sunia Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Witam.Mam trzymiesięczną sznaucerkę miniaturkę.Od dwóch tygodni zaczęły jej sterczeć uszy.Czy to jest jakaś wada?A może można jeszcze z tym coś zrobić? POZDRAWIAM Quote
WŁADCZYNI Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Z jakiej hodowli sznaucer? Może najlepiej zapytać się hodowcy, powinien rozwiać wszelkie wątpliwości. Jeśli bez rodowodu, to cóż to jest ryzyko kupowania psa o niejasnym pochodzeniu. Raczej nic nie da się zrobić żeby oklapły. Quote
moon_light Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Oczywiscie ze da sie je dobrze ustawić. Wystarczy dobrze je plastrować, tak,aby zagiac i obciążyc ucho. Najlepiej popros o pokazanie hodowce, bo przez interner ciezko to wytlumaczyc./ Quote
DuDziaczek Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 A ludzie z mojego osiedla specjalnie smarowali swojemu sznaucerowi uszy jakimis masciami itp. zeby staly :eviltong: Quote
zaba14 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 [quote name='DuDziaczek']A ludzie z mojego osiedla specjalnie smarowali swojemu sznaucerowi uszy jakimis masciami itp. zeby staly :eviltong:[/QUOTE] a miał uszy naturalne, czy po cięciu mu klapneły? :) Quote
DuDziaczek Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 [quote name='zaba14']a miał uszy naturalne, czy po cięciu mu klapneły? :)[/quote] Naturalne :eviltong: Oni chyba ciac nie chcieli a chcieli za to zeby staly :roll: Quote
ŻaNuNiA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 tak jak mówił ktoryś z wcześniejszych użytkowników naszego forum, uszka musisz codziennie pszykleac plastrem i wtedy twojemu sznaucerkowi ślicznie oklapna. ja tak robiłam mojemu rocko i teraz mam przyklapnięte uszy :p by dowiedziec się jak to robic idz do najblizszego psiego fryzjera , a on doradzi Ci jak to zrobic Quote
Elitesse Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 plastry nie zawsze pomagaja, szczegolnie przy wstajacych uszach :roll: Quote
weszka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Dokładnie wszystko zależy od "konstrukcji" ucha i tego na ile jest "plastyczne". Ja mam dość kiepskie doświadczenia zarówno z plastrowaniem jak i z klejeniem. Raczej sprawdziła się teoria że i tak na koniec matka natura zwycięża ;) Ale próbować można byle nie przesadzić i przez klejenie nie doprowadzić do zapalenia ucha - też się zdarza gdy klei się ciasno i długo to wtedy brak wentylacji i syf w uchu gotowy. Quote
karol Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 A przez jaki czas trzeba kleić te uszka?? Quote
Elitesse Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='karol']A przez jaki czas trzeba kleić te uszka??[/quote] do skutku, u jednych bedzie to mieisc u innych 3 - nie ma jakiegos terminu z doswiadzenia moich szczeniakow wiem ze dobrze robi masowanie ucha na zalamaniu - nawet lepiej dziala niz klejenie Quote
karol Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Elitesse. Jeszcze raz wielkie dzięki. Ale na spacery chyba można rozkleić uszka żeby się przewietrzyły, czy będzie to za długo? Quote
Elitesse Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='karol']Elitesse. Jeszcze raz wielkie dzięki. Ale na spacery chyba można rozkleić uszka żeby się przewietrzyły, czy będzie to za długo?[/quote] pewno, trzeba tez regularnie sprawdzac czy sie nie zrobilo jakies zapalenie ucha - bo przy klejeniu ucho nie jest wentylowane i moze sie przytrafic Quote
Recommended Posts