Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesli to pytanie do mnie skad wiem co wyrosnie ztego malenstwa to powiem nie wiem i nie wazne Ma byc tylko zdrowy a wazyc moze ile chce.. nie bede go wystawiala wiec.. .. nie musze wagi pilnowac.. Dodam ma metryke !Rdzice mama2,600, tata2300 wiec niech rosnie ile chce i wazy tyle ile bozinka mu dala w genach.

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tigrunia']A skąd wiesz co Ci wyrośnie z takiego maleństwa ?? Ja kupilam Jessi jak miała jakies 3,5 m-ca i ważyła wtedy 1,5kg chyba .. hodowczyni powiedziała, że 2,5 będzie miała na pewno a nie ma! Jej mama to chyba z 4 kg wazyła - była sporą suczką, tata 2 kg no i Jessi wdała się widocznie w tatusia[/QUOTE]

no bo winna jest hodowczyni... po co szukala malego ojca??? caly miot mogl byc podobny tylko do ojca genetycznie... ona by powiedziala: "oj, ludzie chcą mniejszych...", ale jak tych mniejszych nie byloby, to kupowali by i większych... ale to trza zmieniac pogląd wszystkim, jedna osoba jasne, nic nie zrobi... kazdy musi robic tak, jak zrobila Edi z tego forum, nie szukala dla Miamki jeszcze mniejszego "męza", a odwrotnie, zuch ona za to :loveu:

Posted

Mój Baks wazy 4,7 a i tak uważam że to maleństwo, nie wyobrażam sobie mieć psa 3 razy mniejszego, toż to już nie pies a myszka:shake:
Wiadomo jakby Baks taki był to i tak bym go kochała ale jakbym miała wybur wolę coś większego:loveu:

Posted

Chcialam Was zapytac skad wziela sie nazawa yorka cesarskiego??? Czyj to wymysl,bo przeszukalam net i nie ma yorkow cesarskich sa tylko jedne te ktore okresla standart rasy,czyli waga 3100 nie tak dawno zmieniona z 3500,wiec mysle ze to poprostu przerosniete yoreczki. wiekszosc ma raaccje ze sa fajne bo znam kilka i jest naprawde co przytulic . tak samo jak nie ma niniaturek i FCI nie uznaje biewerkow ale to juz inny temat.Chce zaznaczyc ze mam 2 yoreczki w szyskie bez wzgledu na wage czy wzrost mi sie bardzo podobaja! Jestem wielka wielbicielka tej rasy!

Posted

Dokladnie, Chemicalo czego sie nie zrobi i czego nie napisze .. :crazyeye:Przeraza mnie ostatnio choc juz od dluzszego czasu co sie wyprawia z ta rasa. zastanawiam sie kiedy te malenstwa przestana byc modne wtedy moze sie uspokoi w tej rasie i bedzie mniej kombinacji!

Posted

Miniaturyzacja wynika niestety z mody. Popatrzcie na telefony komórkowe, komputery, telewizory, oj długo by można wymieniać. Ludzie patrzą na zyski kosztem jakości oferowanego przedmiotu. I o ile w przypadku AGD, Audio i innych to nie przeszkadza, o tyle w przypadku żywych stworzeń to czasami katastrofa. Miniatury różnych ras są tego przykładem. Moda na mini spódniczki też przeminęła, więc i ta minie.

Kasia i Tupek

Posted

[QUOTE]
po cyzm pozna ze sie zamknal? Jak to sprawdzic?
[/QUOTE]

Po tym, że - na przykład - po doznanej przykrości pies odmawia współpracy. Powiedzmy, bawisz się z nim piłką na sznurku, szarpiecie się, niechcący nadepnęłaś na pieska czy potrąciłaś go.
Są takie, ktore po chwili smuteczku - auuu! i Twoich próbach zajęcia czymś innym, rozluźnienia, odwrócenia uwagi będą sie bawić dalej.

Wiele terierow - nie tylko yorków - w takiej sytuacji wyraźnie smutnieje, odwraca głowę, nie jest w stanie wrócić do przerwanej czynnosci. Czasem piesek odwraca się i coś wacha, stara się nie patrzeć na Ciebie, wygląda jakby się zamyślił głęboko itd.
To takie bardzo charakterystyczne zatonięcie we własnym świecie.

Posted

[quote name='Berek']Po tym, że - na przykład - po doznanej przykrości pies odmawia współpracy.
Wiele terierow - nie tylko yorków - w takiej sytuacji wyraźnie smutnieje, odwraca głowę, nie jest w stanie wrócić do przerwanej czynnosci. Czasem piesek odwraca się i coś wacha, stara się nie patrzeć na Ciebie, wygląda jakby się zamyślił głęboko itd.
To takie bardzo charakterystyczne zatonięcie we własnym świecie.[/quote]

wypisz, wymaluj- u mnie tak jest :cool3:

Posted

[quote name='Nikusia_94']Jednak postanowiłam kupić Yorka z rodowodem.Jadę na tą wystawę w Łodzi,jest ona w maju (3 i 4) [B]Czy tam mogę kupić szczeniaki?[/B][/QUOTE]

zuch jestes, bardzo dobra decyzja :lol: najlepiej to szukaj przez hodowle, u nas na Litwie, to mozna znalezc przez kinologie, to moze u was tez?

Posted

[quote name='Nikusia_94']Jednak postanowiłam kupić Yorka z rodowodem.Jadę na tą wystawę w Łodzi,jest ona w maju (3 i 4) [B]Czy tam mogę kupić szczeniaki?[/B][/quote]
Na wystawach nie mozna sprzedawać szczeniaków ale bedziesz miala okazje zobaczyc psy z róznych hodowli, porozmawiac z hodowcami i dowiedziec się kto akurat ma pieski na sprzedaż .

Posted

[quote name='Nikusia_94']Jednak postanowiłam kupić Yorka z rodowodem.Jadę na tą wystawę w Łodzi,jest ona w maju (3 i 4) [B]Czy tam mogę kupić szczeniaki?[/B][/quote]

bez rodowodu tak, z rodowodem nie.
często przed wystawami można zobaczyć ludzi, którzy sprzedają szczeniaki. takich trzeba się wystrzegać.

Posted

[quote name='Nikusia_94']Ale dowiedzieć się czy są do sprzedania w jakiejś hodowli rodowodowe szczeniaki mogę?[/quote]

tego także możesz dowiedziec sie z internetu.a ile chcesz przeznaczyc na pieska??

Posted

Jakieś 1500 zł Ale to najwięcej.Myślę,że za ta sumkę dostanę Yorczka :-) Pieska planuję kupić w maju,dlatego chcę jechać na tą wystawę 3 i 4 maja w Łodzi i popytać czy nie ma szczeniaków na sprzedaż.

Posted

[quote name='Nikusia_94']Jakieś 1500 zł Ale to najwięcej.Myślę,że za ta sumkę dostanę Yorczka :-) Pieska planuję kupić w maju,dlatego chcę jechać na tą wystawę 3 i 4 maja w Łodzi i popytać czy nie ma szczeniaków na sprzedaż.[/QUOTE]

u nas takie ceny na bezrodowodowych psow... koszmar, prawda? :roll:

Posted

bez przesady. ja swojego z rodowodem kupiłam za 1400. hodowli też daleko nie musiałam szukać. ja mieszkam pod Gdanskiem, a hodowla jest w Kwidzyniu. Jeszcze tak fajnie się złozyło, że hodowca tez na dogo zarejestrowany. yorka z rodowodem można kupić już od 1200 zł. trzeba tylko poszukać.

Posted

[quote name='Nikusia_94']Jakieś 1500 zł Ale to najwięcej.Myślę,że za ta sumkę dostanę Yorczka :-) Pieska planuję kupić w maju,dlatego chcę jechać na tą wystawę 3 i 4 maja w Łodzi i popytać czy nie ma szczeniaków na sprzedaż.[/quote]

wątpię zebyś na wystawie znalazła u hodowców pieska za taką cene:( chyba jedynie nie hodowlanego poszukaj najpierw w necie

Posted

[quote name='iberia']wątpię zebyś na wystawie znalazła u hodowców pieska za taką cene:( chyba jedynie nie hodowlanego poszukaj najpierw w necie[/quote]
Kasiu myśle , ze są szanse bo dużo jest ogłoszeń na pieski za 1600

Posted

[quote name='iberia']wątpię zebyś na wystawie znalazła u hodowców pieska za taką cene:( chyba jedynie nie hodowlanego poszukaj najpierw w necie[/quote]

nie? :razz:

[COLOR=Red][linki usunięte][/COLOR]

Posted

[quote name='chemicalo']nie? :razz:
[COLOR=Red][linki usunięte][/COLOR]
[/quote]

ale ja osobiscie takich nie kupilabym :shake: pierwszy pewnie będzie za maly, a ten drugi jak dla mnie za jasny :roll: jasnosc - dla mnie to wada, dla mnie ideal jak ktos juz pisal taki grafitowy yoreczek :cool1:

myslę, ze za taką cenę będzie raczej pet class yorczek, za lepszego trza więcej placic :lol: