regman Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Od 11 miesięcy jestem niezmiernie szczęśliwą posiadaczką suczki sznaucerki, ale jej włos przyrasta odwrotnie proporcjonalnie do posiadanych dochodów:placz: . Poniewaz jestem polonistką, ale również niegdysiejszą absolwentką technikum weterynaryjnego, być może zamiłowanie do czytania w połączeniu z omszałą nieco wiedzą weterynaryjną pozwoliłoby rozwiazać nasz "zarośnięty problem". Pomocna byłaby jakaś konkretna i czytelna podpowiedź - książka (na drogie kursy mnie nie stać). Myślę, że będziemy ze sobą (z moją suczką) jeszcze wiele lat, dlatego ze względu na tę perspektywę, wybaczyłaby mi fazę kilku - pewnie nieudanych eksperymentów. Ale wszak "nauka czyni mistrza", tylko na czymś trzeba sie oprzeć. Proszę o pomoc.:loveu: w domu mam tylko instrukcje obsługi ...kosiarki:lol: Quote
bluerat Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 hm..wątek trochę w złym miejscu -bardziej w dziale pielęgnacja, to po pierwsze po drugie w języku polskim nie ma zbytnio takowych pozycji po trzecie sznaucera powinno się trymowac nie strzyc po czwarte - trochę przydatnych adresów internetowych jak to robić znajdziesz tutaj : [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22849&page=3[/url] Quote
Staszko&Aras Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [B]Poszukuję książek dot. wychowania i ogólnej "psiej" tematyki w wersjach elektronicznych[/B]. [B]Gdyby ktoś mógł się ze mną podzielić[/B] (mogą dotyczyć również bokserów, bo takiej rasy jestem właścicielem) [B]to będę wdzięczny za przesłanie na [/B][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#800080][B][email protected][/B][/COLOR][/EMAIL] Motyw mojej prośby: [I][COLOR=green]Każdy pies jest inny - podobnie jak i każdy człowiek jest niepowtarzalny, więc trzeba dopasować odpowiednie metody wychowawcze. Dlatego dobrze jest poznać różne teorie i doświadczenia, by pogłębiać nasze zrozumienie i relacje z naszymi czworonożnymi przyjaciółmi.[/COLOR][/I] Z góry dziękuję za każdą przesłaną książkę! Pozdrawiam! Quote
boksiedwa Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 2 wysłałam, do innych podałam stronkę gdzie są :) Mam też o bokserach, zaraz podeślę następny e-mail bo przegapiłam, że masz boksa :D Quote
mimiś Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 zapomniany język psów jest na bazarku na dogo!:lol: o sorry, nie doczytałam ze wersja elektr.:oops: Quote
Atena Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Tak wogóle to jest już taki wątek. Po za tym [URL="http://www.naszepsy.pl"]www.naszepsy.pl[/URL] - czytelnia ;) Quote
Staszko&Aras Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [B]Atena [/B]i [B]Boksiedwa[/B] (a propos: też mam dwa boksie, parkę - dwa odmienne charakterki) DZIĘKI Wam za pomoc! :multi: Poza tym... [quote name='Atena']Tak wogóle to jest już taki wątek[/quote] to musiałem przeoczyć, bo wertowałem całą noc i nie zauważyłem tego :oops: No i czekam na kolejne tytuły (w wersji elektr.)...;) Quote
Atena Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Dziwne, dziwne bo był wątek gdzie wysyłaliśmy sobie różne książki. Po za tym [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28164&highlight=e-booki[/URL] Ja mam "Okiem psa " John Fisher i "Sygnały Uspokajające" Turid Rugaas no i pewnie jakieś w skrzynce meilowej co mi sie nie otwierają gdyż nie mam pewnego programu. Co do "Zapomniany język psów" to są dwie odmienne wersje i ogónie trzy częsci ale ta trzeca ma chyba inna nazwe. Po za tym - jesli ktos potrafi po angielsku czytać - [URL="http://books.google.com/books?vid=ISBN0618517529&id=R9wCs9yQtocC&pg=PA156&lpg=PA156&ots=qvXO8B44Wf&dq=Bernese+mountain+dogs&sig=g8AMAshDve__u70N0UEkovnWX3U"]http://books.google.com[/URL] Quote
Atena Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Przejrzałam co mam i oprócz wymienionych juz posiadam właśnie "...w praktyce" :) Quote
tkacka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 ...hmmm...czy ja tez moglabym sie usmiechnac o ksiazki w tej formie?:oops: Quote
Natula Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Mozna by poprosić jakies ksiązki,obojętnie jakie na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ? Prosze. Cokolwiek. Quote
Gasnik Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 [B]Atena[/B] mogłabyś mi podesłać "Okiem psa"?? Adres mailowy jest w moim profilu chyba. Quote
Atena Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Nie zawsze widze, ze są tutaj prosby o przesłanie e-booków wiec prosze pisac na PW :) Quote
Atena Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 [quote name='tkacka']...hmmm...czy ja tez moglabym sie usmiechnac o ksiazki w tej formie?:oops:[/quote] Które? Okiem psa Sygnały uspokajające czy Zapomniany język psów w praktyce - bodajże Quote
EveL_ Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 [URL]http://www.naszepsy.pl/lektury.asp?ch=download[/URL] Tu jest pare książek do ściągnięcia ;) Quote
puli Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36552[/url] Quote
Alcazar Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 mam małe zapytanko stosowaliście się do zasad podanych w książkach a. janowskiego, j. fisher i j. fennel przyniosło to jakiś skutek, rzeczywiście są one godne przeczytania i polecenia? Quote
lothia Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Atena a masz elektroniczna wersję "Poradnik dla hodowców psów Genetyka w praktyce"?moge prosić o przesłanie , jeżeli masz oczywiście; [email][email protected][/email] Quote
Polna Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 [quote name='Alcazar']mam małe zapytanko stosowaliście się do zasad podanych w książkach a. janowskiego, j. fisher i j. fennel przyniosło to jakiś skutek, rzeczywiście są one godne przeczytania i polecenia?[/QUOTE] Radze poszukać jeszcze jakiejs literatury :evil_lol: Fisher wycofał sie przed śmiercią ze swoich teorii Quote
Berek Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Pozwolę sobie zacytować siebie z tamtego wątku: "Co do książek (a tu już ciężej wierzyć że ludziska nie wiedzą, że kradną, skanując tekst i rozsyłając osobom trzecim) - to było już kilka przypadkow w ktorych konkretne wydawnictwo odkrywało ten proceder i wtedy okazywało się, że wcale nie panuje aż taki marazm i że nikt nie walczy z piractwem. :cool1: Paru rozbójnikow Ondraszków mocno podkuliło ogony po rozmowie z radcą prawnym tego czy innego wydawcy. W końcu to tylko zupełnym naiwniakom wydaje się że Net jest anonimowy - a akurat kradzież książek przynosi całkiem wymierne straty i w zwiazku z tym znajduje sięabsolutnie w kręgu zainteresowań policji chociażby." :mad: Quote
Staszko&Aras Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 [quote name='Berek']ludziska nie wiedzą, że kradną, skanując tekst[/quote] Prosty wniosek: [COLOR=darkred][B]ZAMKNĄĆ WSZYSTKICH WŁAŚCICIELI KSEROKOPIAREK!!! [/B][/COLOR][COLOR=black](nie uwierzę, że kserują tylko swoje "dzieła" i w dodatku na tym zarabiają...)[/COLOR] Quote
Martinee Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Czy ja też prosze [email][email protected][/email] prosze Quote
Staszko&Aras Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='Berek']zupełnym naiwniakom wydaje się że Net jest anonimowy - w zwiazku z tym znajduje sięabsolutnie w kręgu zainteresowań policji chociażby."[/quote] Dzięki, Berek, dobrze wiedzieć jaką rolę tu w rzeczywistości spełniasz... choć w poprzedniej epoce (socjal/komun) dorobiłbyś się na tym większego majątku niż dzisiaj ;) Quote
grrrond Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 słuchajcie jak to dokładnie było z wycofaniem sie Fishera z jego poglądów przed śmiercia? czyli 'okiem psa' i 'dlaczego moj pies' to zle ksiazki? bo juz sie zagubilam... Quote
Berek Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Zwłaszcza dla Ateny: [FONT='Times New Roman'][FONT=Verdana][SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36552[/URL][/SIZE][/FONT][/FONT] P.S. Staszku, sądząc z Twojego "zapienienia się" w tamtej dyskusji, masz powazny problem z najzwyczajniejszym uznaniem że prawo jest takie, jakie jest. Cóż... z tym nic się nie da zrobić. A histeryzowaniem albo próbami obrażenia dyskutantów równie niewiele uzyskasz. :shake: :cool1: Quote
Recommended Posts