Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam wieści hihi!!! Zabrałam się za sprzątanie ślimakom (niech mają czysto na Święta ;-)) no i całe szczęście bo na dnie pod torfem było pełno jajek :crazyeye::-o:diabloti: Ale bym miała gdybym ich zawczasu nie znalazła. Teraz idziemy z sukami na spacer i wyrzucimy je do śmieci :roll: Trochę się z tym dziwnie czuję :roll:

Posted

To cwaniaki, pochowały te jajka. U nas kiedyś jak kilka razy wywaliłam tez potem chowały. A mówią, że mięczaki nie mają rozumu. Swój tam mają.
Wprawdzie z tej tony jajek to zwykle kilka tylko przeżywa - ale lepiej nie mieć stada mięczaków.

Posted

Wczoraj znów było jajkobranie :crazyeye:!!! Nakryłam ślimiora na składaniu!!! Czy one tak często mogą????

[IMG]http://img241.imageshack.us/img241/6096/pc270336xp4.jpg[/IMG]

a tu po zbiorze ;)
[IMG]http://img295.imageshack.us/img295/7558/pc280343ij8.jpg[/IMG]

Posted

Widac im u Ciebie dobrze - że się mnożą. To jest tak okresowo - póxniej u nas był długi spokój.
Przykro mi że masz 3 sztuki zamiast 1 - sądziłam, że te 2 zamówione zostana odebrane.
To może ktoś Cię uwolni z choćby jednego mięczusia.
Bo 3 sztuki, to sporo.

Posted

Moje ślimaki lubią sałatę lodową a tej zwykłej nie chcą jeść. Daję im też inne warzywa - ogórki, ziemniaki, cukinię, natkę pietruszki, marchew i owoce - jabłka, winogrona, gruszki.

Posted

moje teraz też mają słabszy apetet, ale na sałacie wychowane więc powinny jeść. A w ogóle jedzą. Daj odrobinkę twarożku, jabłko, marchew. Może teraz sałata sztucznie pędzona i nie smakuje.;)

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Chętnie jedzą marchewkę i jabłka. Jutro spróbuję im dać sałatę lodową i zobaczymy.[/quote]
Podobno im mniej sałaty tym lepiej (sałata zawiera m.in. szczawiany, które łatwo wiążą wapń a co za tym idzie skorupka jest słabsza).
Życzę dużo szczęścia i radości w roku 2008! :-)
[SIZE=1]Teraz wcale nie jest wesoło, bo za oknem strzelają i moje psiaki się boją a szczególnie sunia. Dobrze, że chociaż ślimaki mają to gdzieś.
[/SIZE]