Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pytam o Sabunol na pchły i kleszcze. Są w ofercie płyny, spraye, obroze i kropelki. Najbardziej zalezy mi na kropelkach. Czy ktos ich uzywał i moze powiedziec czy są dobre. Czytając komentarze w pewnym sklepie internetowym doszłam do wniosku ze doskonale spełniają swoją funkcje a cena naprawde kusi.

Pozdrawiam

Posted

Madzik! nie kupuj Sabunolu, po prostu szkoda pieniędzy! Stosowałam go na swoich czterech psach i ktoś z rodziny na kolejnych czterech- efekt- kleszcze opite (a nie zasuszone jak być powinno) w dużych ilościach, 3 przypadki babeszjozy. Stosowaliśmy Sabunol w kroplach. Może i na pchły działa ale na kleszcze (przynajmniej te w Warszawie i okolicach) zdaje się niestety nie. Zdecydowanie nie polecam. Na naszych psach dużo lepiej sprawdził się Fiprex w kroplach- po nim znalazłam kilka zasuszonych kleszczy.

Posted

A ja używam tylko Sabunolu i zawsze sprawdza się idealnie. Spędzamy wakacje w lasach pod namiotem i młoda kleszczy nie łapie mimo, że jest ich tam sporo i ja zawsze mam kilka. Żadne inne preparaty się nie sprawdziły tylko krople Sabunol dlatego ja polecam bardzo.

• 5 months later...
Posted

ja używam Sabunolu i jestem bardzo zadowolona:) Kleszcza nawet jak sie wbije (co może raz się zdarzyło) znajduje martwego
A mieszkam w okolicy gdzie tych potworów jest wiele

• 1 year later...
Posted

ja rowniez jestem zadowolona. chodzimy z moja krolowa nocy ;) po lasach,krzaczorach i ani jednego do tej pory ;] jestem z wwy,wiec obalam mit jakoby w wwie to nie dzialalo. mysle,ze warto sprobowac.

Posted

W ubiegłym roku używałam Sabunolu i było OK, ale spacerów po lesie też odbywałyśmy mniej więc statystycznie postawiłabym go na tej samej pozycji co KILTIX, którego używam w tym roku - znajdowałam same nieżywe kleszcze /na podłodze/, no i mamy na swoim koncie niestety jednego dobrze napitego, który zainstalował się w dość nietypowym miejscu - na łapie między "palcami" i został przeoczony :angryy:, ale wydaje mi się,że KILTIX spełnia zadanie, bo spacerujemy dużo i pies uwielbia wylegiwanie się w trwach i sprinty po krzakach :lol:

• 10 months later...
Posted

Witam,dziś zakupiłem Sabunol i mam 3 pytania.
Jeśli pies ma wzrost 70-80cm(Z głową) to Sabunol dla dużych psów jest odpowiedni?
Te krople podaje się tylko na brzuchu przy przednich łapach?
Po jakim czasie trzeba znowu podać krople?

Posted

U nas Sabunol się sprawdza. Jest to jeden z dwóch preparatów działający na mojego psa. Drugi to Advatix.

Ursusek:
- preparat dobiera się do wagi nie do wzrostu
- Sabunol podaje się na karku i u nasady ogona- bezpośrednio na skórę nie na sierść
- średnio u nas działa około 3 tygodnie

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Tilia']Madzik! nie kupuj Sabunolu, po prostu szkoda pieniędzy! Stosowałam go na swoich czterech psach i ktoś z rodziny na kolejnych czterech- efekt- kleszcze opite (a nie zasuszone jak być powinno) w dużych ilościach, 3 przypadki babeszjozy. Stosowaliśmy Sabunol w kroplach. Może i na pchły działa ale na kleszcze (przynajmniej te w Warszawie i okolicach) zdaje się niestety nie. Zdecydowanie nie polecam. Na naszych psach dużo lepiej sprawdził się Fiprex w kroplach- po nim znalazłam kilka zasuszonych kleszczy.[/QUOTE]

u mnie to samo, zero efektu:(