ze ten pies zdechnie w cierpieniach kiedy siądą mu łapy[/quote]
[I][B]Nie no ten owczarek to faktycznie trochę ma nadwagi...
a chłopaka o takim nicku nie kojarzę :shake:[/B][/I]

Posted

[quote name='olekg18']To jest facet :D maciuś ma na imie. Ten ON waży 55kg hahahah i ma ponad 75cm w kłebie .Bynajmniej tak tweerdzi jego własciciel.Ale w ten wrost nie wierzę za bardzo[/quote]

[I][B]Przyjrzałam się fotce i faktycznie jest sporo za gruby...
nic do niego nie dociera?:shake:[/B][/I]

Posted

no to jesli juz wklejamy fotki naszych psow to ja tez...
chcialam przypomniec ze kwestia nadwagi to kwestia czasem...gustu...
jesli chodzi o mojego psa to niektorzy mowia, ze ma nadwage...inni ze jest za chudy i go nie karmie:):)
sami ocencie...daje kilka fotek zeby nie bylo ze akurat na tej fotce tak dobrze/zle wyszedl:)

[IMG]http://img248.imageshack.us/img248/8670/avdsc00406ee1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img206.imageshack.us/img206/9390/avdsc00482zu7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img248.imageshack.us/img248/6426/avzielenpf9.jpg[/IMG]

a na koniec dowod, ze go karmie:) i wcale nie dalam mu jesc tylko specjalnie do zdjecia:):):)
[IMG]http://img248.imageshack.us/img248/4341/aviszamiemyzs3.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Cimi ja się na Boxiach nie znam ale jak dla mnie na tej focie ma świetną sylwetkę :) [/B][/I][/quote]
[COLOR=royalblue]Rinuś, bokserowi powinno byc wydać 2 ostatnie żeberka;) Właśnie boksery mają podkasany brzuch czyli mają "wcięcie" i to jest mylące;) Tak samo jak u labradorów;) Ich prosta linia pod brzuchem:)[/COLOR]

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']Nie moge sie zgodzić z tym, ze właściciele grubych psów sa nieodpowiedzilalni i nie dbają o psa.
Czy ktoś próbował odchudzac swojego psa chodzac do szkołe na pół dnia i mieszkając z mamą? :cool3:
zyczę powodzenia :evil_lol:[/quote]

[quote name='Paskuda_Bandzior']Zakaz dokarmiania to ja dawno wprowadziłam i non stop słyszę "ale ona nic nie jadła!"
Jasne, jasne żyje powietrzem :razz:

Moja mama po prostu przyzwyczaila się do karmienia bokserów, które to są miseczkami bez dna (a jeszcze jeden z moich boksiów przez całe swoje życie był chudy - jadł, jdł, jadł i był chudy jak patyczek).
Teraz mam młodą borderke i moja mama nie moze pojać że temu psu nie potrzeba tyle jedzenia co bokserowi :lol:
Teraz bokser jest po kastracji i przytył :angryy: No i ja walczę o dawki karmy dla Weny :angryy:[/quote]

[quote name='zaba14']Dokładnie, nie zawsze da się rodzica przemowic do rozsadku.. ja swojego psa odchudzic tez nie moge, bo z moim tata to jak "Grochem o sciane" i tyle.. mozna, tłumaczyc, krzyczec, prosic a on i tak wie swoje "mały kawałeczek" :roll:[/quote]

[quote name='akodinka']bo chary maja juz taka budowę,

a co do rodziców, to tez mam z tym problem, ja sie na nich dre, krzycze, oni nic, porobowalam na spokojnie wytlumaczyc tez nic... :mad: zawsze slysze "no ale co sie stanie" "no i co sie stalo jak zjadl maly kawaleczek?" "ale on głodny jest" "tylko mały kawałek" "ale on głodny chodzi" "zobacz jaki on chudy, pomysla, ze nie karmia w domu" itp. :roll: :shake: juz normalnie nie mam sil, tez chodze do szkoly, ale do tego jeszcze dochodzi rodzenstwo, ktore rowno podrzuca psu kawałki zarcia i rzuca tekstami typu "i co ma taki chudy chodzić jak kundel śmietnikowy?" "i tak ciagle go glodzisz" itp. [/quote]

Dokładnie... i to , że ja mu daje tyle żarcia co nic, że się rusza nic nie oznacza, bo mamunia psu sypie pełną miskę żarła, oczywiście jak ja nie widzę.

Przychodze ze szkoły
-Jadł coś? - pytam
-Nie, głodny chodzi , daj mu - Mama
To idę i mu daję, okazuje się oczywiście, że jadł i jadł i jadł...

Posted

Mialam sie nie wypowiadac, no ale trudno - jak czytam te glupoty to nie moge :roll:

[quote name='Rinuś'][I][B]No więc tak...[/B][/I]
[I][B]mój Brutus jest podobno otyły i napisały to dwie osoby,które się specjalizują w astach...więc raczej o Labradorach nie mają zielonego pojęcia...:shake: [/B][/I][/quote]

Gratuluje.. Uwazasz ze jak ktos specjalizuje sie w jakiejs rasie, to o innej nie ma pojecia? Daj spokoj.. W takim razie po co pytasz (a wlasciwie nie pytasz, tylko kazesz sie utwierdzac w przekonaniu ze Twoj pies nie jest tlusty) o to forumowiczow? Przeciez oni sie specjalizuja w BARDZO roznych rasach, wiec tez w takim razie nie powinni miec zdania na temat labradorow, czyz nie?

[I][B][quote]taak wymądarzać to każdy się potrafi...ja umiem przyjąć krytykę i gdyby faktycznie Brutus był otyły to bym się z tym zgodziła...[/quote][/B][/I]

Taaak, wlasnie widac..

[quote]

[SIZE=+2]Lab Treasure`s INDEED"Teddy"[/SIZE]
(..)dwiescie tytulow(...)
[url]http://labrador-lualaba.com/grafika/teddy.jpg[/url]
[/quote]
Ten pies nie jest gruby. Ten pies jest ciezki, mocno zbudowany, umiesniony i ma gleboka klatke piersiowa. Nie jest tlusty, choc moze sprawiac takie wrazenie, bo jest CIEZKI - niestety, tak sie czesto konczy zapatrzenie we wzorzec - doprowadzaniem do tego, ze pies wyglada bardziej jak pocisk, niz jak pies. Przeraza mnie to, ze na polskich wystawach zbyt czesto wygrywaja psy, ktore sa po prostu SPASIONE. Nie MOCNE.

[I][B][quote]a to jest Brutusek :) z przed tygodnia![/quote][/B][/I][quote]
[I][B][url]http://images31.fotosik.pl/75/bd3fa8d2dac0d826.jpg[/url][/B][/I]

[I][B]teraz proszę się wymądrzać :) i nie chodzi tutaj tylko o mojego Brutusa...[/B][/I][/quote]Ja tu widze bardziej psi tylek, do tego nieco zgiety, wiec trudno jest ocenic, czy pies jest gruby. Niewatpliwie widac, ze ma zbedny wałek tłuszczu..

[quote]Foto by Anashar.I jego pies Rocky .
Anashhar-uważa,ze Rocky nie jest zapasiony i 80% owczarkarzy mnie zje...ło za to ,ze mówi ,ze ten pies zdechnie w cierpieniach kiedy siądą mu łapy[/quote]Tak, ten pies jest niewatpliwie duzo za gruby, ale sorry - uwazam ze wklejanie czyjegos zdjecia przedstawiajacego psa autora na forum publiczne do dyskusji w takim temacie to chamstwo.

Posted

a u mnie taki problem nie istnieje.Bo psy są moje nikt nie ma prawa im nic dać.Zresztą jak mnie nie ma to i tak niechcą jeść :)

A tam chamstwo.Chce mu tylko pokazać ,że krzywdzi psa ,a kółko adoracji na owczarek.pl nie neguje nawet 3miesięcznego szczeniaka na kolcach i w kagańcu materiałowym w upał.