Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Vici i Jeannie']bardzo dobra waga, po co przezywac? Moja Dzynula akurat taka jest, jak kiedys jeszcze będę miala yorka, to tylko z taką samą wagą, naprawdę nie chcę mniejszego, pewnie zdeptalabym jego:evil_lol:[/quote]

Ja się bardzo cieszę, że jest taki. Mniejszego bym nie chciała. Chodzi o to, że mógłby trochę tłuszczyku nabrać, bo same kości z niego sterczą :roll:

Posted

Heh... Czego to ludzie nie wymyślą żeby zarobić na psach :angryy:? To jest poprostu straszne. Jak ja bym miała tak maleńką sunię choćby nie wiem jak piękną nigdy bym jej nie rozmnożyła.

A co do tej skali

[QUOTE]do 1,5 kg - laleczka
do 2,2 kg - miniatura
do 3kg - grubas
od 3 kg w góre - cesarz lub gigant[/QUOTE]

To moja Harroldzia jet gigantem waży 3,5 kg (i jest straszną chudzinką bo miał prawdopodobnie parwowirozie teraz to musi trochę przytyć :evil_lol:)

Guest Agata_B
Posted

[quote name='go|denk@!']

To moja Harroldzia jet gigantem waży 3,5 kg (i jest straszną chudzinką bo miał prawdopodobnie parwowirozie teraz to musi trochę przytyć :evil_lol:)[/quote]O Jezusieeee... to on nie jest szczepiony na parwo :roll:?

Guest Agata_B
Posted

Ja bym chciała mieć takiego yoreczka nawet do 4 kg :)
Nie mniejszego niż 2,5 kg.
Ale napewno pokochałabym też "laleczke" czy mega giganta 5,5 kg ;)
Wszystko mi jedno, byle by zdrowy :D

Posted

No cóz laleczki sa takie delikatne i wszyscy sie nimi zachwycaja ale wczesniej czy pózniej i tak zaczynaja chorowac w duzo wiekszym stopniu niz te wieksze nigdy bym sie swiadomie nie zdecydowała na takiego malucha.

Posted

Nie straszcie :placz: Moja Jessi waży tylko 1,7 kg i nie wiem czy coś jeszcze urośnie :placz:
.. A miała ważyć ponad 2,5 kg!! :shake: Jej mamusie jak widziałam to chyba była z tych cesarskich, a mi laleczka wyrosła :placz:

Posted

[quote name='tigrunia']Nie straszcie :placz: Moja Jessi waży tylko 1,7 kg i nie wiem czy coś jeszcze urośnie :placz:
.. A miała ważyć ponad 2,5 kg!! :shake: Jej mamusie jak widziałam to chyba była z tych cesarskich, a mi laleczka wyrosła :placz:[/quote]

Napewno urosnie, a jest juz po wymianie zebow? Jak wymieni zeby, to moze zacznie organizm inwestowac w cialko. Moj piesek najwiecej urosl pomiedzy 9-12 miesiacem, wczesniej wazyl mniej wiecej tyle co Twoja suczka, jak zaczal chodzic w wieku 13 mies. na wystawy to wazyl 2,2kg, a teraz po 3 latach 2,8 kg, nabral masy miesniowej, bo szczuply jest, poza tym w wieku 6 mies. kosciec sie rozwija itp. ;)

Posted

No ząbek jej jeszcze jeden został i nie wiem czy wypadnie sam :shake: Mam nadzieję,ze urośnie , bo takie maleństwo to się boję na ręce brać. Wczoraj TZowi spadła z rąk :placz: Straszny widok, ale nic jej się nie stało na szczęście. I mi z samochodu wypadła bo otworzyłam drzwi a ona sie o nie łąpkami opierała no i bum.. A to było przy rynku i chciała mi uciec małpa jedna :mad:

Posted

Widzę, że podczas mojej nieobecności potoczyła się mini rozmowa na temat mojego yoraska. A więc odpowiadam:
Harry był szczepiony (co rok robimy sesje przypominającą). Jak złapał parwowirozę? Nie wiem, nawet wet tego nie wiedział stwierdził, że musiał coś zjeść (w sumie mógł coś polizać, a wtedy do obok mojego bloku były jakieś wykopy).
Ale było minęło, Harrusiek żyje co jest najważniejsze.

Posted

Witam, moj piesek tez ma chyba zadatki na cesarza, wazy okolo 3 kilo :lol:. Przy czym mi sie wydaje taki malutki i drobniutki (a kolubryna nie jestem)

• 1 month later...
Posted

[quote name='Nikusia_94']York mojej znajomej ważył około 7 kilo...Kupiła go u pseudo-hodowczyni,która mówiła,że pies będzie miał najwięcej 3 kilogramy...[/QUOTE]

a sama tez nie z hodowli kupujesz :cool3:

Posted

[quote name='Nikusia_94']York mojej znajomej ważył około 7 kilo...Kupiła go u pseudo-hodowczyni,która mówiła,że pies będzie miał najwięcej 3 kilogramy...[/quote]

no cóż...skoro kupiła go u pseudohodowcy to pies nie ma rodowodu. a skoro nie ma rodowodu to jest to kundel. a skoro jest to kundel, to może ważyć i więcej ;]

Posted

[quote name='Vici i Jeannie']a sama tez nie z hodowli kupujesz :cool3:[/quote]
Tak jak ja. Berek też nierodowodowy i dosyć duży (4 kg chłop waży) za to zdrowy jak ryba i energiczny jak diabli :cool3::loveu:

Posted

[quote name='chemicalo']no cóż...skoro kupiła go u pseudohodowcy to pies nie ma rodowodu. a skoro nie ma rodowodu to jest to kundel. a skoro jest to kundel, to może ważyć i więcej ;][/quote]

Wiesz nie uważm żeby moja Ladunia była kundlem chociaż nie ma rodowodu jednak jest po rodzicach z rodowodem, a jej maluszki miały tate z papierami i też uważam że nie były kundelkami:shake:. Poprostu były pieskami bez papierów ktróre były zadbane jak niejeden hodowca tak nie dba o maluszki, teraz kupiłam sunie z papierami i nie uważam by była w czymś lepsza od mojej Lady. Poprostu ma tylko papiery i będzie wystawiana -debiud w Częstochowie 20 :loveu:kwietnia

Posted

[quote name='ladyyork']Wiesz nie uważm żeby moja Ladunia była kundlem chociaż nie ma rodowodu jednak jest po rodzicach z rodowodem, a jej maluszki miały tate z papierami i też uważam że nie były kundelkami:shake:. Poprostu były pieskami bez papierów ktróre były zadbane jak niejeden hodowca tak nie dba o maluszki, teraz kupiłam sunie z papierami i nie uważam by była w czymś lepsza od mojej Lady. Poprostu ma tylko papiery i będzie wystawiana -debiud w Częstochowie 20 :loveu:kwietnia[/quote]

wydaje mi się, że to nie temat do wygłaszania swoich zażaleń dot. r-r lub waliki z pseudohodowlą :razz: ten temat był wałkowany na dogo 100 razy, więc zapraszam właśnie tam. a tu nie róbmy offa :shake:.