madziasto4 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']Eeeej to przekladajac to na wzrost u ludzia, to my z Atką i Madźką jesteśmy takie laleczki :loveu: hy hy[/QUOTE] To żeś wymyśliła:evil_lol::evil_lol: Quote
chemicalo Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 [quote name='Vici i Jeannie']bardzo dobra waga, po co przezywac? Moja Dzynula akurat taka jest, jak kiedys jeszcze będę miala yorka, to tylko z taką samą wagą, naprawdę nie chcę mniejszego, pewnie zdeptalabym jego:evil_lol:[/quote] Ja się bardzo cieszę, że jest taki. Mniejszego bym nie chciała. Chodzi o to, że mógłby trochę tłuszczyku nabrać, bo same kości z niego sterczą :roll: Quote
Chanelle Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 [COLOR="DimGray"]Moje dziewcze nie jest modne. 2,9 kg żywej wagi. Toż to grubas jest v.v Chyba powinnam ją sprzedać, lub odchudzić :evil_lol:[/COLOR] Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Heh... Czego to ludzie nie wymyślą żeby zarobić na psach :angryy:? To jest poprostu straszne. Jak ja bym miała tak maleńką sunię choćby nie wiem jak piękną nigdy bym jej nie rozmnożyła. A co do tej skali [QUOTE]do 1,5 kg - laleczka do 2,2 kg - miniatura do 3kg - grubas od 3 kg w góre - cesarz lub gigant[/QUOTE] To moja Harroldzia jet gigantem waży 3,5 kg (i jest straszną chudzinką bo miał prawdopodobnie parwowirozie teraz to musi trochę przytyć :evil_lol:) Quote
Guest Agata_B Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 [quote name='go|denk@!'] To moja Harroldzia jet gigantem waży 3,5 kg (i jest straszną chudzinką bo miał prawdopodobnie parwowirozie teraz to musi trochę przytyć :evil_lol:)[/quote]O Jezusieeee... to on nie jest szczepiony na parwo :roll:? Quote
Acia Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 To sie kolejna zgłasza z cesarzem na kolanach.:lol: Quote
Guest Agata_B Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ja bym chciała mieć takiego yoreczka nawet do 4 kg :) Nie mniejszego niż 2,5 kg. Ale napewno pokochałabym też "laleczke" czy mega giganta 5,5 kg ;) Wszystko mi jedno, byle by zdrowy :D Quote
Ramona Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 No cóz laleczki sa takie delikatne i wszyscy sie nimi zachwycaja ale wczesniej czy pózniej i tak zaczynaja chorowac w duzo wiekszym stopniu niz te wieksze nigdy bym sie swiadomie nie zdecydowała na takiego malucha. Quote
Mraulina Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Masz rację. Miniaturyzacja ma swoje granice. Quote
tigrunia Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Nie straszcie :placz: Moja Jessi waży tylko 1,7 kg i nie wiem czy coś jeszcze urośnie :placz: .. A miała ważyć ponad 2,5 kg!! :shake: Jej mamusie jak widziałam to chyba była z tych cesarskich, a mi laleczka wyrosła :placz: Quote
Fibi Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='tigrunia']Nie straszcie :placz: Moja Jessi waży tylko 1,7 kg i nie wiem czy coś jeszcze urośnie :placz: .. A miała ważyć ponad 2,5 kg!! :shake: Jej mamusie jak widziałam to chyba była z tych cesarskich, a mi laleczka wyrosła :placz:[/quote] Napewno urosnie, a jest juz po wymianie zebow? Jak wymieni zeby, to moze zacznie organizm inwestowac w cialko. Moj piesek najwiecej urosl pomiedzy 9-12 miesiacem, wczesniej wazyl mniej wiecej tyle co Twoja suczka, jak zaczal chodzic w wieku 13 mies. na wystawy to wazyl 2,2kg, a teraz po 3 latach 2,8 kg, nabral masy miesniowej, bo szczuply jest, poza tym w wieku 6 mies. kosciec sie rozwija itp. ;) Quote
tigrunia Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 No ząbek jej jeszcze jeden został i nie wiem czy wypadnie sam :shake: Mam nadzieję,ze urośnie , bo takie maleństwo to się boję na ręce brać. Wczoraj TZowi spadła z rąk :placz: Straszny widok, ale nic jej się nie stało na szczęście. I mi z samochodu wypadła bo otworzyłam drzwi a ona sie o nie łąpkami opierała no i bum.. A to było przy rynku i chciała mi uciec małpa jedna :mad: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Widzę, że podczas mojej nieobecności potoczyła się mini rozmowa na temat mojego yoraska. A więc odpowiadam: Harry był szczepiony (co rok robimy sesje przypominającą). Jak złapał parwowirozę? Nie wiem, nawet wet tego nie wiedział stwierdził, że musiał coś zjeść (w sumie mógł coś polizać, a wtedy do obok mojego bloku były jakieś wykopy). Ale było minęło, Harrusiek żyje co jest najważniejsze. Quote
danani Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Wyściskaj Harusia od nas i życz mu zdrówka :calus: Quote
Pepik Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Witam, moj piesek tez ma chyba zadatki na cesarza, wazy okolo 3 kilo :lol:. Przy czym mi sie wydaje taki malutki i drobniutki (a kolubryna nie jestem) Quote
Just_York Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 York mojej znajomej ważył około 7 kilo...Kupiła go u pseudo-hodowczyni,która mówiła,że pies będzie miał najwięcej 3 kilogramy... Quote
Upiór Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Nikusia_94']York mojej znajomej ważył około 7 kilo...Kupiła go u pseudo-hodowczyni,która mówiła,że pies będzie miał najwięcej 3 kilogramy...[/QUOTE] a sama tez nie z hodowli kupujesz :cool3: Quote
chemicalo Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 [quote name='Nikusia_94']York mojej znajomej ważył około 7 kilo...Kupiła go u pseudo-hodowczyni,która mówiła,że pies będzie miał najwięcej 3 kilogramy...[/quote] no cóż...skoro kupiła go u pseudohodowcy to pies nie ma rodowodu. a skoro nie ma rodowodu to jest to kundel. a skoro jest to kundel, to może ważyć i więcej ;] Quote
Hania:) Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='Vici i Jeannie']a sama tez nie z hodowli kupujesz :cool3:[/quote] Tak jak ja. Berek też nierodowodowy i dosyć duży (4 kg chłop waży) za to zdrowy jak ryba i energiczny jak diabli :cool3::loveu: Quote
Berek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Hej, zaczynamy się zapętlać w przeliczaniu naszych przyjaciół na kilogramy... :lol: Quote
chemicalo Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 ja tam wolę te większe :loveu: Quote
ladyyork Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='chemicalo']no cóż...skoro kupiła go u pseudohodowcy to pies nie ma rodowodu. a skoro nie ma rodowodu to jest to kundel. a skoro jest to kundel, to może ważyć i więcej ;][/quote] Wiesz nie uważm żeby moja Ladunia była kundlem chociaż nie ma rodowodu jednak jest po rodzicach z rodowodem, a jej maluszki miały tate z papierami i też uważam że nie były kundelkami:shake:. Poprostu były pieskami bez papierów ktróre były zadbane jak niejeden hodowca tak nie dba o maluszki, teraz kupiłam sunie z papierami i nie uważam by była w czymś lepsza od mojej Lady. Poprostu ma tylko papiery i będzie wystawiana -debiud w Częstochowie 20 :loveu:kwietnia Quote
chemicalo Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 [quote name='ladyyork']Wiesz nie uważm żeby moja Ladunia była kundlem chociaż nie ma rodowodu jednak jest po rodzicach z rodowodem, a jej maluszki miały tate z papierami i też uważam że nie były kundelkami:shake:. Poprostu były pieskami bez papierów ktróre były zadbane jak niejeden hodowca tak nie dba o maluszki, teraz kupiłam sunie z papierami i nie uważam by była w czymś lepsza od mojej Lady. Poprostu ma tylko papiery i będzie wystawiana -debiud w Częstochowie 20 :loveu:kwietnia[/quote] wydaje mi się, że to nie temat do wygłaszania swoich zażaleń dot. r-r lub waliki z pseudohodowlą :razz: ten temat był wałkowany na dogo 100 razy, więc zapraszam właśnie tam. a tu nie róbmy offa :shake:. Quote
Recommended Posts