bascha.p Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jesli to pytanie do mnie skad wiem co wyrosnie ztego malenstwa to powiem nie wiem i nie wazne Ma byc tylko zdrowy a wazyc moze ile chce.. nie bede go wystawiala wiec.. .. nie musze wagi pilnowac.. Dodam ma metryke !Rdzice mama2,600, tata2300 wiec niech rosnie ile chce i wazy tyle ile bozinka mu dala w genach. Quote
Upiór Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 [quote name='tigrunia']A skąd wiesz co Ci wyrośnie z takiego maleństwa ?? Ja kupilam Jessi jak miała jakies 3,5 m-ca i ważyła wtedy 1,5kg chyba .. hodowczyni powiedziała, że 2,5 będzie miała na pewno a nie ma! Jej mama to chyba z 4 kg wazyła - była sporą suczką, tata 2 kg no i Jessi wdała się widocznie w tatusia[/QUOTE] no bo winna jest hodowczyni... po co szukala malego ojca??? caly miot mogl byc podobny tylko do ojca genetycznie... ona by powiedziala: "oj, ludzie chcą mniejszych...", ale jak tych mniejszych nie byloby, to kupowali by i większych... ale to trza zmieniac pogląd wszystkim, jedna osoba jasne, nic nie zrobi... kazdy musi robic tak, jak zrobila Edi z tego forum, nie szukala dla Miamki jeszcze mniejszego "męza", a odwrotnie, zuch ona za to :loveu: Quote
gaba14 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Ja też jestem zwolenniczką tych większych yorków i udało mi sie Sisi waży tak od 3 - 3,2 kg a Kristina w wieku 6 miesięcy 2,7 kg . Quote
Patikujek Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Mój Baks wazy 4,7 a i tak uważam że to maleństwo, nie wyobrażam sobie mieć psa 3 razy mniejszego, toż to już nie pies a myszka:shake: Wiadomo jakby Baks taki był to i tak bym go kochała ale jakbym miała wybur wolę coś większego:loveu: Quote
bascha.p Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Chcialam Was zapytac skad wziela sie nazawa yorka cesarskiego??? Czyj to wymysl,bo przeszukalam net i nie ma yorkow cesarskich sa tylko jedne te ktore okresla standart rasy,czyli waga 3100 nie tak dawno zmieniona z 3500,wiec mysle ze to poprostu przerosniete yoreczki. wiekszosc ma raaccje ze sa fajne bo znam kilka i jest naprawde co przytulic . tak samo jak nie ma niniaturek i FCI nie uznaje biewerkow ale to juz inny temat.Chce zaznaczyc ze mam 2 yoreczki w szyskie bez wzgledu na wage czy wzrost mi sie bardzo podobaja! Jestem wielka wielbicielka tej rasy! Quote
chemicalo Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Czy ja wiem? Czego to się nie zrobi, żeby sprzedać szczeniaki... Quote
bascha.p Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Dokladnie, Chemicalo czego sie nie zrobi i czego nie napisze .. :crazyeye:Przeraza mnie ostatnio choc juz od dluzszego czasu co sie wyprawia z ta rasa. zastanawiam sie kiedy te malenstwa przestana byc modne wtedy moze sie uspokoi w tej rasie i bedzie mniej kombinacji! Quote
Visenna Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='"Berek"']Yorek... Stosunkowo łatwo zamyka się w sobie. [/quote] A po cyzm pozna ze sie zamknal? Jak to sprawdzic? Quote
Burchardt Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Miniaturyzacja wynika niestety z mody. Popatrzcie na telefony komórkowe, komputery, telewizory, oj długo by można wymieniać. Ludzie patrzą na zyski kosztem jakości oferowanego przedmiotu. I o ile w przypadku AGD, Audio i innych to nie przeszkadza, o tyle w przypadku żywych stworzeń to czasami katastrofa. Miniatury różnych ras są tego przykładem. Moda na mini spódniczki też przeminęła, więc i ta minie. Kasia i Tupek Quote
Berek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [QUOTE] po cyzm pozna ze sie zamknal? Jak to sprawdzic? [/QUOTE] Po tym, że - na przykład - po doznanej przykrości pies odmawia współpracy. Powiedzmy, bawisz się z nim piłką na sznurku, szarpiecie się, niechcący nadepnęłaś na pieska czy potrąciłaś go. Są takie, ktore po chwili smuteczku - auuu! i Twoich próbach zajęcia czymś innym, rozluźnienia, odwrócenia uwagi będą sie bawić dalej. Wiele terierow - nie tylko yorków - w takiej sytuacji wyraźnie smutnieje, odwraca głowę, nie jest w stanie wrócić do przerwanej czynnosci. Czasem piesek odwraca się i coś wacha, stara się nie patrzeć na Ciebie, wygląda jakby się zamyślił głęboko itd. To takie bardzo charakterystyczne zatonięcie we własnym świecie. Quote
danani Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Berek']Po tym, że - na przykład - po doznanej przykrości pies odmawia współpracy. Wiele terierow - nie tylko yorków - w takiej sytuacji wyraźnie smutnieje, odwraca głowę, nie jest w stanie wrócić do przerwanej czynnosci. Czasem piesek odwraca się i coś wacha, stara się nie patrzeć na Ciebie, wygląda jakby się zamyślił głęboko itd. To takie bardzo charakterystyczne zatonięcie we własnym świecie.[/quote] wypisz, wymaluj- u mnie tak jest :cool3: Quote
Just_York Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Jednak postanowiłam kupić Yorka z rodowodem.Jadę na tą wystawę w Łodzi,jest ona w maju (3 i 4) [B]Czy tam mogę kupić szczeniaki?[/B] Quote
Upiór Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Nikusia_94']Jednak postanowiłam kupić Yorka z rodowodem.Jadę na tą wystawę w Łodzi,jest ona w maju (3 i 4) [B]Czy tam mogę kupić szczeniaki?[/B][/QUOTE] zuch jestes, bardzo dobra decyzja :lol: najlepiej to szukaj przez hodowle, u nas na Litwie, to mozna znalezc przez kinologie, to moze u was tez? Quote
tigrunia Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Nikusia_94']Jednak postanowiłam kupić Yorka z rodowodem.Jadę na tą wystawę w Łodzi,jest ona w maju (3 i 4) [B]Czy tam mogę kupić szczeniaki?[/B][/quote] Na wystawach nie mozna sprzedawać szczeniaków ale bedziesz miala okazje zobaczyc psy z róznych hodowli, porozmawiac z hodowcami i dowiedziec się kto akurat ma pieski na sprzedaż . Quote
chemicalo Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='Nikusia_94']Jednak postanowiłam kupić Yorka z rodowodem.Jadę na tą wystawę w Łodzi,jest ona w maju (3 i 4) [B]Czy tam mogę kupić szczeniaki?[/B][/quote] bez rodowodu tak, z rodowodem nie. często przed wystawami można zobaczyć ludzi, którzy sprzedają szczeniaki. takich trzeba się wystrzegać. Quote
Just_York Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Ale dowiedzieć się czy są do sprzedania w jakiejś hodowli rodowodowe szczeniaki mogę? Quote
iberia Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='Nikusia_94']Ale dowiedzieć się czy są do sprzedania w jakiejś hodowli rodowodowe szczeniaki mogę?[/quote] tego także możesz dowiedziec sie z internetu.a ile chcesz przeznaczyc na pieska?? Quote
Just_York Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Jakieś 1500 zł Ale to najwięcej.Myślę,że za ta sumkę dostanę Yorczka :-) Pieska planuję kupić w maju,dlatego chcę jechać na tą wystawę 3 i 4 maja w Łodzi i popytać czy nie ma szczeniaków na sprzedaż. Quote
Upiór Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='Nikusia_94']Jakieś 1500 zł Ale to najwięcej.Myślę,że za ta sumkę dostanę Yorczka :-) Pieska planuję kupić w maju,dlatego chcę jechać na tą wystawę 3 i 4 maja w Łodzi i popytać czy nie ma szczeniaków na sprzedaż.[/QUOTE] u nas takie ceny na bezrodowodowych psow... koszmar, prawda? :roll: Quote
chemicalo Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 bez przesady. ja swojego z rodowodem kupiłam za 1400. hodowli też daleko nie musiałam szukać. ja mieszkam pod Gdanskiem, a hodowla jest w Kwidzyniu. Jeszcze tak fajnie się złozyło, że hodowca tez na dogo zarejestrowany. yorka z rodowodem można kupić już od 1200 zł. trzeba tylko poszukać. Quote
iberia Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='Nikusia_94']Jakieś 1500 zł Ale to najwięcej.Myślę,że za ta sumkę dostanę Yorczka :-) Pieska planuję kupić w maju,dlatego chcę jechać na tą wystawę 3 i 4 maja w Łodzi i popytać czy nie ma szczeniaków na sprzedaż.[/quote] wątpię zebyś na wystawie znalazła u hodowców pieska za taką cene:( chyba jedynie nie hodowlanego poszukaj najpierw w necie Quote
tigrunia Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='iberia']wątpię zebyś na wystawie znalazła u hodowców pieska za taką cene:( chyba jedynie nie hodowlanego poszukaj najpierw w necie[/quote] Kasiu myśle , ze są szanse bo dużo jest ogłoszeń na pieski za 1600 Quote
chemicalo Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 [quote name='iberia']wątpię zebyś na wystawie znalazła u hodowców pieska za taką cene:( chyba jedynie nie hodowlanego poszukaj najpierw w necie[/quote] nie? :razz: [COLOR=Red][linki usunięte][/COLOR] Quote
Upiór Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='chemicalo']nie? :razz: [COLOR=Red][linki usunięte][/COLOR] [/quote] ale ja osobiscie takich nie kupilabym :shake: pierwszy pewnie będzie za maly, a ten drugi jak dla mnie za jasny :roll: jasnosc - dla mnie to wada, dla mnie ideal jak ktos juz pisal taki grafitowy yoreczek :cool1: myslę, ze za taką cenę będzie raczej pet class yorczek, za lepszego trza więcej placic :lol: Quote
iberia Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Chodziło mi ze na wystawie u konkretnych wystawców a nie w obojetnie jakiej hodowli. Dlatego napisałam zeby poszukała w necie Quote
Recommended Posts