p.a.u.l.a Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Witam. jestem tu pierwszyraz poniewaz zamierzam kupic yorka i chce sie was poradzic. Wybralam juz dwie hodowle i jesto to montezuma i piccolo cane. Niestety wybor jest bardzo cieżki wiec postanowilam siegnac po wasza rade. Bede bardzo wdzieczna jesli napiszecie mi ktora wy byscie wybrali i dlaczego :lol: aha i tak na marginesie to zamierzam wystawiac pieska. Prosze o szybka odpowiedz. Z gory dziekuje. Quote
Szafir Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Witam.Ja właśnie oczekuję na pieska z hodowli Angielski Lord.Poczytaj w na stronie tej hodowli.Sa akurat pieski i suczki.Ta hodowlę poleciło mi wiele osób i z paru źródeł wiem że tam szczeniaki nie żyja w klatkach tylko w domu i śpią w łóżeczku dzięcęcym.Niedowiary ale tak jest.Szczeniaki są teraz po pięknych utytułowanych rodzicach.Poczytaj na stronie [URL="http://www.angielskilord.com"]www.angielskilord.com[/URL] miot "F" . Quote
koregra Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='p.a.u.l.a']Witam. jestem tu pierwszyraz poniewaz zamierzam kupic yorka i chce sie was poradzic. Wybralam juz dwie hodowle i jesto to montezuma i piccolo cane. Niestety wybor jest bardzo cieżki wiec postanowilam siegnac po wasza rade. Bede bardzo wdzieczna jesli napiszecie mi ktora wy byscie wybrali i dlaczego :lol: aha i tak na marginesie to zamierzam wystawiac pieska. Prosze o szybka odpowiedz. Z gory dziekuje.[/quote] Witaj. Znam montezuma tylko z opowieści i chodzą różne plotki więc nie mogę się jakoś obiektywnie wypowiedzieć. Jest to hodowla z mojego miasta Ty tez? :p Quote
Guest Agata_B Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Ja powiem tak - montezumy nie polecam, nie będę uzasadniała dlaczego, bo o takich rzeczach na forum pisać nie wypada. Quote
agasc Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Witajcie.Myślę,że jeżeli ktoś nie poleca konkretnej hodowli to wypada uzasadnić.Napewno bym szukała hodowli wyłącznie domowej,takiej gdzie nie izoluje się zwierząt w osobnych pomieszczeniach,hodującej góra dwie rasy psów. Wybór naprawdę trudny,ale wiedz jedno,że nie ma hodowli w której nie zdaży się wadliwy psiak.Jednak największy nacisk ja postawiłabym na psychikę,ponieważ ze średniej jakości,fajnym psychicznie psiakiem jest o niebo lepsze życie niż z pięknym championem,(gdzie wiadomo ,że na którejś z kolejnych wystaw przestanie wygrywać)tchórzliwym i lękliwym. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu:) Quote
p.a.u.l.a Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Dzieki za wasze rady :lol: Ja jestem z Leszna(wielkopolska) wiec moze polecicie mi ucziwa hodowle najlepiej z okolic Poznania badz Wroclawia :lol: Quote
Ewelina & Hera Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Radzę Ci abyś wyborem hodowlii nie kierowała się odległością, ja się kierowałam i sporo za to zapłaciłam :shake: Quote
Szafir Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Zadzwoń tam gdzie Ci pisałem.Bukolika lub Angielski Lord.Jak mi podasz swój email to Ci wyślę filmik bierzący w jakim kojcu szczeniaki śpią,bo akurat tu nie umiem wrzucic a warto -DLA PRZYKŁADU PSEUDO HODOWCOM:angryy: Quote
pingwinek=] Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 ja rowniez polecam Bukolike (z tej hodowli mam moja gwiazdke :)) i Angielskiego Lorda. Quote
Nesjanna Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='Louneliness']Radzę Ci abyś wyborem hodowlii nie kierowała się odległością, ja się kierowałam i sporo za to zapłaciłam :shake:[/quote] popieram !!! przy wyborze nie kieruj się odległością. Proponuję przeanalizować propozycje różnych hodowli: co proponuje przy wydawaniu psa, co gwarantuje w przyszłości, czy podpisuje umowę itp - to zaprocentuje !!! Quote
Ramona Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ja polecam hodowle De Villar z Pabianic naprawde super psiaczki sa i napewno z porzadnej hodowli. Quote
p.a.u.l.a Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Mam juz yorka :) W piatek zadzwonilam do hodowli skilly york i w sobote pojechalam zobaczyc szczeniaczki i oczywiscie wrocilam z yorkiem :lol: Suczka ma trzy miesiace i jest sliczna :lol: pozdrawiam Quote
Ariedale Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [B][COLOR=orange]Ja polecam CudNatury [URL="http://www.cudnatury.pl"]www.cudnatury.pl[/URL] z tamtąd jest mój piesek. Hodowla w Warszawie. A i ja też nie kierowałam się odległością, po prostu ktoś nam ją polecił, a potem się okazało, że hodowla jest kilka ulic dalej od naszego mieszkania. Ale my tam już nie mieszkamy.[/COLOR][/B] Quote
Recommended Posts