Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 999
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwop']Alicjo - czekam na wisytę przedadopcyjna clockworck ale termin - ewentualnie jaknajszybciej :) Musze jeszcze pogadać z przyszłą panią Figi :)[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B] to chyba w sobotę albo niedzielkę ta wizyta ...mam nadzieje ze to tylko formalność i poznanie się ;)[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='Poker']Wiecie co? a ja uważam ,ze przyszłe domki powinny się dokładać do adopcji psa.Psychika ludzka jest taka,że nie szanuje się tego ,co dostaje się za darmo.
NIe jest dobrze jak domek dostaje gotowego psa na tacy - zaszczepionego,wysterylizowanego za darmo i może jeszcze z wyprawką.Nawet biorąc psa ze schroniska coś się płaci.
DS nie może mieć poczucia łaski,że bierze psa,musi czuć,że to jest ten pies,własnie dla niego.
Ja po swojego psa jechałam 100 km. i nawet do głowy mi nie przyszło,żeby ktoś miał mi go przywozić.
Co innego DT,tu uważam ,że trzeba pomagać ile się da.[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]a ja myślę ze można oczekiwać ale nie można wymuszać ....przecież mogli iść do pierwszego lepszego schronu zabrać , do handlarza na targu ...a nam tu wszystkim zalezy na najlepszym domku dla Figi a taki mi się wydaje ten który się trafił...[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='iwop']Figa nie jest wysterylizowana... Weterynarz stwierdził, że za wcześnie - trzeba poczejkac do pierwszej cieczki.:oops:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Iwonko ...tym się nie martw ...Magda tego na pewno dopilnuje ...to pewna firma ;) , a i ja jestem pomocna ...[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Ja jestem pewna, że to tylko formalność :p
Co do transportu to ja uważam, że jak adoptuje się psa z drugiego końca pPolski to niestety o transport samemu trzeba zadbać. W jastrzębiu i okolicach jest masa psów... To nie chodzi o to, że ktoś robi łaskę ale te pieniądze, które przeznaczy na transport może potem przeznaczyc na jedzonko, zabawki dla piesa :)
Oczywiście szanuję odmienne zdanie :)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Powiem tak.....ja napewno pojechałabym po piesa sama :razz::razz:...

Ale nie każdy widzi możliwość zorganizowania takiej expedycji ...więc niech i tak będzie ;)...[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

piszę bo widziałam, że ktoś z Wrocławia ma transtport; w przyszłym tyg. będę jechała pociągiem na trasie Wrocław Główny- Katowice; jeśli to coś Wam daje mogę zabrać sunię do Katowic w zamian za zwrot biletu; zapytam TŻeta może zgodzi się podjechać autem do Jastrzębia za zwrot kosztów....ale na razie nic nie obiecuje...

Posted

Anja dziękuję bardzo :loveu: ale suczka jest w Ostrowcu Świętokrzyskim więc transport musi być Ostrowiec - Jastrzębie. :oops:

Ale bardzo dziękuję za chęć pomocy :)

Posted

[quote name='iwop']Państwo są niezmotoryzowani.[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]A my sprawdzałyśmy połączenie PKP do Ostrowca od nas ...prawdziwa droga przez mękę :shake:...bo brałyśmy taką opcję pod rozwagę ...

2 - 3 przesiadki ...czas podróży 9-12 godzin :-(
dla psiaczka to mordęga
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

My po Moruska jechalismy na Katowice, Siewierz Zawiercie, Kielce, Ostrowiec.Troche inna trasa. Moze na tak a trase ktos sie znajdzie.Oczywiscie doloze do transportu- 50 zl. Zycze powodzenia.

Posted

Wszystko teraz zależy od wizyty clockworck i od omowienia szczegółów...

Powiem wam szczerze jak pomyslę, że Figa ma gdzieś jechac to płakac mi się chce... To dla mnie małe dziecko i przeciez ona nie wie, że jest "tymczasowa" Pomyśłi, że ją porzucam...:-(
Zawsze tak jest, ze potem przez tydzień płaczę, że psa zdradziłam. Stara i głupia...:oops:

Posted

ja tez tak mialam:(
jak przyjechal pan romek po pestke,ona byla taka przerazona,patrzyla na mnie jakby pytala czemu ja wyrzucam...:(
ale przeciez rozum nam przypomina ze robimy to co robimy dla dobra tych psiakow...
ale rozum rozumem a serce sercem:(

Posted

I ja tez zaczynam rozumiec dlaczego ktos nie oddaje Moruska. Ja sie w ogole nie nadaje na tymczas. Gdybym musiala oddac Dropsa to znowu by mi serce peklo. I moze dlatego,ze ktos pokochal Moruska - to nie chce go oddac? Trudne to wszystko.

Posted

ja mam taką histerię adopcyjna za każdym razem...Dla nas tymczas a dla psa dom. jedyne czym się pocieszam to to, że młody piesek szybko zapomina... To przeciez szczeniak:shake:
Moniko na razie wstrzymaj sie z pieniędzmi bo jak bedzie jechała beamicha to na jej konto a jak clockworck cos wymyśłi to bezpośrednio dla niej :)

Posted

tak iwop piesek mlody zapomina szybciutko...Pestka miala ok pol roku...cala podrozz przespala a po minucie od spotkania z jej nowymi wlascicielami juz swirowala jak to szczeniak...napewno o mnie nie myslala...niby dla niej to dobrze, choc mi bylo przykro jakos...glupie serce...:(
jak juz bedzie wiadomo co z transportem pisz:)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]własnie dzwoniła do mnie Pani do której ma jechać Figa...
poczytała na dogo :p (dzień dobry Pani Moniko:hand:) o problemach z transportem i jaknajbardziej deklaruje dorzucenie się do kosztów podróży...sami ne pojadą ponieważ nie są zmotoryzowani.... a przecież nie pierwszy i ostatni raz organizujemy na dogo transport dla psiaka... kto ma możliwości to jedzie kto nie ma- chylimy czoła za chęć adopcji i załatwiamy wsjo z pomocą dogomaniaków :loveu: jestem umówiona z nią na sobotę po południu na rozmowę, to wtedy będziemy rozmawiać o tym o o tamtym;)

dzwoniłam do kumpeli któa uwielbia wypuszczać się w nowe strony... i jeżeli nie pójdzie w niedziele do pracy, a jutro zdołają naprawić jej auto to jest szansa że ze mną pojedzie ( W tą niedziele:p).... jeszcze będe naciskać kolesia który jeździ firmowym autem.... i mam nadzieje że któraś z tych sób da sie namówić .... klękne na kolana i zrobie wszystko :roll: żeby podjechali ze mną.....

tyle relacji na dziś... wracam do pracy.[/B][/COLOR][/FONT]