Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

A ja bym [U]kupiła[/U] [B]"The Stone guide to dog grooming for all breeds"
[/B]zalezy mi żeby było taniej niż normalnie można dostać [B];)
[/B]

• 3 weeks later...
Posted

Poszukuję:
Pies który kochał zbyt mocno - Nicholas Dodman
Aria do mnie! - Jacek Gołuszka
Tajemnice wystaw psów - Adam Janowski
Inteligencja psów - Stanley Coren
Sygnały uspokajające - Turid Rugaas

Posted

Może tu ktoś coś wypatrzy dla siebie i jednocześnie pomoże pudelinkom
[url]http://www.dogomania.pl/threads/194228-Ksi%C4%85%C5%BCki-o-szkoleniu-ps%C3%B3w-na-pudle-w-potrzebie.-Do-22.10.10-do-godz.-24[/url]

• 2 weeks later...
Posted

Hej

Wielu z nas kupuje książki, a później nie ma co z nimi zrobić:) Dlatego też wpadłam na pomysł, że może ktoś z was ma te książki, których ja poszukuję. Nie ukrywam, że chodzi mi o cenę choć ciut tańszą niż w sklepach czy necie:cool3: bo najlepiej by było pożyczyć i odesłać za co ręczę swoją głową że oddam bo ja honorowa babka jestem :diabloti:

[U][B]szukam takich oto pozycji[/B][/U]:)
1. Mój przyjaciel Henry
2. Dobry pies Jon Katz - już chyba zdobyłam:)
3. Dobry pies S.Wilson
4. Życie z Merlem
5. Sztuka ścigania się w deszczu
6. Wspaniała Gracie
7. W biegu. Niezwykłe przygody wyjątkowego psa
8. Pies, który kochał zbyt mocno - już zdobyłam
9. . Przedłuż życia swemu psu
10.Powiedz, gdzie cię boli - już mam
11. Teraz jestem w Tęczowym Moście

BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA KAŻDĄ POZYCJĘ:)

Posted

[quote name='Basia Z.']Połowę z tych tytułów znalazłam na [URL="http://www.chomikuj.pl"]www.chomikuj.pl[/URL] to świetna strona, polecam[/QUOTE]
Bardzo świetna - [url]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8086069,Pozew_zbiorowy_przeciwko_portalowi_Chomikuj_pl.html[/url]

Posted

[quote name='filodendron']Bardzo świetna - [url]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8086069,Pozew_zbiorowy_przeciwko_portalowi_Chomikuj_pl.html[/url][/QUOTE]
Woow, i pomyśleć, że niektórzy narażają się na coś takiego.:D

Posted

´Moge Ci to wyslac za 2 tygodnie z Krakowa ale prosze o kontakt nic nie musisz mi placic .Bedac w Polsce kupilam te ksiazki ale nie jestem zbieraczka przeczytalam i stoja na polce.

Posted

[quote name='filodendron']Bardzo świetna - [URL]http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8086069,Pozew_zbiorowy_przeciwko_portalowi_Chomikuj_pl.html[/URL][/QUOTE]

Nie wiedziałam o tym ale też i co mnie to obchodzi...? Ja za darmo ze strony przecież nie korzystam tylko jeśli już to za to płacę a czy twórcy portalu są w zgodzie z prawem czy mają coś na sumieniu to już ich problem i nie do moich kompetencji należy rozstrzygać. Zresztą skoro już od czerwca się za nich wzięli a w sierpniu miała być sprawa to dziwne, że do dzisiaj strona ciągle działa i najwyraźniej ma się dobrze

Posted

[quote name='Basia Z.']Nie wiedziałam o tym ale też i co mnie to obchodzi...? Ja za darmo ze strony przecież nie korzystam tylko jeśli już to za to płacę a czy twórcy portalu są w zgodzie z prawem czy mają coś na sumieniu to już ich problem i nie do moich kompetencji należy rozstrzygać. Zresztą skoro już od czerwca się za nich wzięli a w sierpniu miała być sprawa to dziwne, że do dzisiaj strona ciągle działa i najwyraźniej ma się dobrze[/QUOTE]
To mocno skomplikowane sprawy pod prawniczym względem i w pół roku się nie rozstrzygną (szczególnie, że w obliczu problemów portal został sprzedany zagranicznemu inwestorowi). Faktem jednak jest, że jeśli ktoś wydaje książkę czy płytę, to jest to inwestycja chroniona przepisami prawa autorskiego. Zarzuty oczywiście postawiono portalowi, a nie jego użytkownikom, co nie zmienia faktu, że piractwo to kradzież, a ten portal właśnie piractwo umożliwia.

Posted

My przecież płacimy za internet i jak ktoś znajdzie interesującą stronę to nie ma chyba obowiazku lecieć do prawnika i się pytać czy może z niej korzystać czy nie. Kierujac sie takimi podejrzeniami trzebaby się bać słuchać radia, bo też nie wiemy czy dana rozgłośnia jest uczciwa wobec wykonawców i autorów piosenek i słuchowisk. Chomikowi najpierw ktoś musi zrobić sprawę i ją wygrać a póki co ja z radością z tego korzystam. Nie ściągam nic zresztą ani nie chomikuję tylko sobie słucham bezpośrednio ze strony książek i słuchowisk w wersji audio i jestem tym zachwycona. W ten sposób przy sprzątaniu, gotowaniu, prasowaniu itd. można doskonale podwójnie wykorzystać czas, polecam ;)

Posted

Totez napisałam, że zarzuty postawiono portalowi a nie użytkownikom. I mam nadzieję, że coś się z tym uda zrobić, choć może być to trudne, skoro portal w panice sprzedano na jakieś Seszele czy do innego egzotycznego kraju.
Akurat pracuję w takiej branży, że szacunek dla prawa autorskiego z definicji mam duży, więc ja nie skorzystam, ponieważ już wiem, że chomik uczciwie nie wszedł w posiadanie prawa do rozpowszechniania muzyki i książek. Link do artykułu umieściłam, ponieważ wierzę, że nie jestem w tym szacunku osamotniona.

Posted

Sprzedam książki:

[B]"Najpierw wytresuj kurczaka" Karen Pryor[/B]

25zł (z przesyłką)

[B]"Sygnały Uspokajające" Turid Rugaas - [COLOR=DeepSkyBlue]sprzedane :multi:[/COLOR]
[/B]15zł (z przesyłką)

Przy zakupie obu - 35zł (już z przesyłką :)