Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hehe, ja słyszałam, że jak suka ma długi tułów to będzie miała duzo szczeniaków :eviltong:

W sumie to też kiedyś myślałam że każda suka ma 8 sutków, dopóki nie stwierdziłam że moja ma 10.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:) Moja sunia ma 9 i do tej pory myslalam, że jest jakimś dziwadełkiem, że tak nieparzyście :evil_lol:

Nie, w sumie teraz ma 8, bo miała usuwanego guzka razem z sutkiem. Tylko teraz juz jest zupełne dziwadełko, bo po jednej stronie ma 5 sutków, a po drugiej 3 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

[quote name='Martens']Nieparzystą liczbę? :crazyeye:

Moja ma 10 :roll: Też jestem ciekawa.[/quote]

Normalna ilosc to 10, ale dosc czesto sa braki (u mnie moje suczki z drugiego i czwartego pokolenia mialy brak z jednej strony i podwojny z drugiej) reszta mialy/maja 10.

Znajomi z dobermanami maja suki z dodatkowymi, ale nie ktore nie funkcjonuja.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='anastoki']Moja ma 9 i chce wiedziec,czy jest to jakis blad genetyczny i czy ma on wplyw na zycie"seksualne"?A raczej na problemy z bezplodiem?[/QUOTE]

Z tego co mi wiadomo ilość sutków, czy jest ich 6 czy 12 nie ma wpływu właściwie na nic.

Posted

u mnei jedna ma po przekątnej sutki lacznie moze dolicz sie 7 na poczatku jak to zobaczylam pytalam Eweliny- hodowczyni czy to normalne:lol: normalne jakby co :lol:

druga ma jakby dla wojska nie liczylam ale na pewno ok 10
3 w normie 8 ;)

malenka co bobo jeszcze jest ma 8... ale z tej co ma po przekatnej to piekny egzemplarz:lol:

Posted

[quote name='bargest']U mnie tez nie wszystkie suki maja parzysta liczbe sutkow.Jednak nie ma to zadnego znaczenia na ich plodnosc.[/quote]
A na karmienie?We wszystkich suteczkach bedzie mleczko dla bobasow?:lol: